Şimdi Ara

HTC Desire , Wildfire Root İşlemi ve Custom Rom Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
16.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  HTC Desire , Wildfire Root İşlemi ve Custom Rom Yükleme

    HTC Desire ve Wildfire telefonları Türkiyede gittikçe yaygınlaşmaya başlayan telefonlar oldu. Özellikle Vodafone tarafından satılan telefonlarda Android Market in bulunmayışı ve bunun gibi birçok kıstlamalar bu telefonlara custom rom yüklemeyi zorunlu hale getiriyor.

    Androidli telefonlara custom rom yüklemek için telefonlara root işleminin yapılmış olması gerekiyor. Bilmeyenler için açıklayayım root işlemi linux kullananların alışkın olduğu bir kelime olup kök dizine ulaşmak anlamındadır. Root işlemi telefona custom rom yüklemeyi sağlar fakat bir bakıma telefonu yazılımsal olarak garanti dışı bırakır.

    Garanti dışı kalma olayına ayrıntılı deyinmek istiyorum . Telefon donanımsal olarak garanti dışı kalmıyor sadece yazılımsal olarak garanti dışı kalıyor. Ayrıca developerlar root yapılan telefona unroot yapmayıda başardılar. O konuda hiç bi endişeniz olmasın. İstediğiniz zaman telefonun orjinal room unu yükleyerekte kullanabileceksiniz.

    Arkadaşlar bu işlemlerde sürekli risk vardır. Fakat düzgün yapıldığı takdirde hiç bi sorun çıkmaz. Yinede mobiletr.net olarak hiç bi mesuliyet kabul etmediğimizi belirtmek istiyorum. Kafanızdaki tüm soru işaretlerini bi kenara bırakıp en kolay şekilde root işlemini yapalım şimdi.

    1.Bölüm

    Arkadaşlar öncelikle telefonu bilgisayara android devices olarak tanıtmamız gerekiyor . Eğer daha önce Android-SDK yi indirip telefonu tanıttıysanız bu aşamayı geçebilirsiniz.
    1. Öncelikle Buradan Android Usb Driver dosyasını indirin. (Tüm Android SDK yı değilde sadece işimize yarayacak usb driver i indirmiş olduk )
    2. Telefonunuzu kapatın ve geri tuşuna basılı tutarak power tuşuna bir kere basın geri tuşu basılı kalsın taki bootloader ekranını görene kadar
    3. Bilgisayarınızda Aygıt Yöneticisi kısmında Android Usb Devices veya Android Phone olarak üzeri sarı bir donanım göreceksiniz
    4. Sürücüyü Güncelleştir kısmına gelin ve Yazılım için Bilgisayarımı Tara yı tıklayın. Dosya yeri olarak indirdiğiniz Android Usb driver klasörünü gösterin. Böylelikle Telefonu bilgisayara tanıtmış olduk , diğer aşamalara geçebilirsiniz.

    2.Bölüm

    1. Unrevoked sitesine girin ve telefonunuzun olduğu resme tıklayın . Windows kullanıcısı iseniz Download For Windows u tıklayın ve 27.4 mb lık dosyayı indirin.
    2. Telefon ile birlikte gelen HTC Sync programı kurduysanız bu programı devre dışı bırakın veya tamamen kaldırın.
    3. Programı kurduktan sonra usb ile telefonu bilgisayara bağlayın.
    4. Telefonda çıkan uyarıya “Charge Only” yani Şarz Modunu seçin.
    5. Telefondan Menu>>Settings>>Applications>>Development and checking USB debugging ( Menü >Ayarlar>Uygulamalar>Geliştirme>Usb debugging ) seçeneğini işaretleyin
    6. Unrevoked programını çalıştırın ve programın tüm işlemleri bitirmesini bekleyin. Tüm işlemleri hatasız yaparsanız bi süre sonra telefonunuz açılıp kapanacak ve root işlemi yapılmış olacaktır.

    3.Bölüm

    Arkadaşlar telefonunuz root olduktan sonra farklı romları kurmaya başlayabiliriz. Kısa süre önce Android 2.3.2 sürümünü kullanan CyaogenMod 7 Rc1 sürümünü tanıtımını yapmıştık.

    Desire kullandığınız varsayarak desire telefona kurulumu anlatacağım.

    1. Cyanogen Mod 7 RC1 Desire adresindeki dosyayı indirin.
    2. Dosyayı telefonun sd kartın içine atın.
    3. Daha sonra telefonu kapatın. Telefonun geri tuşuna basılı tutarak power tuşuna basın . Power tuşuna bir kere basın fakat geri tuşu basılı kalsın taki Bootloader ekranını görene kadar
    4. Bootloader ekranına girmek için bir kere power tuşuna basın.
    5. Daha sonra ses açma kapama tuşlarının alttakine basın ve recovery kısmına gelin , power tuşuna bir kere basın.
    6. Telefon recovery ekranında açılacaktır. Bu menüde dolaşırken trackball i kullanın.
    7. ClockworkMod Recovery menüsünde önce wipe data/factory reset seçeneğini çalıştırın.
    8. Daha sonra wipe cache partition seçeneğini çalıştırın.
    9. Şimdi sıra indirdiğimiz rom u kurmakta . Bunun içinde install zip from sdcard seçeneğine gelin.
    10. choose zip from sdcard seçeneğine gelin ve sd karta attığınız zip uzantılı rom dosyasını seçin
    11. Trackball ile ok lediğiniz rom kurulmaya başlayacaktır.
    12. Arkadaşlar hatasız bu aşamaya kadar geldiyseniz en sonunda yüklemenin tamaladığını göreceksiniz.
    13. power tuşu ile geri gidin ve rebot system now dierek telefonu yeniden başlatın.
    14. Rom u yeni kurduğunuz için açılış biraz uzun sürecek fakat açıldıktan sonra Android in son sürümünü kurmuş olacak ve market e erişiyor olacaksınız.

    Arkadaşlar root ve custom rom işlemlerini genel olarak anlatmaya çalıştım . Lütfen bilgisayara ve telefona tam hakim kişiler tarafından denensin bu işlemler. Risk her ne kadar gözardı edilsede telefonun bozulma ihtimalide var. Android dünyasına adım atmak için en önemli aşama buydu . Forum bölümüne tüm sorularınızı ve görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

    Konu tamamen Mobiletr.Net sitesine aittir. Lütfen alıntı yaparken link belirtin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucan63 -- 22 Şubat 2011; 1:32:27 >







  • Bu mod Türkçeyi destekliyor mu?
  • sadece bu kadarmı ya radio olayı nedir peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ham-Solo

    Bu mod Türkçeyi destekliyor mu?


    Evet dil seçeneklerinde türkçe mevcut

    quote:

    sadece bu kadarmı ya radio olayı nedir peki?


    radio sürümünü değiştirmenize gerek yok , yukarıda yazdığım tüm işlemleri sorun yaparsanız android dünyasına adım atmış olacaksınız ;)
  • yaptım oldu çok teşekkürler fakat markette skype ı bulamıyorum market enabler da işlem sorun çıkartıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nhttt

    yaptım oldu çok teşekkürler fakat markette skype ı bulamıyorum market enabler da işlem sorun çıkartıyor



    merkat enabler ın son sürümünü indirdiğinizden emin olun
    market enabler da t mobile ı seçerseniz bir çok uygulama orada açık
    ayrıca market enabler da işlem yaptığınızda super user uyarısı çıkmakta onada onay verdiğinizden emin olun
  • tamamdır düzeldi şimdide htc sync problemim var telefonu görmüyor doğal olarak applaneti yükleyemiyorum ilgin için sağol
    quote:

    Orijinalden alıntı: mucan63


    quote:

    Orijinalden alıntı: nhttt

    yaptım oldu çok teşekkürler fakat markette skype ı bulamıyorum market enabler da işlem sorun çıkartıyor



    merkat enabler ın son sürümünü indirdiğinizden emin olun
    market enabler da t mobile ı seçerseniz bir çok uygulama orada açık
    ayrıca market enabler da işlem yaptığınızda super user uyarısı çıkmakta onada onay verdiğinizden emin olun
  • Program yüklemek için appplanet uygulamasını kullanıyorsanız gerek yok die düşünüyorum
    .apk dosyalarını hafıza kartına atıp file manager la dosyanın olduğu yere gidip kurulumu yapabilirsiniz.
  • tamam oldu çok teşekkürler=)
  • kardeş anlatım için teşekkürler bizlerde kendi düşüncelerimizi yazalım ki hem sana hemde diğer kullanıcılara yön tayin etsin..

    1- Bu yazılımı kurduktan sonra diyelim orjinal yazılımına geri dönmek istedik ne yapmamız gerekli?
    2- Paylaştığın yazılım sadece market uygulamasının açılabilmesi içinmi kurulacak (zira applanet de bir hayli uygulama var buna göre çokmu üstün Android market =? )yoksa telefon Android 2,2 ye göre daha mı hızlı çalışıyor yada + ve - leri nelerdir orjinal rom'a göre..

    Bu yazdıklarımı konu ana yazında maddeler olarak açıklama yaparsan daha çok yardımcı olacağından şüphem yok saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beatles33

    kardeş anlatım için teşekkürler bizlerde kendi düşüncelerimizi yazalım ki hem sana hemde diğer kullanıcılara yön tayin etsin..

    1- Bu yazılımı kurduktan sonra diyelim orjinal yazılımına geri dönmek istedik ne yapmamız gerekli?
    2- Paylaştığın yazılım sadece market uygulamasının açılabilmesi içinmi kurulacak (zira applanet de bir hayli uygulama var buna göre çokmu üstün Android market =? )yoksa telefon Android 2,2 ye göre daha mı hızlı çalışıyor yada + ve - leri nelerdir orjinal rom'a göre..

    Bu yazdıklarımı konu ana yazında maddeler olarak açıklama yaparsan daha çok yardımcı olacağından şüphem yok saygılar..


    1- Telefona bir kere root işlemi yapıldıktan sonra isterseniz developerların kendine göre geliştirdiği romları veya üreticilerin yayındıkları stock rom ları kurabilirsiniz. Örneğin HTC Desire telefonunuzda htc nin kendi geliştirdiği sense arayüzü bulunmakta ve birçok kişi bu arayüzü çok beğenmekte fakat htc android 2.3 ve sonrasında çıkan android 2.3.2 güncellemesi halen yayınlamadı. Developerlar üreticinin bu güncellemeleri yayınlamasını beklemeden kendileri entegre ediyorlar ve çok başarılı oluyor. Hatta abartısız söylemem gerekirse CyanogenMod grubunun romları çok hızlı stabil çalışan romlar oluyor.
    2- Aslında yukarıda biraz cevapladım bu soruyu ama ayrıntılı olarak sölemek gerekirse . Yeni rom ile Android 2.3.2 ye yükselmiş olacaksınız . Şuanda Android 2.1 veya Android 2.2 kullanıyor olduğunuzu farzedersek Android in sürüm güncellemesinden faydalanmış olacaksınız. Bu yeni romla Android Markete tam anlamıyla erişebileceksiniz. Android market android için geliştirilen tüm uygulamaların toplandığı yerdir , market in yerini hiç bi uygulama tutamaz çünkü 100 binlerce uygulamayı hiç bir uygulama size sunamaz.Ayrıca operatorlerde alınan telefonlarda farklı kısıtlamalar bulunmakta , root işlemi ve yeni rom yükleme ile hiç bir kısıtlama olmadan en yeni en stabil bir telefona kavuşmuş olacaksınız.




  • cihazın root oldugunu telefonunneyine bakarak anlarız.Belki becerememişizdir sonrasında rom yüklerken telefon elimizde kalmasın.Üstteki gibi root olayını yapmaya calısıyorum 20 dakıka oldu telefondan ses yok ne kadar sürer bu root olayı belirtilmemiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    cihazın root oldugunu telefonunneyine bakarak anlarız.Belki becerememişizdir sonrasında rom yüklerken telefon elimizde kalmasın.Üstteki gibi root olayını yapmaya calısıyorum 20 dakıka oldu telefondan ses yok ne kadar sürer bu root olayı belirtilmemiş


    3-4 dk sürmesi gerekiyordu. Unrevoked programında ekranda bi uyarı filan çıktımı ?
    Hata ile karşılaşmış olabilir tekrar deneyin..
    Ayrıca recoery ekranını görürseniz ve farklı romlar yükleyebiliyorsanız telefon root olmuştur ;)
  • unrevoked programi ufak bir dikdortgen icinde yazilar yaziyodu ustte unrevoked buyuk yazisi altta ufak yazilar vardi
  • waiting for device plug phone in now and enable usb debugging make sure htc sync is not installed bu yazı cıkıyor bende htc sync yükl değil ki ne yapmam lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    waiting for device plug phone in now and enable usb debugging make sure htc sync is not installed bu yazı cıkıyor bende htc sync yükl değil ki ne yapmam lazım


    telefonu bilgisayara takdığınızda telefonu android devices olarak tanıması gerekir telefonu bilgisayara tanıtacaksınız yani
    ayrıca uyarıda dediği ve yazıda belirttiğim gibi telefonun ayarlarından usb debugging seçeneğinin aktif olması gerekiyor.
  • aktif ettim yalnız telefonu htc sync ile tanıtmammı lazım tam anlayamadım yazıda sync yi kaldırın denmiş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    aktif ettim yalnız telefonu htc sync ile tanıtmammı lazım tam anlayamadım yazıda sync yi kaldırın denmiş?

    htc sync programı aktiflikten kaldırın veya en sağlamı programı kaldırın
  • usb debugging seçeneğinin aktif ettim baska bişey yapmadım.Htc sync zaten kurulu değil kurmammı gerekli dedim.SDK İLEMİ BİLGİSAYARA TELEFONU TANITACAĞIM YOKSA BASKA BİR YOL VARMIsinir oldum çünkü biraz detaylı anlatma imkanınız varmı üstte yazılanlar güzel ancak sanırım sıfırdan yani ilk alan kişi telefoncudan alıp bilgisayara bağladı diyelim ne yapması lazım ilk önce bu sekilde gidersek bir çok kişi root olayını bitirir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muco555555

    usb debugging seçeneğinin aktif ettim baska bişey yapmadım.Htc sync zaten kurulu değil kurmammı gerekli dedim.SDK İLEMİ BİLGİSAYARA TELEFONU TANITACAĞIM YOKSA BASKA BİR YOL VARMIsinir oldum çünkü biraz detaylı anlatma imkanınız varmı üstte yazılanlar güzel ancak sanırım sıfırdan yani ilk alan kişi telefoncudan alıp bilgisayara bağladı diyelim ne yapması lazım ilk önce bu sekilde gidersek bir çok kişi root olayını bitirir.



    kendi bilgisayarıma daha önce tanıttığım için yazıyı yazarken bu aşamayı atlamışım kusura bakmayın
    İlk mesaja 1. bölüm die yapılacakları anlattım umarım bu sefer sorunsuz bi şekilde işlemi gerçekleştirebilirsiniz
    Ayrıca işlemleri canlı görmeniz için bu 1. ve 2. videoları seyretmenizi tavsie ediorum .Videodaki işlemler farklı telefon için yapılmış ama size yinede canlı bi görüntü olur
    1. mesajda oldukça ayrıntılı anlatmaya çalıştım
    Lütfen takıldığınız noktaları sorun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucan63 -- 22 Şubat 2011; 4:35:09 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.