Şimdi Ara

HP Laptop Donma Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • belki ekran kartı çok ısınıyordur
  • evet TAM OLARAK aynı sorun bendede oluyor aylardır çözüm arıyorum bulamadım.ama sorun kesinlikle ekran kartında.bilgisayarım dv6 6020st.çift ekran kartlı.zayıf olan ekran kartını kullandığımda hiçbir sorun olmuyor hiçbir donma problemi felan yok ama amd6770m e geçtiğimde film izlerken hemen hemen aynı noktada yaklaşık 40. dakikada donuyor.aynı sorun oyunlardada var.zayıf ekran kartı mafia II yi çalıştırırken güçlü olan açmıyor bile.yan sorun tamamen ekran kartı kaynaklı.nasıl çözüleceüini bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilir mi acaba?
  • :) dv6-6020et kullanıyorum bende :D intele geçerseniz donma çözülüyo hd6770m deyken donma yapıyo sanırsam durum bu :D. bende de vardı..
    Çözümler. (Ben de işe yarayanlar). 1 durumu kabullenebilir film izlerken intel oyun oynarken ati ye geçebilirsiniz.
    2. Video izlerken vlc player kullanabilirsiniz.


    Not:Format çözüm olmuyo. :) 2 kere attım ben durum değişmedi.

    720p-1020p gibi kaliteli videolar izlerseniz donma sorununun şahlandığını görürsünüz.
    Ai Us den catalyst beta sürümü indirdim bakalım nasıl olucak.

    Ati us den codec pacth filan çekebilirsiniz o da baya iyi geliyo.
    Donmalar azalıyo.
  • artık onca uğraştan sonra 1. seçeneği seçtim.mecbur durumu kabullenicem.artık yapacak bişi kalmadı herhalde atinin bütün yazılımlarını tek tek kaldırıp yükledim sorun çözülmüyo.benimki bazen oyunlarda da donuyor.son çare atinin yazılımını sildim ve yokmuş gibi davranıyorum.:)
    o kadar araştırdım bu laptopu alırken inat ettim bunu alcam diye almaz olaydım diyorum şimdi.:D
    şu hpzede kardeşinize fikrini sorarsanız hp almayın derim.başka modellerde ister g dv12345 envy fln farketmiyo.2 ekran kartı var birini yok sayıyoruz işe bak.neyse kabullendik artık :D.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökalp95

    donanımsal gibi görünüyor ancak birden fazla sebebi olabilir ram,ekran kartı gibi

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ultron_77

    quote:

    Orijinalden alıntı: Gökalp95

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ultron_77

    korkmaya gerek yok verdiğiniz linkte değer "5" benim harddiskte "760" :) bilgisayarın garantisi olduğundan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum peki bu kullanıcı kaynaklı birşey mi ?

    ister garantiye götür ister önemli bilgileri yedekle ve harddiskini silip low lewel olarak biçimlendir yalnız şunu dene başlat çalıştır cmd.exe yolunu takip et siyah pencerede chdsk yaz enterla orda sonuçlar yazcak kaç kb bozuk kesim diyor ona bak eğer 0 ise sorun yok 0 ın üstü ise bad sector demektir

    "0 kb bozuk kesimde" low level yapmam gerekir mi peki ? ben dosyalarımı yedekleyip yazı bekleyeceğim şu anda bilgisayarım bana lazım garantinin yine de 1 ayımı alacağını düşünüyorum.

    Tavsiye sakın garatili hddye low format atmayın. Hdd'de bad sector oluşmaya başlamışsa kısa sürede hiç çalışmaz hale gelir biranda. Low format biraz hdd yaması gibi. Yapıp servise yollarsanız sorun yok deyip geri yollarlar o yüzden en kısa zamanda verin servise.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.