Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (23. sayfa)

5 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 4 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü4 Mobil
5 sn
537
Cevap
29
Favori
16.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inspiron6000

    hayırlı olsun güle güle kullanın. ilk sürüşte sağa çekmesi hoş olmasa da servisten sonra düzelmiştir heralde. tekrar sürüş yaptığınızda düzelmiş gibi gelmedi mi?

    asfaltı hissetmek lastikle alakalıdır diye düşünüyorum. henüz o hızlara çıkmasam da gerek düşük hızda gerek 100'le giderken gayet konforlu hissettim. lastik değerlerine gösterge ekrandanından baktınız mı?

    Tesekkur ederim.

    Saga cekme problemini rot ayari ve direksiyon kalibrasyonu ile hallettiler, ama belirli bir hizdan sonra o direksiyondaki titreme hala devam ediyor. Cok asiri bir titresim degil aracin balansi bozukmus gibi hissettirmiyor. Ama uzun yolda ellerim uyusuyor. Aracin yag gibi akmasi gerekmiyor mu asfaltta basarken korkuyorum ilginc bir sekilde.

    Arastirdigimda cok sasirdim, bu kronik bir problemmis arkadaslar. Yabanci forumlar bu sikayetle dolu maalesef. Bizde aracin kullanicisi az, ustune usta da cok az oldugu icin kimse anlamiyor.


    https://www.ioniqforum.com/threads/vibration-of-wheel-and-centre-console.38014/


    https://www.ioniqforum.com/threads/vibration-at-highway-speeds-check-for-acoustic-foam-detachment-in-the-tire.48150


    https://www.ioniqforum.com/threads/steering-wheel-wobble.46069


    https://www.reddit.com/r/Ioniq5/comments/154co6v/brand_new_2023_ionic_5_sel_mild_vibration_on


    https://www.ioniqforum.com/threads/bad-vibrations.41573


    https://www.ioniqforum.com/threads/dealer-tire-swap-due-to-vibration-at-highway-speed.43926


    https://www.ioniqforum.com/threads/strange-pulsating-vibration-at-speed-in-awd-i5-update-solved-using-chassis-ears.46637



    Daha arastirirsaniz bir suru bulabilirsiniz. Maalesef oradaki bayiler de zar zor problemi anlayabiliyorlar. Kimisi icin arac uzun sure tasinirken ayni yerde kaldigi icin eziliyor, 4 lastigi birden garantiden degistiriyorlar ve cozuluyor, kimisinde motor degisse bile cozulmemis, motor kontrol unitesi DC cevirici (kaput altindaki hyundai logolu kutu) degisince duzelmis, kimisinde teker bilyalari degisince... Primacy 4 lastiklerde bir de standard gelen ic akustik kopuk yerinden cikip balansi bozabiliyor, onu da komple janttan ayirmadan anlamak mumkun degil deniyor. Uzun lafin kisasi kronik bir problem ve yurtdisinda cok fazla kez tartisilmis, eninde sonunda cozume kavusturulmus.

    Hyundai Assan da bu konuda bir seyler yapsa iyi olacak. En azindan usta binip ben baktim bir sikinti goremedim demese de bu sorunun kronik oldugu kabul edilse ve incelense rahatlayacagim. Yakin zamanda butun bu arastirdiklarimi tek bir dosya haline getirip hem yurtdisi hem de Assan tarafina bildirmeyi dusunuyorum.





  • akcanca2 A kullanıcısına yanıt

    enteresan gerçekten. kronik bir sorun olduğu belli. 3 yıl önce tartışılan şeyin 2024 modellerde de ortaya çıkması daha da tuhaf. kendi aracımda da özellikle dikkat edeceğim müsait bir yolda bu titreşim olayına.

  • Arkadaşlar bu Ioniq 5 Advance paketin ön park sensörleri yok bildiğiniz gibi. Bu duruma çözüm olarak ne yapabiliriz?
  • yutubcu kullanıcısına yanıt
    Serviste orjinal park sensörü takılmıyor mu acaba ?
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt
    Satış temsilcisi henüz yok demişti ama bugün bir de servis bölümüne soracağım.
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt
    Teknik servis de ön park sensörünü takmıyoruz biz dedi ilginç bir şekilde anlamadım :) çözüm bulan yaptıran olursa haber verirse çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yutubcu

    Teknik servis de ön park sensörünü takmıyoruz biz dedi ilginç bir şekilde anlamadım :) çözüm bulan yaptıran olursa haber verirse çok sevinirim.

    Kore'de yapanlar yapiyor

    플레이앤드youtube
    #아이오닉5 #튜닝 #순정옵션 카카오T 택시로 출고된 아이오닉5 차량에 빠진 전방센서와 후측방충돌경고 옵션을 모비스 순정 부품으로 튜닝하는 영상입니다.
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=EdxSStWLco4


    플레이앤드youtube
    #아이오닉5 #튜닝 #프레스티지화 익스클루시브 모델로 출고된 아이오닉5 차량에 프레스티지 외관 옵션을 추가 튜닝하는 영상입니다. 자세한 내용은 블로그를 통해 보실 수 있고 문의도 블로그로 해주시면 감사합니다. https://blog.naver.com/levis83/222511473856
    https://www.youtube.com/watch?v=GQfqYB9xtzA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcanca2 -- 7 Mayıs 2024; 13:0:47 >




  • yutubcu kullanıcısına yanıt
    Acayip 😀 peki diyelim ki bir üst paket araç önden kazalı geldi ve tamponun komple değişmesi lazım. O zaman tamponla birlikte sensör takmıyorlar mı? İnanılır gibi değil
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt
    Valla bana sorarsanız ondan daha acayipi bu arabada ön park sensörü olmaması 😂 takılmıyor olması ondan sonra gelen acayiplik 😂 bilmiyorum ben de anlam veremedim. Çözüm bulan olursa haber verirse ben de yaptırmak isterim.
  • yutubcu kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz. Araçta arka koltuk ısıtma var ama ön park sensörü yok🤷‍♂️😀
  • Ön park sensör yok . Bose ses sistemi, ısıtma soğutma var. Ben ıoniq 6 nın yanına Ioniq 5 i de sipariş vererek seriyi tamamlıyorum. Tesla , togg torres test sürüşlerini yaptım İoniq 6 gibi hiçbiri hisettirmedi. İoniq 5 test edemedim ama aynı olduğunu düşünüyorum. Artık aracın önüne dikkat edeceğiz.
  • Merhaba,

    Aranızda ev-database'in sitesinde araştırma yapan vardır. Şubat ayında, aracı satın almadan önce siteyi kontrol ettiğimde, ioniq-6 standart range otoban-kış (-10 derece) için menzili 260 KM gösterdiğine eminim. Ayrıca kullanılabilir batarya 53kw gösteriyordu.


    Şimdi ise, 240 KM otoban-kış (-10 derece) menzili, kullanılabilir batarya olarak 50 KW, nominal ise 53 KW gösteriyor.


    Hyundai, globalde 2024 için farklı bir ioniq6 mı çıkardı?

    Ben 50 KW'dan daha fazla kullanılabilir bataryamız olduğunu düşünüyodum..

  • muhtemelen daha once firmalarin verdigi bilgii gosteriyorlardi sonra kullanilabilir bataryayi gostermeye basladilar. ben de daha once 53kw gormustum ama nominal mi usable mi yaziyordu hatirlamiyorum. km olayi ise yine goreceli olan bir durum tekrar test edip guncellemis olabilirler.

  • merhaba bende aranıza yeni katıldım. ioniq 5 ile. evde şarj etmeye yerim var. aracin kendi kablosu ile prizden kaç kw elektrik alabilirim. yada çok maliyetli olmadan monofaze ile en yüksek verimi nasıl alabilirim.
  • kullanicininDigerAdi K kullanıcısına yanıt

    2024 ioniq 6 bilemeyecegim ancak bizim bataryamiz 58kw nominal , 53kw kullanilabilir. Bunu 2-3 defa sarj sonrasi hesap yapip teyid ettim

  • fatih1009 kullanıcısına yanıt

    Hayirli olsun gule gule kullanin.


    Ilgili bilgilere detayli olarak forumda onceki mesajlardan erisebilirsiniz. Ozellikle guvenlikle ilgili yazilanlara ve paylasilan tecrubelere dikkat edin.

  • fatih1009 kullanıcısına yanıt
    trifaze hat çekme imkanı varsa wallbox ya da taşınabilir şarj cihazlarıyla 11kw ye kadar şarj imkanı var ama mono faze hat için ekstra cihaz almanızın şarj hızına çok büyük bir artısı olmayacaktır. araçla gelen cihaz ile max 2.7kw, ekstra dışardan alacağınız cihaz ile de mac 3.5kw alabilirsiniz.
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    teşekkürler bilgilendirme icin. malesef trifaze hat imkansız çok maliyet çıkarıyor elektrikçi. internetten araştırıyorum ama ac 3.5kw veren adaptör bulamıyorum. bildiğiniz bı marka var mı

  • fatih1009 kullanıcısına yanıt

    35 mt kablo ile birlikte 16 bin lira maliyet çıktı bana. Pazartesi günü kurulacak inşallah. Aracınızı sık kullanıyorsanız bu yatırımı göze almalısınız bence. çok sık kullanmıyorsanız dediğiniz gibi normal prizden şarj edebilirsiniz tabi. Marka vs bilmiyorum ne yazık ki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bombastikçi

    gayet guzel bir deger, hafta ici yetisebilecegimi sanmiyorum o yuzden c.tesi gunu bayi ziyareti gerceklestirip fiyat tekliflerini paylasirim sizlerle

    rahatsiz oldugum icin bayiye gidemedim ancak telefonda 1.56m fiyat teklifinde bulunuldu, yanlis hatirlamiyorsam %20sine kadar kredi (ilk taksit hemen odenerek %2.99) cikarilabiliyormus

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.