Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (857. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
32.937
Cevap
125
Favori
2.791.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 855856857858859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar getz 750 kmye geldi dün istanbul-izmit-istanbul arası yol yaptı gerçekten performansı çok iyi

    özellikle 2. vitesteki hızlanmasına hayran kaldım 1.25 fiestadan sonra performansı baya baya iyi geldi

    fiestada şehir içinde 2.viteste bile yokuş zor çıkılıyor ama getz 3.viteste bile çok rahat çıkabiliyor

    110-120den sonra rüzgar sesi almaya başlıyor ama fiesta kadar çok değil fiestadan daha iyi olduğunu söyleyebilirim yalıtım olarak

    getz pişman etmedi yani aldığımıza ve piyasada neden bu kadar çok tutulduğunuda aldıktan sonra anladım
  • Oh oh maşşallah. Memnun olmayan yok ne güzel
  • JackDaniels,
    derebeyii,

    cevaplarınız için teşekkür ederim. Aslında tüm ayrıntıyı yetkili servisten alabilirim ama bir türlü zaman bulup gidemedim. 13 Haziran cuma günü indirimli servis bakımlarının son günü. Olmazsa c.tesiye randevu alıp aracı bi götüreyim.
  • Arkadaşlar daha önce sölemiştim i20 yi test ettim diye ilk geldiğinde pazar günü ikinci kez bayiye gittim çekilişe falan katılıym diye bu sefer kullanmadım ama bir kez daha gördüm arkadaşlardan da biri yazmış zaten gerçekten iç görüş açısı kötüleşmiş yeni opel corsadan ve fiestadan bi farkı kalmamış ön ve özellikle de arka görüş ciddi anlamda eksi puanda geztlere göre bu 1. kötülük.Yani arabanın getzle görüş açısı konusunda uzaktan yakından alakası yok.Artılara gelirsek vites geçişleri çok kısa yani vites topuzu çok rahat ve kısa mesafeli geçiyor bu hoşuma gitti.Direksiyon daha önce sürmüştüm daha hisli ve daha tepkili koltuk kalitesi pek artmamış yalnız biraz daha dar gibi ancak sürücüyü ve yolcuyu daha iyi kavrıyor bizim koltuklara oranla.Usb girişi var torpido gözü soğutuculu aynı zaman da gözler daha pratik plastik işçilik kalite pek fark yok.Bir de lastikler 185/15 yani ebatlar bizimkinden büyümüş bu da yol tutuşu az da olsa arttırıp sarsıntıyı düşürüyor yalnız hissettiğim ve test lerde okuduğum kadarıyla süspansiyonları bizim getzlere göre daha da sert yapmışlar yol tutuşu arttırmak için.bunun dışında arkadaşlar getze benzeyen bir tasraftan da aslında hiç benzemeyen deişik bir oto olmuş..Teknik özelliklere bakıldığında sarfiyat beygir gücü motor gücü neredeyse geztlerle aynı 75 ve 100 ps lik beygir güçleri var..Uzun lafın kısası 15 hazirandan sonra 25 bin gibi olcağı tahmin edilen i20 lere açıkcası o para verilir mi bilemiyorum zira çok daha ucuza getzler bence çok iyi araba ve üretimine de dvm edilecek.Neyse bakın siz de karşılaştırın..




  • Görüş açısı konusunu i20 ciler kabul etmiyorlar ama size kesinlikle katılıyorum. Getze bindikten sonra başka hangi arabaya binsem görüş açısı bana eksik geldi. Zaten Getz i almak için bindiğimde görüş açısına hayran kalmıştım.
    i20 nin bence Getz e göre en iyi yanı güvenliği, Euroncaptan 5 yıldızı var ve abs ile çift hava yastığı standart. Bu standardı rakipleri olan fiesta ve polo da bulamassınız.
    Şuan rekabetçi olan ve çok tutulan i 20 nin team donanımında lastikler 175/70 R14, Getzlerde ise 175/65 R14 yani o kadar fark yok denilebilir.
    Team donanimda eğer usb girişi, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar olsaydı, iç mekandaki siyahlık bir şekilde azaltılıp (özellikle orta konsol ) ve birde hyundai klasiği arkalarda elektrikli cam olsaydı ( aslında olmasa da olur :)) gerçekten mükemmel olurdu, ama böyle kısıntılar olsa da bence yine iyi bir seçim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: martygetzfly

    Arkadaşlar daha önce sölemiştim i20 yi test ettim diye ilk geldiğinde pazar günü ikinci kez bayiye gittim çekilişe falan katılıym diye bu sefer kullanmadım ama bir kez daha gördüm arkadaşlardan da biri yazmış zaten gerçekten iç görüş açısı kötüleşmiş yeni opel corsadan ve fiestadan bi farkı kalmamış ön ve özellikle de arka görüş ciddi anlamda eksi puanda geztlere göre bu 1. kötülük.Yani arabanın getzle görüş açısı konusunda uzaktan yakından alakası yok.Artılara gelirsek vites geçişleri çok kısa yani vites topuzu çok rahat ve kısa mesafeli geçiyor bu hoşuma gitti.Direksiyon daha önce sürmüştüm daha hisli ve daha tepkili koltuk kalitesi pek artmamış yalnız biraz daha dar gibi ancak sürücüyü ve yolcuyu daha iyi kavrıyor bizim koltuklara oranla.Usb girişi var torpido gözü soğutuculu aynı zaman da gözler daha pratik plastik işçilik kalite pek fark yok.Bir de lastikler 185/15 yani ebatlar bizimkinden büyümüş bu da yol tutuşu az da olsa arttırıp sarsıntıyı düşürüyor yalnız hissettiğim ve test lerde okuduğum kadarıyla süspansiyonları bizim getzlere göre daha da sert yapmışlar yol tutuşu arttırmak için.bunun dışında arkadaşlar getze benzeyen bir tasraftan da aslında hiç benzemeyen deişik bir oto olmuş..Teknik özelliklere bakıldığında sarfiyat beygir gücü motor gücü neredeyse geztlerle aynı 75 ve 100 ps lik beygir güçleri var..Uzun lafın kısası 15 hazirandan sonra 25 bin gibi olcağı tahmin edilen i20 lere açıkcası o para verilir mi bilemiyorum zira çok daha ucuza getzler bence çok iyi araba ve üretimine de dvm edilecek.Neyse bakın siz de karşılaştırın..




  • 2006 model getz aracın bakım zamanı geldi bakım yaptıran arkadaşlar varsa ücret ve yapılan işlemler nelerdir şimdiden teşekkürler yağı kendim götürmek istiyorum 10 - 40 castrol yağ iyimi sizce
  • yağ iyidir ama 2006 model yazmışsın o kadar

    dizelmidir benzişnlimidir kaçbin bakımı yaptıracan

    müneccim değiliz sonuçta

    üstün körü kolaya kaçılmış bi soru
  • quote:

    Orjinalden alıntı: discrepancy


    i20 nin bence Getz e göre en iyi yanı güvenliği, Euroncaptan 5 yıldızı var ve abs ile çift hava yastığı standart. Bu standardı rakipleri olan fiesta ve polo da bulamassınız.





    fiestada standart abs+çift hava yastığı

    ama yeni gelcek poloda olur mu bilemem bence olmaz
  • Evet fiestada standart,eski polo da değil yenisinde olur mu bilmem.
  • i 20 yi incelemedim ama teknik verilere ve özelliklere baktım,

    kendi aracımı alıp kullandıktan sonra, bizim aracın eksikliklerini yazmıştımepey zaman önce tabii,

    bunlar arasında motor hacminin küçültülmesi, (şehir dışı tüketim için)
    tavan arka kısmın çok dik olması ( rüzgar direnci için)
    boyun uzaması ( bagaj için )
    ve 6. vites ( şehir dışı seyir için)

    temel gereksinimlerdi hepsini de yapmışlar, bunları corsa grande punto zaten yapmıştı, ama hyundai de yapmış oldu.

    iyi yapmışlar, görüş açısını incelemedim tabii ama bence oldukça iyi değişiklikler, ama getz sahibi için i 20 almanın çok da gereği yok.

    bir fırsatta deneme sürüşü yapmak istiyorum.

    tek bir konu kalmış benim beklentim olupta yapılmayan, araç ağırlığının bir 50-60 kg kadar azaltılması, onu da yapmamışlar, ama 2006 dan bu yana diğer rakipleri kg larını artırdılar.




  • 6 ileri varmı yaw i20de

    ben görmedimde
  • 6 ileri vites i20 de mevcut değil.
    Grande punto ve Corsa da mevcut, 1.3 multijet seçeneklerinde
  • pardon haklısın benzinli 30 bin bakımı yapılacak


    quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    yağ iyidir ama 2006 model yazmışsın o kadar

    dizelmidir benzişnlimidir kaçbin bakımı yaptıracan

    müneccim değiliz sonuçta

    üstün körü kolaya kaçılmış bi soru



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaynaci -- 11 Haziran 2009; 0:01:10 >
  • arkadaşlar
    iki tanel dizel yağ buldum castrol de

    1.si yarı sentetik CASTROL MAGNATEC DIESEL 10W-40 http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9003252&contentId=7006427
    2.si tam sentetik CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40 http://www.castrol.com/castrol/productdetailmin.do?categoryId=9022662&contentId=7041810

    siz bunlardan dizel getziniz için hangisini kullanıyorsunuz
    bu saydığım yağların ikisi de uygunmudur
    eğer bu saydıklarımdan hariç başka uygun bir castrol var mı
    eğer castrol kullanmıyorsanız kullandığınız yağın markasını cinsini adını aşağı yukarı fiyatını yazabilirmisiniz.
    yağ ile ilgili tavsiyeleriniz düşünceleriniz?




  • servisler dizellere 15-40 kullanıyor castrolde veya başka markada

    beim arabada şimdiye kadar her seferinde başka yağ kullanıldı

    başka servislere gittiğim için

    castrol shell bp

    bi farkını görmedim hiçbirirnin
  • beyler 1.4 getz alıcam. Renk konusunda kararsızım. Kırmızıyı almak istiyorum ama çor açık cırtlak bi renk gibi geldi. sanırım 2 tane kırmızı var. Diğeri nasıldır tam bilemiyorum. İnternette bakıyorum güneşten tamda tonları belli olmuyo. Borddoya yakın olanı varmıdır. ?
    birde 1.4 benzinli getz le sakin olarak şehir içi ve şehirdışı kaç km gidebilirim.
    Teşekkürler
  • Kan kırmızı çok tatlı duruyor. Kesinlikle onu tavsiye ederim. Bordoya yakın olan da var ama pek iyi durmuyor.
  • i20 nin bordosu çok güzel ama getzdeki pek hoş değil açıkçası

    sanırım opak renk getzin kan kırmızısı
  • Yeni alcak arkadaşa bej rengi de öneririm... Hyundai sitesinde pek dikkat çekmiyor ama yolda duruşuna bakın, çok tatlı bi renk...
  • yokmuş valla, bir zaman önce bir haberde okumuştum olacak diye hatırlıyorum, demek ki yok.

    quote:

    Orjinalden alıntı: JackDaniels

    6 ileri varmı yaw i20de

    ben görmedimde
  • 
Sayfa: önceki 855856857858859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.