Şimdi Ara

HP Laptobumun Sorunu Çözülemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
56
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Sarı siteden ikinci el ilk sahibinden laptop aldım. Alırken yanımda bir bilgisayarcı abimizi götürdüm. Laptobu inceledi sorun yok dedi aldım. Alalı 1.5 ay oldu bilgisayar daha dün benim elime geçti. 1.5 aydır bilgisayarcılar da gezen laptobumun sorunu bulunamıyor. Yüke binince mavi ekran atıyor ya da bilgisayarı açınca donuyor. İlk verdiğim bilgisayarcı format attım bilgisayar hazır diye çağırdı M Dalgaya alışlarına mı yanayım, laptobu yaptıramadığıma mı yanayım. En son gönderdiğim tanıdık arkadaştı sorunu bulamadım dedi aldım laptobu. Üstüne aldığım arkadaş da borcum var o parayı harcadım diye iade kabul etmedi. Bana bir akıl fikir verir misiniz? Laptobu artık kusurlu diye zararına satışa koydum. Hem bana maliyet oluyor hem de sorunu çözülemiyor. Sorunu bulsak çözsek para versem sorun değil ama süreç yoruyor.



    Laptobu artık bilgisayarcıya falan veresim de gelmiyor. Bazıları para almıyor ama bazıları alıyor. Sorunu çözemediği halde. Laptop da kendim ram, ssd gibi testler yaptım sorun yok. Ram bile satın aldım yine mavi ekran hatası. Gezmediğim form vs de yok. Ben bu laptobun sorununu nasıl çözerim? Laptobu sizce satıştan kaldırıyım mı?


    Şimdiden teşekkür eder, iyi formlar dilerim. Ayrıca aşadağıda sistemin özellikeri ve bir nevi çözüm yaptığım şeyleri paylaştım.


    Bilgisayar Marka Model:

    https://www.vatanbilgisayar.com/hp-pavilion-15-cx0026nt-core-i5-8300h-2-3ghz-8gb-1tb-15-6-gtx1050ti-4gb-w10.html


    Mavi Ekran Hata Ekranı:

    https://i.hizliresim.com/okfh69t.jpg


    Belki çözüme yardımcı olabilir;


    İlk hatayı şirkete gittiğimde bilgisayara harici hdd taktığımda aldım sanırım. Mavi ekran veriyordu. Arından çözümü için uğraşmaya başladım. Sol tık ve scroll tuşu bozuk mousem vardı ve boştaydı. Bunu sol üst girişe taktım ve ekran kartı test, oyun test yaptım. İksinidede mavi ekran aldım. Mouseyi söktüm ve diğer mouseyi aynı girişe taktım. Aynı şeyleri tekrarladım ve ne mavi ekran aldım ne de donma sorunu. 1 gün boyunca laptobu iş olarak test ettim. Chrome ve adobe programları açıktı gün boyunca. Hiç bir şey olmadı laptop da çözdüm diye sevinmiştim. Ardından kardeşim akşam bilgisayarı derslerine çalışmak için almıştı. Sabah aldığım da bilgisayar prize takılı değil ve uyku modundaydı, bilgisayarı açtığım da direkt dondu. Sonra reset attım açıldı ve yine donmuştu. Donduğunda veya mavi ekran attığımda biosa gir çık yapıyorum ve iki sorunda düzeliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awakecarry -- 22 Mart 2024; 12:40:26 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.