Şimdi Ara

HyperX Orbit EQ ayarı Yapılamıyor ve Performansı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, ses konusunda bilgisi olanlar lütfen yardım eder misiniz ? Ve Orbit kullananlar .

    HyperX Orbit kulaklığı USB type C ya da Jack kablolu seçenekleri var.
    Şu an kurulu olan en son sürümlü Resltek HD Auido sürücüsü mevcut. Bu Realtek kullanmam için kulaklığın Jack girişini anakarta takmam gerek aksi halde bu Realtek kullanılmıyor. Kulaklığın jack girişi ile bağlandığında mikrofonu aktif olmuyor ve Hı-Res, 7+1 de aktif olmuyor maalesef. Ama Realtek HD yöneticisini kullanabiliyorum. İstediğim eq ayarını, gürültü dengelemeyi aktif edebiliyorum (Müthiş artış oluyor). Eq ayarı ve gürültü dengeleme ile eski kulaklığım olan Logitech G230 ile çok verim alıyordum. Doğal olarak amacım bundan daha da kaliteli daha da güçlü olmasını istiyorum Orbit in.
    Şimdi Orbit'i Jack girişi ve Realtek HD yöneticisi ile kendime ait eq ayarı ve gürültü dengelemeyi açarak muazzam bir ses alıyorum. Hatta kulağıma zarar verecek şekilde. Karakin de oynadığım oyundaki sesi Sanhok tan duyuyorum ? Tabii kalite az oluyor ama muazzam ayak sesi alıyorum. Ötesi yok yani.
    Şimdi bana diyeceksiniz ki Orbit in kendi yazılımını neden kullanmıyorsun. Bunu kullanabilmek için USB Type ile bağlantı kurmak lazım. Tamam kuralım. Yazılımı da indirdim. Ama USB ile bağlantı yaptığım için haliyle anakarta bir giriş yok ve anakartı kullanamıyorum. Eq ayarı, gürültü dengelemeyi açamıyorum haliyle. Peki ne var? Yazılımında kendi ayarları var. Ayak sesi, RPG, müzik, flat, warm ve balistik gibi. Bu ayarların hiç biri kendi eq ayarımdaki ayak sesini duymamla alakası yok . Orbit yazılımın da da eq ayarı maalesef yok. Gürültü dengeleme maalesef yok. Bu ayarlar kötümü direk kötü diyemiyorum. Ama istediğim gibi değil. Yer tayin konusu duyduğum müddetçe çok çok iyi. Ama duymak için zorlanıyorum. Tabi ki yakınındaki adamı net duyuyorsun ama biraz mesafe de g230 daki gibi daha tiz net duyamıyorum ? g230 da da yön tayini çok zor.Yazılım problemi var Orbitte.

    Resltek 6.0.1.8666 sürümü benim anakartın driverlerinde olan sürücü. Bu sürücüye kurduğumda DTS ve Realtek Audio Console şeklinde iniyor. DTS yer tayini konusunda çok çok iyi. İlk bu sürümü kurduğumda DTS aktifti fakat kulaklık bağlantısını takmama rağmen DTS programi bir kulaklık takın diyor ve de Realtek Audio Console RPC hizmetine bağlanmıyor hatası alıyorum.

    Bu Orbit ten nasıl en iyi faydalanabilirim? Ürünü 14 gün içerisinde cayma hakkımdan kullanabilir miyim? Her hangi bir jelatini falan yoktu. Sadece kutu açılımında yuvarlak bandrol vardı. Onu da kutuyu mecbur açmak için çizgi şeklinde keserek açtım kutuyu.

    Bu Orbit'in yazılımda ki kendi eq ayarlarında gürültü dengeleme gibi bir durum olsa çok hoş olacak.

    DTS yi tekrar kuramadığım için Orbit i deneyemedim. Denesem bile Jack girişli bağlantı sağlanacağı için kulaklığın Hı Res, 7+1 gibi özellikler kullanılmıyor zaten.

    Uzak denilen mesafeden silah sesleri çok iyi duyuluyor. Hiç lafım yok. Efektler patlamalar silah seslerinin netliği süper. Ama yakının biraz uzak denilen yerde ayak sesi geliyor ama duymak için çok zorlanıyorum. Eq ayarını kendim yaptığım zaman ki gibi net zorlanmadan duyamıyorum.

    Başka bir yazılım ile (Nahimic gibi ) kullanabilir miyim ? Ne öneriyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güncelleme: DTS yi tekrar bir şekilde aktif ettim. Orbit i jack girişi ile birlikte takıp DTS de denedim çok çok iyi. Fakat şöyle bir sorun var. Jack girişini ses çıkışına bağlıyorum sadece ses geliyor, mikrofon girişine bağlıyorum sadece mikrofon aktif oluyor. Aynı anda hem ses hem mikrofon aktif olmuyor.
    Ne yapmalıyım. Konu hakkında bilgi sahibi olan yok mu bana yardımcı olsun lütfen.
    USB Type C ile bağlantı kurduğumda ise hem ses hem mikrofon aktif oluyor ancak kendi yazımılımdaki EQ ayarladı ses kasmada özellikle ayak sesi konusunda DTS performansını vermiyor !
    DTS yi de sadece Jack girişiyle bağladığımda olduğu için ve jack girişle bağlantı kurduğunda ise Hi-Res ve 7+1 desteği çalışmıyor.
  • HyperX destek bana Y ayırıcı kablo kullanarak sorunu çözersiniz diyor. Yani mikrofonu Y kablo ayırıcı ile yapmamı söyledi. Peki ama.jack ile bağlanınca Hı Res ve 7+1 aktif olmuyor ama.
    Y mikrofon ayırıcı tavsiyeniz var mı? Kaliteli olacak şekilde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.