Şimdi Ara

Hp Compaq Presario F500 wirelless Kesin ÇÖZÜMÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
25.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben bunu denedim hiç bir sonuç alamadım
  • ya arkadaş bunun vista versiyonu yok mu
    şuanda bu sorunu yaşıyorum
  • hocam bende de gelip gidiyordu recovery i çalıştırdım bios güncelledim olmadı sonra hiç gelmedi wireless servise götürdüm anakartı degiştirdiler bilginiz olsun arkadaşlar yormayın kendinizi boş yere
  • bunu fark ettim ben de
    3 gündür bununla uğraşıyorum, hırstan 35 saat hiç uyumadan uğraştım ama olmadı
    yarın servise götürüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gergere

    arkadaşlar bi süre sonra bende bi daha gitti.Onunda bi çözümü buldum ama sürekli olmuo.Yapacağınız şey bilgisayarı açarken kaparken wireless i kapalı durumda tutun.İhtiyacınız olduğunda açın.O zaman çalışma yüzdesi daha çok olur.

    Birde demişken arkadaşlar servise bu iş için yollamayın neden derseniz bu donanımsal deil yazılımsal


    Forza Beşiktaş :

    sorunun çözüldüyse çok sevindim.ilerde böle bişey olursada yukardakini yaparsın.inşallah kapanmaz bi daha

    Anakartım değişti wireless yüzünden nasıl donanımsal değil açıklarmısın?
    not: ben zaten bioos update yapmıştım önceden....




  • Arkadaşlar merhaba. Bende yaklaşık 1,5 yıldır f500 kullanıyorum ve sonunda benimde başıma geldi bu sorun. 4 gün önce xp kurdum ilk başta ekstra bir yüklemeye gerek kalmadan wireless i tanıdı ve internete bağlandım. Ama bu sabah adeta biri wireless i almış götürmüş. açsamda kapatsamda turuncu yanıyor. Aygıt yöneticisindende göremiyorum. Biosuda güncelledim ama tık yok. Bende servise vermeyi düşünüyorum. Merak ettim Servise veren arkadaşlardan ücretini geri alan oldumu. Yada üst modelle değişim yapan falan. Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...
  • HP Compaq Presario F500 kullanıyorum.
    Bu yaşanan şeyin aynısı başıma geldi, xp yükledim 2 gün sonra wireles yok oldu. daha önce wista varken hiç sorun yoktu. Denk gelme değil yani, Başka yerde okumuştum bazı sürücülerin sırası ile yüklenmesi gerekiyor ondan sorun oluyor diyorlar. Benim de bu işten anladığım şey bu makinaya xp'yi yüklemeyeceksin yüklersende bozulmasını göze alacaksın, yazılımsal bir durum donanımsal bir arızaya sebep veriyor gibi geldi bana. Bir sorum olacak sizlere benim d: de recovery duruyor silmedim ama, xp'de bir işe yaramaz gibi, hariçten vista yüklesem o yedeği tekrar kullanabilirmiyim acaba.

    quote:

    Orjinalden alıntı: mrtgkce


    quote:

    Orjinalden alıntı: romevodbi

    Selamlar herkese
    Bende bir HP Compaq Presario F500 kullanıcısıyım.
    3-4 gün önce işletim sistemimi vistadan xp ye çevirdim , driverları yukledim ve hiç bir sorun yoktu (yüklediğim xp de orjinal ve etkinleştirdim)
    Bu sabah pc yi açtığımda aynen bahsettiğiniz sorun bende de oluştu
    wireless aygıtı broadcom kaybolmuş ne aygıt yöneticisinde ne de masaüstünde gözüküyor
    wireles ışığı açıkta olsa kapalıda olsa sürekli turuncu şeklinde kapalı gibi yanıyor. Sanki aygıt uçmuş =)
    yukarıda bahsettiğiniz çözümü burayı okumadan önce 2 kez denedim hatta şimdi birdaha denedim flash bios güncellemesini yapıyorum sonra yeniden başlamıyor pc kapanıyor , ben yeniden açıyorum ve bir değişiklik yok :(

    XP kurmayla bir ilgisi yok ilk önce bunu belirteyim. Tamamen denk gelmiş XP kurduktan sonra wirelessın gitmesi.

    Yaşadığın olayın aynısını yaşamış, servis macerası geçirip, Anakart, DVD ve Pil değişimi yapılmış biri olarak kesinlikle diyorum ki; boşuna BIOS güncellemesiyle uğraşma. Wireless gitmiş, anakartın değişmesi gerek. Vakit kaybetmeden biran önce ver servise. 30 iş gününde yapılırsa ne ala..yapılamazsa da ya Ürün değişimi yaparsın ya da paranı geri alırsın.

    Bütün herşey bundan ibaret.




  • Arkadaşlar ben hallettim. nasıl derseniz şöyle. program ekle kaldırdan yüklediğim broadcom yazılımı kaldırdım, sonra bilgisayarı restart yapım güvenli kipte açtım, program files dan broadcom dosyasını shift delete yaparak komple sildim, restart yaptım veee wireless ım benden sürücü istedi cdye yazmış olduğum sürücümü gösterdim yüklendi ve şu anda onunla internete bağlıyım. Yazılan yazılardan moralim çok bozulmuştu servisle uğraşacağım diye, ama şu anda çok rahatım. Yanlız bir sorunla daha karşılaşmıştım, benim modem wpa2 ye ayarlı idi xp tam bilmiyorum ama wpa2 yi desteklemiyor, bende wpa ya ayarladım kablosuz ağ bağlantısı özelliklerini. Modemimin ayarını da wpa ve wp2 ye ayarladım ve o da halloldu. Öyle yapmadan bağlanamıyordum, bağlanabilmem içim için wep ve wpayı kapatmam gerekiyordu.
    İnşallah yardımım dokunur. eğer başka yapabilen varsa yazarsa iyi olur, belki bana denk gelmiştir bilemiyorum.




  • Arkadaşlar yine ben üsteki yazının sahibi.
    Ama bu sefer başka bir durum anlatacağım. Ama yazıyı sonu kadar okuyun ondan sonra işe girişin.
    Yaptım dedim ya tekrar bozuldu yani yok oldu ve tekrar yaptım nasıl oldu derseniz anlatayım.
    sp34152 (Broadcom Wireless LAN Driver) sürücüsünü yükledim, sonra restart yapıp f8 den bilgisayarı güvenli kipte açtım, sonra program files dan Broadcom dosyasını shift delete yapıp tamamen sildim, sonra tekrar restart yaptım aygıt yöneticisinde ne belirdi dersiniz broadcom 802 b/g wlan işte bu kadar. Yalnız bir sorun oldu intenet explorer 7 bozuldu onu da tekrar yükledim düzeldi.


    Yanlız ilk önce BORUSİLİN arkadaşın dediği gibi aşağıdan dosyayı indirip cd ye yazdırıp aygıt yöneticisinde donanımlara sağ tıklatıp
    sürücüyü güncelle diyip cd yi gösterip sürücülerini yüklemeniz gerekebilir ben bu şekilde yaptım ondan sonra bu üstteki yaptıklarımı yaptım.
    EĞER ANLAMAYAN VAR İSE YA DA DAHA DETAYLI ÖĞRENMEK İSTEYEN VAR İSE omanner@hotmail.com ADRESİNDEN BANA ULAŞABİLİR, YARDIMCI OLABİLİRSEM MUTLU OLURUM.



    BORUSİLİN arkadaştan alıntıdır
    selamlar saygılar
    sırf bu konuya uyuz olduğum için araştırmalarımı derinleştirdim ve kesin sonuca ulaştım.
    artık f500 modeline sahip herkes isterse xp kurabilecekler.
    linkteki dosyayı çekin. bu indirdiğiniz iso formatlı dosyayı isterseniz nero ile cd yazın isterseniz sanal cd kullanıyorsanız o sanal cd sürücüsüne mount edin. herhangi yolu denerseniz deneyin ama mutlaka cd haline dönüşmüş olsun. aygıt yöneticisinden tanımamış olduğunu gördüğünüz cihazların sürücülerini ; sürücülerini yeniden yükle diyerek yüklemeye başlayın. cd sürücüsünden ara seçeneği seçili olsun. yükleme esnasında gördüğüm kadarıyla 2 kere dosyayı bulamıyorum diye sizden dosya yerini göstermenizi istiyor. gözata tıklayınca o dosyayı bulup size sadece seçmesi kalıyor. aygıt kurulumu böylece sorunsuz tanılıtılıyor.. bu isoyu özel programlar kullanarak kendim yaptım ve sadece ekran,ses falan değil bilgisayarınızdaki tüm aygıtların sürücüleri var.
    hepinize kolay gelsin. linkteki *** ile gösterilen yer rapid share

    size gereken dosya linki:
    [link]http:/****.com/files/55128462/compaq_f500_xp_drivers.rar.html[/link]


    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borusilin -- 12 Eylül 2007; 15:10:48 >



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omanner -- 10 Aralık 2008; 1:59:12 >




  • Benim cihazım bu problemden dolayı serviste üst modeliyle değiştirildi. Yazılımsal olsa değiştirmezlerdi sanırım??
  • Arkadaşlar son durumumu bildiriyorum şu anda wireless im çalışıyor ama, güncelleme felan yapınca wireless tekrar yok oluyor, onu da şu şekilde çözüyorum, güvenli kipte açıyorum donanım bulundu ve sürücüsü yüklendi diyor restart atmamı istiyor ve düzeliyor, ilginç bir durum. xp den dolayı bir sorun var galiba, yazılımsal gibi başka ne olabilir ki bu durumda.
  • Merhaba arkadaşlar bendede aynı sorun var wriless sorunu konyada yaşıyorum servise gönderecem hangi yolu izlemem gerekir en yakın hangi servise gider servis numarasini bilen varmi.
  • Arkadaşlar bu işin kesin çözümü şu şekildedir. İlk olarak makinanın garantisi dolmadıysa hiç vakit kaybetmeden servise göndereceksiniz. Sonra 30 iş günü bekleyeceksiniz. Cumartesilerde iş gününe dahilmiş hp den öğrendim. sonrada 30 iş günü dolunca onlar sizi aramıyor siz hp yi arayacaksınız ve ürün değişimi talebinde bulunacaksınız. Ben öyle yaptım. Dün aradılar ürün değişimi için ve şaşırdım kaldım. benim o 1,5 yıllık makinanın yerine HP Pavilion dv6-1010et Entertainment Notebook PC NG699EA teklif ettiler. İlk başta inanamadım. Çünkü bu piyasada 2300 tl lik bir makina 10 gün içinde teslim alacağım. Ben işi bu şekilde çözdüm. Bence olabilecek en kesin ve en güzel çözüm oldu. Darısı başınıza...

    Bana göndeikleri mail aşağıdaki gibi...

    "Seri Numarası: CNF7134VBM;

    Yukarıda seri numarasını belirtmiş olduğumuz GF794EA ürün HP COMPAQ PRESARIO F500 NOTEBOOK PC model ürününüzle ilgili olarak Müşteri İlişkileri Yetkililerimiz ile yapmış olduğunuz görüşmelerde arızalı olan ürününüzün bir yenisi/muadili ile değiştirilmesine karar verildiği tarafınıza bildirilmişti.

    Onay vermeniz durumunda NG699EA ürün kodlu HP Pavilion dv6-1010et Entertainment Notebook PC NG699EA model ürün tarafınıza sağlanacaktır.

    Size sunduğumuz, yeni ürün üzerindeki işletim sistemi Windows Vista’dır. Teklif ettiğimiz yeni ürününüzün donanım özelliklerini mutlaka internet sitemizden ve Yetkili Satıcılarımızdan kontrol ederek onayınızı tarafımıza göndermenizi rica ederiz.

    Ayrıca ürününüzle birlikte, ürününüze ait recover cd, adaptor, kullanım klavuzu v.s’nin ise Onarım Merkezi’ne ulaştırılmasını rica ediyoruz. "




  • En son 10 gün önce arkadaşımın servisten anakartını değiştirip geri vermişler. Teklif edilen yeni laptopu alabilen oldu mu acaba? heveslenmiyeyim boşuna
    bende servise verdim...bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mrtgkce

    Arkadaşlar sizleri küçümsemek için söylemiyorum ama BIOS güncellemesi kesinlikle çare değil. O wireless arkadaşın da dediği gibi yine gider, yine gelir, yine gider...arkadaş, "sakın servise götürmeyin, donanımsal değil, yazılımsal." demiş. Ama bilmiyor ki, bu şekilde direnip servise götürmeyenlerin bilgisayarlarının anakartı bir süre sonra iflas etmiş ve bilgisayarları bir daha hiç açılmamış ve servise gitmek zorunda kalmışlardır. Wirless problemi sizlere anakartın sinyalidir.." bozulmak üzereyim." anlamına gelir. Eğer hemen servise götürüp anakartı değiştirmezseniz, Allah korusun cihazınızın garantisi bitince anakartınız iflas ederse çok üzülürsünüz.

    Ben de wireless problemi yaşadım ve servise verip anakartımı değiştirtttim. Arkadaşın söylediklerine asla katılmamakla berbaer şiddetle böyle bir wireless probleminde hemen servise göndermenizi tavsiye ediyorum. 30 iş gününde yaparlarsa paşa paşa kullanırsınız, 30 iş gününde yapamazlarsa da ya paranızı geri alır ya da ürnünüzün yenisi ile değişimini sağlarsınız.

    Yani servise verirseniz her harikarda karlı çıkarsınız.

    Ben de denedim servise vermeden önce BIOS güncellemesiymiş, bir sürü şeyler. Tek çare Servis.

    Konuyu açan arkadaş kusura bakmasın. Yaşadıklarımı ve duyduklarımı yazdım. nutmayın ki; " Başkasının kötü tecrübelerini yaşamak aptallıktır".



    +1 kardeşim..




  • Ben sorunu şu şekilde çözdüm. yapacaklarınız çok basit ve kesin çalışıyor. benim cihazım düzeldi ve bende herkes gibi acaba servise mi götürsem diye düşünüp duruyordum ve gerek kalmadı şu an wireless gayet iyi çalışıyor yapacaklarınız.
    1- Cihazın arka kapağını açın ve broadcom wireless kartını komple sökün, yerinden çıkarıp cihazı kart olmadan çalıştırın.
    2- Cihazı tekrar kapatın wireless kartını yerine takın ve cihazı açın.
    3- Biosunuz eski ise güncelleyin
    4- Bilmiyorum ilgisi varmı ama bende windows 7 ultimate çalışıyor. Sizde windows 7 edinin.

    ben bu şekilde çalıştırdım. ve defalarca resete rağmen henüz bi bozulma olmadı.
    umarım sorununuz çözülür...
    Garantisi mevcut olan arkadaşlar arka kapağı açmasın !
  • arkadaşlar hp 505ea kullanıcısıyım doğal olarak benimde kablosuzumda sorun var xp kullanıyordum test etmek için windows 7 kurdum ve windows 7 nin kaşılama ekranında ağları ararken kablosuz çalıştı ve bende sevindim oldu diye ama bilgisayar kurulumu tam bitirip yeniden başladıktan sonra yine başa döndüm ve tekrar windows 7 yi kurdum yeniden aynı şey donanımsal bir arıza olmadığı kesin bu bulgudan sonra ama çözümü bir türlü bulamadım denemediğim nvidia nın chipset driveri kalmadı ama olmuyor bios güncelledim yine olmadı deli olacam aklında bişey olan varsa lütfen paylaşsın bizimle
  • ARKADAŞLAR SORUN W.LAN ALTINDA BULUNAN CHİPSETTEN KAYNAKLANIYOR... CHİPSETİN SÖKÜLÜP TEKRAR AYAK YAPILMASI GEREKİR YADA YENİ CHİPSET TAKILMALIDIR... GARANTİDE ANAKARTI DEĞİŞTİRME NEDENLERİ BUDUR ... REKLAMA GİRER DİYE ŞİRKET MAİLİMİ DEĞİL ŞAHSİ MAİLİMİ VERİYORUM info@djserhatamasya.com GARANTİ DIŞINDA KALMIŞ ÜRÜNLERDE YARDIMCI OLURUZ ...
  • SA ARKADAŞLAR HP COMPAQ F500 SAHİBİYİM VE SİZE KESİN OLARAK SÖYLEYEBİLİRİMKİ WİRELLES ÇÖZÜMÜ BİOS GÜNCELLEME VS İLE İLGİLİ DEĞİL

    ÇÖZÜM : ANAKARTIN ÜZERİNDEKİ NVİDİA GO6100 CHİPSETİNİ İŞTEN İYİ ANLAYAN BİR TAMİRCİYE GÖTÜRÜN VE ONU LEHİM SUYU İLE BERABER ISITSIN ORTALAMA 6 DAKKALIK BİR İŞLEM SONRASINDA WİRELEESSİN DÜZELDİĞİNİ GÖRECEKSİNİZ. ELİNDE BÖYLE PROBLEMİ OLAN ARKADAŞLAR YAPSIN VE SONUCU GÖRSÜN AMA CHİPSETİ ISITIRKEN ETRAFINI ALİMİNYUM FOLYA İLE KAPLAYIN Kİ ZARAR GÖRMESİN DİĞER NOKTALAR.
    HERKEZE KOLAY GELSİN UMARIM YARDIMIM İŞE YARAR
  • Arkadaşlar konuyu yeniden canlandırmak istemem ama bu problemle karsılasıp çözüme kavuşturamadım .Sizinde dediğiniz gibi anakartdan kaynaklanabilir.Ama garantisi bitmiş olan ve bu tarz bi durumla karsılasan arkadaslar anakartı değişmenin yerine kablosuz stick alıp kullansınlar benim müşteriye önerim bu oldu.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.