Şimdi Ara

Huawei P9/P9 Plus Root İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Selamlar;

    Uzun süredir vakit bulup yazamadım, Huawei P9 Plus cihazınızı aşağıdaki işlem sırasını kullanarak güvenle yapabilirsiniz.
    Fakat yinede yapacağınız işlemler sonrası oluşabilecek sorunlardan ne ben nede DH sorumlu tutulamaz.

    Hadi başlayalım;

    Önce şu linkten tüm dosyaları indirelim.https://drive.google.com/drive/folders/0B5yARCR7aebKV1BaS1RpOXkzNFU?usp=sharing

    1. Root işlemine başlamadan önce cihazımızda bulunan bootloader kilidi açılması gerekir bunun için, öncehttps://emui.huawei.com/en/plugin.php?id=unlock likten Huawei resmi sitesine kayıt olup daha sonra açılacak sayfaya cihaz bilgilerini yazarsanız bootloader kilidini size mail olarak gönderecekler.

    2. Bootloader kilidimizi aldıktan sonra ilk başta indirdiğiniz dosyalar içinde bulunan Universal Fastboot dosyasını açalım kuralım daha sonra uygulamayı çalıştıralım.

    3. Bootloader kilidi açılması; Cihazınızı bilgisayara orjinal şarj kablosu ile bağladıktan sonra Huawei Suite uygulamasının açılmasını ve bağlantı kurmasını bekleyelim. Eğer bağlantı sıkıntısı çekiyorsanız önce uygulamanın size göstereceği yönergeleri uygulayarak bağlantı kurmasını sağlayınız. Daha sonra kurulumunu tamamlayıp açmış olduğumuz Universal Fasboot uygulaması içinde ADB kısmında bulunan Reboot Bootloader butonunu tıklayın böylece cihazınız bootloader modunda kapanıp yeniden açılacak.

    yeniden açıldıktan sonra telefon üzerinde Android simgesini göreceksiniz, Uviversal Fastboot uygulaması üzerinden Fastboot bölümünden Unlock Bootloader butonunu tıklayalım ve açılan pencereden HUAWEI seçelim, yine açılan pencereye önceden 1 nolu yönergede bahsettiğim Huawei resmi sitesine kaydolduktan sonra size mail olarak gönderilen Bootloader şifresini girip altta bulunan UNLOCK butonuna basıyoruz ve cihazımızı yeniden başlatıyoruz.

    4. Cihaz yeniden başlatıldıktan sonra kontrol amaçlı olarak Universal Fastboot uygulamamız üzerinden yeniden ADB kısmında bulunan Reboot Bootloader butonuna tıklayalım.

    Burası önemli....!!!!

    Bootloader modunda yeniden başlayan telefonumuzun üzerinde Android logosunun altında bulunan iki satır yazının ikiside YEŞİL ve UNLOCK yazıyorsa sorun yok işlemlere devam.

    Fakat Bootloader YEŞİL ikinci satır KIRMIZI ise cihazın tamamen sıfırlanması gerek ve işleme cihaz kurulumu yapmadan yani sıfırlandıktan sonra hiçbir şekilde açtığınızda gmail adresiniz ile kurulum yapmamanız gerek. Sonra şu zaman kadar olan tüm işlemleri yeniden yapmamız gerekecek.

    5. TWRP yüklemesi;

    Bunun için size verdiğim linkten indirdiğiniz, dosyalar içinde EVA veya VIE adları ile yazılmış olan ve cihazınıza uygun TWRP kullanmanız gerekiyor.

    Cihazında Android 6 yüklü olanlar twrp-3.0.2.0 olanı;
    Cihazında Android 7 yüklü olanlar twrp-3.1 ile başlayanı yüklemeliler.

    Peki yükleme nasıl yapılacak;

    Cihazımız açık ve hala bilgisayara bağlı olmalıdır;

    Universal Fasboot uygulamamızın ADB kısmından Reboot Bootloader butonunu tıklıyoruz. Cihaz Bootloader modda yeniden açılacak, sonra Fastboot kısmından Flash Recovery butonunu tıklayıp açılan pencereden cihazınız için uygun olan twrp'yi seçip altta bulunan FLASH butonuna basarak yüklüyoruz. ( FLASH butonunun altındaki kutucuğu İŞARETLEMEYİN...)

    6. Şimdi geldi SUPERSU yüklemesine,

    Bunun için önce açık vaziyette ve bilgisayara bağlı cihazımızın dahili hafızasına paylaştığım SUPERSU v2.78 i kopyalayalım.

    TWRP yüklemesinin ardından Universal Fastboot uygulamamız Adb kısmında bulunan Reboot Recovery butonu ile cihazı TWRP Recovery modunda yeninden başlatın. Cihaz ilk açılışında sizden yetkilendirme isteyecek onu onaylayıp devam edin ve TWRP açıldıktan sonra Yükle kısmından SUPERSU uygulamasını yükleyin.
    Yüklemenin ardından yeniden başlatın....

    Hayırlı olsun....
    Konuya gelecek soru ve yardım isteklerini elimden geldiğince hızlı yanıtlamaya çalışacağım.


    iyi günler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanozkan77 -- 14 Haziran 2017; 15:40:6 >







  • Hocam ben bu işlerin yabancısıyım.

    Niye telefona root yapıyorsunuz?

    Ne fark oluyor?
  • Birkaç sebep vardır.

    Bunlardan bazıları şöyle;



    Cihazın gizli dosyalarına ulaşarak uygulama ve rom geliştirme yapmak.



    Gereksiz uygulamaları tamamen rom dan kaldırarak cihazın fazla pil harcamasını engellemek.



    Systemui üzerinde veya xposed yükleyerek romu özelleştirmek.



    Açılış, kapanış, zil ve uyarı sesleri kişiselleştirmek.



    Kısacası cihaz üzerinde tam hakimiyet sağlamak üzere yapılır.



    Eğer ilk defa bir cihaz root'layacaksanız lütfen dikkatli olun.



    Kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kendim p8 kullaniyorum garantisine daha 1 yil var ama cihaz ekran kapali iken uyanik kaliyor ve sarj eriyip bitiyor bu root isi garantide sıkıntı yaratir mi,sanirim geri dondurme islemi de var yapabilir miyim? ozellikle sarj konusu canimi baya sıkıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Evet elbette ise yarar fakat root yaptıktan sonra neyi aradığını bilmen gerek. Aksi durumda gerekli bir dosyayı silmek veya düzenlemek romu bozar.



    Cihazının ekran kapalı iken deep sleep yani derin uyku moduna geçmemesi genellikle aktif veya arka planda çalışan uygulamalardan kaynaklanır. Bunları kapatarak sorununa çözüm bulabilirsin. Hatta bu işlemleri yapan uygulamalar var onları araştırmanı tavsiye ederim.



    Kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokhanozkan77 G kullanıcısına yanıt
    mesela greenify ama ise yaramiyor

    arkaplanda whatsapp-mesenger lite var baska hicbir sey korunan degil,bir tek widget car o da havadurumu saatli ama şarj beklemede gitmesini engellemiyor ne yazikki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Selam, telefonun ayarlar/hesaplar bölümünden Google hesaplarınızı kontrol edin. Senkronize edilemeyen ( takılan ) bir sekme olabilir. Aynı sıkıntı bende de olmuştu, sonunda senkronize edilemeyen bir google hesabı (Drive ve Foto) olduğunu fark ettim bu cihazın sürekli uyanmasına ve aşırı pil tüketmesine sebep oluyor. Çözümü ise uygulamaların ayarlarının sıfırlanması ile çözülüyor.

    Not: Bu durum oluşumu genellikle, yeni rom kurulumu yaptıktan sonra ve data veri yedeklemesinden sonra oluşabiliyor.
  • hocam dosyaları indirme kısmında sorun var calısmıyor rica etsem akarmısınız telefonumu rootlamam gerek eski bir wifi şifresine ulaşmam gerekiyot telefon hafızasından.Help please :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.