Şimdi Ara

HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
434
Cevap
25
Favori
11.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
75. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Sizin dertler de pek farksız değilmiş. Git geller çözülmeyen sorunlar insanın canını sıkıyor gerçekten. Bu arabayı cesaret edip 300 km ötesi bir mesafede kullanmak pek mantıklı değil sanki. Ac kablosu, taşınabilir şarj cihazı ıvırı zıvırı tam teşkilat gezicez ya da. Bahsettiğiniz özellik ne bu arada? Benim advance paket yok sanıyorum bizde söylediğiniz ISLA özelliği bizde
  • tvdelisi T kullanıcısına yanıt
    Cumartesi servis açılınca bir şey söylesinler ona göre aksiyon alacağım. Şu anda bir tek Hyundai USA cevap verdi onda da biz bakmıyoruz Amerika dışına diye. Hyundai Türkiye ve global twitter hesaplarından ses Seda yok. Tüketici hakem heyeti manevi davalara bakıyor mu bu arada
  • ardaak A kullanıcısına yanıt
    ISLA akıllı hız limitleme ve tabela okuma. tabeladaki hız sınırını okuyor ve siz bu sınırı geçtiğinizde, sizin ayarlamanıza göre ya sadece görsel ve sesli uyarı veriyor ya hız limitini tabeladaki göre ayarlıyor otomatik olarak ya da kapatabiliyorsunuz. misal siz 90’a ayarladınız, tabelada 60 yazıyor, araç hızınızı 60’a düşürüyor, tekrar hız sınırı 90’a çıkınca geri hızınızı arttırıyor. bu advance pakette de progressive pakette de var.
  • ardaak A kullanıcısına yanıt

    Alttaki habere göre ioniq 5 ve 6 larda baya fazla sayıda araba geri çağrılmış amerikada şarj ve batarya sorunları nedeniyle, muhtemelen TR de de vardır geri çağrılması gerekenler. Hyundai TR yi sıkıştırmak lazım bu konuda başımıza yollarda bir iş gelmeden ne düzeltme yapılması gerekiyorsa yapsınlar.



    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR
    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLARelectrek
    Hyundai and Kia to recall 147,000 EVs in the US including the IONIQ 5, EV6
    https://electrek.co/2024/03/21/hyundai-kia-recall-147k-evs-us-ioniq-5-ev6/
  • Oldukça tempolu kullanım değerleri…
    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR
  • blackeagle76 B kullanıcısına yanıt
    hava sıcaklığı tüketim için ideal, yalnız eğim nasıldı tabi o da önemli
  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    Ankara- Giresun yol tüketimim. Uzun yolda ilk denememi taptım. Gayet keyifli bir yolculuk oldu. Bir kez %100 yaptım , 2 kere de 30 civarından 80 yaptım.
  • Konya istanbul tuketimim. Eskisehir sakarya uzerinden geldim. Arac ioniq6
    HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR
  • HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR

    Giresun-Ankara bayram dönüşü 2 kere %80 yaptım. Yol çok kalabalıktı. Bazı yerler de 10 km 2 saatte gittim. Yol açılınca sürekli bastım.
  • sdemiryilmaz S kullanıcısına yanıt
    Yollarda bayram nedeniyle şarj sıkıntısı yaşadınız mı ?

    Ne kadar verdi güç istasyonlar ve ne kadar sürdü acaba ?
  • Mr Thoth kullanıcısına yanıt
    Şarj sıkıntısı oldu mu yollarda bayramda çok kalabalık olur filan diyorlardı.
  • ben dün adıyaman gölbaşında trugoda 9 dk da %5’ten %47’ye ortalama 150kw/h ile şarj ettim. havalar ısındıkça menzil uzuyor şarj süresi kısalıyor. geçenlerde araçla alakalı arandım tasarımından tutun şarj hızına vs her konuda memnuniyet anketi yaptılar ve öneriniz var mı diye sordular. 18 dk da %10-80 şarj ediyor diye pazarlıyorsunuz ama çok gerçekçi olmuyor kış aylarında. kışın uzun yolda batarya kondisyonlamanın önemli olduğunu ama bunun sadece navigasyondaki şarj istasyonlarının(DC) seçilmesiyle çalıştırılabildiğini, tüm şarj firmalarının sistemde olmadığını hatta var olanlarında güncel olmadığını, manuel olarak bu özelliğin kullanılması gerektiğini söyledim, not aldığını söyledi geri bildirim için. kışın uzun yolda bu gerçekten önemli bir konu, aranmanız halinde lütfen siz de bu konu hakkında geri bildirimde bulunun.
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt
    Kondisyonlamayı manuel olarak yapamıyor muyuz bir ayar vardı onu seçtiğimde oluyor sandım.

    Birde bu aracın güncellemesi filan nasıl olacak WiFi spot ile filan bize bağlanıp yapamıyor mu acaba ?
  • gun kullanıcısına yanıt

    Yollar çok kalabalıktı ama şarj noktasında sıkıntı yaşamadım genelde 20-25 dk da %30-%80 yaptım. Trugolar da şarj yaptım tek başına 150 kW yu da gördüm ama araç takılı ise 80 kw da geziyor. Karadeniz de şarj noktası yetersiz ama elektrikli pek araç olmayınca sorun olmadı. Uzun yol bayram da en zor em uzun yolumu yaparak benden tam geçer notu aldı. Otobanda sürekli 130 km hız üstünde üzer , diğer şehirler arası yolda 15 kw/100 arası yakar o da gideceğiniz yere göre 1-2 mola da üzmeden götürür.

  • sdemiryilmaz S kullanıcısına yanıt
    önemli olan şarj hızı, ki bizim araçlar bunu sağlıyor. hatta alt yapı 800v olsa da bizim 53kw lik bataryalar 500v ona rağmen gayet yeterli hız sağlıyor.
  • gun kullanıcısına yanıt
    kondisyonlamayı menüden aktif ediyoruz ama siz navigasyonda kayıtlı bir dc şarj istasyonunu varış noktası olarak belirlerseniz, siz istasyona yaklaşınca kondisyonlama aktif oluyor ve bataryayı ideal sıcaklığa getiriyor. çözüm için 2 seçenek var ya bu özelliği manuel başlatabilmeliyiz ya da navigasyona kendimiz dc şarj istasyonu ekleyebilmeliyiz, bu da sorunu çözecektir.

    güncellemeler 3 şekilde yapılabiliyor. 1. seçenek olan bluelink Türkiyede aktif değil. diğer iki seçenekten biri servise götürüp güncelleme yaptırmak, diğeri de bizim yapabildiğimiz; siteden gerekli güncelleme uygulamasını indirip, usb aracılığıyla güncelleme yapmak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ftrpist -- 15 Nisan 2024; 13:40:19 >
  • Bayram tecrubemi aktarayim , elektrikli aracin en sikintili oldugu yer olan uzun yol bayramda ne yapacagiz sorunsuna belli bir bolge icin cevap olur,


    Arife gunu Ankaradan Afyona geldik , arada durmadik tabi. Bayram 1. gunu bayram namazi sirasinda 180kwlik Trugoda sarj ettim, namaz bitiminde arac %97ye ulasmisti. Yola ciktik, Ispartada %55 civari iken !80kw cihazda tekrar fulledim, yine kimseler yoktu ve bir kahve icimi + lavabo suresinde surede hizla sarj oldu devam ettik. Manavgata geldigimizde %59 sarj vardi, yani Afyon - Isparta - Aksu -Manavgat yolu ile tek sarjda gidiyor. Tum yol 120 km/s acc + auto regen.


    Yani Ankara - Afyon - Isparta - Antalya - Manavgat tek sarjda alinabiliyor. Bunu hic tahmin edemezdim.


    Sonrasinda Pazar gunu yani en kalabalik olmasi gereken gunde yola ciktik. Elbette 0 rakim seviyesinden tirmanarak gittigimizden tam tersi bir durum oldu. Bu defa yolumuz Manavgat - Seydisehir - Konya - Ankara idi.


    Manavgattan %82 ile Seydisehire geldik %28 kalmisti ( 130 km yol ) ancak 120-130 arasi gittim virajlara ve kalabaliga ragmen. Tirmanis cok fazla idi ve Toros daglarinda Alacabel gecidinde 1825 rakima tirmanip indik. Seydisehirde Astor 300kw sarjda lavabo + kahve ile (150 kw gordum ben de ilk defa) kisa surede %90 ile yola ciktik, Konyada Havzan etli ekmek yerken 120 kw cihaza araci biraktim (180 kw de vardi ona birakmadim yemegi rahat yiyelim diye ) yemek bitti %94 ile yola cikip Ankaraya geldik. Gelirken de min 130 ile geldim, max hizlarimi burada ilan etmeyeyim HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR  %7 kalmisti eve geldigimde, 255 km mesafede biraz hizli gidince.


    Yol masrafi 1230 Tl tuttu. Resmen belese geziyorum artik HYUNDAI IONIQ 5 ve 6 KULLANANLAR 


    Ozet : Turkiyenin batisinda cok fazla sarj istasyonu var ve duzgun planlama ile en ufak sorun yasanmiyor bayram dahil.





  • Peki yukseklik ve saj tuketimi arasinda nasil bir iliski var? Perplexity'e sordum.


    Can you estimate an average kw consumption for every 100m altitude increase for Ioniq 6 standard edition?


    Based on the information provided in, a general estimate for the increase in energy consumption for every 100m altitude increase for electric vehicles is approximately 0.273kWh per 100m per 1000kg. The Hyundai IONIQ 6 Standard Range 2WD has a curb weight of 1,830kg. Therefore, the estimated energy consumption increase for the IONIQ 6 for every 100m altitude increase would be around 0.5kWh. However, this is a rough estimate and can vary depending on factors such as driving conditions, vehicle speed, and aerodynamics. It is important to note that this figure is approximate and may not accurately represent the energy consumption of every Hyundai IONIQ 6 Standard Range 2WD.


    Diyor ki 1000 kiloluk arac her 100m rakim artisinda yaklasik 0.273 kWh enerji tuketir, bizdeki ioniq 6 1830 kilo oldugu icin bos iken 0.5 kWh -ortalama olarak- tuketir . Elbette aractaki yuk miktari ile (270 kilo diyelim) bunu 0.6 olarak almakta fayda var. Manavgattan Alacabel'e ciktigimda ekstradan (1875 / 100) * 0.6 = 11.25 kw neredeyse yukseklik farkindan %20 harcamis. Seydisehire inerken de bir bolumunu geri kazanmistir.


    Ozet : Her 100 m rakim farki ortalama 0.6 kWh enerji tuketir





  • Standart ses sistemi için uzun uğraşlar sonucu kendime göre en iyi ayarı şu şekilde yapabildim. Tizler +10 mid range +7 Bass +7 basları daha fazla açınca bazı şarkılardan baslarda patlama oluyor. Bir alternatifte tüm ayarları sıfırlayıp flat dinlemek ama seslerin tüm parlaklığı kayboluyor bu şekilde de. Ses sistemi çok iyi değil ancak idare eder diyebilirim..
  • ftrpist F kullanıcısına yanıt

    Usb ile güncelleme yapabildiniz mi? Nereden güncellemeyi indirdiniz?

  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.