Şimdi Ara

Html & CSS'yi bırakasım var. Python ve Java arasından hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese
    Öncelikle şunu belirteyim; alanım yazılım değil ek bir kalifiye olsun diye öğrenmek istiyorum. Yaklaşık 1.5 aydır HTML ve CSS eğitimi alarak alıştırmalar yapıyorum. Eğitimi bitireli baya oluyor (200küsur saat sürdü), bundan sonra kursun devamında Javascript vardı; fakat başlayıp başlamama konusunda kararsızım.

    Web dillerinden pek zevk alamadığımı hissettim. En azından 1 dil daha deneyip duruma göre hangisinden zevk alırsan ordan devam etme planım var.

    En başından beri aklımın bir kıyısında Python vardı. Gerek yeni başlayanlara sağladığı kolaylıklar olsun gerek kaynakların çok fazla olması olsun. Ne diyorsunuz?

    Java hakkında kararsızım. Yazılım geçmişi olmayan birini zorlar diyorlar; fakat mobil uygulama geliştirmenin cazibesi çekmiyor değil

    Siz ne diyorsunuz?







  • Html css programlama dili olmadığı için öyle gelmiştir
    Action kazandıramıyorsunuz ( css vb ile oluyor sanırım da, çok bir şey olmaz )

    Js ile zevk alırsınız

    Python java js farklı şeyler değil yani, mantık aynı, ortam platform değişiyor

    Html css i olduğu yerde bırakıp js e başlayın
    Ordan devam edin
    freecodecamp ten bakıyorsunuz muhtemelen, ben içerikleri incelemedim de, dışardan başka html css ağırlıklı bir kurs olması biraz sıkıntılı gibi görünüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinide öğren. Bu iki dil farklı konularda etkilidir. Python hızlı kodlama çabucak birşeyler ortaya çıkartmanı sağlar. Java nesne yönelimli programlama mantığını anlayarak yavaş yavaş ama anlayarak ilerlemeni sağlar. Tercih senin zaman senin. Devletler büyük firmalar Java ile kodlamayı tercih ederler. Büyük projeler nesne yönelimine ihtiyaç duyar. Sen kendi çapında web sitesi vs. yaparım diyorsan Python ile ilerle hızla ilerler hemen sonuç alırsın. Udemy Python ile yapılmıştır mesela. Öte yandan Java çok keyiflidir ancak ortaya birşeyler çıkartman daha uzun sürer. Dediğim gibi iki dilin yoğurt yiyişleri farklı ama neticede o yoğurt yeniyor. 😁 Burada senin hangisini önce öğrenmek istediğin önemli. Bu işlere giripte Java bilmiyorum Python bilmiyorum demek olmaz. Naçizhane tavsiyemdir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam amacınızı belirleyip o amaca uygun programlama dili öğrenmeniz hem öğrenme eğrinizi kolaylaştıracak hemde çalışmalarınızdan daha çok zevk almanızı sağlayacak.
  • "Öncelikle şunu belirteyim; alanım yazılım değil ek bir kalifiye olsun diye öğrenmek istiyorum." demişsin.

    Ben de diyorum ki asıl işine bak. Bu alan yan bir alan değildir. Adam gibi uğraşacaksan buyur. Yoksa bir kişi daha eksik olsun.
    Millet bir de böyle bir soruya özene bezene cevap yazıyor ya o daha da ilginç
  • Kodlama hobi olarak bile yapılsa birçok insana fayda sağlayacaktır. Bugün insanlar kodlama bilmedikleri için bilgisayardaki bir çok sorunu çözemiyorlar. Basit bir excel dosyasındaki string, float , integer kavramlarını algılamakta zorlanıyorlar. Kendi işlerini kendileri göremez hale gelmiş durumdalar. Bilgisayar ve internetsiz bir gelecek düşünülemez. Öğrenmekten zarar gelmez. Paylaşmak güzeldir. Bilgi paylaştıkça çoğalır. Her bilim dalı hem ana hemde yan alan olarak kullanılabilir. Hayat çok çeşitlikten oluşur. İnsanlar birbirinden farklıdır. Herkesin tarzı, anlayışı ve meslekleri yorumlayışı farklıdır. Örneğin çok iyi programcı olmak tüm dünyaya en iyi yazılımları sunacağını garantilemez. Bir sektöre ait iş modelini bilmiyorsan o konuda bir şeyler üretemezsin. Bu durum bilgisayar bilimlerinin bir yan dal olarak kullanılabileceğini göstermektedir. Başarılarının devamını dilerim.




  • oronar kullanıcısına yanıt
    Al bir yancı daha

    İşinizi adam gibi yapın, kalabalık etmeyin. İşi de ayağa düşürmeyin. Tavsiyem budur. Asıl mesleğiniz neyse onunla ilgilenin.
    Bu excel geyiği de sıktı artık. Burası yazılım geliştirme forumu. Excel kullanmakla nasıl bir ilişki kuruluyor?

    İnsanlar kendi işleriyle ilgilenmek yerine yazılım işinde kalabalık yaparak, kafa karıştırarak, seviyeyi düşürerek diğer ciddi çalışanlara da zarar vermekteler.
  • Böyle dil seçiminden ziyade ne yapmak istediğiniz ne ortaya çıkarmak istediğiniz önemli. Önce oturup buna karar verin dilin bir önemi yok, en azından sizin gibi hobi amaçlı biri için.
  • Stack S kullanıcısına yanıt
    Yancı derken ne demek istediğin anlaşılmıyor. Zaten konuyla alakası da yok.

    Diğer yandan Excelin bu konuda iyi bir örnek olduğunu düşünüyorum.
    Senin için geyik malzemesi olabilir. Milyonlarca insan için çok kullanışlı bir araç. Yani bunu buraya yazmaya gerek yoktu. Tekrar söylüyorum, bilmekten zarar gelmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Excel programcı acısından itici görünse de, işletmeler tarafından yoğun kullanılıyor. Ben bazı işletmelerde tüm imalat sürecinin Excel dosya, makro, formul sayfaları ile tutulduğunu gördüm. Ve şu anda Almanya'da dahi bazı KOBI'lerde Excel kullanılıyor ve onları düzenleyen bu işten para kazanan yazılımcılar var. Bir de 'function points" istatistiklerinde yani yazılan satır sayısına göre en cok işlev gören yazılımlar sıralamasında Excel önde gelir. Makina kodu 1 satır kod ile 1 işlev yapıyor, C 1 satır ile 5 işlev, C# 11 işlev yapıyorken Excel 32 işlev yapıyor. Yani Excel deyip geçmeyin :

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • python da java ya göre iddalı, ayrıca mükemmel kütüphaneleri mevcut diyebilirim.
  • her dilin farklı bir üstün özelliği vardır.


    C varken C dili yeniden yazılmaz !


    C de zayıf olduğu düşünülen bir yapısal fonskiyon var ise bunu geliştiren adam


    yeni dile D veya D++ diye bir isim ekler.


    özetle internet dünyasında en çok kullanılan diller daha yaygın olmasın en büyük nedeni


    çok fazla kitleye ulaşanlar daha fazla proje geliştirilmesine sebep olur.


    bu açıdan arama sonuçları en fazla olan dil en fazla teknik yardım arama anlamıyla daha mantıklı bir yan desteği vardır.


    ama örneğin C tek metin içerikli çok temel fonksiyonlar içerir adam gibi işe yarayan bir c ise birden fazla farklı klasör içeriği haliyle forumalarda daha fazla ek alt içerik gerektirir.


    py ise genelde tek bir betiğin foruma yapıştırılmasıyla ve daha kısa kod içeriğinin olması sayesinde dikkat çekici




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 14 Ekim 2020; 9:12:31 >
  • önemli olan dil değil ne yapmak istediğin eğer bunda karar vermezsen her dil için aynı hezeyan başına gelir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.