Şimdi Ara

Huawei Ascend P1 - U9200 (183. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.663
Cevap
30
Favori
301.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu arada b706'yı deneyen var mı? Deneyenler görüşlerini yazarsa bizim için de iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yolcu_adem


    quote:

    Orijinalden alıntı: segahe

    Arkadaşlar benim ascend p1 orijinal Türkcell b103 yazılımı ile root suz bir şekilde geldi.

    01-)Öncehttp://extratorrent.cc/torrent/3193800/UnlockRoot+PRO+4.11+%2B+Serial.html adresinden UnlockRoot+PRO+4.11 yazılımını indirdim.
    02-)Bilgisayarıma kurup çalıştırdıktan sonra USB kablo ile telefonumu bağlayarak serialini girdikten sonra çok kısa sürede telefonum ROOT oldu.
    03-)Root Explorer ile build.prop dosyasını değiştirdim.
    04-)Sonra SD karta b229 romunu attım.
    05-)Telefon-ayarlar-storege-yazılım yükleme yolu ile romu yükledim
    06-)Daha sonra bu romu beğenmeyip telefonda hiçbir root işlemi yapmadan direk b336 yükledim.(Telefon-ayarlar-storege-yazılım yükleme yolu ile )

    Kısaca forumun ilk sayfasında yazan hiçbir prosedürü uygulamadan başka hiçbir yazılım kurmadan bu işi hallettim.
    Arkadaşlar yukarıda belirttiğim sıra ile işlemleri yaparsanız hiç sorun yaşamadan işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

    Bu arada b336 süper bir rom kusursuz çalışıyor..
    Saygılarımla...

    Hocam bendeki hata da çözülür mu o şekilde yaparsak çok sinirim bozuldu bu akşam

    evetttttt azim kazandı b336 tamam zar zor da olsa yükledim. türkcell logom değişmedi onu anlamadım. ayrıca b336 da ana menü yok şaşırdım




  • Hayırlı olsun.Benim yöntemlemi yaptınız.
  • arkadaslar yardımlarınız için teşekkürler bende b336 ya geçtim :D fekat bu menü işi nolucak simgeler masaüstünde darma dağın klasörlemekten baska seçenek yok heralde :D yada en azından yardımcı uygulamayla halletmek lazım :D
  • bu arada anstzst arkadasa çok teşekkür ederim dediğin gibiymiş sorun hallettim
  • Emotion Ui 1.5 için tema bulamıyorum. Kendi sitesi çince bi siteye yönlendiriyor ve üyrlik istiyor.
  • b336 da facebook da notification sorunu yasıyorum.hiçbir şekilde ne bildirim geliyo nede bildirim ışığı yanıyo.mesajlar görünmüyo.sistemden tamamende kaldırılmıyo tr versiyonu kurayım desem. acaba root explorer dan telefondaki facebook uyguamasını silebileceğim yolu bilen var mı tekrar bastan kurmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: segahe

    Hayırlı olsun.Benim yöntemlemi yaptınız.

    Kesinlikle yardımınız oldu ama iş build.pro dosyasını root explorer la sistem klasörüne atmak ve telefona root yapmak la çözdüm sıkıntımı. Çok sağolun .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: segahe

    Hayırlı olsun.Benim yöntemlemi yaptınız.

    Hocam sizin dediğiniz yöntem kısa ama garanti konusunda turkcell rom olmazsa garanti kapsamında olmaz diyenler var. Bende öyle biliyorum.
    Eğer garantilik bi durum olursa siz turkcell romuna nasıl dönmeyi planlıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synsapmaz

    bu arada anstzst arkadasa çok teşekkür ederim dediğin gibiymiş sorun hallettim

    Rica ederim faydamiz dokunduysa ne guzel paylasim ve yardim icin burdayiz hayirli olsun emotion klasorleyince guzeldir aliskanlik yapar hersey elinin altinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazrfv


    quote:

    Orijinalden alıntı: segahe

    Hayırlı olsun.Benim yöntemlemi yaptınız.

    Hocam sizin dediğiniz yöntem kısa ama garanti konusunda turkcell rom olmazsa garanti kapsamında olmaz diyenler var. Bende öyle biliyorum.
    Eğer garantilik bi durum olursa siz turkcell romuna nasıl dönmeyi planlıyorsunuz?

    Sevgili kardeşim garanti konusunda haklı olabilirsin.Ancak farklı romlarla garantiye gönderen arkadaşlarda mevcut ve bir sorunla karşılaşmadan cihazlarını tamir ettirebilmişler.Forumda takip ettiğim kadarıyla birçok arkadaşımız yeni romları denemek için can atıyor fakat tam anlamı ile başaranların sayısı oldukça az.Ben farklı metod ile bu işin çok kolayca yapılabileceğini anlatmaya çalıştım.Arkadaşlar en çok root işleminde zorlanıyor.UnLock.Root.Pro.4.1.1.0 yazılımı ile root işlemi yapıldıktan sonra telefondan full Backup (Örnek:ROM Manager.)
    yaparak orijinal turkcell romu yedeklenip sonra rom atılabilir sanırım.Bu konuda forumda çok daha bilgili arkadaşlar var değişik fikirler sunabilirler.Teşekkürler.Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi segahe -- 1 Kasım 2013; 19:33:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazrfv

    Telefona ilk defa rom yükleyecek olan arkadaşlar;

    Anlatacağım işlemler windows xp'de uygulanamıyor.

    1)İlk olarak telefonumuzun build.prop dosyasını değiştirmek gerekiyor. Bunun içinde bilgisayarımızda java ve android sdk toolsun yüklü olması gerek.
    2)Javayıhttp://www.java.com/tr/download/ indrip yüklüyoruz ardından android sdk toolu dahttp://yadi.sk/d/57UXCaMzB5xu6 indirip yüklüyoruz.
    3)Yükleme bittikten sonra bu ekran gelecek resimdeki gibi işaretli olması gerek ve İnstall packages diyoruz açılan penceredede "Accept All" tı seçip install tıklıyoruz. İnstall dedikten sonra dosyaları indirmesi uzun sürüyor bittikten sorada bu halini alması gerek eğer bi kaçında "not installed" yazarsa onları tekrardan indirin.

    4)Telefonunuzu kapatmadan önce hızlı ön yüklemenin kapalı, geliştirici seçeneklerindeki USB hata ayıklamanın etkin olduğundan emin olun. Telefonunuzu kapalı konumda USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın. Ses azaltma butonuna basılı tutup güç butonuna basarak telefonunuzu açın. Telefonunuz açıldıktan sonra güç butonundan parmağınızı kaldırın ve 3-4 sn kadar bekledikten sonra ses azaltma butonundan da parmağınızı kaldırın. Telefon, turkcell logosunda beklemede kalacaktır.
    5)Bilgisayarım üzerine gelerek sağ tıklayın ve "Özellikler" butonuna tıklayın. Burdan "Aygıt Yöneticisi" tıklayın. Açılan pencerede "Blaze" sürücüsünü göreceksiniz. Blaze sürücüsü sütüne sağ tıklayarak resimdeki gibi "Sürücü Yazılımını Güncelleştirin"e tıklayın. Açılan pencereden alttaki seçeneği "Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara"yı seçin. İlerleyen pencereden "Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver"e tıklayın. İlerleyen pencereden "Android Phone" seçeneğini seçin(Android Phone seçeneğini göremiyorsanız hisuite proğramını indirip kurun telefonu normal halde bağlayıp hisuitete sürücü yüklemesi yapar). İlerleyen pencerede "ileri" butonuna tıklayın. Verilen "Sürücü Güncelleştirme Uyarısı" "Evet" butonuna tıklayarak onaylayın. Sonraki pencere işlemin başarıyla gerçekleştiğini anlatır ve aygıt yöneticisi şekildeki hali alır.

    6)Şimdi sıra android controlde onuda burdan indirin zipi açın ve cmd.exeyi çalıştırın (hata mesajı alırsanız "C:\Windows\System32" klasörü içindeki "cmd" isimli uygulamayı AndroidControl klasörünüzün içine koplayıp öyle çalıştırın).
    6.1)Açılan komut satırına yazmanız gerekenler klasörün içinde var. İsteyen cwm'yi isteyen twrp'yi kursun(Benim tercihim twrp'den yanadır çünkü dokunmatik arayüzü var ve işlemleri daha kolay yapıyoruz).
    7)Twrp yi veya cwm yi kurup recovery ekranına(Ses açma butonuna basılı tutup güç butonuna basarak telefonunuzu açın, telefonunuz açıldıktan sonra açma/kapama butonundan parmağınızı kaldırın 3 sn sonrada ses açma tuşumdan elinizi çekin) girdikten sonra ilk işiniz backup almak olsun(backupı(yedeği) kesinlikle sd kartta alın update sırasında dahili hafıza siliniyor) herhengi bi sorunda direk yedeğimizi geri yükleriz.

    8.1)Cihazımızı rootlamak için dehttp://yadi.sk/d/fgz0X9TWB5wXK bu adresten zipi indrip sd kartımıza atıyoruz. Recovery ekranının TWRP de install deyip zipi bulup yüklüyoruz, CWM için "install zip/choose zip from sdcard" deyip zipi bulup yüklüyoruz..
    8.2)Root yaptıktan sonra root explorer programınıhttp://yadi.sk/d/VN4gTfdSB5xQm kuruyoruz. Bu program ile sistem dosyalarına müdahale edebiliyorsunuz.
    8.3)Root explorer kurduktan sonra(file manager gibidir)http://yadi.sk/d/vbI8SS66B63Hx linkteki build.prop dosyasını sd kartınızın ana klasörüne atın. Root explorer programını çalıştırın (root yetkisi isteğine onay verin).
    Sdcard klasörüne girin. Oraya atmış olduğunuz build.prop dosyasını kopyalayıp "system" isimli klasör içerisine yapıştırın. Hata alırsanız eğer root explorer ekranında yazan mount r/o yazısına tıklayarak onu mount r/w yapın.

    9)Artık tek işimiz orjinal recoverye dönmek onuda twrpyi veya cwmyi nasıl kurduysak öyle yapıyoruz klasörün içindeki metin belgesinde yazıyordu orjinale dönmek için ne yapmamız gerektiği.
    10)Orjinal recoveryi yükledikten sonra artık romumuzu kurabiliriz.

    Emotion UI 1.5 kurulumu(B336):
    B336;http://yadi.sk/d/pVIBGWFvB6pQ2
    A) Şu an kullandığınız rom stock rom(orjinal) ise Huawei Back up programı ile yedek almayı unutmayınız. Dikkat edilmesi gereken sms, çağrı kaydı.. gibi datalarınızın yedeğini ayrı, program yedeklerini ayrı almanızdır. Bazen ikisinin yedeğini aynı dosyada alırsanız datalarınızı hatalı veya yedekleyemebiliyor. Custom rom kullanıyor iseniz (CM10 veya MIUI gibi) titanium back up ile yedek almayı unutmayınız.
    B) İndirdiğiniz Emotion UI dosyasını winrardan çıkarttığınızda 2 adet dosya göreceksiniz (intermediatepack ve dload). Intermediate pack, sadece Emotion romuna buil.prop ve benzeri sistem uyumluluğu için yüklenen bir ara yüklemedir. Esas romumuz dload klasörü içindeki update.app dosyasıdır.
    C) Öncelikle indermediate pack içindeki update.app dosyasını sd kartımız içindeki dload isimli oluşturmuş olduğumuz klasörün içine kopyalıyoruz ve telefonumuzda orjinal recovery yüklü olması gerektiğini unutmuyoruz.
    D) Herşey tamam ise aşağıda anlatıldığı şekilde intermediate pack orjinal rom kurulumunu yapıyoruz.
    E) Intermediate pack kurulumu bittikten sonra indirdiğimiz diğer klasörümüz olan dload içindeki update.app dosyasını sd kartımız içindeki dload klasörü içine kopyalıyoruz.
    F) Yine aşağıda anlatıldığı gibi orjinal rom kurulumunu yapıyoruz. Kurulum esnasında sd kartla ilgili hatalar alınabilir. Bu hatalardan dolayı kurulum biter bitmez telefon kapandığında ses açma + ses azaltma tuşlarının ikisine birden basılı tutuyoruz. Yeni kurulum hatasız bir şekilde başlayıp bitecektir.

    Yukarı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 4 Kasım 2013; 20:34:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 706 deneyen kullanan varmı acaba
  • fsagcan F kullanıcısına yanıt
    arkadaslar b 706 sonunda indi ve kuruldu ama hala 4.1.1 ekran görüntüleri ..bide şu dil ayarlarında anlayabileceğim birtek ingilizce var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akelersin -- 2 Kasım 2013; 15:33:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akelersin

    arkadaslar b 706 sonunda indi ve kuruldu ama hala 4.1.1 ekran görüntüleri ..


    Hocam gözünüze takılan değişikler neler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: €pisod€


    quote:

    Orijinalden alıntı: akelersin

    arkadaslar b 706 sonunda indi ve kuruldu ama hala 4.1.1 ekran görüntüleri ..


    Hocam gözünüze takılan değişikler neler?

    daha henüz yükledim kullanmaya fırsatım olmadı telefon performansı hakkında birşey diyemem ilk işim sizinle paylaşayım dedim ama notification bar değişmiş özelliklerini de screenshot tan görebilirsiniz...şuan bütün uygulamalarda sıkıntı yok gibi (kamera vs. )




  • Bende şuan indiriyorum. Türkçe dil seçeneği yok muydu b706 da?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qazrfv -- 2 Kasım 2013; 15:41:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qazrfv

    Bende şuan indiriyorum. Türkçe dil seçeneği yok muydu b706 da?

    hayır yok ve sıkıntı...sadece ingilizce ve ikitane de çincemsi diller var ...çözüm bulabilirmiyiz acaba ?
  • çin sitesinde 30-9-13 tarihli B502 güncellemesi var 610 mb. bu yenimi ve emotionUI 1.6 olarak geçiyor.

    http://zh.ui.vmall.com/emotiondownload.php?type=P1-T


    T9200 için diyor arkadaşlar şimdi fark ettim, bizimki ile alakalı değil bu sanırım.


    706I için 2 link var biri direk 706 biride 705 den 706 ya geçiş gibi sanırım. Mb farkları var

    http://zh.ui.vmall.com/emotiondownload.php?type=Ascend%20P1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsagcan -- 2 Kasım 2013; 16:06:15 >




  • qazrfv kullanıcısına yanıt
    http://yadi.sk/d/08aBp1w5C23AC
    b706 yandiske yükledim sanırım buradan daha rahat indirebilirsiniz ..bu arada b704 e cok benziyor onun dil sorunu nu çözebilmişmiydik aynısı buna da uygulanabilir....
  • 
Sayfa: önceki 181182183184185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.