Şimdi Ara

hoparlörden son ses hışırtı geliyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese merhaba benim sorunum bilgisayarımda kullandığım povermax2000 hoparlör seti(5+1 dolby digital).yaklaşık 4-5 senedir kullanıyorum.evde başka elektrikli bir şey kullandığımda örneğin lambayı açmak gibi hoparlörden aniden yüksek sesli hışırtı çıkıyor.bazende sesi çok açtığımda yapıyor.bazen 1 saat yapmıyor bazende ard arda yapıyor.bir istikrarsızlık var.panik atak bir şekilde müzik dinliyorum.eski oturduğum evde yapıyordu evin elektrik tesisatındandır diyordum ama yeni taşındığım evdede oluyor.buna karşı ne yapılabilir.topraklı prizede takıyorum.hoparlöre sabit bir elektrikmi gelmesi gerekiyor acaba.bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. cevaplar için şimdiden teşşekürler.
    hoparlörün özellikleri:
    5+1 dolby digital.
    uydu hoparlörler 5 x 15 watts rms
    subwofer 45 watts rms
    pover source:ac 230v-50hz/100 watts
    input:coaxial,optical,aux(ben coaxial giriş yapıyorum)







  • bunun bir cok nedeni olabilir,bunlardan biri hoperlorlerinin cıkısındaki filitrelerin zaman icinde yada ani voltage oynamalarında gitmis yada etkisi azalmıstır,baska bir neden hoperlorun ic sistemindeki topraklama kablolarını kontrol edebilirsin sorun onlardan oluyor olabilir,yani dedigim gibi sorun o kada cok yerde olabilirki bakmadan kontrol etmeden cok zor,sorun devredeki ufak bir elemanın ucmasına baglı oldugu gibi cok basit bir sorunda olabilir.
  • problem soguk lehim de olabilir...
  • Selamlar...
    Şayet ses ayarı ( veya fonksiyon seçici ) veya butonlarda bir soğuk lehim yoksa , kartı bir kontrol edin. Mutlaka bir yol çatlağı veya soğuk lehim bulacaksınız gibi geliyor bana da.
    Saygılar.
  • besleme katındaki filtre sorunu gibi geliyor bana. soğuk lehimde olabilir.
    saygılar...
  • Sorununun sebeplerinden bana en mantıklı geleni preamlifikatordeki patlak bir kondansatör.Bundan başka eğer sinyal kablonun ekranlaması kopmuş.Daha komplike bir inceleme yapılması lazım....Preamplifikatördeki en küçük sorun amplifikatörde bu tip reaksiyonlara sebep olabilir.....
  • kablonun ekranlanmasından kaynaklanıyo olabilir...ama diğer seçenekleride göz ardi birakmak gerekmiyo...bence herşeyi baştan sona kontrol et veya ettir...
  • çok afedersiniz bu konuda acemiyim soğuk lehim nedir?normal lehimdenmi bahsediyorsunuz?farkı ne?birde kablonun ekranlanması ne anlama geliyor.ucunun oksitlenmesi gibi bir şeymi.terimleri bilmiyorum özür dilerim.
    sorun büyük ihtimalle bilgisayarda ses kartının slotu değiştirdim uzun süredir yapmıyor.herkese teşekkürler.
  • şimdi eğer kabloyu ses kartına takıyorsan kablonun herhangi bir ucu kasa değince hoparlörde özellikle son sesde hışırdama bir dınnlama gibi seslere neden oluyor bunlarıda bir kontrol et
  • Hopörlörün çıkışına kondansatör bağla ani değişiklikleri en az şekilde hissedersin eğer kondansatörün değerini iyi ayarlarsan o hışırtıyı duymazsın bile burada kondansatör filtre şlemi görür hafife alma bu dediğimi bi dene!!!
  • Selamlar...
    Soğuk lehim demek , iyi temas etmeyen yani bazen dokunup , bazen de dokunmayan lehim demektir. Ama soğuk lehimi bilemediğine göre , cihazın içine girmemeni ve bir elektronikçi arkadaşından yardım istemeni tavsiye ederim. Havya ile bazı lehimlerin tazalenmesi gerekebilir.
    Saygılar.
  • 100 micro farat 25 volt luk kondansator bagla 12 v tan kücüük olmasın sakın bu sorunu çözer!!!!
  • arkadasım senın problemın legımlerın soguk olması veya kolonlarının eskımıs olmasındanda oluyodurr sen bunu en ıısı bır teısatcıya göster sana daha ıı yardım ederler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.