Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (892. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.790.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2007 model 1.4 motor getsim war acaba devirleri 6 yada 7 arası kullanmak motora zarar verir mi bunu arada yapıyorum her zaman deil...
  • umaykut ve jacdaniels mrb arkadaşlar dünkü yakıt maceramı bu gün kesinleştirdim...depoyu tıkabasa fulledim depo kapağından taşacak şekilde ve sadece şehir içi yaptım 49 km yol gittim tekrar fulletim 2.73 litre mazot aldı ::7.43 tl *****ikinci denemem ise depoyu fulledikten sonra sadece uzun yol ve 100-110 arası gittim toplam 54 km yol katettim 2.47 litre mazot aldı ve değeri 6.72 tl tuttu***burdan şu sonuca vardım...şehir içi 100 km ye 5.57lt****şehirler arası 100 km ye 4.57 litre yakmış oldum..her iki depo dolumlarımda sabırla depo kapağına gelinceye kadar dolduruldu,,,, 31 08 2009 tarihinde yapmış olduğum paylaşımımda yakıt sarfiyatım eşim tarafından araç kullanılmış olup halan bu kadar nasıl yaktığını çözemedim...eğer bu günkü denemelerimdede aynı başarışızlığa şahit olsaydım neye kaça giderse gitsin aracımı satmaya kararlı olacaktım...herkeze sevgiler ve saygılar
  • Dostum evet benım eskı arabam alfa romeo 156 idi, az bile devırlı gıtsem 100kmde 13 lıtre yakıordu ben zaten ona gore karsılastırma yapıorum ;) tabiki cok az yakıor gıbı gelcektır :) bu sırada bugun anlastık satıcı ıle yrn ıslemlerı yapcaz persembe kısmetse arabaya bınıyor olcam. siyah renk aldım bir kez gormustum cok şık duruyordu , full paketını aldım almısken 1.000 tlden kacıpta sunroof almıyım demedım onuda aldık hayırlısı. sizinle paylascam demıstım o yuzden anlatıyorum ;) ınsallah kazsız belasız kullanırız hepbırlıkte dostlar. saygılar,sevgiler herkese..

    quote:

    Orijinalden alıntı: derebeyii

    çok az yakmasını istiorsanız 950 kg lık arabalar var hem de dizel, bizimki çok az yakmaz sadece az yakar, gerçi benzinliden geçiyorsan sana her türlü az yakıyor görünecek.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kaanh812006

    İcim rahatladı cok saolun yorumlarınız ıcın. zaten bagaj benım ıcın problem deıl iş ıcın cok dolascagım ıcın (sehır ıcı) az yakmasını ıstıyorum, bir oncekı arabam alfa romeo 156ydı 100kmde 13lt yakıodu onu dusunursem zaten cok az yakıor getz. 2 hafta ıcınde alacagım kısmetse, mavi renk veya iş icin olcagı ıcın gri veya sıyahta olabılır ona karar vercem. birde sitesınden baktıgımda 2 cesıtı var sanırım 110 beygırlık olanıda varmıs , ancak dıkkat ettıgım nokta 88 ile 110 beygır aynı yakıtı yakıor o garip geldi sadece. bakalım, alınca sızle de paylasırım dostlar...






  • quote:

    Orijinalden alıntı: JimBeam

    Arkadaşlar dün başıma ilginç bir olay geldi. Bölünmüş karayolunda en sol şeritteyim. Hızım 90 km falan. Önümdeki aniden durunca bende biraz sert fren yapmak durumunda kaldım. Ama panik fren değildi. Ben ABS devreye girmez diye düşünüyordum ama ABS devreye girdi ve ben freni bıraktım. Araç birden orta şeride doğru yalpalamaya başladı. Sonra en sağ şeride doğru gidiyorduki zar zor toparladım.

    Bu kadar ufak birşeyde neden böyle yapar bu araba ? Diğer Getz'im 195 lastikti. Bu 175. Acaba bunun mu etkisi var ? Açıkcası korkuttu dünden beri bu araba beni.



    frenlerinde ayarsızlık vardır çekiyodur arabayı sağa doğru

    baktır derim

    sonuçta lastik satandart olarak 175 zaten getzde

    bu yüzden lastikle alakası yoktur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JOKERGETS

    2007 model 1.4 motor getsim war acaba devirleri 6 yada 7 arası kullanmak motora zarar verir mi bunu arada yapıyorum her zaman deil...



    neden zarar versinki

    zaten verse o deviri koymazlardı arabaya değilmi

    bende arada sırada motoru açmak için 4000-4500 devire vurduruyorum benim dizeli

    araba bi canlansın diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berse_01

    umaykut ve jacdaniels mrb arkadaşlar dünkü yakıt maceramı bu gün kesinleştirdim...depoyu tıkabasa fulledim depo kapağından taşacak şekilde ve sadece şehir içi yaptım 49 km yol gittim tekrar fulletim 2.73 litre mazot aldı ::7.43 tl *****ikinci denemem ise depoyu fulledikten sonra sadece uzun yol ve 100-110 arası gittim toplam 54 km yol katettim 2.47 litre mazot aldı ve değeri 6.72 tl tuttu***burdan şu sonuca vardım...şehir içi 100 km ye 5.57lt****şehirler arası 100 km ye 4.57 litre yakmış oldum..her iki depo dolumlarımda sabırla depo kapağına gelinceye kadar dolduruldu,,,, 31 08 2009 tarihinde yapmış olduğum paylaşımımda yakıt sarfiyatım eşim tarafından araç kullanılmış olup halan bu kadar nasıl yaktığını çözemedim...eğer bu günkü denemelerimdede aynı başarışızlığa şahit olsaydım neye kaça giderse gitsin aracımı satmaya kararlı olacaktım...herkeze sevgiler ve saygılar



    valal 40 km gidip çok yakıyo diye arabayı satmaya kalkıyorsan bişey diyemem

    benim araba 4.5 yıldır çok yakıyor ama satmayı hiç düşünmüyorum açıkçası

    tavuk kümesi oluncaya kadar kullanmayı düşünüyorum ben

    ihtiyacımı görüyor ve hoşumada giden bi arabaysa neden satayımki




  • ARKADAŞLAR: BUGÜN ARABAMI ALIŞIMIN 12. GÜNÜ VE DÜN İLK KEZ ŞEHİR DIŞI OLARAK MANİSAYA GİTTİM, GİDERKEN VİRAJLARDA SANKİ ARABA DEVRİLECEKMİŞ GİBİ HAFİF BİR KAYMA OLDU BUNU BEN HİSSETTİM VE BAYA KORKTUM. İLK KEZ ARAÇ KULLANMIYORUM. DAHA ÖNCE HONDA CIVIC 1.6 İES VARDI BUNUNLA MUKAYESE DAHİ EDİLEMEYECEK DERECE VİRAJDA BENİ KORKUTTU O ANDAN SONRA İNANIN ÖZELLİKLE VİRAJLARA KORKARAK GİRİYORUM. TEDİRGİNİM ARABAMI SEVEREK İSTEYEREK ALDIM. DAHA 328 KM OLDU.
    AYRICA: İNANIN VİRAJA SÜRATLİDE GİRMEDİM,ÇÜNKÜ ARABAYI TANIMAK İSTİYORDUM. FAKAT BENİ TEDİRGİN ETTİ, ACABA LASTİKTEN OLABİLİRMİ DİYORUM AMA DAHAYENİ HANKOOK K702.
    ARKADAŞLAR SİZCE NEDENİ ,ÇÖZÜMÜ,VARMIDIR.
    BU SEGMENTTEKİ ARAÇLARDADA AYNI SIKINTI SÖZKONUSUMUDUR?(FİESTA,CLİOCORSA)! YORUM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLER SELAM VE SAYGILARIMI SUNARIM.




  • ARACIM:2010 1.5 CRDİ 4 HY,ABS,AC,SR AÇIK MAVİ.88 BG
  • bu arabalarda bu sıkıntı sözkonusudur

    çünkü bu araç hb bi araç ve ufak bi araç

    bu yüzden sert girilen virajlarda arkadan kaymam olmaması imkansız gibi

    heleki tümsek varsa kıç ata ata gider araba

    mahalle içinde bile virajlı yolda 50 ile giderken felan virajda en ufak bi tümsek olduğunda arka kayar benimde

    civic sedan ve daha büyük bi araç olduğu için arka daha ağır ve bu yüzden böyle bi sorun yaşamıyorsun fazla

    ama getzde bu kaçınılmaz

    birde arabanın havaleli olduğunu düşünürsek dahada dikkatli olma lazım kanımca

    lastiklerden kaynaklanmıyor yani
  • Jack ben de dediklerine katılıyorum.Yalnız burda dedigni tam anlayamadım neyi kastettigini:
    Orijinalden alıntı: JackDaniels


    birde arabanın havaleli olduğunu düşünürsek dahada dikkatli olma lazım kanımca
  • Ben de arabayı ilk aldıgımda uzun yol olarak Şarköye gitmiştim.Anayolda pek birşey hissetmedim fakat çok virajlı olan sapaktan sonraki bölümde ayni senin düşündüklerini ben de yaşadım.Virajlarda arkadan gelen arabalar beni sıkıştırıyordu fakat düz bölümde de ben arayı açıyordum.araba eskidikçe herhalde artık alıştık mı ne.Pek bir şikayetim olmuyor bu konuda.
    Hatta bu sene tatilden dönüşte Kazdağlarında çok virajlı yerlerde tam tersi oldu.Bir tane almancı bmv yi ben o virajlarda geçtim.O da beni sahil yolunda yani düzde sollamıştı. daha sonra dağı aştıktan sonra yine beni geçti fakat sonuçta yine ayni feribota bindik.
    Bilemiyorum belki de o virajlarda aşırı temkinli gittigindendir.Yalnız şuda bir gerçek ki bizim araba daha ufak oldugundan keskin yerlerden daha da çabuk dönebiliyor.
    **** Haa bu arada feribotta o almancıyla biraz da sohbet ettik.Beni tebrik etti-bu arabaya ben farklı gözle bakıyormuşum dedi.
    quote:

    Orijinalden alıntı: kingboysan

    ARKADAŞLAR: BUGÜN ARABAMI ALIŞIMIN 12. GÜNÜ VE DÜN İLK KEZ ŞEHİR DIŞI OLARAK MANİSAYA GİTTİM, GİDERKEN VİRAJLARDA SANKİ ARABA DEVRİLECEKMİŞ GİBİ HAFİF BİR KAYMA OLDU BUNU BEN HİSSETTİM VE BAYA KORKTUM. İLK KEZ ARAÇ KULLANMIYORUM. DAHA ÖNCE HONDA CIVIC 1.6 İES VARDI BUNUNLA MUKAYESE DAHİ EDİLEMEYECEK DERECE VİRAJDA BENİ KORKUTTU O ANDAN SONRA İNANIN ÖZELLİKLE VİRAJLARA KORKARAK GİRİYORUM. TEDİRGİNİM ARABAMI SEVEREK İSTEYEREK ALDIM. DAHA 328 KM OLDU.
    AYRICA: İNANIN VİRAJA SÜRATLİDE GİRMEDİM,ÇÜNKÜ ARABAYI TANIMAK İSTİYORDUM. FAKAT BENİ TEDİRGİN ETTİ, ACABA LASTİKTEN OLABİLİRMİ DİYORUM AMA DAHAYENİ HANKOOK K702.
    ARKADAŞLAR SİZCE NEDENİ ,ÇÖZÜMÜ,VARMIDIR.
    BU SEGMENTTEKİ ARAÇLARDADA AYNI SIKINTI SÖZKONUSUMUDUR?(FİESTA,CLİOCORSA)! YORUM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLER SELAM VE SAYGILARIMI SUNARIM.




  • kaç devir de kullanıyorsunuz aracı, seyir de 2000 devir yeterli olacaktır, benzinli ile karıştırmayın kullanırken.
    aklıma başka bir ey gelmiyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: berse_01

    mrb arkadaşlar ben daha yeni bir getz sahibi oldum bu gün iskenderun adana ve geri dönüş toplam 288 km yol yaptım aracım 62 tl l yakıt yaktı bu arada aracım 2005 model hyundai getz 1.5 crdi bana biraz fazla yaktı gibi geldi bu modelde araç kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum tşk
  • Tümseklere ya da derin kasislere girince bu ufak kıç atmaları ben de sık sık yaşıyorum. Zamanla alışılsa da hoş bir du rum değil. Uzun yolda çok daha dikkatli ve limitlerde kullanılmalı araç...
  • fordlarda bende gördüm ama bir getz de pek karşılaşmadım, etrafta çok var hiç dikkatimi çekmedi , kendiminkini de fark edemiyorum ama sanırım aldığı yakıtı yakmasına firsat vermiyorsun basarken vicdansızcamı yükleniyorsun :)


    quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    arkadaşlar bişey sorayım

    ne zamandır aklımda ama hep çıkıyor sormayı unutuyorum

    benim arabada rampada veya düz yolda gaza yüklendiğimde arka taraf dumana boğuluyor

    araba farlarından geceleri daha rahat anlaşılıyor bu durum gündüz pek farketmiyorum

    sizdede böylemi acaba

    arkadaş enjektörler naneyi yemiştir dedi ama 40 bindeki arabada olurmu bu

    üstelik %80 aynı istasyonlardan alıyorum ve shell alıyorum

    fordlara bakıyorum hepsi öyle ama getzlere dikkat etmedim hiç




  • eski aracının iz genişliği fazla dolayısı ile tutuş daha iyi olacaktır.
    bizim aracı iyice tanımadan ve alışmadan limitlerine çıkmayın, ben de alıştım köy yollarında maksimum performansla savura savura hem viraj hem de iniş yada çıkış olarak kullandım ama tavsiye etmiyorum, korkutuyor.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kingboysan

    ARKADAŞLAR: BUGÜN ARABAMI ALIŞIMIN 12. GÜNÜ VE DÜN İLK KEZ ŞEHİR DIŞI OLARAK MANİSAYA GİTTİM, GİDERKEN VİRAJLARDA SANKİ ARABA DEVRİLECEKMİŞ GİBİ HAFİF BİR KAYMA OLDU BUNU BEN HİSSETTİM VE BAYA KORKTUM. İLK KEZ ARAÇ KULLANMIYORUM. DAHA ÖNCE HONDA CIVIC 1.6 İES VARDI BUNUNLA MUKAYESE DAHİ EDİLEMEYECEK DERECE VİRAJDA BENİ KORKUTTU O ANDAN SONRA İNANIN ÖZELLİKLE VİRAJLARA KORKARAK GİRİYORUM. TEDİRGİNİM ARABAMI SEVEREK İSTEYEREK ALDIM. DAHA 328 KM OLDU.
    AYRICA: İNANIN VİRAJA SÜRATLİDE GİRMEDİM,ÇÜNKÜ ARABAYI TANIMAK İSTİYORDUM. FAKAT BENİ TEDİRGİN ETTİ, ACABA LASTİKTEN OLABİLİRMİ DİYORUM AMA DAHAYENİ HANKOOK K702.
    ARKADAŞLAR SİZCE NEDENİ ,ÇÖZÜMÜ,VARMIDIR.
    BU SEGMENTTEKİ ARAÇLARDADA AYNI SIKINTI SÖZKONUSUMUDUR?(FİESTA,CLİOCORSA)! YORUM VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLER SELAM VE SAYGILARIMI SUNARIM.




  • bana da garip geldi, başıma gelmedi daha önce, freni bıraktığında sağ ve sollardan biri diğerinden sonra devreden çıkmış olabilir mi, abs devreye girdi diyemi freni bıraktınız, yoda prüzler olduğunda devreye girdiği oluyor şaşırtmasın sizi, ben şehir içinde çok karşılartım özellikle ışıklı kavşaklarda hızlı girip durmak gerektiğinde göbek çevresi düz değilse devreye giriyor siz durmaya çalışırken.

    quote:

    Orijinalden alıntı: JimBeam

    Arkadaşlar dün başıma ilginç bir olay geldi. Bölünmüş karayolunda en sol şeritteyim. Hızım 90 km falan. Önümdeki aniden durunca bende biraz sert fren yapmak durumunda kaldım. Ama panik fren değildi. Ben ABS devreye girmez diye düşünüyordum ama ABS devreye girdi ve ben freni bıraktım. Araç birden orta şeride doğru yalpalamaya başladı. Sonra en sağ şeride doğru gidiyorduki zar zor toparladım.

    Bu kadar ufak birşeyde neden böyle yapar bu araba ? Diğer Getz'im 195 lastikti. Bu 175. Acaba bunun mu etkisi var ? Açıkcası korkuttu dünden beri bu araba beni.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: opxito

    Jack ben de dediklerine katılıyorum.Yalnız burda dedigni tam anlayamadım neyi kastettigini:
    quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels


    birde arabanın havaleli olduğunu düşünürsek dahada dikkatli olma lazım kanımca







    havalleli demek yüksek demektir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackDaniels -- 2 Eylül 2009; 10:51:02 >
  • arkadaşlar selam..
    bugün yolda giderken hızlandım 2den 3 attım, gaza yüklendim araba bi ara kesildi sonra tekrar hzılandı..
    1-2 gün önce bir kere daha olmuştu..
    nedeni bilen var mıdır?
    2007 VGT aracım..
    acaba turboda mı problem vardır..
    garantisi devam ediyor..
    serviste anlarlar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: derebeyii

    fordlarda bende gördüm ama bir getz de pek karşılaşmadım, etrafta çok var hiç dikkatimi çekmedi , kendiminkini de fark edemiyorum ama sanırım aldığı yakıtı yakmasına firsat vermiyorsun basarken vicdansızcamı yükleniyorsun :)


    quote:

    Orijinalden alıntı: JackDaniels

    arkadaşlar bişey sorayım

    ne zamandır aklımda ama hep çıkıyor sormayı unutuyorum

    benim arabada rampada veya düz yolda gaza yüklendiğimde arka taraf dumana boğuluyor

    araba farlarından geceleri daha rahat anlaşılıyor bu durum gündüz pek farketmiyorum

    sizdede böylemi acaba

    arkadaş enjektörler naneyi yemiştir dedi ama 40 bindeki arabada olurmu bu

    üstelik %80 aynı istasyonlardan alıyorum ve shell alıyorum

    fordlara bakıyorum hepsi öyle ama getzlere dikkat etmedim hiç





    vicdansızca değil canım

    normalden biraz fazla hızlanma anında

    diyelim 4 le gidiyorum bi rampaya geldim devir kurtarmıyor

    daha fazla hız kaybetmemek için 3 e atıp 3-3500 devirde kullanıyorum arabayı gaza yüklenip

    yada düz yolda kırmızı ışıkta kalktım biraz çabuk hızlanmak istiyorum o zamanda yapıyor

    ama çok kolay oluyor yani bu durum hemen duman atıyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: umaykut

    arkadaşlar selam..
    bugün yolda giderken hızlandım 2den 3 attım, gaza yüklendim araba bi ara kesildi sonra tekrar hzılandı..
    1-2 gün önce bir kere daha olmuştu..
    nedeni bilen var mıdır?
    2007 VGT aracım..
    acaba turboda mı problem vardır..
    garantisi devam ediyor..
    serviste anlarlar mı?




    2 den 3 e kaç devirde attın ve zaman kaybettinmi acaba

    vites geçişinde zaman kaybettiysen deviri fazla düşürmüş olabilirsin

    o zamanda toparlaması biraz zaman alacaktır

    ayrıca gaza yüklenmem sonuna kadar basman şeklinde oldu ise yine araba yığılır

    araba devrinde değilse yani düşük devirde ise 2000-2300 gibi gaza sonuna kadar yüklenmemelisin

    turbo sorunu varsa 3 günde 1 olmaz sürekli olur sorun




  • 
Sayfa: önceki 890891892893894
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.