Şimdi Ara

Hyundai 7-DCT Şanzıman Problemi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
1
Favori
75.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tam otomatik vites en iyisi bence. Dizel - tam otomatik vites ikilisi yüzünden peugeot aldım ve çok memnunum. Eat 6 gerçekten çok iyi iş çıkarıyor. Şimdiye kadar duyduğum kronik bir sıkıntı da yok.
  • yağlı çift kavrama akar.
  • Qashqai cvt namını duymadınız herhalde😀
  • Çift kavramaların çoğunda bu durum mevcut. Bu nedenle Tucson alırken tork konvertörlü tam otomatik tercih ettim. Gerçi 2 yıl Mercedes 7G-DCT (yağlı çift kavrama) kullanmıştım. Hiçbir problem yaşamadım. Bildiğim kadarıyla kronik bir sorunu da yok.
  • Geçmiş olsun hocam. zaten tek ve çift kavramalı şanzımanların en çok sıkıntı çıkardığı iki yer volant ve baskı balata. çoğu servis şanzıman sorunu ile gittiğiniz zaman hemen baskı balatadan sorun çıktığını söylerler volant kimsenin aklına gelmez kolay kolay. ancak sizin servis işinin ehliymiş. bu anlaşılıyor. umarım bir daha sıkıntı yaşamazsınız.
  • shamsheytani S kullanıcısına yanıt
    Eat6 dünyaca ünlü aisin firmasının ürettiği tam otomatik bir şanzımandır. sorun çıkarma ihtimali çok çok azdır. biz de volvo s60 t3 kullanıyoruz aynı şanzıman bizim aracımızda da var biz de çok memnunuz. vites geçişleri neredeyse çift kavramalılar kadar hızlı.
  • Yeni sanziman=risk icerir.

    i30 DCTlere 2 kere sanziman guncellemesi geldi sanirim.Videodaki sorunlar da yazilimsal gorunuyor.Ayrica dur-kalklarda tipki ilk 7dsglerde oldugu gibi sanziman isindi uyari vardi sonra yazilimla duzelttiler mi DCTde bilmiyorum.Adam akilli oturmasi icin en 1-2 sene daha var bence.Garantiden volan degistiren gorduk 1-2 kisi ama onlarda volan degisimi rolantide ki sesten dolayiydi.

    Hyundai,dogus gibi problem cikariyor mu? Tabiki hayir.Adamlar garantinin pasa pasa arkasinda.

    Bu arada tek kavramanin fiyati 1300tl.Olasi bir ariza durumunda 1300x2+iscilik 3000tl ye yakin masrafi var Manuel alma imkani olan her turlu manuel almali bence.
  • Hyundai tucsonda ilk defa bu şanzımanı kullanmaya başladığı zaman servis bülteni yayınlamıştı. yok şöyle yapın yok böyle yapmayın diye. özellikle bültendeki şu madde dikkat çekici.

    ''Debriyajın sürüş şartlarından dolayı aşırı ısınması durumunda, araç müsait bir alana çekilerek vites N konumuna alınmalı ve debriyajın soğuması için bir süre beklenmelidir.''

    Yıl olmuş 2017 ben yolda giderken ısındı diye durup şanzımanı soğutacağım filan uğraş dur.

    Yakıt tüketimi yüz km de 1 litre düşsün diye çekilecek dert değil dct filan. tork konvertörlünün gözünü seveyim. Hyundai 7-DCT Şanzıman Problemi




  • Hyundai elantra 2016 dizel otomatik aldım. Şimdiye kadar Elhamdülillah herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Ancak şöyle bir durum olduğu doğrudur. Araç yokuşta kalkarken önce yarım kavrıyor ve araç devir yükselmesine rağmen gitmiyor. Sonrasında araç ilerleyebileceği devire geldiği zaman yavaşça tam kavrıyor. Alırken de sormuştun hyundai bazen sorun olduğunu ancak elantra için bir şikayet almadıklarını tuscon da bunun olduğunu söylediler. Çözüm olarak da sıkışık trafikte Manuel modu seçersen sorunun ortadan kalktığını söylediler. Kendim yine otomatikte kullanıyorum.



    Ancak alırken hyundai nin marka imajına güvendim. Adamlar otobanda taş sıçramasından dolayı minik bir çatlak oluşan camı bile garantiden onarmayı teklif ettiler



    İnşallah sorun yaşamam. Aracım şu an 3bin km de biraz daha kullanıp deneyimlerimi uzun uzun yazacağım inşallah :)




  • Verticall V kullanıcısına yanıt
    Bence siz doğrusunu yapıyorsunuz. Hem yoğun trafikte manuelle uğraşmayım diye otomatik vites al hemde yoğun trafikte şanzımanıma bişi olmasın diye aracı manuel modda kullan. Tamam aynı şeyler değiller ama yine garip geliyor. Otomatik vitesin varsa amaç o konforu yaşamaktır.

    Keşke çift kavramalı sistemler hiç kullanılmasa. Ama yakıt tüketimi için en uygunu olduğundan ve de yurt dışında vergilendirme emisyon değerleriyle ilişkili olduğundan bunu tercih ediyorlar. Yakıt tüketimi umurlarında olmasa çift kavramalı şanzımanlar bu kadar tercih edilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zek_10 -- 27 Ocak 2017; 1:42:3 >
  • Tam da şu sıralar elantra dizel dct gözüme takılmışken bu okuduklarim keyfimi kaçırdı. Teknik verilerde dct nin düz şanzımandan daha az yaktığını görünce umutlanmistim. Yıllarca otomatigin yakıt tüketiminden korkup manuel kullandıktan sonra nihayet bir otomatik az yakıyor diye umutlanmistim ama fosss çıktı. Hem sıkışık trafikte sapitiyor hem de ısınıyor ve kenara çekmek gerekiyor. Ve adamlar bu aracı 100 bin tl ye satıyor. Komik değil mi sizce de? 7 Yıl garanti verse nolacak ben zaten trafikte rahat edeyim diye otomatik alacağım sonra da kenara çekip bekleyeceğim, derdim neki ? Uzun yolda tüm manueller otomatik zaten al 6 ya sür dakikalarca. Olmamış.
  • tam otomatik EAT6 candır. hem yakıt az, hem sorunsuz, hem ucuz.
  • Fiat/Alfa DCT şanzımanlardanhiç sorun duymadım...

    Bu Hyundai-Kiadaki DCT trafikte ısınır ama malının arkasındalar...

    Fiatta/Hyundai-kia da 5yıl garanti veriyor..
  • Şansa bak, tam da bugün Tucson a niyetleniyordum ciddi ciddi..
  • 2016 elantra dct sahibiyim.5500 km oldu herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
  • Düz vites en güzeli ya. 91 model arabam var 2.5 senedir şanzımandan yağ eksiliyor akis girişinden. keçeden falan değil ordaki yuvayı kırmış usta görünümlü hayvanın biri. 2 ayda bir yağ koyup biniyorum. yağsız kaldığıda oldu o şekildede sürdüm. banamısın demiyor. yıl olmuş 2017 sıfır araçlar yolda kalıyor. paranla rezil oluyorsun. ya tam otomatik olsun ya da düz vites. gerisi hikaye.
  • esmerce kullanıcısına yanıt
    İnsignia ne oldu abi ? İyi bayramlar bu arada yoğunluktan mesaj atamadım kimseye fırsatını bulup DH'ye attım kendimi hemen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkishDrifter


    quote:

    Orijinalden alıntı: ugurozer

    ne kadak ekmek o kadak kofte.



    hem hic benzin sarfiyati artirmasin hem ariza cikarmasin hem alirken pahali olmsin malesef henuz oyle bir teknoloji yok.



    cift kavrama sanziman alirken bu riskleri bilerek alinmali bu tip arizalarda ortaligi velveleye verip markaya bok atmanin hic alemi yok.

    İsteyince 1000hpye dayanan çift kavrama şanzıman yapıyorlar(Bugatti veyron) veya 10 yıl garanti veriyorlar.Türkiye'de Hyundaiden hadi yine 5-7 yıl garanti alıyorsunuz ama VAG 2 yıl rezalet.

    Kia ve hyundai amerikada 20 yil / 200 bin mil garanti veriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerce

    Şansa bak, tam da bugün Tucson a niyetleniyordum ciddi ciddi..

    Şanzımandan dolayı 4 çekeri de bir işe yaramıyor en ufak arazi zorlamasında ısındı uyarısı veriyor ;)
  • HarunHoca kullanıcısına yanıt
    Problem tucsonda,elantrada sıkıntı yok.facebook grubunu takip edebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.