Şimdi Ara

HURDA İNDİRİMİ İSTİYORUZ. Otomobil Fiyatları Ulaşılamaz Seviyede.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saygıdeğer devlet büyükleri,

    1. Malumuzun sıfır araç satışları düşmekte. Şubat, ocaktan çok daha kötü. mart da şubattan daha kötü. nisan marttan zaten çok kötü , mayısta nisandan zaten kötü olacak" şeklinde devam eden bir kısır döngüye girdik. Covid-19 ile tüm dünya mücadele ediyor ve şu an çoğu iş kolunda talep düşmektedir. Bu nedenle daralan araç talebimin çözümü kapsamlı bir hurda teşvik paketinin çıkması diye düşünüyorum.

    2. Ortalama bir araç sahibi yılda ortalama 15000 km yol yapsın ve araçtaki ortalama hızıda 50 km/s olsun. O halde,
    15000:50 = 300 saat Yılda toplam araç kullanılan saat.

    300 : 24 = 12,5 Gün Yani bütün yıl sadece 12,5 gün boyunca araç kullanıyoruz.

    12,5 : 365 *100 = % 3,4 Yani hayatımızın sadece % 3,4’lük kısmını araçta geçiriyoruz.

    O halde düz mantıkla yıllık kazancımdan sadece en fazla % 5’i gibi bir rakama araç almam gerekiyor diye düşünüyorum. Ama hesapladığım %5’lik bir tutarın çok üzerinde rakamlar ile ancak hurda seviyesinde araçlara binebiliyoruz.

    3. Evin önüne Passat (ironi içerir) çekmem için aşağıdaki hesapları yaptım.

    En boş Passat’ın fiyatı: 275.000 TL
    Aracın Vergisiz Bedeli: 145.657 TL
    ÖTV Oranı: %60,00
    ÖTV Tutarı: 87.394 TL
    KDV Oranı: %18,00
    KDV Tutarı: 41.949 TL
    Vergiler Toplamı: 129.343 TL

    Yani 275.000 TL’lik aracın % 47’si vergiden oluşuyor.

    Benim teklifim nasıl kademeli ÖTV var ise, aynı şekilde kademeli hurda teşviği olması.

    Şöyle ki 40000-80000 TL arasında kademeli hurda teşviği olur ise, Passat’ı evin önüne çekebilmem birazda kredi ile mümkün olabilir.

    % 60 ÖTV'li Passat için 80000 TL hurda indirimi ile Passat’ın fiyatı 195000 TL’ye düşecek. Başka bir hesapla Passat’ın üzerindeki toplam vergi oranı %25’e gerileyecektir. Her ne kadar ciddi bir vergi kaybı var gibi gözükse de tam olarak durum öyle değildir. Dördüncü maddede bunla alakalı detaylı bir hesaplama yapmaya çalıştım.

    4. Bu hesaba göre devletin aldığı vergi tutarı yarı yarıya düşüyor gözüksede öyle değil. Sıfır ve hurda araç masraf ve vergilerini karşılaştırıralım.

    Öncelikle ölçülebilir tutarları karşılaştıralım.

    a. Kaba taslak hesaba göre hurda araç sahibi yıllık 198 TL (sadece MTV) ödeme yaparken, sıfır araç sahibi 6014 TL (MTV, Kasko, yetkili servis bakımı)ödeme yapıyor. Bu fiyatlandırmanın 5 yıl devam ettiğini düşünürsek, 5 yıl sonunda sıfır araç sahibi zaten 29000TL civarı ekstra ödeme yapıyor. Bu ödemenin de zaten büyük kısmı devlete geri dönüyor.

    b. Asıl büyük kayıp ölçülemeyen sağlık giderleri ve SGK prim sayılarındadır. Ne yazık ki bunlarla alakalı istatiksel veri bulamadım. Ama devlet yetkilileri çok kolay hesaplayabilir.

    (1) Taşıtlarda güvenlik sistemleri temel olarak, aktif ve pasif olmak üzer ikiye ayrılır. Aktif güvenlik donanımları kazanın meydana gelme olasılığını düşüren sistemlerdir, yani kaza anından öncesi ile ilgili sistemlerdir. Pasif güvenlik donanımları ise kazanın meydana geldiği anda, taşıt içindeki ve dışındakiler için ölüm ve yaralanma olasılığını düşüren sistemlerdir, yani kaza anı ile ilgili sistemlerdir. Hurda araçlarda ABS, ASR, ASC, EBD, park sensörü, şerit takip sistemi, şehir içi fren desteği, yorgunluk tespit sistemi, hava yastığı gibi sistemlerin çok azı vardır veya hiç yoktur. Sıfır araca binen insanlar kazadan kaçabilir veya kaza yapsa bile burnu kanamadan kurtulabilir.Ama hurda araç sahibi kazadan kaçamıyor ve buda sağlık alanına negatif olarak yansıyor.

    Aşağıda üç video görüntüsü ekledim. İlk iki kaza yukardaki güvenlik sistemleri olsa ise engelenebilirdi. Eminim daha nicesini her an yaşıyoruz.

    Son video ise Ironman-2 filminden bir görüntüdür. Normal senaryoda Audi R8’in takla atması için rampaya doğru son sürat gidiyor. Fakat iki denemede de aracın takla atmasını beceremedikleri için senaryoyu değiştiriyorlar. Benim evin önüne Audi çekmek gibi bir niyetim yok, Passat’a razıyım, yanlış anlaşılmasın lütfen.

    1.https://www.hurriyet.com.tr/video/acemi-surucu-kaldirimda-oturan-iki-kadini-boyle-ezdi-41234226
    2.https://www.ensonhaber.com/3-sayfa/okul-servisi-beklerken-olumden-donduler
    3.https://www.youtube.com/watch?v=pau8D24asjs

    (2) Son olarak araç satış, servis ve yedek parça, kasko vb. hizmet dallarında ki SGK’lı çalışan sayısı satışların düşüşüne paralel olarak azalacaktır. Tabi düz mantıkla % 77 düşüş varsa, ona göre de çalışan sayısı düşer gibi bir oran yaptım ama bu hesaplama doğru değildir. Ama illaki düşen satış rakamları çalışan sayısını olumsuz etkileyecektir. Diğer yandan hurda indirimi teşvik edilirse ona göre ciddi bir istihdam sağlanabilir.

    5. Sonuç olarak yukardaki hesaplamaların ışığında, değişen tutarlarda ve en az 31 Aralık 2021’e kadar hurda teşviği sağlanırsa hem devletin hem de vatandaşın kazancı muazzamdır. Türkiye yollarda ki hurda araçlardan temizlenir, sektör temsilcileri rahat nefes alır, devlet ise düşmüş olan satışları yeniden canlandırarak sürümden kazanır.

    Arz ederim.

    Arkadaşlar ben de biliyorum, devlet büyüklerimiz buraları okumuyor ama sadece sizler kaldınız dertleşeceğimiz ve destek isteyeceğimiz.
    Arkadaşlarınızla paylaşın, değişik platformlarda yayın. Ya tutarsa.

    # hurda # teşvik # araç # indirim # fiyat # ÖTV # MTV # sıfır araç # öneri # Passat # Audi # Mercedes # VW # opel # Hyundai # Volkswagen # Renault #BMW # Fiat # Peugeot # Citroen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arcdevil -- 17 Mayıs 2020; 19:10:20 >







  • Küçük bir problem var devlet büyüklerinin DonanımHaber otomobil genel forumuna girdiğinden şüpheliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşey çok ucuz,bayrağı indiremeyeceksiniz bizi bölemeyeceksiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler ciddi bir çalışma olmuş konuuyu yukarıya taşıyalım gündem olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alırken vergileri verip satarken alıcıdan aldıktan sonra bu hesabın ne anlamı var ki. Sonuçta araç en son kimde kalırsa o zararda olmuyor mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10 bine araba kalmadığına göre hurda işi yatar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi artışı gelmezse dua edin. Her ürünün vergisine zam gelirken ( özellikle ithal) araba neden insin. Dolar mı var ülkede birde dışarı çıkarsın devlet. Alan alsın arabasını mis gibi kampanyalar var full 3008 ler 213 bin grandlanx ler keza aynı şekilde Avrupa'da boşa çıkan mis gibi arabalar. 3 5 ay sonra ağlarız 200 e polo anca alınıyor diye. Bu ülkede öğrendiğim tek şey gir krediye al arabanı hem paranı biriktir hem yatırım yap. Dünyanın en saçma olayı ama maalesef ülkede böyle

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence 2. el araç ithalatı serbest olmalı. Tamam her ne kadar istemesek de cari açık için yapılıor bu vergi oranı. sıfırı 20.000 euro olan aracı alamıyorsak bari devlet izin versede millet 30.000 şahine verip bineceğine 1000 euroya daha sağlam araçlara binerler.
  • Devlet büyüklerinin umrunda değilsiniz,saygı maygı duymayın.Vergilerinizi verin,makarna yemeye devam edin.
  • Hurda indirimi veya ÖTV indirimini geçtim ÖTV'yi yükseltme ihtimalleri var şu ortamda. Tüm ithal ürünlere ek vergi getiriliyorlar döviz yurtdışına çıkmasın diye. Bu ortamda yeni araç satışından alınacak vergilerden vazgeçip hali hazırda elinde aracı olanlara yüklenecekler gibi duruyor. Yedek parçalara da ek vergi gelirse şaşırmam.

    Asgari ücretle çalışanın sıfır araba alması zaten hayal.

    Şu hurda indirimi mevzusuna da ayarım aslında. Adamın parası olsa hurdaya binmez zaten. Parası olmayan adama sıfır araç al demek ne kadar mantıklı. Bu sistem de birilerinin arada para yemesinden başka bir işe yaramadı. Bayiler kendileri hurdayı bulup 10.000TL yerine 4.000TL düştüler hep fiyattan. Yani para kazanan yine bayiler oldu.
  • Bekle geliyor






























































    Geldi 🤣

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geldi evet gına geldi bu konulardan artık, ne hurda ne de ÖTV indirimi gelecek, bütçenize göre araba bakın ve daha gerçekçi olun, yaşadığınız ülkeye göre beklentilerinizi oluşturun.
  • Hurda indirimi olsa fiyatlar ulaşılabilir hale gelecek mı peki? Hiç sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomik Kalkanları kaldırdık 3000 kusur ürüne %50 ye Baran Gümrük Vergilerini dayadık. Ne yani indirelim mi şimdi!?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayal kurnayı bırakın hurdaya 80.000tl vergi indirimi olacak 20.000tl den fazlası olursa hurdaya çıkabilecek her araç 70.000tl den satılmaya başlanır. Böyle bir şeyin olmasının imkanı var mı? Devlet insanları niye hurdası var diye zenginleştirsin...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.