Şimdi Ara

HP Pavillion disk bölme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Hp Pavillion DV6700 laptopumun C sürücüsünü ikiye bölmek istiyorum. Bunun için de benim bildiğim iki yol var. Biri ek yazılımlarla (Paragon Hard Disk Manager, Norton PartitionMAgic) diğeri de birim küçültme yöntemiyle. Birim küçültme yöntemi ile istediğim miktarda bölemiyorum. Vistanın belirlemiş olduğu miktarda küçültebiliyorum. Bu miktarı değiştirmemin bi yolu var mıdır?

    Yazmış olduğum yazılımlarla denemedim henüz. Çünkü bazılarımız bu yazılımlarla böldükten sonra mavi ekranlarla boğuşuyomuş. Aranızda deneyen varsa beni de bilgilendirirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.



  • isleme baslamadan once eger disk birlestirme yaparsan bolmek icin sana daha cok yer gosterecektir.windowsun kendi programiyla bu sekilde yapmak daha saglikli olacaktir.hizli ve etkili bi programdir auslogics disk defrag bunu yuklemeni tavsiye ederim ve 3 gunde bir bu programi calistirmani.boylece harddiskin daha az yorulacak ve dolayisiyla daha uzun omurlu olacaktir.ilk birlestirmeden sonra diger birlestirmeler 1 yada 2 dk suruyor.ve programin ozelliklerin den ne kadar islemci kullanilsin secenegi normaldedir eger bunu high a getirirsen daha hizli bitirir.bu programi siddetle oneririm..
  • Teşekkür ederim ama şunu da belirtmek istiyorum. Bölme işlemini yaptıktan sonra vista bana 200 GB'lık harddiskimin sadece 100 GB'sini bölmeme izin veriyor. Geri kalan yarısı da C sürücüsünde gününü gün ediyor. Dediğiniz gibi birleştirme yaparsam, 200 GB'lik C sürücüsünün 160 GB'lık bir miktarını bölmeme izin vermeyecek diye düşünüyorum. Hadi maks. 110 GB'sini bölsün gene kalacak geriye 90 GB C sürücüsüne.

    Şeytan diyo tak OEM VISTA'yı böl istediğin gibi. Ah şu recovery kısmına zarar vermeyeceğini bilsem affetmeyecem. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Kurtarın beni şu Pavillion sorunlarından :)
  • aynı bilgisayar aynı sorunu ben yaşadım :) dün aldığım laptopta 225 gb c vardı programsız 95 gb başka bi disk kuruldu anlatayım sana...

    bu konuyu açmıştım tıkla

    masaüstüne gelin
    bilgisayarım a sağ tıklayın yöneti seçin
    çıkan pencerede sol menüde disk yönetimi diye bir yer göreceksiniz oraya tıklayın
    mevcut sürücüleriniz gözükecek.
    C sürüsüne sağ tıklayın birimi küçültün diyin. Ne kadar küçültmek istiyorsanız mb cinsinden belirtin.
    Sonra bölümlenmemiş alan çıkacak menüde ona da sağ tıklayın birimi kullan gibi bir seçenek çıkacak Ona tıklayın
    biçimlendirmesini bekleyin
    gerekli adımları yaptığınızda sürücü oluşturulmuş olucaktır.




  • ok çok teşekkür ederim ama ben harddiskimi istediğim miktarda bölmek istiyorum Ve bunu birim küçülterek yapamıyorum. Vista zımbırtısının izin verdiği maks. miktara kadar bölebilyorum. O da sanırım 100 GB fln. Ben 160 GB'lık birim oluşturmak istiyorum. Bunun için yapılması gereken sanırım ek yazılım kullanmak. Bu yazılımlarla harddiskini bölen var mı arkadaşlar?
  • ben partition magic kurdum. c de kalacaklar dısındaki klasorleri harici diske aldım. kalan kısma defrag yaptım.
    Sonra partition magic ile c yi 25gb ile sınırlandırdım. 75gb 2.partition oldu. 8gb da recovery. yalnız bolme yaparsanız dikkat!!! daha sonra quickplay restore exe sini çalıştırırsanız sizin partitionı 8gb lık recovery ile karıştırıp delete edebilir. bende yaptı zor kurtardım 75gb lık kısmı
  • Hortlatmayın şu konuları lütfen....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.