Şimdi Ara

Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU] (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
18
Favori
59.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denoboicreamer

    Ben de gtx 1080 ile 2k ultrada 45 60 arası görüyorum. Sorun olmadı. Varsa 2k monitör arkadaşlar ya da benzer kart bilginiz olsun.
    Vega64 2k da hemen hemen sizle aynı fps.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek paketi de bitirerek Horizon Zero Dawn maceramın sonuna geldim. Bu süre zarfında port sorunları dışında oldukça eğlendiğimi söyleyebilirim.

    Öncelikle ek paket ana oyunda da yer alan Banuk kabilesi ve alt gruplarını işliyor, haritanın en üst kısmındaki ayrı bir bölgede geçiyor. En uç nokta olduğu için Kar Yağışı ve Yoğunluk yüzünden ana oyunda sorun yaşamayanlar bile bu kısımda sorun yaşayabilir. Uyarmadı demeyin.

    Ek paket ile birlikte oyuna eklenen yeni silahlar, robotlar gerçekten başarılı olmuş. Özellikle Scorcher ve Fireclaw kankilerim oldukça zorlayıcı olmuş.
    Silah olarak Buz ve Ateş Püskürten silahlar ile elektrik şoku atan silah var yeni eklenen. Hepsini geliştirdikten sonra kullanması da zevkli oluyorlar.

    Hikaye olarak ise Ana oyunda işlenen Corrupted olayının farklı bir versiyonu var diyebilirim. Yine aynı şekilde arka planda Lore ayrıntıları verilerek hikaye genişliyor.
    Yeni eklenen karakterler iyi yazılmış, her Tribe'ın farklı bir işleyişi ve gelenekleri var bildiğiniz gibi ve bunu oldukça başarılı yansıtmışlar. Genel olarak yaratılan Evreni sevmiş birisi olarak hikaye konusunda oyundan hiç düşmediğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Yaptıkları bağlantılar ile birlikte devam oyununa da zemin hazırlamış oldular. Şimdiye kadar PS konsolu almamış birisi olarak devam oyununu merak etmiyor değilim.

    Artık 1 yıl sonra ve Türkçe yaması ile birlikte tekrar bir üzerinden geçerim sanırım. Helal olsun Guerrilla Games.




  • Amd vega kartlardaki performans düşüklüğünü bilinen sorunlar listesine eklemiş büyük güncellemeye kadar çıkarsa birde öyle deneriz.
    2080 e yetişirsek hiç şaşırmam.



    Stalker yapmışlar fiyat neredeyse 9 bin tl tallneck olsa ne olurdu ama tallneckin tasarımı harika.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 28 Ağustos 2020; 2:29:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wey-Yu

    Amd vega kartlardaki performans düşüklüğünü bilinen sorunlar listesine eklemiş büyük güncellemeye kadar çıkarsa birde öyle deneriz.
    2080 e yetişirsek hiç şaşırmam.



    Stalker yapmışlar fiyat neredeyse 9 bin tl tallneck olsa ne olurdu ama tallneckin tasarımı harika.
    Aloy figürüne bayıldım ama o kadar para da verilmez.




  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Bu figürlere hiç heves etmedim canlı figürleri hoşuma gitmiyor ama alacak olsam bu oyundaki robotlardan birini alırdım fakat fiyat çok uçuk.
    Yorumlara bakılırsa bu işi en iyi yapan şirket buymuş o yüzden pahalıymış.
    Port için ucuz şirket seçmişler figür için pahalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 29 Ağustos 2020; 2:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkçe yaması şu an testte. onu bekliyorum.
    https://www.anonymousceviri.com
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Origins, Odyssey derken burada da denk geldik
    Önce spoiler içindeki diziye yorum yapayım ilk sezonun son sahnesi dışında müthiş bir diziydi oradan sonra söverek kapadım 2.sezona da bakmadım.

    Yine herkesten çabuk bitirmişim oyunu 25 saatte normal zorlukta bitirdim. Cauldronlar, Tallneckler falan tamamen halledildi. Yan görev olarak war-chief Sona ve Erend görevlerini yaptım. Onun dışında da birkaç ufak yol üzeri yan görevi yaptım, hikaye değeri yoksa ayak işi yan görev yapmayı pek sevmem zaten. Erend demişken seslendiren abi Aaron Keener ve Maxwell Roth karakterlerini seslendirmiş villain olsa gidermiş.

    Çökme olayını 2 kere yaşadım biri oyunun en başlarında diğeri de oyunun en son boss fightında arası temiz son fightın da başlarında olduğundan olsun o kadar dedim geçtim. Bu oyunun portu bozuk olmasına rağmen performans olarak çok sorun yaşamadım. Oyun minimum olarak 1050 3 GB istiyor bende 1050 2 GB var ona rağmen FPS drop çok nadir yaşadım onlar da abartılı tipi fırtınaları gibi çok kısa sahnelerdi. VRAM min altında olduğundan VRAM tüketimi yüksekti tabii ama CPU tüketimi %50 civarı kalmış garibime geldi Origins ve Odyssey fizik öğeleri yüzünden %100'ü zorlarken bu oyun gönlünden ne koparsa demiş. Performans konusunda pek denecek bir şey yok düşük ile yüksek arasında çok fark bile yok port yapalım da ne olursa olsun denmiş.

    Hikayeye gelirsek oldukça güzel bir hikayesi vardı birkaç yerde hemen sonraki göreve geçmek istedim baya merak ettirdi. Hikayenin en büyük eksisi yan karakterlerin çok çok sönük kalmaları. Oyunu bıraktıktan birkaç ay sonra Aloy dışında 5 karakter söyleyin deseler çoğu kişi söyleyemez diye düşünüyorum. Yine de bilim kurgunun köp- sevdalısı olduğumdan sığ karakterlere rağmen genel hikayeyi sevdim. Bir de hikayedeki animasyonlar çok donuk geldi mimik diye bir şey yoktu oyunda.

    Oynanışa gelirsek melee combat baya koymak için koyulmuş. İleride şok falan yapılıyor ama bundan ibaret bir blok, parry, counter attack gibi bunları keyifli kılacak mekanikler yok. Konsol oyunlarında QTE bolluğunu düşününce olmaması ekstra garip geldi. Melee ne kadar kötüyse ok da o kadar iyi tabii sadece robotlara karşı. İnsanlara karşı savaş ok ile oynadığım oyunlar(Tomb Raider, AC Origins, AC Odyssey, Destiny 2) arasında en kötüsüydü oyunun insanlara karşı yapılmadığı çok belli o yüzden de bandit camp temizleme görevi fazla yapmadım. Origins ve Odyssey'de canım sıkılınca kamp temizlerdim. Robotlara geçersek çok detaylı çalışmışlar emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum. Robotların parçalanması olsun ok türlerinin parçalara etkisi olsun muazzam.
    Oynanışta bir de hiç fena olmayan bir gizlilik vardı ben gizlilik mekaniklerini sevdim çalıdan gitmeler ıslık çalmalar taş atmalar baya AC oyunu gibiydi. Tek sıkıntısı şu oyunun gizlilik mekanikleri çok iyi ama oyun buna uygun değil. Nasıl derseniz şöyle diyeyim birini çalıya çağırıp gizlice öldürdünüz diyelim Hitman veya AC oyunlarında bu cesedi çalıya atıp saklayabiliyorsunuz ama bu oyunda böyle bir şey yok. Üzerine oyundaki düşmanlar çok fazla devriye gezdiği için ceset 10 saniye içinde birkaç kişi tarafından bulunuyor o yüzden gizlilik çoğu zaman mümkün olmuyor. Anca makineleri çağırıp override etmek için kullanılabilir.
    Bir de kayıt sistemine değinmek istiyorum. Oyun kayıt için kamp alanlarını kullanmayı zorunlu kılmış bunda sorun yok ama neden kamp alanında robotlar spawn oluyor? 50 metre ötede kamp yeri var gideyim de kayıt alıp oyundan çıkayım dedim ama ne göreyim 3-4 tane robot ateşin başında pusmuş ee ben nasıl kayıt alacam ille savaşmam mı lazım belki oyundan acil çıkmam lazım. Aynı şey spawn olunca da oluyor cauldron önündeki bir kampa fast travel attım ve stalker robotlardan spawn kill yedim 3-4 tanesinin önüne düşünce anında harcadılar.
    Bir de tırmanma animasyonlarına değineyim. Tırmanma mekanik olarak yukarı bas o yolunu bulsun düzeyinde basit tutulmuş ama animasyonları çok hoşuma gitti AC Unity havası aldım. Origins ve Odyssey'deki kütük animasyondan sonra bu çok canlı geldi. Oyunu da hep o 2 oyunla kıyaslıyorum ama benzer benim için.

    Oyunun iyi yönleri çok ama kötü yönleri de var başta oyunun dünyasının boş olması geliyor. Bir açık dünya oyunu için daha fazla etkinlik olabilirdi ve miktardan çok kalitesi de önemli. DLCye geçmeden 1-2 tane corrupted zone temizleyip yoluma devam ederim diğerleriyle uğraşılmaz, yan görevler zaten direkt ayak işi. Diğer eksi yön de sığ karakterler, koca oyunda düzgün yazılan karakter sayısı bir elin parmaklarını geçmez.

    Oyunun finali güzeldi son savaş olsun sonrasındaki sinematik olsun savaş öncesi bomba atar gibi silahla oynanan kısım olsun oyunu bitirirken güzel bir tat bırakalım amacıyla uğraşılmıştı. Finalden sonra 2 önceki göreve atması garip bir mekanik başka bir oyunda gördüğümü hatırlamıyorum ve bence saçma bir mekanik olmuş.


    Söylenecek çok şey var ama hepsi kafamdan uçtu gitti resmen. Özetlersem oyun efsane olabilecekken sadece iyi düzeyinde bir oyun olmuş. Kötü bir oyun kesinlikle değil ama bitmiş bir oyun gibi de gelmiyor. Sanki altyapıyı ayarlamışlar sonra biz bunun üzerinde 6 ay uğraşalım bunu dolduralım efsane bir şey olsun demişler ama dağıtıcı fırma hadi abi paketleyin yarın salıyoruz demiş gibi bir hava var. Oyunda bir sürü güzel mekanik var güzel mekan var ama içleri bomboş. Ubisoft yapmış olsa yerin dibine sokulacak oyun exclusive diye baş tacı edilmiş.




  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Oyun zevklerimiz aynı hocam. Hoş, ben daha çok sevdim oyunu. O da sci-fi sevmem ve oyunu dolu dolu oynamış olmam yüzünden olabilir. Yakuza 0'u 140 saat oynamış birisiyim yani, normaldir.
  • Ara ara çökme sıkıntısı halen devam etmekte.
  • FORZAFATHER F kullanıcısına yanıt
    Ben de sevdim oyunu ama oyun bana açık dünya ve rpg öğeleri olarak dolu gelmedi. Oyunda çok az zırh ve silah çeşidi var bu da hem parayı hem de yan görevleri değersiz kılıyor. Yan görevin güzel bir hikayesi yoksa, bendekinden iyi silah veya zırh vermiyorsa, verdiği parayla alacağım bir şey yoksa ben kolay kolay yan görev yapmam. Odyssey'de 100 saatim vardı benim için çok ve hâlâ yapmak istediğim yan görevler var ödülleri orta olsa da çoğu ilgi çekici görevler. Bu oyun için de internette biraz bakınacağım en iyi yan görevler diye çünkü hepsini yapmak gibi bir amacım yok şu an

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Yapımcı firma uzak olduğu bir türe giriş yaptığı için maalesef dedikleriniz doğru. Örneğin ana oyunda yan görev olarak elde edilen bir Armor var(hikaye akışı ile oyunu sonlarını buluyor elde etmemiz), onu ek paketin sonuna kadar kullandım. Ek pakette bir armor verildi yan görev ödülü olarak, yine de onun kadar işlevsel değil. Aynı şekilde melee dışındaki silah çeşitlerinde de.
    İkinci oyun ile umarım bunları düzeltirler. Benim için önemli olanlar Lore'un genişletilmesi ve boşlukların doldurulması, oyun-içi mekaniklerin geliştirilmesi. Diğer şeyleri zaten sağdan, soldan esinleneceklerdir. Birde ikinci oyunda bütün robotlara binebilelim yahu, lütfen nooolur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FORZAFATHER

    Yapımcı firma uzak olduğu bir türe giriş yaptığı için maalesef dedikleriniz doğru. Örneğin ana oyunda yan görev olarak elde edilen bir Armor var(hikaye akışı ile oyunu sonlarını buluyor elde etmemiz), onu ek paketin sonuna kadar kullandım. Ek pakette bir armor verildi yan görev ödülü olarak, yine de onun kadar işlevsel değil. Aynı şekilde melee dışındaki silah çeşitlerinde de.
    İkinci oyun ile umarım bunları düzeltirler. Benim için önemli olanlar Lore'un genişletilmesi ve boşlukların doldurulması, oyun-içi mekaniklerin geliştirilmesi. Diğer şeyleri zaten sağdan, soldan esinleneceklerdir. Birde ikinci oyunda bütün robotlara binebilelim yahu, lütfen nooolur.
    Satışta olmayan 2 armor var biri arenadan sonra satışa çıkıyor bir yere kadar onu kullandım özellikleri güzeldi diğeri de zırh veren bir armor zaten tartışmasız oyundaki en iyi zırh. Durum böyle olunca insan farklı bir zırha gerek de duymuyor. Silah da aynı şekilde direkt Shadow Hunter çektim oyun sonuna kadar da ana silahım oldu duruma göre Sharpshooter ve War da kullandım bunları oyun başı alınca ileride geliştirmeye de paraya da ihtiyaç duyulmuyor. Lore konusunda evrenin ana lore'u zaten ana görevlerde veriliyor kabilelerin geçmişi evrenin geçmişi kadar ilgimi çekmiyor şimdi. Oyunun yapısına bakınca yan görevlerin ana lore üzerinde etki etmesi zor çünkü hepsi ilkel kabileler ve anca eski insanlardan kalıntılara gidince bir şeyler öğrenebiliyorsunuz.
    2.oyun ilk oyundaki eksiklerini doldurursa işte o zaman efsane bir şey ortaya çıkabilir.




  • Az önce 1.5 mb'lık 3.güncelleme geldi


    Hi everyone,

    Patch 1.03 for Horizon Zero Dawn on PC is now available to download on Steam!

    This patch aims to resolve additional crashes that have been affecting players. If you still experience issues after Patch 1.03, please continue to send us your reports here so we can help you as soon as we can. Our team is continuing to investigate open issues and we will continue to update you when more news is available.

    As always, thank you for your feedback and support across our channels. Below you can find the Known Issues as well as the patch notes for update 1.03!

    –Guerrilla


    Known Issues

    Some players are experiencing an out of memory error during the game optimization process.
    Some players are experiencing graphical settings issues, such as Anisotropic Filtering or HDR not working correctly.
    Some players are experiencing performance issues on specific GPUs or hardware combinations.
    We're aware of and continue to investigate issues that are not yet solved on both the player-compiled lists by u/EvilMonkeySlayer and u/Rampage572 – thank you!


    Patch Notes

    Crash Fixes

    Fixed a GPU resource leak which could build up over time and cause instability.
    Fixed a GPU hang that caused a crash that could occur when Asynchronous Compute was used.
    Fixed a crash when AI would try to aim at an invalid position.
    Fixed a crash that could occur when sound obstruction was calculated in highly detailed areas.
    Fixed a crash that would occur when moving the game to a monitor with different DPI settings while in the menu.
    Fixed an issue where some players would crash on startup due to incorrect memory allocation.
    Fixed a GPU hang that would occur when the window was resized to a very small size.


    Progression Issues

    Fixed a progression issue where some players would remain a child and not transition to adult Aloy.


    Functionality Issues

    Fixed an issue where snow deformation was not working correctly in the Frozen Wilds area.
    Fixed an issue where the Concentration skill could stop working.


    Other Improvements

    4K Scaling – Fixed an issue where the game wouldn’t render at 4K properly on boot.
    Frame Rate Limiter – Improved Frame Rate Limiter functionality to be more accurate.
    Localization – Localized specific error messages.
    Windows Version Check - The game checks if Windows 10 Build 1809 or above is used (lower versions cause instability in DirectX 12).
    Minimum Spec Warning – Improved minimum spec warning message and options.
    Saving Issue Warning – Clarified text that is displayed when you do not have access to your My document folder or enough disk space.
    Player Profile Validation – The player profile is now validated and corrupt profiles (caused by manual editing or tweak tools) rejected.




  • Charles Bartowski kullanıcısına yanıt
    Sanırsın oyunu tekrar yapmışlar 1.5mb ile.
  • Yine 1.5 mb ilginç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Horizonzerodawn.exe dosyası üzerine delta patch yapiyor bu 1.5 mb güncellemeler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bgrn7 kullanıcısına yanıt
    Delta patch tam olarak ne oluyor ne işlev görüyor hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • exe dosyasını her güncellemede yeniden indirmek yerine sadece dosyada ufak boyutlu değişiklikler yapılarak guncelleme sağlanıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.