Şimdi Ara

HP PAVILION DV7-1040 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
32.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün bir mağazada v7'yi inceledim. Öncelikle bileklerin konduğu kısımlarda hiçbir ısınma olmadığını söylemeliyim. Buna özellikle dikkat ediyorum çünkü maalesef pek çok dizüstünde olan ve benim için rahatsız edici bir durum. Üstelik bütün gün açık durmasına rağmen bahsettiğim kısımda ısınma yoktu. Mağazadaki diğer dizüstü bilgisayarlar ise tabiri yerindeyse yanıyordu.

    Kasa parlak metalik olmasına rağmen görüntüsünü çok beğendim. Oldukça şık ve karizmatik. Performansı hakkında bir şey söyleyemiyorum fakat Asus M51SN modelini aradığımı söylediğimde işlemci ve ekran kartı bakımından v7'nin daha iyi olduğunu belirttiler. Ne kadar doğru bilmiyorum, henüz karşılaştırmadım. Yalnızca Windows Vista kullanıcı indeksi baz skoru 5.0'dı. Tabii benchmark değerleri daha belirleyici olur.
  • slm arkadaşlar aleti 1 hafta oldu allalı baya inceledim hızlarını ölçtüm cidden harika bişey .
    beni en etkileyen özelli ise hd çıkışı olması hd tvme bagladım ve inanılmaz görüntü aldım
    ısıma olayına gelince malum havalar sıcak normalin üstüne 17 '' bir notebook a göre ısınması normal..
    wistayı normalin üstünde çalıştırıo fakat bazen ufak programları sonlandıma gibi yapmak zorunda kalıosnuz donmalar oluo bunu vistanın makine iştahına baglıyorm xp sp3 kurunca uçucak şekilde çalışır..
    oyunlar için ve grafik içeren programlar + müzik programları için notebook olarak çok ii bir üretim. şu anlık memnunum :)
    tasarımı üst yüzey parlak siyah ve kapagında hp logosu var ışıkla aydınlatılması çok güzel olmuş. web came görüntüsüde güzel
    fakat hdd yi biraz daha yüksek yapsaydılar daha memnun olurdum.




  • BU dv7 lerde bilgisayarı açmadan (işletim sistemi yüklenmeden) bilgisayarda dvd flim izleme oluyormu?
    Aynı zamandada ısınma problemi dv5 tekiler gibi rahatsız edicimi? Bu bilgisayarı kullanan arkadaşlar lütfen cevap verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necati53 -- 22 Ağustos 2008; 10:35:26 >
  • ewt arkadaşlar kötü yorumlar başlıyor..
    makine çoklu işlem yaparken kasıo çok saçma son model işlemcisi olmasına ragmen kasmalar meydana geliyor. bunun nedeni trojen veya virüslerdeil makineyi tarattım bişeyi yok.
  • http://www.resimyuklet.net/yuklenenresimler/551381219432036.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m.Jackson -- 22 Ağustos 2008; 22:13:46 >
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni bir laptop alacam.Yeni derken ilk olacak. Exper 510-878 bu makine alınır mı? Ne dersiniz? Yanıtlarsanız çok sevinirim.
    PENRYN INTEL CORE 2 DUO T8100

    2.1 GHz
    800 MHz
    3MB
    2048MB
    DDR2
    250 Gb
    512 Mb
    NVIDIA
    GF 8600
    15.4 " PARLAK EKRAN
    WXGA
    1280*800
    DVD SUPER MULTI
    BlueTooth
    Kamera
    Kart Okuyucu
    Wireless
    Win Vista Premium Tr
    2.6 KG
  • arkadaşlar cihazı 3gün önce aldım. Ve 3günder beri bilgisayarı kesinlikle kendi isteğimle kapatmadım. En az 10kere mavi ekranla karşılaştım. Ayrıca sürekli geri dönüşü olmayan donmalar da cabası. Tamam özellikler tasarım harika ama böyle birşeyle karşılaşacağımı hiç ummuyordum. Aynı problemle karşılaşanlar varmı acaba? Format atsam acaba kurulumda mı bi hata oldu?
  • benzer sorunlar bende de var özellikle explorer sekmesi açarken ve de quick playerde şarkı seçerken dakikalarca donmalar oluyor, yavaş açılmasıda cabası.haftaya italatçısına gönderecem. en kötü ihtimal 1gb daha ram ekliycem yada xp kuracam
    quote:

    Orjinalden alıntı: agaman

    arkadaşlar cihazı 3gün önce aldım. Ve 3günder beri bilgisayarı kesinlikle kendi isteğimle kapatmadım. En az 10kere mavi ekranla karşılaştım. Ayrıca sürekli geri dönüşü olmayan donmalar da cabası. Tamam özellikler tasarım harika ama böyle birşeyle karşılaşacağımı hiç ummuyordum. Aynı problemle karşılaşanlar varmı acaba? Format atsam acaba kurulumda mı bi hata oldu?
  • merhaba arkadaşlar.

    dv7 yi alalı 10 gün kadar oldu.öncelikli olarak beklediğimden daha az performans gösterdiğini soylemeliyim. centrino 2ye p8400 den fiyatına rağmen daha çok şey bekliyordum.
    ama ne kadar ekmek o kadar köfte. ddr3 lü ekran kartı ve daha üst işlemci olsa 600-700 dolar daha fazla olacaktı fiyat.

    özellikle diğer arkadaşların belirttiği gibi çoklu uygulamalarda takılma, donma sık oluyor.
    en son yaşadığımdan örnek vereyim : Photoshop, dreamweaver açık, explorer da 5 tab açık, media player da mp3 dinlerken wordpad de dosyayı kaydet e bastım. wordpad dondu kaldı. : )

    bunun işlemcinin zayıflığından ve vista nın kazmalığından kaynaklandığını düşünüyorum. xp yle daha randımanlı olabilir.

    crysis i 1440*900 da high da ufak takılmalarla oynayabiliyorum. 1024*768 de cok daha akıcı oynanıyor.
    call of 4, company of heroes, nfs pro street, oblivion u full ayarlarda takılmadan oynayabiliyorum.
    bence bu fiyattaki bir notebook için oyun performansı iyi. m51sn daha iyiymiş sanırım

    ısınma sorunu dert edilecek kadar değil. bence makinanın performansını etkileyecek kadar ısınma yok. kullanılan malzemeden dolayı fazlaymış gibi gelebiliyor ama korkacak bişey yok.

    hoparlörleri muhteşem ses veriyor.

    wireless çekiş gayet iyi. intelin yeni chip i farkettiriyor. eski toshibamın low gösterdiği duvar arkası yerlerde high gösteriyor.

    dokunmatik tuşlar bazen iki kere basmanızı gerektirebiliyorlar. özellikle ses açma kapama.

    touch pad in hassasiyeti ve kullanımda verdiği zevk güzel.

    ekran parlaklığı yeterli. yansıma sorunu yok. ama çözünürlük full hd olmalıydı :(

    pil de 2,5 saat gidiyor. full wireless, mp3, ofis uygulamalrı ve biraz oyun.

    ağırlık olarak da 17 inc notebook için normal. yani ağır. : ) alıyım omzuma starbucksları gezeyim derseniz 2 . starbucksta omzunuzun kopmasına hazırlıklı olun.

    tabi notebook unuzu açtığınızda etraftaki meraklı bakışların verdiği haz ağrıları unutturabiliyor : )

    sonuç olarak bu paraya daha iyisi yok. m51sn alacaktım ama centrino2 de aklım kalacağını bildigim için işlemcisi daha yavaş olmasına rağmen bunu aldım.

    eğer işlemcisi daha yüksek olan modeli gelirse tadından yenmez. yabancı forumlarda ve bizim forumda vista ultimate le %20-30 performans artığını soyleyenler var. kurunca burda sizinle paylaşacam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoseignasyo -- 26 Ağustos 2008; 21:50:45 >




  • hoseignasyo merhaba,
    Senden birşey rica edecem.Bilgisayarından everest programı ile sistem konfigrasyonunu gönderirmisin.Xp için dirverlarını bulmayı planlıyorum.Yardımcı olursan sevinirim.
  • Arkadaşlar bu 2-3 gün içerisinde laptop alacağım.. Araştırmalarıma göre 2 bin ytl lik laptoplar içerisinde en iyi makine HP PAVILION DV5 1040 zannedersem... Bir sorum olucak şimdi bunun 15.4'' mi yoksa 17'' mi olanı tavsiye edersiniz.. Isınma ve ağırlık problem deil sorun çözünürlük farkı ve grafik... bu 2 si arasında kaldım... yardım ederseniz cok makbule geçer... şimdiden teşekkürler.. extra bir soru =) Bu fiyata en iyi makine bu dimi şimdi ?
  • arkadaşlar dv-7 1040et aldım. bu bilgisayara xp yükleyen yok mu?

    ayrıca sorusu olanları cevaplayabilirim. Alet kim ne derse desin harika bi alet. Bilgisayar mühendisi olarak tam puan veriyorum...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: quitac

    arkadaşlar dv-7 1040et aldım. bu bilgisayara xp yükleyen yok mu?

    ayrıca sorusu olanları cevaplayabilirim. Alet kim ne derse desin harika bi alet. Bilgisayar mühendisi olarak tam puan veriyorum...



    Merhaba,
    Bu bilgisayarın Everest Home programı ile sistem konfigrasyon bilgilerini yollarmısınız?Yollarsanız Xp driverlerini bulup yayınlamayı düşünuyorum....
  • arkadaşlar 2 gün önce dv7-1040et aldım.pc yi aldım eve geldim.uzaktan kumandasında temazsızlık,touchpad te 1-1.5 mm lik oynama ve kasadaa açama kapama tuşunun olduğu yerde boya atması olduğunu gördüm.touchpad ve uzaktan kumandayı halletsemde boya sorunu kafama takıldı.geri götürdüm.şimdi yenisini alıcam aletin.ancak kısa süredede olsa vistayı kurma pc yi biraz test etme şansım oldu.benim kafama takılan temel 2 sorun;
    1-pc çok yavaş açılıyordu
    2-ie açtığımda takılmalar oluyordu.
    ama pc yi alıp ayarlarını yapıp güncelleştirmeleri kurduktan sonra daha detaylı şeyler yazarım.

    Birde alette touchpad in sol tarafında bariz bir ısınma sorunu var.ancak bu bir sorun yaratırmı hiç bir fikrim yok...ancak artık aldım,parasını ödedim...olursada napalım verdik dünya kadar para paşa paşa kullancaz

    birde dv5 ile dv7 arasında kalan arkadaşlara ağırlık sizin için problem deilse kesinlikle dv7 alın.17" keyfi bir başka oluyor:):)




  • Kesinlikle dv5 -1040 daki dokunmatik pil vb sorunlar yok bence yeni acaklar dv7-1040 modelini öneririm.
  • Arkadaşlar ben de bu aletten almak istiyorum. tam elime para geçti hepsiburada da stokta yok nereden bulurum uygun fiyatlı acaba?
  • Herkese Merhaba,

    Epey bi süre VaioFW11M ile HP Dv7-1040 arasında düşündükten sonra HP'yi aldım. Bir haftadır kullanıyorum. Genelde PC yüksek performans Modunda çalışıyor. 3-5 saatte bir fanlar 5-10 dakikalığına hızlı bir şekilde çalışıyor ve sonra tekrar normale dönüyor. Bunun haricinde rahatsız edici hiç bir ses yok. Isınmaya gelince sadece padin sol tarafı biraz daha sıcak ama rahatsız edici bir sıcaklık değil. El sürekli üstündeyken bile rahatsız etmiyor. Dokunmatik tuşlar dıkunuşlara gayet güzel cevap veriyor. Multitasking yaparken gayet iyi performans gösteriyor. Hoperlör seside çok iyi. MP3 lerin kayıt kalitesine göre bazen düşük kalabiliyor ama DVD lerde çok iyi, helede Blu-Ray sesleri muhteşem çıkıyor. Oyun performansı olarak sadece Flight Smilator X oynadım ve en yükşek ayarlarla hiç takılma olmuyor. Yer, kontroller ve gökyüzü her detayına kadar çok iyi. Ekran renklerinde hiç bi ince ayar yapmadan bile tonlamalar gayet başarılı.

    En fazla kullandığım özellik Blu-Ray oynatıcısı. Film esnasında işlemci kullanımı %10-13 arasında değişiyor vede bu arka planda programlar çalışmaya devam ederken. Herhangi bir takılma, renklerde cansızlık görmedim şimdiye kadar. Ekranın FullHD olmamasından şikayet edenler var fakat oyunlarda bir dizüstünde 1920*1200 çözünürlükle oynatabilecek sistem yok. Ancak SLI destekli olmalı. Film izlerkende aradaki farkı ayırt edebilecek bir çıplak göz yok. 1080p Blu-Ray film 1400*900 çözünürlükte gayet güzel. FullHD Plasma'ya da bağladım aradaki farkı görebilmek için ama hiç bir fark yok. HDMI çıkışı hem görüntü hemde ses iletebiliyor (birçok laptop sadece görüntü veriyor HDMI'dan) vede versiyonu 1.3. Ancak HDMI'dan Dolby TrueHD ve LPCM 5.1 sesi çözmeden veriyor. Nero 8 Blu-Ray pack ile tüm ses tipleri dahili hoperlorlerde çok başarılı olarak duyulabiliyor. Hatta konserlerdeki her bir enstrumanın sesi bile ayırt edilebiliyor ama ev sistemine bağlamak için bu özellikleri çözebilen bir anfi gerekiyor. Menü açılımları gayet hızlı. Max 5-6 saniyede diski başlatıyor. Bölüm geçişlerinde veya ana menüye dönüşlerde hiç bir takılma olmuyor. Yani kısacası HP'ninde dediği gibi Entertainment PC özelliğini fazlasıyla hak ediyor.

    Tasarım olarakta çok şık. Tuşlar gayet rahat ve nümerik klavye olması el alışkanlığı olanlar için vazgeçilmez bir özellik. Kameranın görüntüsü çok iyi. Karşı tarafa giden görüntüdede renkler gerçeğe çok yakın. Güç tasarrufu modunda işlemci hızı 1600MHz'ye düşüyor. Abartmadan multyi tasking yapılabiliyor ama HD film (1080p H264) bile takılma yapmaya başlıyor. Aslında tam olarak takılma değil, görüntüde akıcılık devam ediyor ama dropped frame sayısı çok yükseldiği için senkronizasyon bozuluyor.

    Parmak izi okuma sistemi umduğumdan çok daha iyi çalışıyor. Bir sürü siteye ve foruma aboneliklerim var ve hepsinde farklı kullanıcı ismi ve şifrem var. Eskiden masaüstünde bir notepad dosyasında saklardım ve her log-inde açıp bakardım. artık herşey için işaret parmağımın izi yetiyor. Üstelik girişlerdeki ekstra seçeneklerden hangisini tıklayıp tıklamicamı bile kaydedebiliyor.

    Arada sırada iş seyehatinlerinde kullanmam gerektiğinde yanımda taşıdığımda oluyor. Omuz askısı veya backpack ile gayet rahat taşınabiliyor, fazla bir rahatsızlık vermiyor. Sonuçta elimizde laptop klometrelerce yürümüyoruz...

    Benim kullandığım süre içindeki izlenimlerim bunlar. Herhangi bir benchmark yapmadım vede yapmayıda düşünmüyorum. Sonuçta sentetik değerler benim için bişey ifade etmiyor, gerçek hayattaki kullanım önemli.




  • yok mu bana bu pcyi satın alma konusunda fikir verebilecek birisi?
  • Slm arkadaşlar. Son 1 ay içerisinde bi laptop almaya kara vermiştim. Tam bir ay boyunca aklımda tek bir model wardı Toshiba A300-15B Her yönüyle mükemmel bi makinaydı zaten toshiba kalitesi aklımda tek bir soru yoktu araştırmadım bile. 1 ay bekledim bonus kartım çıktı tam pc yi incelemeye gittim baktım pc acayip parlak ve inanılmaz leke kalıyo. Neyse dedim olur o kadar harici klavye alırız. Bimekste tekrar incelemeye gittim baktım başka bişey parıl parıl parlıyo hp DV7-1040et . Cidden etkilendim sevdim okşadım orda biraz. Toshiba bi anda gözümden çıktı. Yarın alıyorum bu pc yi dedim. Ama bi araştırayım dedim. Ne forumlara girdim çıktım buraları baştan aşağı okudum. Ama okuduklarım hep genelde vatandan Dv5-1040et alanların yorumlarıydı. Neler neler yazılmış aman Allah'ım ısınmalar pil seviyeleri recovery cd oluşturmalar oyun incelemeleri 3d mark skorlar ......vs

    Şimdi açıkça sölemek gerekirse hala gönlüm Dv7-1040 et de. ama kafama takılanlarla birlikte...

    1- Yavaş açılması hiç problem deil. Çünkü şu anda kullandığım pc bir antika sadece işlmemcisini söliyim PIII 733 mhz :D ki o hp 2 dk da bile açılsa bişey değişmicek benim gözümde

    2- Isınması problem deil çünkü daha önce birçok laptop kullandım. Eğer yatakta veya dizinizde kullanıyosanız delikleri kapandığı için mutlak ısınır. Bide mu oc de metal bi yüzey old. için birçok arkadaşa acayip gelmiş normal şeyler bunlar.

    3- Takılmalar takılmalar.... bunlar hangi pc de yokkki zaten vistadan gelen sorun bunlar pc nize şuç bulmayın..

    4- İŞTE SORUN BURDA ISINMA KAYNAKLI DOKUNMATİK TUŞ TAKIMININ KENDİ KEYFİYLE HAREKET ETMESİ. SADECE BU SORUN BENİ TOSHİBAYA ADIM ADIM İTİYOR.

    GERÇEKTEN DV7-1040ET ALAN ARKADAŞLARA SORUYORUM VE ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. DV5 SERİSİNDEKİ BU PROBLEM DV7 DE de varmı? TEK BİR ARKADAŞ EĞER DOKUNMATİK KISMIM TAKILDIDERSE ALMICAM LÜTFEN CVP BEKLİYORUM...


    Alan tüm arkadaşlarada hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle....




  • kardeş şu an seninle aynı durumdayım hani bende yazsam aynı şeyleri yazardım süpersin valla......
    ama banada sanki 15-B alırsak kafamız daha az ağrıycak gibi geliyo ama bu makineden vazgeçmek öle çok kolay değil sonuçta bu tosiba ya göre ileriye dönük bir makine ram olarak da işlemci olarakda montivena
    ama yinede karar vermek çok zor.. ALLAH kolaylık versin....
    quote:

    Orjinalden alıntı: tuzlali20

    Slm arkadaşlar. Son 1 ay içerisinde bi laptop almaya kara vermiştim. Tam bir ay boyunca aklımda tek bir model wardı Toshiba A300-15B Her yönüyle mükemmel bi makinaydı zaten toshiba kalitesi aklımda tek bir soru yoktu araştırmadım bile. 1 ay bekledim bonus kartım çıktı tam pc yi incelemeye gittim baktım pc acayip parlak ve inanılmaz leke kalıyo. Neyse dedim olur o kadar harici klavye alırız. Bimekste tekrar incelemeye gittim baktım başka bişey parıl parıl parlıyo hp DV7-1040et . Cidden etkilendim sevdim okşadım orda biraz. Toshiba bi anda gözümden çıktı. Yarın alıyorum bu pc yi dedim. Ama bi araştırayım dedim. Ne forumlara girdim çıktım buraları baştan aşağı okudum. Ama okuduklarım hep genelde vatandan Dv5-1040et alanların yorumlarıydı. Neler neler yazılmış aman Allah'ım ısınmalar pil seviyeleri recovery cd oluşturmalar oyun incelemeleri 3d mark skorlar ......vs

    Şimdi açıkça sölemek gerekirse hala gönlüm Dv7-1040 et de. ama kafama takılanlarla birlikte...

    1- Yavaş açılması hiç problem deil. Çünkü şu anda kullandığım pc bir antika sadece işlmemcisini söliyim PIII 733 mhz :D ki o hp 2 dk da bile açılsa bişey değişmicek benim gözümde

    2- Isınması problem deil çünkü daha önce birçok laptop kullandım. Eğer yatakta veya dizinizde kullanıyosanız delikleri kapandığı için mutlak ısınır. Bide mu oc de metal bi yüzey old. için birçok arkadaşa acayip gelmiş normal şeyler bunlar.

    3- Takılmalar takılmalar.... bunlar hangi pc de yokkki zaten vistadan gelen sorun bunlar pc nize şuç bulmayın..

    4- İŞTE SORUN BURDA ISINMA KAYNAKLI DOKUNMATİK TUŞ TAKIMININ KENDİ KEYFİYLE HAREKET ETMESİ. SADECE BU SORUN BENİ TOSHİBAYA ADIM ADIM İTİYOR.

    GERÇEKTEN DV7-1040ET ALAN ARKADAŞLARA SORUYORUM VE ACİL CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM. DV5 SERİSİNDEKİ BU PROBLEM DV7 DE de varmı? TEK BİR ARKADAŞ EĞER DOKUNMATİK KISMIM TAKILDIDERSE ALMICAM LÜTFEN CVP BEKLİYORUM...


    Alan tüm arkadaşlarada hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle....




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.