Şimdi Ara

HTC almayı düşünüyorum değer mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Blackberry bold 9700 telefonum var.Ancak bis olayı canımı sıktı maliyetli olması karmaşık olması vs. bu yüzden iphone yada htc almayı düşünüyorum.
    HTC hakkında hep olumlu yorumlar duydum peki olumsuz yanları nelerdir?
    Sensation modeli nasıldır olumlu yanlıları olumsuz yanları nelerdir?

    teşekkürler şimdiden...



  • marka olarak degildr model olarak olumlu, olumsuz yorumlari yapmak daha mantikli.

    ama genel olarak htc'yi farkli kilan android'e kendisinin adapte ettigi sense arayuzu ve malzeme kalitesidir.

    sense arayuzu oldukca kullanisli, rakipsiz sayilabilecek bir arayuz. hem sade duruyor hem de butun ozelliklere sahip. kullanimi da kolaydir. bana gore sadece homescreen'i ve basarili hava durumu entegrasyonu bile sense'i ustun kilmaya yeter. ayrica sorunsuzdur sacmalamaz.

    malzemesi metal ve kaliteli plastik agirlikli, ele alinca kalite hissi verir genelde. bold 9700'den muhtemelen daha kaliteli bulacaksiniz.

    sensation da htc'nin su anda en ust duzey modellerinden biri. ics guncellemesi de alacak. alirsaniz pisman olmazsiniz.

    iphone'la ikisini kiyaslarsak ihtiyaciniza uygun olani secmeniz gerekir. ben kisitlama istemiyorum hersey ozgur olsun web surf onemli ekran buyuk olsun vs diyorsaniz android, cok uygulama kullanacagim uygulamalar benim icin ilk sirada, ekran kucuk olsa da kisitlamalar olsa da olur diyorsaniz iphone.

    aslinda forumda iphone ve android karsilastirmalari oldukca mevcut, fikir edinmek sizin icin kolay olur biraz arastirirsaniz.

    ikisi arasinda ihtiyaclara gore karar verilmesi lazim. tabi fiyat meselesi de var, aradaki fark az sayilmaz.




  • iphone da ki kısıtlamalar nelerdir? bu kısıtlamalar jailbreak denilen şeyle aşılmıyormuydu?

    birde htc sensation toz sorunu varmış bu doğru mu?içine toz falan kaçıyormuş?

    android market ülkemizde kullanılıyor mu?
  • valla benim kafamı karıştıran olayda o zaten.bende xperia neo var.arkadaşımdada iphone.bendeki tüm uygulamaların daha kaliteli olanları onda var.neresi kısıtlı anlamıyorum.android markette binlerce gereksiz uygulamadansa i store de yüzlerce kaliteli uygulama bence daha iyi.android daha yolun çok başında.en basiti ana menüde klasör dahi oluşturamıyorsunuz.onlarca uygulama ve oyun yüklü telde.birini açmak için kitabın son sayfasını çevirir gibi çevirerek ta bilmem kaçıncı sayfaya gidiyorsunuz.efendim çeşitli uygulamalar var diyeceksiniz launcher falan.bu iphonede yerleşik bişey.birsürü uygulamalar var birbirinin muadili arkadaşımın iphonundakiler daha kaliteli.bunu gözümle gördükten sonra kimse bana android şöyle böyle demesin.bence ios 3-5 adım ilerde şuan....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkinferno

    iphone da ki kısıtlamalar nelerdir? bu kısıtlamalar jailbreak denilen şeyle aşılmıyormuydu?

    birde htc sensation toz sorunu varmış bu doğru mu?içine toz falan kaçıyormuş?

    android market ülkemizde kullanılıyor mu?

    android marketteki ücretsiz uygulamalar yüklenebiliyor. paralı olanlar satın alınamıyor, ama zaten aşağı yukarı tüm uygulamaların ilaçlısını bulmak mümkün. yani apple'daki gibi uygulamaları ücretsiz yüklemek için telefona jailbreak gibi bir hack işlemi yapmak zorunda değilsiniz.

    jalbreak ile kısıtlamaların büyük çoğunluğu aşılıyor ama aşılamayanlar;

    itunes'a bağlısınız, telefonu harici disk gibi gösteremiyorsunuz, müzik, video, fotoğraf vs ne atacaksanız içine veya alacaksanız itunes lazım. kendinizinki dışında bir bilgisayardan birşey almak isteyince çok sıkıntı oluyor.

    gerçek multitasking yok. uygulamanın birinden diğerine geçince bıraktığınız uygulama olduğu yerde duraklıyor, aynı anda çalışmaya devam etmiyor.

    flash yok ama belli tarayıcılarla flash videolar izlenebiliyor sadece.

    bluetooth'la herhangi bir dosya aktarımı yapamıyorsunuz.

    jailbreak her versiyon için çıkmıyor, versiyonlar geldikten sonra çıkıyor bu da beklemeniz demek, zaten garanti değil çıkacağı da. ayyrıca jailbreak telefonun şarj ömrünü ve stabilitesini olumsuz etkiliyor.

    3g'yi kapatamıyorsunuz, şarjdan tasarruf etmeniz gerektiği anlarda işe yarıyor kapatılması.

    widget yok, en ufak bir iş için bahsi geçen uygulamayı açmak zorundasınız.

    duvarkağıdı gibi basit şeyler dışında telefonda pek birşeyi değiştiremiyorsunuz, jailbreakle tema benzeri şeyleri yüklenebiliyor ama (aslında değiştirmeye gerek de yok zaten kendisi de fazlasıyla yeterli ve güzel)



    home tuşu illaki bozuluyor bunun için jailbreak ile home tuşunu kullanmadan ana ekrana dönmeyi sağlayan ufak programlar yükleniyor.


    android'e göre işletim sistemi olarak avantajı, biraz daha hızlı ve stabil. neredeyse hiç donma gibi problemler olmaz. ama jailbreak yapınca biraz daha kötü oluyor.

    aslında android de son veriyonlarında oldukça stabilleşti, pek birşey değişmeyecektir.



    en önemli avantajı; uygulamaları android'e göre belirgin şekilde daha kaliteli, oyunlar arasında oldukça fark var, en popüler cihaz olduğu için uygulamalar ilk iphone için çıkıyor ve en kaliteleri de onlar oluyor. atıyorum yemeksepeti uygulama yapacak, ilk olarak kesinlikle iphone için yapar.(keza öyle yaptı)

    appstore'daki uygulamalar apple tarafından titizce incelendiği için zararlı uygulama yok denecek kadar az, gönül rahatlığıyla indirebiliyorsunuz. android markette zararlı ve işe yaramaz bir ton uygulama mevcut.

    web surf'te, tarayıcılarda android daha iyidir, daha hızlı yükler, daha stabil olur sayfalar. şu an flash içerikleri de açabiliyor başarılı şekilde ama ilerisi muamma.


    toz sorunu hakkında bilgim yok, sensation kullanmadım ama özelliklerini bildiğim için o şekilde yorum yaptım. cihazları araştırmak size kalmış, fazla sayıda başarılı android cihaz var.

    iphone 4s biraz sorunlu bu arada eski modellere oranla, ahize, simkart, titreşim, zilsesi, batarya ömrü ve benzeri konularda oldukça fazla arıza bildiriliyormuş.

    kamerası şu anda en iyi kameradır onu da ekleyeyim.




  • iphone kullanmadım, o yüzden yorum yapamıyorum, ancak kullandığım tüm htc lerin en belirgin özelliği malzeme kalitesi. genel olarak, değişik yumuşak yüzeyli bir plastik ve aliminyum kullanılıyor. sense arayüzünü, androidli htc kullanmadan önce bende çok merak ediyordum çok övülüyordu ama açıkçası sense arayüzü bana çokta güzel gelmedi. bu kişiye göre değişir tabi ki, ama genel anlamda, htc nin üst düzey cihazlarında pek sorun yaşamazsınız.

    sensation modelinde, elinizi telefonun üst kısmına koyduğunuzda wifinin çekmemesi gibi bir durum var benim bildiğim. almadan önce bir araştırın derim.
  • Iphone 4 galaxy s2 tarzi cogu telefonu kullandim. Iphonedan tek eksigi ekranin multi touch olmayisi. Elimdeki htc sensetiondan oldukca memnunum baya randimanli calisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temmuz ayında Desire S aldım.eğer HTC'nin eline düşersen seninle ilgilenmiyorlar bilgin olsun.ağustosda servise verdim ve servis 1 ay sonra bana yeni telefon verdi almaya gittim ama elime aldığımda verdikleri sözde yeni telefonda boyaları dökülmüştü ve arka batarya kapağının tırnağı eğikti.söverek geri verdim HTC birşey yapmadı bu konuda ..servisi bende dava ettim.1 aya kadar sonuçlanacak ama bu geçen zamanda belki 50 sefer htc yi aradım bana 1 kere sorunumu düzeltmek adına geri dönüş yapmadı.ocağa gireceğiz halen telefonun faturasını ödüyorum sadece 1 ay kullandım mereti..telefonum yok aylardır bir telefonda verilmedi.ayrıca telefonun fiyatı şuanda almış olduğum fiyattan 320 TL geriledi..maddi manevi zaten tazminatta açıcam dava sonuçlansın hele bir.diyeceğim şu ..önce muhatap iyi bir marka bulun sonra ürünü alın.

    yaptığım hata şu bende buna kanaat getirdim.servise verdiğimde telefonumun tüm resimlerini çekmemem ve teslim aldığımdada bu işlemi tekrarlamam..siz siz olun eğer htc ürününüz varsa ve arvato teleservice'e gidip veriyorsanız bunları yapın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: H. Upmann

    Iphone 4 galaxy s2 tarzi cogu telefonu kullandim. Iphonedan tek eksigi ekranin multi touch olmayisi. Elimdeki htc sensetiondan oldukca memnunum baya randimanli calisiyor

    yanlışınız var, htclerin yeni modellerinin hepsinde multitouch var.
  • konuyu açan arkadaş pek ilgilenmiyor gibi, halbuki o kadar da açıklamıştım uzun uzun içime oturdu
  • Htc şarz süresi dendiği gibi çok mu kötü cevap verirseniz memnun olacağım.

    Teşekkürler..
  • yaklaşık 1 senedir HTC Desire HD kullanıyorum Piyasaya ilk çıktığında almıştım ve hala aktif kullanıyorum. Açıkçası ilk smart phone deneyimim olduğundan diğerleri ile kıyaslamam tam sağlıklı olmayabilir. HTC Desire HD'nin görünümü şık, fotograf kalitesi, video kalitesi, multitouch screen kalitesi oldukça iyi. Ancak pil ömrü BERBAT. Sırf bu yüzden bile KESİNLİKLE ALMAYIN derim. Telefonu aldığımdan beri pili 1 günden fazla dayanmıyor. Neler yapmadım denemedim.... Bu çok temel ve sıkıntılı bir durum. Ayrıca arada bir her ne oluyorsa, SIM kartı tanımıyor. Durduk yerde, herhangi birşey olmadan yani telefonununuz açık ama kimse size ulaşamıyor. Ve telefonu aç kapa yaptığınızda da çözüm olmuyor. Bu problemi yaşayan bir kaç kişi daha biliyorum. Ayrıca HTC Türkiye müşteri hizmetleri, satılan ürüne sahip çıkma, esnaf tabiriyle sattığı malın arkasında durma falan yok HTC'de. O yüzden benim tercihim bundan sonra herhangi bir zamanda herhangi bir telefon alacaksam bu Apple ürünleri olacak. Daha pahalı ama kafanız rahat. Adamlar ne diyorsa onu buluyorsunuz makinede.. Benim görüşüm HTC'den uzak durun. (Enazından Türkiye'de)




  • bn ios symbian win7 android hepsini kullandım.ilk htc hd2 mi pert ettim. şimdi 2aylık 3gs mi satıyorum sensation alıcam ins. tel alıcaksan herseye ragmen htc.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.