Şimdi Ara

HP Komedisi ve Feba Global Servisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP Compaq marka netbook cihazımın bataryası yaklaşık 15 dakika şarj süresi gitmekteydi.
    Bu şikayetle HP Türkiye'ye garanti içinde teslim etiim.Sadece cihazımı ve bataryamı teslim aldılar.Adaptörüm yanımda olmasına rağmen Adaptörü teslim almadılar.


    1- Neden HP müşteri temsilcisi batarya sorunu olan bir cihazın adaptörünü teslim almıyor?Müşteri temsilcisi almayı unuttu diyelim gerekli arızayı inceleyen servis yetkilisi neden mevcut kullandığım şarj cihazımı incelemek üzere servise çağırmıyor?

    2- Kesinlikle ilk günden itibaren orjinal şarj cihazım dışında adaptör kullanmadım. Nasıl başka marka şarj cihazı kullanılmış olabilir şeklinde arıza teşhisi konulabiliyor?

    3- Cihazıma adaptörden kaynaklı olabilir şeklinde arıza teşhisi konulmadan önce telefonda cihazımın neden garanti dışına çıkmış olabilir şeklindeki soruma fazla şarj deşarj ettiğim yönünde bilgi neden veriliyor? Bu bilgi doğruysa servis raporunda neden belirtilmiyor?

    4- Şarj devrelerinde sıcaklık kontrolünü sağlayan bataryayı aşırı akımdan koruyan elektronik devreler kullanılır, ve bu devreler sıcaklığın bataryaya zarar verebileceği sıcaklığa ulaştıklarında bataryaya uygulanan akımı kısarak veya keserek bataryanın zarar görmesini engellerler. Cihazın üzerindeki ve bataryanın içindeki şarj devrelerinde gerekli kontrollerin yapıldığına inanmıyorum.

    5- Sonuç olarak bende Asels*** gibi bir kurumda 15 yıldır teknik eleman olarak çalışıyorum. Benzer sorunlarla bizlerde karşılaşıyoruz Litium Ion Piller şişiyorsa Şarj devresi ile ilgili bir sorun var demektir.

    Cihazın Şarj cihazı tarafımdan alınıp gerekli kontrolleri yapılmadan ve cihazın içindeki şarj devreleri ile ilgili bir tespit yapılmadan garanti dışı şeklinde rapor hazırlanmasını doğru bulmamaktayım.



    Arıza kayıt no: 1481964090
    Ürün Adı: Compaq mini 731ET
    Model No /Seri No: NP649EA /CNU9192MS2


    Bu mesajı HP müşteri hizmetlerine anlatamadım sizce haksızmıyım arkadaşlar.Amerikadaki HP bu konularda duyarlımıdır.HP Türkiyeyi şikayet edebileceğim bir üst makamı biliyorsanız lütfen yardımcı olun.







  • siz cihazınızı direk onarım merkezine mi götürdünüz ? telefonla müşteri hizmetlerini arayıp konustunuz mu? bu konuda teknik destek aldınız mı ? bence bilgisayarınıza hp teknik destek hattını aramadan önce bios update yapın ve mevcut pilinizle ve bilgisayarınızla bir test yaptırın bakalım sonuc nedir ne değildir.. arkadaşlarıda bu konuda bilgilendirirsiniz hem bu esnada.. müşteri hizmetleri numarası 444 03 07..
  • Arkadaşım; kullanmış olduğun modelin bataryalarında şişme gibi bir sorun olmadığından(kimi mdellerde öyle sorun var onları garanti içi değiştiriyorlar) dolayı sizden kaynaklı yönünde bir bilgi verilmiş o da ne aracı kurumun ne de hp kendi sorunu olarak görmemekte prosedür gereği garanti dışına kalmıştır sadece o parça. Ancak cihazınızın sadece adaptr ya da bataryası arızalı ise bunu müşteri temsilcisini telefondan arayarak bataryam arızalı deyip size bi kaç soru sorduktan sonra telefondaki kişi adınıza kayıt açıp batarya ya da adptrü kargo aracılığıyla tarafınıza yollar.. Ufak bi püf noktadır bu. Ancak telefonda bataryanın şişdiğini söylemeyip şarj olmuyor vs. derseniz tarafınıza sıfır parça gelir. Ancak başta söylediğiniz konularda haksızsınız mevzu adptrden kaynaklanmadığı belli piliniz yüksek elektrik vs. gibi sebeblerden şişmiş
  • Cihazım Servise gitti arkadaşlar, Ankaradaki Feba Global adındaki servise ancak , cihazımı teslim alan bayan şarj cihazıma gerek olmadığını söyledi ve teslim almadı.

    FEBA adındaki HP teknik servisi cihazın içini açmadan şarj devresini kontrol etmeden ,Servis raporuna batarya uzun süreli şarj edilmeden yada piyasan alınan yan sanayii adaptör ile kullanılmadan bozulur deyip garanti dışı 311TL fatura çıkarttılar.

    Bunun üzerine ben müşteri hizmetleri 444 03 07 ile temasa geçtim.Ama nafile servis resmen iftira atarak çalışıyor.Teknik bir rapor yazmamış cihazımla ilgili(İmitasyon şarj cihazı kullanılmış olabilir uzun süre şarjda kalmış olabilir.)

    Kardeşim senin cihazının adaptörü bataryası cihazın içindeki şarj devresi ısı kontrolü yapan devreleri bunların hiçmi kabahatı yok. Soruyorum ama cevap yok.

    Evet bir fikir verin tüketici hakem heyetine başvurdum fatura dediler malesef kayıp fatura.HP ABD'ye nasıl nerden şikayetimizi iletiriz tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.




  • HP Amerika Türkiye ye karışmaz,
    işin aslı tüm satış sonrası teknik destek ve onarım hizmetleri HP Avrupa tarafından yönetilmekte, HP Türkiye tarafından değil.
    Kısaca HP Avrupayı şikayet etmeniz gerekiyor. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voto

    Cihazım Servise gitti arkadaşlar, Ankaradaki Feba Global adındaki servise ancak , cihazımı teslim alan bayan şarj cihazıma gerek olmadığını söyledi ve teslim almadı.

    FEBA adındaki HP teknik servisi cihazın içini açmadan şarj devresini kontrol etmeden ,Servis raporuna batarya uzun süreli şarj edilmeden yada piyasan alınan yan sanayii adaptör ile kullanılmadan bozulur deyip garanti dışı 311TL fatura çıkarttılar.

    Bunun üzerine ben müşteri hizmetleri 444 03 07 ile temasa geçtim.Ama nafile servis resmen iftira atarak çalışıyor.Teknik bir rapor yazmamış cihazımla ilgili(İmitasyon şarj cihazı kullanılmış olabilir uzun süre şarjda kalmış olabilir.)

    Kardeşim senin cihazının adaptörü bataryası cihazın içindeki şarj devresi ısı kontrolü yapan devreleri bunların hiçmi kabahatı yok. Soruyorum ama cevap yok.

    Evet bir fikir verin tüketici hakem heyetine başvurdum fatura dediler malesef kayıp fatura.HP ABD'ye nasıl nerden şikayetimizi iletiriz tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.




    Öncelikle geçmiş olsun bir benzeri sıkıntıda benim başıma geldi.Benimki bilgisayar değil , hp yazıcı idi.All in one J4580.

    Bu firmanın gerçek anlamda müşterisini düşünen bir firma olduğunu düşünmüyorum şöyleki ;
    Garanti kapsamı bitmek üzere iken , kağıt sıkışması sebebi ile ankaradaki servise gönderdiğim yazıcının o sorunu güya halledilip , yeni bambaşka bir sorunla geri geldi.İçindeki taşıyıcı demir bariz bir şekilde yamulmuştu.

    Bunun için tekrar gönderdiğimde henüz garanti süresi btmemişti , yine geri geldiğinde problem halledilmiş ve bu seferde tarayıcıda problem oluşmuş , tarama ve fotokopi işlemleri yapılamıyordu.

    Bu sürede tabi garantide bitti ve aynı numaraya(444 0307) tüm izahatlerime , arızanın tamamen benim dışında gerçekleştiğini ve garanti kapsamında tekrar tamir edilip gönderdiğim haldeki gibi sorunsuz bir şekilde iade edilmesini rica etmeme rağmen, bir şey yapamayacaklarını , ellerinden bir şey gelmediği söylediler.

    Lafı fazla uzattım ,elimde şimdi bozuk yazıcı ile kalakaldım, Hpnin sanırım tokatlama taktiklerinden biride bu.

    Tekrar geçmiş olsun.




  • Aslında HP yine iyi marka markayla sorunumuz yok ancak Özellikle Ankaradaki FEBA Global servisi ve telefonda müşteri hizmeti vermeye çalışan arkadaşların bir kısmı gerçekten sorunlu.

    Hp Ticari ürünlerde hizmet kalitesi daha başarılı ancak ,Hp Tüketici ürünlerinde ise oldukça sorunlu.
  • Bir şekilde cihazımı kargocu arkadaş teslim aldı garanti içi onarımı yapılarak tarafıma teslim edildi.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.Umarım Hp Türkiye Feba Global adındaki servisi ve müşteri hizmetleri bundan sonra daha düzgün daha kaliteli hizmet verirlerde HP kullanmaya devam edebiliriz.
  • bu da benim hikayem !

    http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/929597/g/HP+Teknik+Servisten+Gelen+Bilgisayarimin+Arizasi+Giderilemedigi+Gibi+Bir+De+Serviste+Darbe+Almis!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leppävaara -- 27 Ağustos 2011; 4:04:35 >
  • Hangi servis hocam Ankaradaki Feba adındaki sevis ise inan hiç şaşırmam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voto

    Hangi servis hocam Ankaradaki Feba adındaki sevis ise inan hiç şaşırmam.


    evet ankara da ki sevis.bilmiyorum belki dikkatiniz çekmiştir hp-compaq forumundaki hp servisiyle ilgili acılan 2 3 konuya daha yazdım,hatta bir tane de kendim konu açtım derdimi sizlerle paylaşmak amacıyla.bu arada bilgisayarımı ankaraya ilk gönderdiğimde (ağustos 2010 da ) 5 gün içerisinde tamiri gerçekleştirip yollanılmıştı makine tarafıma fakat bu sefer gercekten mağdurum 9 10 gün zaten bilgisayarsız kalmıştım araya 9 günlük bayram tatilininde girmesiyle en az bi 9 gün daha bilgisayarsız kalıcam ondan sonrada doğru düzgün tamir edilip çizik darbe almadan tarafıma gönderileceği konusunda da şüpheliyim.




  • Ah be hocam sen baştan yanlış yapmışsın.Sen müşteri hizmetlerine telefon edecektin ve bir program yükletiyorlar onu yükleyecektin.Programda gösteriyor mesela pil durumu ölü diye.Sen telefonda iken bunu teknik elemana dediğin an ev adresine 1 gün içerisinde yeni batarya gönderimi yapılıyor.Bende de aynı durum oldu ve ben böyle çözdüm.
  • Ben yeni nesil Hp dv6 yı gönderdim dış kabında benden kaynaklı hasar vardı değiştirmek için 542 tl istediler fiyat çok mu uçuk ne yapmalıyım bilgisayarı 2200 e aldım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pavillion dm4 serisi cihazımı servise bilgisayarın ekran kapagında ki menteselerde sorun oldugu için gonderdim. Fakat bana Lcd ile ilgili bir sürü arıza cıkarmıslar.
    Bugun içerisinde sorun cozulmez ise reklam edecem kendilerini
  • Garanti kapsamındaki Bilgisayarım toplamda 3 kez servise gitti. İlk olarak 3 tane sorunum vardı.

    1.si Ekran ışığını azalttığımda belirli bir seviyeden sonra, her uygulamada ekranda titreme meydana gelmesi,
    2.si Bilgisayar kapalı durumdayken adaptör ışığının yanık kalması,
    3.sü Batarya seviyesindeki düzensizlik,

    HP ile ilk görüşmemde; telefon aracılığı ile BIOS güncellemesi yaptım.
    Sonraki görüşmemde; sorunlarımın halen devam ettiğini belirtmem üzerine bilgisayarım onarıma alındı.

    Onarım sonrası sorunların ----SADECE---- DC-IN girişinden kaynaklandığı, ve DC-IN girişinin değiştirilip, İşletim sisteminin tekrar kurulup, başka bir arıza olmadığı,
    Bilgisayar ile gelen onarım belgesiyle bana tebliğ edildi...
    ___________

    Bilgisayarı teslim aldığımda ekranda 8-10 pikselde renk açılması tespit edip, HP yi aradım ve bilgisayarımın hasarlı gönderildiğini söyledim.
    Bunu İSPAT EDEMEZSİNİZ, bu nedenle her hangibir işlem yapılmayacaktır diye garip bir üslupla yanıt aldım...
    ___________

    Bilgisayarımda başka bir sorunun olmadığı bana yazılı olarak bildirildiği halde, Kısa süreli kullanımım sonrası tüm sorunların devam ettiğini gördüm ve tekrardan
    sorunlarımı ilettim.
    Bilgisayarımı 2. kez onarıma istediklerini bildirdiler. 3 tane olan sorunum hasarlı gönderim sonrası 4 olmuştu...

    Sözlü olarak telefondaki müşteri temsilcisine, yazılı olarak da bilgisayarı gönderirken 4 tane sorunlarımı uzunca anlattığım önlü arkalı 1 sayfa ve formata izin
    verdiğime dair ad soyad ve imzalı 2 yaprak ve 3 sayfadan oluşan belgeyi bilgisayarın içine koyup size ulaştırdım... Belgenin içinde piksel sorununun tam olarak
    yerini gösteren çizimde mevcuttu.Bu belgelerin asılları sizde mevcut, örneklerini saklıyorum, istediğiniz takdirde size gönderebilirim.

    Onarım sonrası sorunların ----SADECE---- bataryadan Kaynaklandığı ve bataryanın değiştirilip, İşletim sisteminin tekrar kurulup, başka bir arıza OLMADIĞI, Bilgisayar
    ile gelen onarım belgesiyle bana tebliğ edildi... Piksel sorunu ile ilgili kesinlikle hiç bir bilgi verilmedi.

    __________

    Kısa süreli kullanımım sonrası sorunların aynen devam ettiğini gördüm. Sadece ekraki titreme sorunumun kısmi olarak düzeldiğini tespit ettim. Oda şöyle ki;
    titreme yalnızca batarya ile kullanıldığında yapıyordu, adaptör ile kullanıldığında kesinlikle herhangibir titreme söz konusu değildi. Bu titreme adaptör
    bilgisayara bağlandığı an geçiyor, çıkarıldığı an başlıyordu, anlık takıp çıkarma işleminde de bu bu şekilde gerçekleşiyordu.

    Sorunlarımın devam ettiği bildirdim ve Bilgisayarımı 3. kez onarıma istediklerini bildirdiler.

    HP telefon aracığıyla bana ulaştı ve Ekrandaki titremenin ekranda çarpma sonucu piksel renk açılmasından kaynaklandığını söylediler. Çarpmanın Garanti kapsamına
    girmediği, kullanıcı hatası olup, 500 küsür lira ödediğindiği takdirde ekranımın değiştirilip sorunumun hallolacağı söylendi.

    Ekrandaki sorunun hasarlı gönderim sonucu olştuğunu size yazılı ve sözlü olarak bildirdiğim halde, bu talebimle ilgili hiç bir şekilde geri dönüş yapılmadı.

    2 onarım dır dada bu sorunumun çözülmesini, mağduriyetimin giderilmesini beklerken HP kaynaklı hasar benim üzerime atıldı.

    Aynı görüşmede Ekrandaki titremenin, zaten pikseldeki renk açılmasından önce de olduğunu, HP nin bana bilgisayarı hasarlı gönderim sonucunda ortaya çıkmayan
    bir durum olduğunu bildirmeme rağmen talebim kesinlikle işleme alınmadı...

    Sorunun performanstan kaynaklı olabileceğini, Benim tespitlerim sonucu titremenin sadece tam ekran video uygulamalarında yaptığı, uygulamadan çıkdığı taktirde
    titremenin geçtiği artık adaptörde yapmayıp, sadece batarya ile çalıştımada yaptığını söyledim.

    ve ---adaptörü bilgisayara bağladığımda ; ""HP SMART ADAPTÖR""
    başlığı altında bir uyarı penceresinin geldiğini burada da " Bağlanan AC akıllı adaptörü Bilgisayarınıza güç sağlayacak ancak, düşük performans düzeyinde bunu
    yapacaktır. Bilgisayarınız bu durumda performansı değişecek şekilde tasarlanmıştır. Yoğun kaynak gerektiren görevler, Düşük kapasiteli adaptörle sisteminizin
    tam performansını göstermemesine neden olur, Tam performans için daha yüksek kapasiteli bir adaptör bağlayın " uyarısının çıktığını söylediğimde ekranın
    değiştirmek zorunda olduğum, ve Daha önce dile getirmediğim bir sorunu bildirmeme rağmen, Çok iyi hatırlıyorum defalarca rica etmeme bu soruna bakmalarını
    istememe rağmen ekran değişmeden bir işlem yapmayacaklarını söylediler... Israrlarım daha doğrusu neredeyse yalvarmam sonucu tekrardan kontrole aldılar ve sonuç:
    Başka hiç bir sorun bulunamadı, Ekran değişecek oldu... Bu adaptör uyarılarını almam normal mi dediğimde, Ücreti ödeyecekmisiniz, ekranı değiştirelim mi diye
    karşılık buldum... Adaptör yani performans sorunuma hiç bir teknik yardım alamadım. sorun olmadığı, bilgisayarın kendi adapörü ile test edildiği söylendi.
    zaten Uyarının adaptörü her bağladığımda değil, zaman zaman verdiğini söylememe, bunu sadece 1 kez bağlamayla göremeyeceklerni de söyledim, cevap;
    ücreti ödeyecekmisiniz, ekranı değiştirelim mi oldu... Sorunun Benden kaynaklı olmadığı ödemeyi kabul etmediğimi bildirdim ve bilgisayarım geri gönderildi.

    Bilgisayarı 3. onarımdan teslim aldığım an yaptığım kontrollerde şikayetimin aynen devam ettiği ve ekranda ortalama 2 pikselde daha renk açılması olduğunu farkettim...

    13 Ağustosta bilgisayarımı kargo şirketine teslim ettim. Bilgisayarı teslim aldığımda içinde bulunduğu poşet'in açık kısmı 14 ağustos tarihli gönderim sticker etiket
    ile yapıştırıldığını gördüm, muhtemelen tekrardan test talebim yerine getirilmedi. 14 Ağustostan sonra böyle bir talepte bulunmuştum.

    HP yi aradım Telefon destek ekibi ile görüşme yaptım bu görüşmenin ses kayıtları, **** beyin bilgisi dahilinde elimde mevcuttur. sorunlarımı bir kezde
    **** beye ilettiğimde muhtemelen anakart veya bileşenlerinde veya ekran kartında sorun olabileceği, ancak üst mercii olan şikayet ekibine yönlendirdi ve buradan da olumlu sonuç alamadım ve **** beyle sorunlarımı tekrar ilettiğimde bana yeni bir adaptör göndereceklerini bildirdi ve elime ulaştı, yaptığım testlerde sorunum aynen devam ediyordu, HP smart Adapter uyarısını alıyordum...

    Bilgisayarıma bakan FEBA GLOBAL SERVİSİ ile iletişime geçeceğim mağduruiyetimin giderilmemesi durumunda konu Adli Makama iletilecektir..




  • 444 0307 den """""""""" MELİS""""""""""""" hanım bana bilgisayar ilk feba ya girdiğinde GÖRSEL OLARAK cihazlarla test edildiğini, çıkarkende cihazla tarandığını, sorunun FEBA dan kaynaklı olması durumunda bunun belli olacağını söyledi....

    Ölümüne salladı bence :) X-RAY gibi bir cihaz mı var allah aşkına...

    Bu FEBA GLOBAL nasıl bir yer 1000-2000 m2 lik bir tesis mi gerçekten de? Kaç personali var ki? Bana anlatıldığına göre yüzlerce gibi geldi???

    ANKARADA yaşayanlardan ricam FEBA GLOBAL'in fotoğrafını çekip buraya koyabilirlermi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: termometre

    444 0307 den """""""""" MELİS""""""""""""" hanım bana bilgisayar ilk feba ya girdiğinde GÖRSEL OLARAK cihazlarla test edildiğini, çıkarkende cihazla tarandığını, sorunun FEBA dan kaynaklı olması durumunda bunun belli olacağını söyledi....

    Ölümüne salladı bence :) X-RAY gibi bir cihaz mı var allah aşkına...

    Bu FEBA GLOBAL nasıl bir yer 1000-2000 m2 lik bir tesis mi gerçekten de? Kaç personali var ki? Bana anlatıldığına göre yüzlerce gibi geldi???

    ANKARADA yaşayanlardan ricam FEBA GLOBAL'in fotoğrafını çekip buraya koyabilirlermi?

    http://img488.yukle.tc/image.php?id=8611Adsiz.jpg

    böyle bir yerde çalışıyorlar. gayet büyük bir yer. personel sayısıda az-buz değil.undefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalikgri -- 1 Eylül 2013; 13:41:08 >




  • Büyükmüş gerçekten de ama irtibata geçtiğimde öyle bir cihazın omadığını öğrendim. zaten tüm gönderimlerimde bilgisayar temizleme köpüğüyle temizler gönderirim, parmak izim bile kalmaz, bana gelişi ise ıslak bezle silinmiş gibiydi 2 kez, diğer ikisinde de bilgisayarda yüzlerce parmak izi, silinmemiş bile :))) Mahkemeye intikal etti durum, yasal işlemler başlatıldı. Gelişmelerden haberdar ederim ancak 1- 1,5 yıl sürecekmiş.

    HP de çalışan ismini vermek istemediğim bir tanıdığım anlaşma gereği adaptör ve batara üreticisi firma ile anlaşma gereği peynir ekmek gibi dağıtıyoruz dedi, arayıp sorun var denildiği taktirde gönderiyorlarmış genellikle... Pavilionlar malum en sıkıntılı seri olduğu için tüm sorunları çözmeye kalksak baş edemeyiz diyor :)

    siz siz olun netten araştırma yapmadan almayın, 2300 lük cihaz 1 günlüğüne 1300 e düştü diye apar topar aldım, gördüm :)))




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.