Şimdi Ara

HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, dün de bu konu ile bağlantılı bir thread açmıştım. Öncelikle olayı özet geçeyim. 2 gün önce Hepsiburada'dan 2x16 GB HyperX Fury Kingston RAM satın aldım. RAM'ler elime geçti. RAM'leri taktığımda ilk başta ikisi de çalışmadı. Sonra hemen BIOS güncelledim. Ardından RAM'lerin birisi çalıştı. Diğeri ise çalışmadı. Hatta o çalışmayan RAM'i tek başına taktığımda PC açılmıyor, DRAM ışığı yanıyordu. Neyse sonra RAM'leri elime aldım. Bir inceledim, bazı anormallikler gördüm. RAM'ler slotlara takıldığında simetrik durmuyordu. Normalde RAM'lerin ikisinde aynı hizada simetrik olması gerekirken benim RAM'lerimin HyperX yazıları farklı yerlerde konumlanıyordu. Mesela slotlara taktığımda HyperX yazısı birinin başında iken, diğerinin sonunda oluyordu. Yani RAM'in diziliminde bir asimetriklik vardı. Ondan sonra bozuk olan RAM'i elime aldım arkasını çevirdim, işte orada alnımdan terler aktı. RAM'in arkasındaki etikette yazan yazılar adeta erimişti. Hiçbir şey belli olmuyordu. Bir de üzerime iade edememe korkusu bastı beni. Şimdi size önemli fotoğrafları atıyorum ve sizden incelemenizi istiyorum. RAM'lerim bozuk, kullanılmış veya direkt sahte mi? Yanıt verirseniz çok sevinirim. Düşünceleriniz lazım.

    HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?


    HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticeLight67 -- 7 Ocak 2024; 0:25:4 >







  • Ben olsam direk iade ederdim dostum, kanıtları ile beraber tabi.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Hocam saolun dönüş yaptığınız için. Bir anormallik var değil mi? İade talebi oluşturdum. Başka kişilere de sordum. Herkes bi sıkıntı var dedi. Ekstra olarak tam anlamıyorum CPUZ göstergelerini de atayım. Kutudaki model adı ile Part numarası uyumsuz. Üstelik Part no yu aratınca hiçbir sonuca ulaşamıyorum ama işin cahili olduğum için buraya atayım dedim. Bunlarda CPUZ göstergeleri:

    HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?


    HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?


    HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?


    HyperX RAM'ler bozuk, kullanılmış veya sahte mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticeLight67 -- 5 Ocak 2024; 22:35:57 >




  • https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=-BGUGFbs2Mo bu video yardımcı olur diye düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • byhackermstf kullanıcısına yanıt

    Hocam genel olarak kingston ramlerin çok sahtesi var diyorlar. Teşekkürler video için. CPU-Z uygulaması verilerini de göz gezdirebilme şansınız var mıdır acaba. Çok gerçekçi duruyorlar ancak KHX3200CD4 diye bir model yok. Acaba ben mi yanlış biliyorum. Bi bakabilir misiniz?

  • Tamamdır ürünü iade etmek için kargoya verdim. Hala aklımda bazı şüpheler kaldı ama.

  • Tecrübe etmedim ama okuduğum yorumlarda kingston alınacaksa sadece distribütöründen alınmalı şeklinde söyleniyordu. Hatta satıcısı hepsiburada, amazon olan ürünlerde bile sahte kaynaklı sorun yaşanıldığı ile ilgili yorumlar vardı. Bilginiz olsun.

  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Evet hocam vallahi deneyimlemiş olduk. Çok fazla sahtesi olduğu söyleniyor. CPUZ göstergelerinden anlıyorsanız bi bakabilir misiniz?

  • JusticeLight67 J kullanıcısına yanıt

    Maalesef o kadar detaylı bilgim yok hocam

  • VgrooveR kullanıcısına yanıt

    Sorun yok hocam.

  • 5 senedir ram pazarini takip etmiyorum
    Fakat anirmal durum oodugunu dusunuyorum.part no model no etiket kismi vs hic guven vermedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam evet, her türlü bir arıza var. Ancak ram sahte mi orasını bilmiyorum. Dediğim gibi bir çok forumda baktım, insanlarda"KHX3200C16D4/16" part numarasında modeller var. Ben de sadece "KHX3200CD4" yazıyor. Bunun sebebi hiç çalışmayan ram ile nispeten çalışan rami bir arada taktığımdan cl değerlerini tam olarak analiz edemediğinden olabilir mi? Ha bu arada insanlarda olan bu "KHX3200C16D4/16" modelini de kingstonda arattığımda bir şey çıkmıyor. Orası da ilginç




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticeLight67 -- 7 Ocak 2024; 0:24:10 >
  • Satıcı ilgilenip sorun çıkarmadan iade etmiştir. Konu çözülmüştür. Bundan sonra dikkatli olmak lazım bilgisayar parçaları alırken.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.