Şimdi Ara

HP 255 G7 Ryzen Laptop Detayları İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
4.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler bilgisayarım gerçekten heatsink borusu bozuk şekilde kullanmak çok ciddi manada işkence oluyordu işin kötü tarafı bilgisayarımda sürekli aktifim ve asla gönderemem garantiye servise 1 ay değil 1 hafta bile uzak kalmam söz konusu değil bilgisayarımdan hal böyle olunca bende geçici bir çözüm buldum eski laptopta bir tane heatsink boru çıkardım onu bir şekilde modifiye edip şimdiki heatsink borusunun üzerine koydum sıkıştırdım ve bu şekilde sıcaklık 10 derece kadar düştü ama yine sizin kullandığınız 40-50 dereceye kıyasla 70 80 derecede dolaşıyor laptop bunun öncesinde 80 90 idi. bu parça şimdi il merkezine ulaşmış bu hafta içi bir aksilik olmazsa gelir tek bir korkum kaldı bu çinli satıcıların bozuk hetsink gönderirimi göndermezmi korkusu :D parça geldiğinde nasıl test edeceimi biliyorum soğuk suya bir ucunu koyuyuorum diğer ucu anında soğursa parça sağlam yada sıcak suya koyarım diğer ucu anında ısınırsa parça sağlam demektir. geldiği zaman buradan ben yazarım neler olduğunu.





  • Umarım çözersiniz sorunu, yakın zamanda bir video ile bu cihazlarin daha yüksek performanslı kullanılmasıni anlatacağım şu anda gta5 full HD normal ayarlarla 40-45fps stabil oynuyorum. Ve fan hızı fazla artmıyor. 75in üstünü gördüğümü hatırlamıyorum. Önceden 35-37 olur bazen 20lere inerdi şu anda oyun oynamak çok daha keyifli oldu. Ramleri de 2tane 8lik yapıyorum. Üzerinden 2tane 4luk çıkacak.

    Maalesef ülkemizde servis anlayışı satana kadar iyi satınca müşteriyi yormadan iş yapmazlar. Türkiye bir şey yapar mı sanmam ancak genel merkeze durumu anlatan bir mail atarak soğutucunun üretim hatalı olduğunu ve mağdur olduğunuzu belirten bir şikayet etkili olabilir. Yetkili servis yerine çin ile sorun çözmeye çalıştınız. Hoş bir durum değil.
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt

    oyun oynamak için Ryzen controller gibi bir program kullanarak watt sınırını kaldırdıysanız bunu tavsiye etmiyorum işlemcinin güç beslemeleri bu sınıra göre üretilmiştir muhtemelen evet bu işlemciden daha fazla güç alınabilir ama bu tarz bir uygulama ile güç sınırını kaldırmanız hiç tahmin etmeyeceğiniz bir arıza ile sonuçlanabilir uzun vadede kısa zamandada olabilir belli olmaz. Ben uyarımı yapayım da tabi başka bir çözüm bulduysanız problem yok çabalarınız için çok teşekkürler

  • Güç beslemesi ayarları ayrı onlara dokunmadan TDP unlock ile yaptım. Diğer güç ayarlarını elleyince zaten ters tepiyor ve eski haline getiriyor özetle bir sorun çıkmıyor. Bozulma imkanı sıfır.
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt

    Tdp unlock dediğiniz zaten watt sınırını kaldırmak işlemci 15 watt yerine misal veriyorum 20 watt çekebilir ve bu durumda anakart üzerinde sorun olabilir çünkü işlemciler çok düşük voltaj da 1volt gibi yada daha da altı yüksek amper ile çalışır. Bu yüksek akim anakart üzerinde hiç tahmin edemeyeceğiniz arızalara yol açabilir misal veriyorum kart üzerindeki mosfeter 15watt besleyeek şekilde üretildiyse kapasitesinin üstüne çıkmak zamanla mosfeti bozabilir. Yada daha farklı arızalar olabilir. Bence bu cihazı oyun oynamak için zorlamayın. İşlemci ve ekran kartı aynı yongada zaten. İlk aldığım günler biraz oyun oyndaım evet oynatıyor ama bu cihaz oyun için değil bence tdp sınırını kaldırıp oyun oynamak çok riskli. Gerekli olmasaydı öyle bir sınırlama koymazlardı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TDP unlock bile olsa zaten mosfet gücü kadar veriyor. Package güç çekimi 15watt i geçmiyor bu durumda, 15watt TDP olduğunda 11watti geçmiyordu. Hiçbir sıkıntı olmaz. Dediğiniz akım değerlerini oynamıyorum, oynayınca zaten adaptör yetmiyor, 65watt adaptör almak gerekiyor. Öyle abartılacak bir durum yok. Sorun çıkmaz.
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt

    tabiki haklısınız siz yinede dikkatli olun bu sınırı koyanların vardır bir bildiği diye düşünüyorum.

  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt

    size ne kadar teşekkür etsem azdır bugün ptt şubesine gidip kendim aldım hetsink parçasını arctic mx4 termal macunu ile kullandım şu anda bilgisayar donanımhaber de gezerken 40-45 derece arasında çalışıyor temmuz ayından beri bilgisayarım bu haldeydi. sizin sayenizde bu problemden böylece kurtulmuş oldum çok teşekkür ederim umarım bu heatsink de bozulmaz :)

  • İnşallah bozulmaz, sorununuzu çözmenize sevindim. Konuyu açma sebebim de birbirimize yardımcı olabilmekti
  • Bu konuya gelirsek işlemci 25watta göre tasarli, AMD üreticiye bırakıyor, üretici de Intel ne kadar rüşvet verirse kısıyor. Bu yüzden hiçbir Intel ürünü almıyorum. Temelden kurtulmak lazım. Kardeşimde i5 250 G4 var onun 65watt lik adaptörü ile akım arttırarak kullandım bir sıkıntı görmedim ancak dediğiniz gibi mosfetlerde sıkıntı olabilir diye sadece ısı limitini akım ve voltajlara dokunmadan 25 veya ortam sıcaklığına bağlı 30watt yapıyorum. uProf ile watt tüketim değerleri önceden 11-12 iken 15-15.5 arası alıyorum bu da HP nin normal limiti ama gizlice 2-3 watt düşürmüş muhtemelen. Bu yüzden gereksiz FPS düşmeleri oluyor. Sıkıntı olmaz olursa da bunun bilinci ile yapıyorum.
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt

    oyun oynayıcısı olmadığım için o konuya hiç girmeyeceğim ben ama siz ne yaptığınızı biliyorsunuz sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. tekrardan çok teşekkürler :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    Umarım çözersiniz sorunu, yakın zamanda bir video ile bu cihazlarin daha yüksek performanslı kullanılmasıni anlatacağım şu anda gta5 full HD normal ayarlarla 40-45fps stabil oynuyorum. Ve fan hızı fazla artmıyor. 75in üstünü gördüğümü hatırlamıyorum. Önceden 35-37 olur bazen 20lere inerdi şu anda oyun oynamak çok daha keyifli oldu. Ramleri de 2tane 8lik yapıyorum. Üzerinden 2tane 4luk çıkacak.

    Maalesef ülkemizde servis anlayışı satana kadar iyi satınca müşteriyi yormadan iş yapmazlar. Türkiye bir şey yapar mı sanmam ancak genel merkeze durumu anlatan bir mail atarak soğutucunun üretim hatalı olduğunu ve mağdur olduğunuzu belirten bir şikayet etkili olabilir. Yetkili servis yerine çin ile sorun çözmeye çalıştınız. Hoş bir durum değil.

    Merhaba bu modelin 4+4 versiyonunu kullanıyorum 2 aydır. Cs go da 1024x768 de tam ekran modunda 65 80 arası fps alıyorum duruma göre de değişiyor. Nasıl daha performanslı bir şekilde kullanabilirim?





  • Japonya kullanıcısına yanıt
    Zaten o FPS lerin üzeri o çözünürlükteki bir monitörde yırtılma yapar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    Zaten o FPS lerin üzeri o çözünürlükteki bir monitörde yırtılma yapar...
    800x600 de yarım ekranda oynayınca insan kötü hissediyor :)
  • Japonya kullanıcısına yanıt

    Oyunu zevk için oynadığımdan full hd oynuyorum 50fps yetiyor.


    Güç artışı için yapılacak işlemleri konunun ana mesajında detaylı bir şekilde anlattım. Oradan bakarak uygulayabilirsiniz. Ben her oyun öncesi kullanıyorum ve gayet memnunum.

  • https://tr.aliexpress.com/item/4000521455753.html

    Bunu alsam bu parçayı sabitlemem gerekiyor mu vida vs almam gerekiyor mu bir de ben HDD takacağım sabitleyici gibi bir şey var ama bir şeye geçiyor o vidalı değil iş görür mü sizde de mi öyleydi?

  • Alacağım parçayı sökeceğim parçanın sabitlendiği yere aynı şekilde o vidayla sabitleyebilirim şimdi baktım da HDD sabitlemesini de içindekiyle veya çift taraflı bantla yapcam artık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    HDD için aldığım devre 15günde geldi: https://www.aliexpress.com/item/4000521455753.html


    Üzerinde aynı kartın boş olanı varmış. SSD takacağım için harddiski tutan aparatlardan almadım. çift taraflı bant ile destekledim.


    Kartı takabilmek için pili ve wifi kartını sökmek gerekiyor. Pili sökünce bios saati sıfırlandı sanırım başta uyarı verdi entera basınca düzeldi.


    sabit diskler pahalı geldi. elimde ssd olunca onu takıp geçtim. 512gb ssd oldu sistem sorunsuz çalışmakta.


    @semihytm Sorunun cevabı burada...





  • Teşekkürler ben de çift taraflı bant kullanayım.

  • Evelsi gün sipariş ettim bugün gönderilmiş bakalım ne zaman gelecek.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.