Şimdi Ara

Hosting Şirketleri Sunucu Yanıt Süresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar merhaba;

    Bir kamu dairesinde görev yapmaktayım. Söz konusu kamu dairesinin Wordpress üzerinden internet sitesi kurulumu görevini üstlendim. Bu aşamada birçok kaynak araştırdım, birçok aramalar yaptım ve sizlerle sonuçları paylaşmak istiyorum. Ola ki Sunucu Yanıt Süresi ile ilgili herhangi bir problem yaşayan arkadaşımız varsa belki yardımcı olur düşüncesiyle bu konuyu açtım.

    Öncelikle, yaptığım araştırma sonuçlarına göre Sunucu Yanıt Süresi'nin kesinlikle ama kesinlikle hosting şirketinin bizlere ayırdığı sunucular ile alakalı olduğunu öğrendim (muhtemelen birçok insan bunu biliyordur)

    Emrinde çalıştığım kamu dairesinin internet sitesinin kurulumu için öncelikle uzmantescil'den bir hosting satın aldım. Bu tamamen en uygun fiyat politikasından ötürü ve internet sitesi kurulumu ile ilgili hiçbir bilgim olmamasından ötürü test amaçlı bir seçimdi. Fakat kurduğum wordpress sitesi oldukça yavaştı. Yanıt verme süresi oldukça uzundu. Hatta idarecilerimden "bu site kullanıma hazır değil anlaşılan" telkini aldım.

    Sonrasında wordpress üzerinde tecrübem arttıkça ve sunucu yanıt süresinin hosting şirketi ile alakalı olduğu bilgisini alınca derin bir araştırmaya girdim. Bu kapsamda guzelhosting'in hızlı bir hosting hizmeti sunduğunu öğrendim ve bu hosting şirketi üzerinden satın alım gerçekleştirdim.


    Yanıt süresi kesinlikle çok daha hızlıydı. Fakat sunucu uyuma süresi ardından giriş denendiğinde 10 saniyeye kadar yanıt süresi gerektirebiliyordu. Anasayfa yüklemesi ilk açılışta uzun, sonrasında ise cache ayarlarından dolayı oldukça hızlıydı. Ama site içerisinde bir yeni bir linke tıkladığımda yine bekleme süresi 10 saniye civarlarında yanıt süresine sahipti.

    Bu konuda ilgili hosting şirketi ile iletişime geçtiğimde kullandığım tema ile alakalı olabileceğini, bu konuda teknik destek veremediklerini, bir yazılımcı desteği almam gerektiği bilgisini aldım.

    İdarecilere siteyi göstermeye kalktığımda bazen (önbellekleme olmayan, yeni giriş yapılan cihazlarda) bekleme süresinin 10 saniyeyi bulduğuna tanık oldum.

    Bu aşamada kendi kendime "webtasarım fakirisin, o yüzden yeterli bir site kuramıyorsun, bu işi ehline bırakmak gerek" sözlerini defalarca tekrar ettim. Ama bu kadar yol aldığım ve emek verdiğim bir hususta başarısız olmak benim için üzüntü verici bir husustu.

    Sonrasında araştırmalarım neticesinde Godaddy ve Turhost hosting şirketlerinin oldukça başarılı sonuçlar verdiği bilgisini edindim.

    Ve denemekten zarar çıkmaz düsturu ile, hazır temaları da olması nedeniyle Godaddy hosting şirketinden 1 aylık bir hosting hizmetini kendi cebimden satın aldım. Sonuçta hazır temaları vardı ve "kullandığınız tema yazılımı ile alakalı sorun" deme lüksleri yoktu.

    Godaddy'dan aldığım hosting'e önceki hostingte varolan kurulum aynen aktardım (All-in-Imigration eklentisi ile)... Şu anda gerek anasayfanın yüklenmesi, gerekse de içerisindeki yönlendirme linkleri 2 maksimum 3 saniye cevap süresine sahip.

    Edindiğim tecrübeler sonucunda Wordpress kurulumu için, benim kadar çeyrek bilgiye sahip arkadaşlar için Godaddy'nin Cpanel Hosting'ini gönül rahatlığı ile öneririm.

    Tüm bu anlattıklarım değerlendirilirken; tarafımın bir yazılımcı olmadığı, sadece deneme yanılma yöntemi ve internet üzerindeki eğitim videolarından kazandığım bilgiler doğrultusunda kurulum yaptığımın göz önünde bulundurulmasını isterim.


    Amacım Uzmantescil veya Guzelhosting şirketlerini kötülemek kesinlikle değil. Kesinlikle bu şirketlerin de optimize edilmiş ayarlar ile mükemmel sonuçlar verdiğini düşünüyorum. Sonuçta her iki şirket de tartışmasız bu işleri benden çok çok çok iyi biliyordur. Benim kodlama işlerinden anlamamam bu sonuçlara sebep oluyordur.

    Benim gibi yarı amatör ligde performans gösteren arkadaşlara yardımcı olabilmek amacıyla bu konuyu açtığımın bilinmesini isterim.

    Bu anlamda az biraz kodlama bilgisi olan, Cpanel kullanımı, htaccess dosyası vb. ayarları az da olsa becerebilen arkadaşlar için Godaddy hosting'in hazır optimize ayarlarla geldiğini söyleyebilirim.

    Saygılarımla..







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.