Şimdi Ara

Hp RECOVERY lÜTFEN YARDIM :(:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar be hp dv6 3032-et bilgisayara sahibim.ilk aldığım gün bu işi iyi bilmediğim için kurtarma diski felan oluşturmadım.bilgisayarı internetten sipariş ettiğim içinde kimsede uyarmadı beni.pc de recovery var diyede kurtarma diskide yollamıyolar.şimdi sorunum şu format atmaya karar verdim ve öğrendim ne yapmam gerektiğini ama hp recovery manageri açıyorum recovery disc creation yaparak kurtarma diski oluşturmam lazım sanırım format atıp bilgisayarımı fabrika çıkışı haline geri getirmem için.fakat ben sanırım pc den yani recovery D diskinden bi kaç dosya silmiştim şimdi recovery managara girdğimde recovery disc creation a tıklayamıyorum yani kurtarma diski oluşturamıyorum.ne yapmalıyım bu konuda çok acemiyim bana yardımcı olun lütfen..bilgisayarcıya gitmekte istemiyorum eğer gidersem ben bukdar ayrıntılı bildiklerini sanmıyorum direk düz kontak format atarlar ne yaparlar belli olmaz...LÜTFEN YARDIIIIMMM







  • HP destek hattıını arayıp,yaklaşık 85 tl olan kurtarma DVD leri sipariş verebilirsiniz.yada aynı model PC'nize sahip birini bulup,onun aldığı kurtarma DVD leri kopyalayabilirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert2004 -- 27 Ocak 2011; 11:46:37 >
  • bunlardan başka bi seçeneğim yokmu internetten bi program vs indirme gibi ? aynı pc ye sahip kmseyii tanmıyorum sanırım kurtarma dvd si almak zorunda kalıcam format atmak için başka seçeneğim yok
  • ayrıca recovery media creation a girdim şimdi kurtarma diski olşturmak için ileri dedim ve kurtarma bölümü bulunamadı lütfen recovery dısc creationdan çıkın ve bir hp desteğe başvurun diyoo :( kurtarma şansım hiç kalmadı sanırım mutlaka kurtarma discklerine ulaşmam lazım..
  • Benimde bozulmuştu hpyi aradım fiyat verdiler sonra böyle saçmalık mı olur dedim.Asus bilgisayarı alırken yanında verildi de neden siz vermiyorsunuz 1800liralık laptop alıyorum ama recovery dvdsi çıkmıyor falan fistan.yine fiyat verdiler olmaz dedim ben tüketici mahkemesine giderim böyle bir durumda ekstradan 85 tl veremem dedim.Yapacağımız birşey yok dediler.Tmm ben yine yasal hak kullanarak alacağım dedim.Kapattım.Bunları söylerken kesinnlikle sinirli veya sert konuşmadım.15Dk. sonra bana dönüş yaptılar.İsteğiniz üzere Recovery DVD'leri gönderiyoruz adresinizi söyler misiniz dediler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert2004

    HP destek hattıını arayıp,yaklaşık 85 tl olan kurtarma DVD leri sipariş verebilirsiniz.yada aynı model PC'nize sahip birini bulup,onun aldığı kurtarma DVD leri kopyalayabilirsiniz?



    işe yararmı bu cidden?
  • Bende senn gibi yapmayı düşünüyodum hani bu ne saçmalık diye.çünkü bilgisayarı açtığımdada böyle belirgin şeklde göze çarpan bişe yoktu kurtarma diski oluşturun diye.tamamen para kazanma yolları bana göre böyle bi durum..bende tüketici haklarına baş vurucam felan fıstık derim byle saçmalık olmaz derm bakalım ne dicekler =) ayrıca arkadaşnda sorduğu gibi aynı bilgisayarı kullanan birisini bulsam onun kurtarma disklerini kopyalasam işe yararmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yOzZy

    Bende senn gibi yapmayı düşünüyodum hani bu ne saçmalık diye.çünkü bilgisayarı açtığımdada böyle belirgin şeklde göze çarpan bişe yoktu kurtarma diski oluşturun diye.tamamen para kazanma yolları bana göre böyle bi durum..bende tüketici haklarına baş vurucam felan fıstık derim byle saçmalık olmaz derm bakalım ne dicekler =) ayrıca arkadaşnda sorduğu gibi aynı bilgisayarı kullanan birisini bulsam onun kurtarma disklerini kopyalasam işe yararmı ?

    dostum niye bana inanmıyorsun anlamadım.aynı donanıma sahip olduktan sonra niçin olmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert2004


    quote:

    Orijinalden alıntı: yOzZy

    Bende senn gibi yapmayı düşünüyodum hani bu ne saçmalık diye.çünkü bilgisayarı açtığımdada böyle belirgin şeklde göze çarpan bişe yoktu kurtarma diski oluşturun diye.tamamen para kazanma yolları bana göre böyle bi durum..bende tüketici haklarına baş vurucam felan fıstık derim byle saçmalık olmaz derm bakalım ne dicekler =) ayrıca arkadaşnda sorduğu gibi aynı bilgisayarı kullanan birisini bulsam onun kurtarma disklerini kopyalasam işe yararmı ?

    dostum niye bana inanmıyorsun anlamadım.aynı donanıma sahip olduktan sonra niçin olmasın.



    yazılımla seri numaranın bir ilişkisi olabilir belki ondandır..




  • kardeşim doğru diyorsun ama Hp nin sitesinden araştırıkende kurdarma diski hakkında bi kereye mahsus ve o bilgisayar özel oluşturulabilir diyodu.ayrıca senin dediğin gibi aynı marka bilgisayarın kurtarma diskiyle bu iş olsaydı bi tane bilgisayardan kurtarma diski oluşturur kopyalar kopyalar piyasaya sürerlerdi.Hp den 85 liraya alacağına millet kopyasını 10 20 liraya alırdı.demek istediğim sen kopyası olur diyosunda hani denedinmi de olur diyosun ?
  • başkasının kurtarma dvd leriyle hiçbirşey yapamazsınız.bence önce hp yi arayın ve durumu anlatın ve kurtarma dvd lerini isteyin.eğer omazsa forumda bunun nasıl yapılacağı yazıyor .alıntıyla yazıyorum
    Dışardan temiz windows 7 cd si alıyorsun. temiz windows 7 kurduktan sonra internetten etkinleşmediği için sen bilgisayarına notebookun altındaki keyi girip otomatik etkinleştir diyorsun.o da etkinleştirilemedi diyor.sana 50-54 haneli bir key veriyor sen 0800 211 39 39 ücretsiz hattı arıyorsun o keyi tuşluyorsun o da sana yeni key veriyor.otomatik olarak bu işletim sistemi kaç bilgisayarda kurulu falan soruyor 1 diyorsun.oem sürümse 1'i tuşlayın falan diyor.3 kereden sonra otomatik söylemiyor ve sekreterle konuşarak aynı işlemleri yapıyorsunuz istediğiniz kadar. bunun nasıl olacağını hp servisede sorabilirsin
  • teşekker ediyorm..benm araştırdığım kadarıylada aynı marka laptopun recovery cd leri ile format olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yOzZy

    teşekker ediyorm..benm araştırdığım kadarıylada aynı marka laptopun recovery cd leri ile format olmuyor.

    dostum vaktin varsa bu yazıyı okurmusun.http://forum.donanimhaber.com/m_18559178/tm.htm
  • okudum teşekkerler...bakcaz artık denicem aynı laptopun recovery cd lrei ile format.
  • ''OEM(Bilgisayarınızı satın aldığınızda üzerinden gelen Windows) lisansınızı başka bir PC'ye taşıyamazsınız, hangi sistemle beraber aldıysanız sadece onda kullanabilirsiniz.''

    Yalnız buna engel olan nedir, anlamış değilim. İçindeki donanımların seri numaraları işletim sisteminemi entegre ediliyor nedir? Birisi açıklayabilir mi?
  • Geçen bi bilgisayarcı arkadaşla konuştum bu recovery durumunu aynı laptop recovery cd ile benm laptopu formatlayabilirmiyim diye.olmaz öyle dedi bana her bilgisayarın seri numarası farklı olduğundan..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.