Şimdi Ara

Hp Pavilion G6-2203et Windows 8 i Silmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
12.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Siteye baktım şikayetim hakkında bir bölüm bulamayınca kendim açtım konuyu böyle bir konu varsa affola şikayetim şu şekil ;Yeni Windows 8 yüklü HP laptop aldım. Bilgisayarı açtığımda içinde Windows 8 Single Language adlı işletim sisteminin yüklü window8 e bir tülü alışamadım ve Windows 7 64 bit kurmak istiyorum ama bios tan boot seçeneğini ayarladıgım halde kur ekranına gelemiyorum dvd ve boot flashım var 2 sindede denedim hatta hiren boot cd siyle açmaya çalıştım yine düşmüyor boot ekranına ne yapmam gerektiği hakkında fikri olan varmı acaba?? hp f9 boot seçeneğine bastıgımda ise 2 secenek var OS BOOT MANAGER e tıkladıgımda win 8 açılıo BOOT FROM EFI FILE tıkladıgımda ise file explorer diye bir ayar yerine gelio orayıda kurcaladım boot yapacak bişey bulamadım.



  • F10 ile bios'un a gir.

    System Configuration kısmında cd rom boot enabled mi ona bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kitreliyer6

    Siteye baktım şikayetim hakkında bir bölüm bulamayınca kendim açtım konuyu böyle bir konu varsa affola şikayetim şu şekil ;Yeni Windows 8 yüklü HP laptop aldım. Bilgisayarı açtığımda içinde Windows 8 Single Language adlı işletim sisteminin yüklü window8 e bir tülü alışamadım ve Windows 7 64 bit kurmak istiyorum ama bios tan boot seçeneğini ayarladıgım halde kur ekranına gelemiyorum dvd ve boot flashım var 2 sindede denedim hatta hiren boot cd siyle açmaya çalıştım yine düşmüyor boot ekranına ne yapmam gerektiği hakkında fikri olan varmı acaba?? hp f9 boot seçeneğine bastıgımda ise 2 secenek var OS BOOT MANAGER e tıkladıgımda win 8 açılıo BOOT FROM EFI FILE tıkladıgımda ise file explorer diye bir ayar yerine gelio orayıda kurcaladım boot yapacak bişey bulamadım.

    yapabildinizmi ?




  • aynı sorun bende de var ama uğraşmam rağmen yapamadım.

    hp pavilion g6-2216st üzerinde orjinal windows8 yüklü fakat bazı hatalar veriyor ve program kullanımında sorun yaşıyorum. söyle birşey düşündüm. recovery kısmına karışmayıp sadece kullanımda ki sabit diske window7 kurmak istedim fakat bir türlü cd den boot aktif edemedim
  • yeni cihazlarda direk notebook diskini birinci boot olarak algılıyor.

    arkadaşın dedigi gibi f10 tuşuna basıp cd romu birincil boot sürücüsü olarak gösterin %100 sorununuz çözülecektir...
  • aynı bela bana da denk geldi, muhtemelen önceden soru soran arkadaşlar problemi çözdü de yazmaya üşendi.

    bios setup a girin - boot options kısmından

    disabled olan legacy support u enabled yapın
    f9 la açılan kısımda bir türlü görünmeyen (win 7 dvd takılı olacak) dvd ile başlatma seçeneği aktif hale gelecek .
  • selamlar,
    dediğiniz gibi legacy boot'u enabled yaptım, başlangıçta cdrom'u birincil aygıt seçtim. bir daha açtım. açılışta normalden 10 sn daha uzun bekledi, cd'yi okudu, sonrasında hiçbişey olmamış gibi windowsu devam ettirdi. cd çalışıyor, diğer bilgisayarıma format attım, şu an aktif kullanıyorum.
    bu arada arkadaşım bilgisayarıma şifre koymuş, ve hatırlamıyor. hiçbir şekilde bilgisayarı açamıyorum. internette gezindim, ama şifre kolayca aşılacağa benzemiyor. ben de format çekeyim dedim. ama ikisini de yapamıyorum. ne yapabilirim?
  • şu an o makina elimin altında yok ama, mesajımda dediğme göre legacy support enabled yazdıktan sonra f9 la açılan boot menüsünde görünmeyen dvd den başlatma seçeneği aktif hale gelecek demişim, o şekilde denedinizmi ? @sadoistanbul
  • ixan kullanıcısına yanıt
    evet açıdı şimdi. ama bu sefer de diski formatlama bölümünde ilerleyemiyorum. "windows cannot be installed to this disk. the selected disk is of the GPT partition style" diye bir uyarı veriyor, ve next'e basamıyorum...
  • sadoistanbul S kullanıcısına yanıt
    Windows 8 Yüklü PC üzerine Windows 7 Kurulması..
    Windows 8 Yüklü Bios üzerinde UEFI Boot ve HDD Üzerindeki GPT korumasının kaldırılması.....

    http://forum.donanimhaber.com/m_69006170/tm.htm
  • format esnasında tüm diskleri silip tek bir disk açtım, 2ye bölmedim yani. bu şekilde oldu. sonradan windows üzerinden 2 ye bölüm yaptım. şu an aktif kullanıyorum, emeği geçenlere teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.