Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: tslmdysr , tslmdysr
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
537
Cevap
29
Favori
16.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #4
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanma klavuzu da aracı durdurmayı aşağıdaki şekilde önermiş

    Aracın durdurulması
    1. Fren pedalına basarak aracı tamamen durdurunuz.
    2. Fren pedalına basarken EBP'yi uygulayınız ve vitesi P'ye (Park) almak için şanzımandaki P düğmesine basınız.
    3. ÇALIŞTIRMA/DURDURMA düğmesine basınız.
    • Gösterge panelindeki (hazır göstergesi) kapanır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ben de kitapçığı karıştırdıkça fark ettim bu durdurma konusunda tek bir yöntemden ziyade farklı yollardan gerçekleşebileceğini belirten ifadeler var. mesela elektronik el freninin kendiliğinden devreye girmesini sağlayan araç durduğunda "vitesi p konumuna getirince el freni otomatik devreye girebilir" gibi. önemli olan hareket halindeyken p'ye almamak, el frenini çekmemek. onun dışında araç gerekeni yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kitapciktaki yontem de guvenlik tedbirinden kaynakli imis , araca zarardan ziyade


    Without engaging the Electric Parking Brake (EPB) and simply shifting the gear to "P" to turn off the vehicle, where the car automatically applies the brake, there shouldn't be any harm to the vehicle. This is a safety feature designed to prevent the vehicle from moving while parked. The automatic application of the brake when shifting to "P" is a standard function in many modern vehicles to ensure safety and prevent unintended movement.


    Continuously shifting the gear to "P" without engaging the Electric Parking Brake (EPB) when turning off your electric vehicle (EV) should not cause any harm to the car in the long term.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilman -- 2 Mayıs 2024; 17:54:43 >
  • inspiron6000 kullanıcısına yanıt
    hocam siz direk aracı kapatsanız da araç el frenini çekip parka alıyor. benim bahsettiğim aracın tüm yükünü park frenine vermenin daha sağlıklı olacağı. P ye alırken zaten mecburen frene basmamız gerekiyor yoksa vites değiştiremiyoruz. yani mecburen öncesinde frene bastığımız için P ye aldığımızda yük direk şanjımana binmiyor ama aracı kapatmak için fren şart değil ve kapatırken öncesinde el frenini çekmemişsek kendisi otomatik çekiyor ve parka alıyor. eğer ki siz aracı kapatırken el freni çekili değilse ve frene de basmazsanız araç kendisi el frenini çekip parka alırken arka bölümden anormal bir ses geliyor. en azından buna dikkat etmek gerekli, yani el freni çekili değilken ya da frene basmıyorken aracı stop etmemek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 2 Mayıs 2024; 18:16:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aslında şu bilgiye ulaşılsa bu konuda endişemiz kalmaz;
    park freni çekili değilken biz P’ye aldığımızda sırasıyla araç ilk olarak park frenini çekip vitesi sonrasında park konumuna alıyorsa bir problem olmaz. bir tek aracı kapatırken park freni çekili değilse frene basmaya dikkat etmek gerekir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 2 Mayıs 2024; 18:19:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar iki soru
    Bayiler liste fiyatı üzerinden mi fiyat veriyor yoksa indirim oluyormu
    Birde
    Teslimat tarihi çok uzun mudur
    Teşekkürler…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AhmetÖzgür PLTFX A kullanıcısına yanıt
    standartları yok bayiden bayiye değişiyor fiyat politikası. kimisi liste fiyatından fazla isteyebiliyor kimisi de daha uyguna bile veriyor. bayilerin bir çoğu listeye almıyor araç varsa kim önce gelirse o alır diyorlar. ama listeye alanlar da var. kaporayla sıraya alan bayi de var. mersindeki hyundai derya plaza kaporayla sıraya alıyor. size tavsiyem hangi bayilerden gidip teslim alabilecekseniz, sık sık arayıp araç stoğu sorun. çünkü stoklarına girecek araçları bayiler de bilmiyor ve bir anda stok düşebiliyor diyorlar. ben tüm elektrikli satan bayileri sürekli arıyordum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 2 Mayıs 2024; 18:29:45 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler bilgi için ionic 5 advance almaya niyetlendim tam bir f/p aracı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AhmetÖzgür PLTFX A kullanıcısına yanıt
    cam tavan harici ioniq 6 advance’dan daha dolu bir araç. bagaj açısından çok daha avantajlı, hem hacim hem de kullanışlılık olarak. 6 progressive’de bile olmayan hud var. 6’ya göre eksi olarak ise matrix far yok ve menzil daha düşük.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AhmetÖzgür PLTFX A kullanıcısına yanıt

    dediğiniz gibi tam bir şehir içi tasarruflu, konforlu aile aracı. şekil işi zevkler ve renklere göre değişir ama ioniq 5 'in tasarımı daha özgün ve güzel geliyor bana.

    bayilerin fiyat verme konusunda iş ciddiye binince pazarlık payı oluyor. açıklanan kampanyalı fiyattan 40-50 bin daha aşağısına bırakabilirler. farklı bayilerden fiyat almak lazım tek bir bayiye odaklanmak yerine.

    bunun dışında şu kadar yapalım üzerine paspas verelim, seramik kaplama yapalım, cam film taktıralım gibi teklifler de yapabiliyorlar. ben sadece ön cam filmi istedim arka orjinal cam filmiyle eşitlemek için. bir de tip 2 şarj kablosu istedim onu 17 bin'den sayarız deyince almadım internetten 5 bin liraya sipariş verdim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inspiron6000 -- 2 Mayıs 2024; 19:53:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AhmetÖzgür PLTFX A kullanıcısına yanıt

    Liste fiyatından bir tık uyguna satın aldım aracı. Geçen hafta sipariş verdik. Benim ödeme günüm bugünü bulduğu için işlemler ancak yarın tamamlanacak ve teslim alacağım. Stok sorunu yok gibi kısacası :) fiyat olarak da bayiyle görüşün 20-30 bin indirim yapıyorlar. Bir de boya koruma cam filmi vs hediye ettiler bana. Ioniq 5 advance aldım bu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yutubcu kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun çok memnun kalacaksınız başka arabalar boş gelecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gun kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Austral aracım vardı bundan önce. Umarım dediğiniz gibi bir deneyim olur :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uzun yolda aracın rüzgar direncinin bu kadar az olmasına şahsen inanamadım.

    140-160 ile otobanda yokuş aşağı inerken bile kazanım yapmadığım zaman yavaşlamıyor.

    Daha önceki araçlarımdan biliyorum 120 üstü rüzgar direncinden ne olursa olsun yavaşlıyor hatta direkt yığılıyor araba.

    Bunda ise akıyor inanılacak gibi değil. Süzülüyor uçuyor gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • dün sipariş verdiğim kablo gelince otoparktaki AC ünitesinden ilk şarjımızı yapalım dedik. %80 civarına gelince çıkartırım düşüncesindeydim. aracın başına gittiğimde baktım %90 olmuş. işlemi sonlandırdıktan sonra araca bağlı şarj soketi yerinden çıkmadı. sanki yapışmış gibi hiç esnemedi. neyse ki kitapçığı okumuştum da oradan şarj soketi kitlenmesi aklımdaydı. o yüzden hiç sıkıştığını düşünüp sağa sola kanırtmaya çalışmadım.
    bagajı açıp sağdaki ufak bölmenin içindeki mandalı hafifçe çekince kablo serbest kaldı.
    aracın kapı kilidi açık olduğu halde niye kitledi soketi anlamadım. ekrandan şarj ayarlarını kurcaladım, "şarj soketi kilidi" seçeneği "her zaman kilitle" olarak işaretliydi. onu "yalnızca şarj olurken" olarak değiştirdim.
    AC ve DC şarj limitleri %100 gözüküyordu. onları da %80'e çektim.
    kurcalaya kurcalaya öğreneceğiz artık.
    belki de kapı kilidini kapatıp tekrar bir açsam düzelirdi diye de aklıma geldi sonradan. neyse, bir sonraki şarjda anlarız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inspiron6000 -- 3 Mayıs 2024; 13:4:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inspiron6000 kullanıcısına yanıt
    anahtar ile kapı kilitlerini açınca serbest bırakıyor şarj soketi kilidini normalde ama bazen tek seferde bırakmayabiliyor kapat aç yapmak lazım kilidi serbest bırakana kadar. ben de sonradan yalnızca şarj olurkene ayarladım ama şöyle bir durum olabilir sen dışarıda şarja taktın ve şarj bitince kilit açılmış olacak, sen de bu arada aracın başına gelip kabloyu sökmezsen, kablonun çalınma durumu söz konusu olabilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    evet hocam o ihtimali göze aldım şimdilik. sebebini anlayana kadar ufak değişiklikler yapayım dedim. "her zaman kilitle" ayarına getiririm gerekirse sorun ordan kaynaklı değilse.

    limit %100 olduğu için şarj devam edecek sandı belki de. yurtdışı kaynaklı bir video'da bu sorunu ele almış, orada yazılan yorumlara baktım da çoğu ilk şarjında yaşamış. o da enteresan.

    videoyu çeken kişi kapıları kumandayla değil de kumanda cepteyken kapı düğmesinden parmakla bir iki kez kapatıp tekrar açıldığında soket serbest kalıyor demiş.

    şarj ettikçe kavrayacağız artık mevzuyu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inspiron6000 kullanıcısına yanıt

    Ilk sefer ben de bu problemi yasamistim ancak kapi acma isini ogrenmistim 1-2 defa ac kapa yapinca cozulmustu. Ben de yanlizca sarj ederken kilitle seklinde kullaniyorum. Limitlere gelirsek , DC sarj %100 , AC sarj %90 kullaniyorum . Uzun yol yapmayacaksam DC zaten kullanmiyorum bu yuzden %100 olarak ayarladim DCyi. Ac ise disarda sarj ederken vakti ayarlayamadigimda %80i geciyor ve 80-90 arasinda kapatiyorum , boylece kabloyu serbest birakma ve dakika asimindan ekstra park ucreti odeme mevzuundan da kurtuluyorum.

  • Arkadaslar selamlar,

    Ben de araniza Ioniq 5 Advance ile katildim. Araci Hyundai bayisinden aldim, ancak bayiden ciktigi gibi arac saga cekiyordu. Ekspertize goturdugumde direksiyonun duz durmadigini ve rot ayarinin da bozuk oldugunu soyledi. Servise goturdum ertesi gun ve cok ufak milimetrik rot ayari bozuk onu yapacagiz dediler. Oncesi ve sonrasi gorselleri yukluyorum. Sanirim sadece toe ayari yapildi. Asagidaki degerler normal midir? Rot ayarina baktirabilecek ve karsilastirebilecek olan var mi?

    Bir de 110 ustune ciktigimda direksiyonda asfalti hissediyorum sanki cok az titriyor gibi, bu normal mi? Servisteki usta 120ye kadar cikip denedigini herhangi bir titresim olmadigini soyledi. Daha once Opel aracim vardi onda asfalti bu kadar hissetmiyordum.

    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR


    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akcanca2 -- 3 Mayıs 2024; 18:29:17 >




  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    hepsi 800v mimari degil mi? 4x4 ler sarj ederken neredeyse 2 kat hizli mi? ben 4x2nin %20 den 80e yaklasik 20 25 dkda doldugunu gordum arada 100 un biraz ustune ciktigini da gordum ama ortalamaya bakinca cogu sar istasyonunda 60-100 kwH arasi degisiyor genelde.


    edit: mimari olarak bildigim kadariyla ayni ama sar hizinda fark varmis fakat batarya daha buyuk oldugu icin sure acisindan pek birsey degismiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juba09 -- 3 Mayıs 2024; 20:34:16 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.