Şimdi Ara

HP Workstation & Toshiba Qosmio

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler,
    İşte kullanmak için Bilgi işlemden Elektrik bölümü olarak istediğimiz bilgisayarı almak için yeşil ışık aldık.
    Daha evvel HP6730s kullanıyordum. Şantiyede toza, su damlalarına, sıcağa rağmen kendini bırakmadı. Artık yavaş kaldığı için 64bit bir bilgisayara geçmemiz gerekiyor. Kullandığımız yazılım programları (Autocad, Siemens yazılımları vb.) bilgisayarın performansını etkiliyor. En son aldığım Vostro 3550-5454 malesef şantiye için uygun bir seçm değilmiş, Adana'nın sıcağını ve şantiyenin tozunu yedikten sonra teklemeye başladı.

    Şimdi iki seçeneğimiz var, birincisi HP 8560W(veya aynı gruptan) Elitebook workstation bilgisayar veya Toshiba Qosmio 7xx serisinden bir bilgisayar.
    HP Elitebook'lar oldukça iyi görünüyor fakat çok ağır ve mekanik dayanımı nasıl bilemiyorum. Daha evvel Toshiba kullandım. Evet çok ısınıyor ama hızı düşmüyordu ayrıca utanılacak şekilde 2 metreden betona düşürme, üzerine su, kola dökülmesi, titreşimli makina üstünde çalıştırma gibi gerçek hayat zorluklarında beni yolda bırakmadı. Taki evde birisi klavye üzerinde kalem varken kapağını kapatıp ekranını kırana kadar.

    Toshiba'bın HP Elitebook Wrokstation modelinin muadili Qosmio serisi midir ?

    Malesef Qosmio serside 3-3,5 kilo arası ağırlıkla Workstation işkencesini çektirecek gibi görünüyor. Hergün evden işe, işten eve, yurtiçi yurtdışı 24 saat laptop ile yaşayan (zorunluluk ve alışkanlık) birisi olduğum için ağırlığında düşük olması önemli bir kriter fakat tam işin ortasında beni yarı yolda bırakacak veya peşpeşe işler gelirken ilk işin dosyasını açmaya çalışacak bir bilgisayar kullanamak yerine mekik şınav çekmeye başlayarak kendimi hazırlamayı tercih ederim.

    HP Elitebook çok sağlam görünmedi bana ama Qosmio'yuda henüz elime almadım. Şirketimizde 8530W, 8540W ve 8560W kullananların bilgisayarlarını inceledim. Fakat Qosmio'yu deneme imkanım olmadı.

    Performans, dayanıklılık açısından Qosmio'lar nasıl, bilgisi olan var mı ?

    almak istediğim platform
    i7, en az 4MB Cache, 6-8GM Ram, 500GB HD, win7 prof 64bit

    Şimdiden teşekkürler.







  • Qosmio'lar daha çok oyunculara yönelik laptoplardır.
    HP Elitebook alabilirsiniz.Bulundurduğu quadro 1000m ekran kartıyla çizin programlarında daha yüksek başarım sergileyecektir.

    http://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-hp-elitebook-8560w-ly524ea-fiyati,588448,,,1.html

    Alternatif olarak Dell precision düşünülebilir fakat fiyatı yüksek biraz:

    http://www.sanalmarketim.com/urun/ccd3e06c95563d699b82d94ec5cf1842/DELL-Precision-M4600-Core-i7-2760QM-8GB-750GB-Quadro-2000M-2GB-15.6#34;-Full-HD-Win-7-Pro




  • Elitebook'un performansından eminim fakat aynı ürünün eğer Toshiba muadili varsa tercihim olacaktır çünkü Toshiba'nın sahaya daha dayanık olacağına dair bir önyargım mevcut.

    Özelliklerine baktığımda HP Elitebook'un özelliğinde birçok Toshiba ürünü var fakat kullanan birinin yorumunu almadan da bilgisayar almayı tehlikeli buluyorum.

    Dell ile kötü anılarım var. Yepyeni bir Vostro 3550-5454 ve İnspiron 5110-0404'u ikişer hafta kullanıp bilgi işleme iade ettim. Masa üstü için iyi ama dışarı çıkınca bayılıyor. Bir ihtimal 500GB hd ve 8GB ram yükseltmesi yapıldığı için organ uyuşmazlığı yaşadılar ama netice tanımlaması zor bir sıkıntı var. Vostro'nun monitörünü hiçbir alet olmadan tırnağınızla sökebiliyorsunuz. Zaten monitörle kabzası arasında 3-4 milim boşluk var. İki parmağınızla tutup çekerseniz elinizde kalabilir.

    Acaba HP Elitebook Workstation özelliklerinde hangi Toshiba Laptop önerebilirsiniz ?
    Qosmio'larda 6MB cache bellek var ki bu çok öenmli ama kullanıcı deneyimi gerekli veyahut araştırma yapabilmem için Toshiba muadilini bilmem gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anginalp -- 27 Haziran 2012; 15:27:37 >




  • Toshiba da tecra serisine bakman lazım ancak orda Hp ye benzer özellikler bulabilirsin.Qosmio lar oyun cihazo ve sağlamlık açısından hiçde elitebook un yanından geçebilicek sağlamlıkda değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.