Şimdi Ara

HP ENVY dv7-7200et Kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşım sen dedikten sonra araştırdım ben de 7300 ün ekran kartı daha iyi gercekten. 7300 e karar kıldım. aslına bakarsan ben oyle oyun oynayan biri de değilim bol bol film izliyorum ama şu an ki hp pavillon'um o esnada bile ısınmayı beceriyor. o yuzden tereddüt ediyorum. envy serisinin soğutmada pavillondan daha iyidir umarım. bir de şu ürün akılımı çeliyor özellik olarak daha düşük ama toshiba. (diğer arkadaşlar da fikir belirtebilir)

    http://www.hizlial.com/toshiba-qosmio-x870-15f-i7-3630qm-24ghz-8gb-1tb-3gb-gtx670m-173-win/30.001.1379.1059




  • Bu ısınma konusu bana gore kisiden kisiye degisen bir konu ben 24 saat acık tutuyorum.Makina kapanmıyorsa ya da kilitlenme,mavi ekran vsyoksa sorun yoktur.
    Ben makinayı aldıgımda 2600-2800 arası idi.Envy ozel seri ve normal HP lerden farklı misal İ5 3210M-7670'li HP de kullandım.Ses olarak,kasa kalitesi olarak,cıkıs olarak(4USB, 3 tane USB 3.0 digerinden emin degilim belki 4'u de USB 3.0 iken diger HP de 3 tane USB cıkıs var),Full HD ekran fark var.Ayrıca kullandıgım makinalarda Envy 7200 ile Asus N53 de gumbur gumbur ses cıkıyordu.
    HP Envy 7300 kac para bilmiyorum.Ama Toshiba ozellikle Ekran kartı olarak cok iyi duruyor.Eger HP 2700-2800 ise HP alırım.Ama HP ile Toshiba arasında 300TL ve daha az fark varsa Toshiba'yı tercih ederdim.
    Ben de genelde film izlerim.Keske secme sansım olsa İ3 islemci,2 tane 2TB 7200 HDD ve BRRW secerdim.
  • HP DV7-7300ST ün fiyatı 3308 lira, TOSHIBA Qosmio X870-15F fiyatı 3348 lira. yani aynı para diyebiliriz. söylediğin gibi toshibanın ekran kartı iyi, hp nin de rami (hp;16 tosh;8). devamlı bişiler izleyen biri olarak aslında görüntü, ses ve hdd kapasitesini önemsiyorum. (hp;2 tb, tosh;1 tb). ısınma konusuna gelince; benim hp pavillion'da sıcaklıktan dolayı kapanmıyor ama fan coğu zaman çalışmasına rağmen altından ateş çıkıyor resmen. mesela benim kriterim kucagına aldıgın zaman bacaklarını yakmıcak alet. asusun bi modelini görmüştüm alet resmen buz gibiydi (intercooldu sanırım adı). çok karasız kaldım ne yapsam acep.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi navarchs -- 22 Temmuz 2013; 13:04:10 >
  • Makinayı kucagıma alan biri degilim.Benim makina gunlerce acık kalır.Fan cok nadir calısıyor.Cunku devamlı acık ama Envy kesinlikle diger HP'lerden farklı zaten Toshiba'da Quismio, HP'de Envy,Dell'de Alienware gibi modeller farklıdır.Bunlar ust seviye prestij modelleridir.
    8Gb Ram icin kabaca 100TL, 1TB Hdd icin de 150 TL desen 30TL farkı da dusununce kabaca 300TL fark var.Burada ihtiyacın secimini belirler.650 ile 660 arasında ciddi bir fark olmadıgını biliyorum.650 ile 670 arasında ciddi fark var mı bilmiyorum.Ben alacak olsam 650M bana yeterli olurdu.Burada kıstas olarak Monitor kalitesine bakardım.Ram benim icin onemli degil 4 ve ustu olduktan sonra ister 32 olmus ister 4, ister 8 ben diger ozelliklerine ve panel kalitesine bakardım.Mesela hangisinde BRRom degil de BRRW var ya da var mı diye bakardım.Bu benim secimimi direkt etkilerdi.2TB HDD,BRRW olan makinada ne USB HDD'e ne de Harici BRRW'e ihtiyac duyardım.Arsivimi direkt basardım BRRW ile
  • ram konusunda katılıyorum. şu an ki 3 gb bile işimi gördükten sonra 8 gb hayli hayli görür.BRRW dediğin bluray yazıcımı. yani arşivi harici hdd yerine bluray diske mi yazıp saklamaktan bahsediyosun ? işin aslı ben dvd romunu söküp oraya 2 tb hdd bağlamak istiyorum. dvd rom şeklinde bi kutuyla mümkünmüş sanırım bu.
  • Evet BR Yazıcıdan bahsediyorum.Sonucta 25 ya da 50GB lık depolama kapasitesi var.Hem yazıp hem de BR takıp direkt seyredersin HDD biriktirmeye gerek de kalmaz.
    Evet o aparatlar mevcut ama 2Tb 2.5" HDD ler cok pahalı 500TL civarında idi.1TB 150-180 iken 2TB o paralara alınmaz.
  • evet biraz pahalı ama tekrar dvd donemlerine dönmek istemem. bu arada qoismio nun 100 gb kadar yazabilen blu ray rw si var. 200-300 lira fiyatı var sanırım onunda. belki onu satıp harici hdd alırım. ama önce karar vermem lazım hp ile tosh arasında. en iyisi bi mağazaya gidip gözle gökmek. fikirlerini paylaştıgın icin teşekkürler.
  • temmuz ayında kiprit gibi kesilmiş başlık. dv7-6c00et cortladı yerine 7300 gönderelim dediler. ama dvd-rw olması canımı sıkıyor. alan kullanan çözüm üreten deneyen başarılı başarısız olan arkadaşlar forumdaşlar. bir zahmet. saygılar cümleten..
  • kesinlikle almayın berbat bilgisayar. 2.5bin tl boşa gitti
  • walla kim ne derse desin bende 7300 serisi olan var herşeyiyle 4x4 bir laptop. bence alınabilecek en iyi laptop. kesinlikle tavsiye ediyorum ben 256gb ssd ile kullanıyorum 2. hard disk 1tb 5400rpm disk taktım i7 8 çekirdek 650m 2gb ekran kartı bluray sürücü 17.3 '' inc ekran ve full hd aydınlatmalı klavye daha ne olabilirki arkadaşlar artı parmak izi okuyucu almak isteyen gözü kapalı alabilir bence
  • Konu eski fakat almak için bilgi sahibi olmak isteyenler için bu yorumu yazıyorum. Arkadaşlar bizzat ben bu pc yi kullanıyorum pc oyun bakımından her oyunu kaldırıyor her oyunu yüksek çözünürlükte oynayabiliyorum canavar gibi pc ufak bir sıkıntısı var pcnin o bütün bilgisayarın değerini düşürüyor. Pc bazı oyunlarda aşırı ısınma yapıyor örneğin Cyrsis 2 gibi en fazla 40 dk oynarsın ondan sonra pc kendini kapatır açtığınızda tempature falan diye hata atar bir daha tekrarlamamanızı söyler aksinde işlemcinin yanacağı yazar. Pc yi aldığımda acaba bunda mı sıkıntı var diye gittim aynı modelde başka bir bilgisayarı denemek istedim il dışından bir tane daha getirttiler onuda denedim aynısı. Yani uzun lafın kısası okkalı oyunlar oynamak istiyorsanız kesinlikle ve kesinlikle bu pc yi almayınız. Ben bu pcde Call of Duty serisini bitirdim Battlefield 3 ü bitirdim oda zar zor ısınmasın diye her yolu denedim GTA 4 ü bitirdim 2 sene önce kadar fakat şimdi tekrar Gta 4 de ısınmaya başladı. Ne oynayamadın derseniz Battlefield 4 ısındı kapandı Crysis 2 3 ısınıyor kapanıyor. Ne bileyim çoğu oyunlarda ısınıp kapanıyor hani Cs Ets falan o türden oyunlarda sıkıntısı yok tabii de biraz sağlam oyunlarda ısınıp kapanma sıkıntısını yaşıyorum.

    Kullanırken hep şarjda kullanmıyorum pili takılı halde kullanıyorum çıkardığımda da 1 yada 2 derce fark ediyor etmiyor. Pcye soğutucu aldım hiç denecek kadar az fayda ediyor oda pcnin yerle temasını kestiği için.

    Diyeceklerim bu kadar sürekli oyun oynarım oyunları takip ederim pc başından kalkmam okkalı oyunlar oynarım diyorsanız bu pcyi almayın..!




  • Üst kapağın altındaki zamanla yapışkan hale gelen soft kaplamayı selülozik tinerle biraz zor kullanarak sildim. Resimdeki gibi oldu.
     HP ENVY dv7-7200et Kullananlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu çok eski ama hp envy dv7 7200et komple kasasını arıyorum. açılır kapanır menteşeleri kırıldı ortaokul çocuğumun işini fazlasıyla görüyor ancak dediğim gibi kırık menteşeden dolayı komple kasasını ariyorum. elinde olan varsa bilgi verirse şimdiden çok teşekkürler.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.