Şimdi Ara

HP PAVILION DV 5 1040 (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.506
Cevap
4
Favori
116.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zalman Revoltec Thermaltake Coolermaster bu markaları düşünmek lazım soğutucu için bence...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: red_wine

    dert etmek ?? hic oyle bir derdim yok. anlamadim dedim.

    o sevimli mesajına bende arastır bul diyeyim.

    Eğer yukarıda yazmış olduğun şu mesajından bahsediyorsan yanlışın var. Ayrıca oradaki sorularına da cevap vereyim.

    quote:

    anlayamadigim 2 sey var :D

    1. hp PAVILION un pm45 ve turevi gm45 gibi intelin performans chipsetlerini kullandigi nerede yaziyor ?? ben boyle bi seye rastlamadim.
    2. ekran karti 2.0 modunda calisabilecek derken ??
    PM45 ve GM45 in nvidia ya ne faydasi var? PAVILION nvidia ekran kartlari kullanmis. bu chiplerde nvidia ya bir destek yok. ama ATI kartlara crossfireX destegi veriyor. eger pm45 ve gm45 kullanipta nvidia ekran karti kullaniyorsa bunda bir usutun zeka gostergesi yok mu sizcede.
    eger bildigim yanlis bir sey varsa duzeltin lutfen.


    1. Eğer bu notebook eline geçerse aygıt yöneticisine girip bak orada Intel'in yeni chipsetini kullandığını göreceksin aynı şekilde yeni wireless kartını da koymuşlar.

    2. PCI-Express x16 ve PCI-Express x16 2.0 arasında düşük de olsa hız farkı vardır ve PCI-Express x16 2.0 desteği masaüstü bilgisayarlarda ilk Intel X38 chipsetlerde kullanılmaya başlandı. P45 chipsetlerde de PCI-Express x16 2.0 desteği mevcuttur ve PCI-Express x16 2.0 olan 9600GT ekran kartına tam destek vererek 2.0 olarak çalıştıracaktır.

    "bu chiplerde nvidia ya bir destek yok." demişsin, tamamen yanlış. Bu chipset ile nVidia ekran kartı da kullanabilirsin ATI ekran kartı da.




  • Verdiğin faydalı bilgiler için tşkler Sarppy
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visceroid

    Zalman Revoltec Thermaltake Coolermaster bu markaları düşünmek lazım soğutucu için bence...


    walla bunlar ile iyi performans verebilir ama laptop için daha almadan soğutucu düşünmek saçma geliyor bana, keşke hp şu laptopta bide ısınmaya dikkat edip f/p krallığına oynasaydı...
  • HP markasına güvenebilsem 17 inch olanını hemen almak istiyorum, ama kararsızım...

    1. Biraz daha beklesek yaz sonu kampanyaları olur mu?

    2. Bir de neden DDR2 667mhz ram takılı?

    DDR3'lere ne oldu?

    3. HP'nin ekran kalitesi nasıl?

    Sony 10 numara desek, HP kaç numara olur?

    Acer, Asus, Toshiba ile nasıl kıyaslarız...

    4. Kullananlar ısınma konusunda ne diyor? Kapanmalar veya yavaşlamalar oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fb100.Yil -- 11 Ağustos 2008; 19:32:44 >
  • Teşekkürler visceroid bahsettiğin markaların ürünlerini de araştırayım.

    maxi_rocker ; benim kafamdaki soru da bu işte. Cihazın kasası diğer laptoplardan daha sıcak. Ama bunun nedeni, donanımın daha sıcak çalışması mı yoksa HP nin kasasının (kullanılan madde dolayısı ile) içerdeki sıcağı dışarı iletmesi mi?
    Eğer makinanın içindeki sıcaklık diğer laptoplarla aynı ise dışarı iletilen sıcaklığın rahatsız etmesi durumunda soğutucu kullanılabilir diye düşünüyoruz.
    Ama yok eğer HP nin laptop donanımı diğer markalardan daha fazla ısı üretiyor ve donanım fanları da yetersiz kalıyor ise bu yapısal bir problemdir ve dikkatli olunması gerekir.

    Okuduğum kadarıyla benim gibi düşünen kullanıcıların sayısı da az değil.
  • 5. klavyenin üstü veya touchpad çok ısınıyor mu?

    6. kasa kalitesi nedir? rahatsız edici parlak diyenler var forumda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fb100.Yil -- 11 Ağustos 2008; 19:32:16 >
  • merhaba arkadaşlar bende 17inclik modelini almak istiyorum fakat ısınma problemii çok büyük derecedemi önemli olan performansı etkilemesin benim sormak istediğim 17liğin işlemcisii daha düşük acabaa performans hissedilir derecede fark edermi birde toshiba P300 intel modeli ile karşılaştırrsak HP DV7 dahamı önde oluyor teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surrealll -- 11 Ağustos 2008; 19:51:24 >
  • Fb100.Yil 5. ve 6. sorularını kendimce cevaplamaya çalışayım;

    5 - Benim inceleme fırsatı bulduğum makina (Vatan Bilgisayar Topkapı mağazasında, teşhirde duran ürün) yaklaşık olarak 6 saat kadar açık kalmış ve fakat yalnızca video oynatımı yapmış bir DV5-1040et idi. Makinanın klavye bölümünün, touchpad in sağ ve sol kısımlarında kalan boş alanların (özellikle sol taraf) ve bilhassa touchpad in üzerinin, yine teşhirde duran diğer marka laptoplara göre bariz şekilde fazla ısınmış olduğunu gördüm. Bu çok çok rahatsız edecek bir sıcaklık değil ama diğer laptoplardan daha sıcak işte.

    6 - Kasa kalitesi, kullanılan madde, yüzey dokusu vs. benim gözlemime göre oldukça iyi. Gri olan kısımların parlak olduğu söylenebilir. Özellikle touchpadin yüzeyi diğer kısımlara göre daha da parlak. Ama bence abartılacak ve "kötü tasarlanmış" denilecek bir durum yok ortada. Hoş olduğunu bile söyleyebilirim. (Tabi estetik duygusu tartışma kabul etmez :) )




  • @red_wine
    Öncelikle teşekkürler

    Yardımcı olmaya çalışayım
    1-Standart hakkında fikrim olmadığından tatmin edici olup olmadığı hakkında kesin birşey söyleyemem. Fakat benim için tatmin edici, görüntü oldukça berrak. Sağdan ve soldan yaklaşık 20 dereceyi geçtiğin zaman görüntünün parlaklığı gitmeye başlıyor, daha soluk oluyor. Fakat herhangi bir görüntü kaybı yok, renk daha koyu oluyor sadece. 45-50 derece kenarlardan yazıları rahatça okuyabiliyorsun.(tabi bu rakam gözle de alakalı, benim gözler sağlam) Masaüstündeki dosyalarımı daha sonra topluca buna atacağım ne zaman yaparım bilmiyorum, ondan sonra video ve oyunla da deneyip buraya yazarım.

    2-Metalik tasarımın kullanım açısından hiçbir eksisi yok, oraya kafan takılmasın. Zaten parlayacak gibi görünen sadece kenarları ve açma düğmesinin oldğu yer var. Ama buralar da o şekilde yansıtmıyor ışığı. Şu an karalıkta yazıyorum, ekranı kendin görebileceğin şekilde ayarladığın takdirde öyle lcden yansıyıp gözünü alması falan mümkün değil. Ancak ekranı klavyenin üzerine doğru katlarsan belki, ama öyle de ekranı göremezsin.

    3-Bu soruna yakın zamanda cevap veremeyeceğim malesef. Yukarıda verdiğim resimde gözüken mavi ethernet kablosu modemden geliyor Bu nedenle çok yakın zamande wirelessı test etme imkanım yok.


    @visceroid
    Isınma sorunu falan takmıyorsan kampanyayı kesinlikle kaçırmamalısın bence




  • surrealll ,

    Isınma problemi tam olarak çözüme kavuşmuş değil. Daha önce de zikrettiğimiz gibi bazı HP laptopların diğer markalara göre dışarıya daha çok sıcaklık verdikleri farkedilebilir bir gerçek. Fakat bu sıcaklık HP nin kasa üretiminde kullandığı maddenin bir sonucu olabilir. Performansı etkileyip etkilemediği henüz açıklık kazanmadı. Kullanıcı gözlemlerini sabırsızlıkla bekliyoruz.

    HP nin sitesinde yazdığına göre 15 ve 17 inch olmanın yanında

    ________________CPU____________HDD___
    DV5-1040et : P8600 2,40 GHz ----- 320 GB
    DV7-1040et : P8400 2,26 Ghz ----- 250 GB

    Gibi bazı temel farklılıklar arz ediyorlar. İşlemciler arasındaki farkın farkedilemeyecek düzeyde olduğu nacizane fikrimdir.
    Toshiba nın modeli ile performans karşılaştırması yapamayacağım ne yazık ki. Hiç bir fikrim yok Toshiba ile ilgili.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zagorrr -- 12 Ağustos 2008; 11:56:35 >
  • Freak önce parayı ayarlamak lazım yok
  • zagorrr,

    teşekkür ederim sanırım 1-2 hafta daha beklemek en iyisi

    ama şunu anlamıyorum 17inclik modelin var nedenn daha az hdd ve düşük işlemcii koyarsın herşey şu satış stratejisinden kaynaklanıyor heralde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: visceroid

    Freak önce parayı ayarlamak lazım yok


    Paranın gözü kör olsun Yalnız kampanya biter, tekrar 2500 ytlnin üzerine çıkarsa, ısınma problemini de eklersek şimdiki kadar cazip olmayacak.

    @zagorrr
    Bu modelin harddiski 350 değil 320 gb. Kullanılamayan alanı ve recoverye ayrılmış 8 küsur gblık alanı da çıkarınca 289 gblık alanımız kalıyor kullanıma.
  • Öyle tabi freak haklısın
  • Surrealll, evet senin de dediğin gibi pazarlama stratejisi.

    Freak35, haklısın yanlış yazmışım 320 GB olacak.

    Peki arkadaşlar son olarak görüşünüz nedir. HP nin laptop donanımı fazla ısı mı üretiyor yoksa üretilen ısı diğer markalarla aynı fakat dışarıya iletilen sıcaklık HP nin kasasından dolayı daha mı fazla?

    (bknz. hanım koş anket yapmışlar)
  • sarpy, sana dmeek istedigimi soyle anlatayim. ati de crossfirex hybirdcrsfire destegi varya. nvidia da da benzeri sli. pm45 ile intel crossfirex e resmen destek veriyor. daha iyi anlasildi mi ? herhangi bir ati hd ekran karti kullanmasi heleki ortanin biraz ustu bir ati kart kullanmasi bu chiple beraber olunca super olabilirdi.hp pavillion nun neden nvdia yi tercih ettigini anlamadigimi belirttigim sey buydu.nvidiada ise boyle ekstra bir destek yok.vermeyecek mi.. verecek ama az sonra.
    soylemeden edemeyecegim, cevapta bir yerde tam sacmalamissin, '' bu soyledigin tamamen yanlis, bunda aTI ekran kartida NvidiA ekran kartıda takılabilir.'' boyle bir cumle idi.. bende soyle cevap vereyim ''Yok kesinlikle kullanilamaz intel nvdia ekran kartı kullanani dovuyor.'' bu modeli dusunenler icin son derece iyi oldu konusmamiz ama ilerisi iyi gitmeyecek gibi biraz ara vermek akıllıca olacak.


    -

    lcd den goz karari 45-50 dereceden iyi sonuclar aliyorsan guzel. genel anlamda renklerdende memnunsan ne ala.. ben bir oyun tutkunu degilim ama .mkv .rbm formatında filmleri seyretmeyi severim. piyasada adam akıllı oynatıcı olmadıgından bu monitor hakkında yazdıkların önemliydi. yinede 1080p yada 780p cozunurluklu bir filmi denediken sonrada deneyemini paylasirsan sevinirim.

    wireless olayinda da, o mavi eternet kablosunu simdi farkettim.




  • freak35 notebook'un hayırlı olsun bu arada vatan'ın kampanyası'da güzelmiş para olsada alsak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GöKHaN 35 -- 11 Ağustos 2008; 22:02:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: red_wine

    sarpy, sana dmeek istedigimi soyle anlatayim. ati de crossfirex hybirdcrsfire destegi varya. nvidia da da benzeri sli. pm45 ile intel crossfirex e resmen destek veriyor. daha iyi anlasildi mi ? herhangi bir ati hd ekran karti kullanmasi heleki ortanin biraz ustu bir ati kart kullanmasi bu chiple beraber olunca super olabilirdi.hp pavillion nun neden nvdia yi tercih ettigini anlamadigimi belirttigim sey buydu.nvidiada ise boyle ekstra bir destek yok.vermeyecek mi.. verecek ama az sonra.
    soylemeden edemeyecegim, cevapta bir yerde tam sacmalamissin, '' bu soyledigin tamamen yanlis, bunda aTI ekran kartida NvidiA ekran kartıda takılabilir.'' boyle bir cumle idi.. bende soyle cevap vereyim ''Yok kesinlikle kullanilamaz intel nvdia ekran kartı kullanani dovuyor.'' bu modeli dusunenler icin son derece iyi oldu konusmamiz ama ilerisi iyi gitmeyecek gibi biraz ara vermek akıllıca olacak.


    Yukarıda bir mesajında "bu chiplerde nvidia ya bir destek yok." diyen kimdi? Onun yerine PM45 chipsetli anakartlarda nVidia SLI gibi destek verilmiyor desen sanırım daha anlaşılır olurdu. Zaten bu konuyla ciddi anlamda ilgilenenler nVidia'nın bu sertifikayı Intel'e vermediğini bilir, bir ara vereceği söylentileri vardı ancak daha sonra Intel harici ekran kartı çözümleri yapacağı haberleri çıkınca araları iyice açıldı. Bu arada CrossFire için en az iki ATI ekran kartı gerektiğini, Hybrid CrossFireX'in onboard ekran kartı ile kullanılabilmesi için sistemde onboard ekran kartı olması gerektiğini ve PM45 chipset üzerinde onboard ekran kartı olmadığını umarım biliyorsundur. Yani "ilerisi iyi gitmeyecek gibi biraz ara vermek akıllıca olacak." diyerek ne kadar saçmaladığının farkındasındır umarım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: red_wine

    anlayamadigim 2 sey var :D

    1. hp PAVILION un pm45 ve turevi gm45 gibi intelin performans chipsetlerini kullandigi nerede yaziyor ?? ben boyle bi seye rastlamadim.
    2. ekran karti 2.0 modunda calisabilecek derken ??
    PM45 ve GM45 in nvidia ya ne faydasi var? PAVILION nvidia ekran kartlari kullanmis. bu chiplerde nvidia ya bir destek yok. ama ATI kartlara crossfireX destegi veriyor. eger pm45 ve gm45 kullanipta nvidia ekran karti kullaniyorsa bunda bir usutun zeka gostergesi yok mu sizcede.
    eger bildigim yanlis bir sey varsa duzeltin lutfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 11 Ağustos 2008; 23:39:17 >




  • arkadaşlar kdv dahil 1950ytl olan başka bir yer buldum bu cihaz için bitmeden al diye ne kadar güvenilir bilmiyorum vatanın kampanyası biterse değerlendirile bilir

    http://www.bitmedenal.com/productDetail.aspx?lngProductID=13381
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.