Şimdi Ara

House MD.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klasik bir hastane dizisinin ötesinde Amerikan dizi sektörünün usta işi yapımlarından biri daha.

    Dizinin ana kurgusu tamamen çatışmalar üzerine kurulmuş, temel insan karakterinin yapısal yanlışlıklarını oldukça akıllıca yansıtabilen bir dizi filmle karşı karşıyayız.

    Baş karakter (Hugh Laurie) Doktor House, Princeton-Plainsboro Eğitim Hastanesi'nde hastalık teşhis eden bir ekibin başındadır. House topal bacağıyla sekerek yürüyen aksi bir doktor olmasının yanında sakatlığından kaynaklanan sürekli bir acı çekme hali onun hastalıkları teşhisinde mükemmel bir objektiflik sunuyor bizlere. Ancak buna tezat bir durum yardımcıları olan diğer doktorlar için geçerli. İlk üç sezonda Dr. House’un yardımcılığını yapan Dr. Foreman, Dr. Chase ve bayan doktorumuz Cameron, daha insani yönleri, tecrübesizlikleri ve hatalarıyla Dr. House’u tamamladılar.

    Dizinin diğer karakteri aynı zamanda hastane yöneticisi Dr Cuddy’nin Dr. House’yi adam etme çabaları, sürtüşmeleri, etik tartışmaları ve sonunda flörtleşmeleri diziyi tadından yenmez hale getiren bir diğer etken.

    4. sezona girdiğimizde dizi filmde bir tazelenme göze çarpıyor. Zira Dr. House’nin önceki yardımcılarının yerine yenileri gelmiştir. (Dr. Curtner, Dr. Taub ve Dr. Hadley)

    Dr. House’un tam karakter açılımlarını dördüncü sezondan itibaren görmeye başlarız. Zira dizinin senaristleri burada Dr House’un en iyi dostu olan Dr. Wilson’u öylesine ustalıklı bir şekilde öne çıkartmaya başlamıştırlar ki gerçektende senaryo açısından eşsiz bir iş başarmışlardır diyebiliriz.

    Bu dizide genellikle şunu görürüz; doktor etiğinin aslında o kadarda etik olmadığı ve herkesin yalan söyleyebileceği gerçeğini. Yalanlar, çelişkiler ve ironiler ve en önemlisi Dr. House’un oldukça ilginç, muhteşem karakteri.

    Karakterleri, diyalogları, oyuncu performansları ve özelliklede usta işi senaryosuyla defalarca verilmeyen emmy ödüllerini hakeden House MD. mutlaka izlenmeli.







  • Geçmişten gelen adam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carter

    Geçmişten gelen adam.

    Kesinklikle.
  • Teşekkürler izleyeyim.. Bir saniye.. ben zaten izledim
  • 2. sezon ne zaman baslar beyler?



















  •  House MD.


    başroldeki bu galiba

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.