Şimdi Ara

HOOVER WDYN 9646 PG 9KG YIKAMA 6 KG TAM KURUTMA ÇAMAŞIR MAKİNASI ACİLLL.. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
154
Cevap
4
Favori
73.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polfeti

    mieleçamaşır mainası 2500 ile 4500 arası siemens ler 2500 civarı bosch aynı 2500 -3000 cıvarı valla elektroworld den 11kg yıkama 7 kg kurutmalı hoover aldım yıkadım kuruttum 2 saatlık kurutma yaptım tam kuru cıkmadı bazı yerlerı hafıf nemlı cıktı kurutma suresı ağırlığı ve kıyafet cınsını tutturamadım sanırım deneme yaptım sadece gerısı hayırlısı şimdilik memnum kaldım yanlış anlamayın ama sadece 11 kg lık çamaşır makinaları anca bu fiyata tabiki bosch siemens miele daha kaitelidir daha uzun solukludur ama 2 yada 2 buçuk katını veremem beni 15 sene gotursun o zaman gıder yenısını alrım oda 15 sene gıder yanı o fıata ıkı tane alıyorum insanlar ekonomik durumuna gore alışveriş yapıyo bende demek isterdim elımdekı makına omrunu tamamlasın miele alıcam demeyı ama olmuyo işte kullandığım makına bosch 10 yıl gıttı hala calısıyo ama son ıkı yılda 4 kere tamır gordu ve yıkama ıyıce uzadı gezınmeye basladı sıkmada sankı ucak kalkış yapıyo gıbı sesler cıkarıyo ne bılım bazen infilak edıcek dıye dusunduruyo benı
    ya bıde neden tartışmayı ılla bırbırımıze sallamaya hakarete kavgaya donusturuyoruz faydalı bı forum makınayı kullananlar ve 10 yıl motor omru 7 yıl makına omru olması benı bu cıhazı almaya ıttı ınsallah ıyı yapmısımdır

    Keşke her kullanıcı sizin gibi seviyeli paylaşımlarda bulunabilse.

    İhtiyaçlarınızı, bütçenizi açıkça belirtip o oranda yorumunuzu yapıyorsunuz. Her şeyin farkında olarak cihazı almışsınız zaten.

    Zaten başkaları da sizin gibi düzgün ve seviyeli yorumlar yapsa; aldığı ürünleri olmadık ürünlerle kıyaslamasa, başkalarına çokbilmişlik taslamasa zaten hiçbir yerde tartışma çıkmaz.

    Biri geliyor Google'dan bulduğu yazıyı paylaşıp beni çürüttüğünü sanıyor. Forumda benim bilgilendirmelerimden öğrendiklerini bana satıyor. Oysa bilmiyor ki benim o cihazı vidasına kadar tanıdığımı ve ne sebeplerden önermediğimi.




  • Bende çok araştırdım. Hoover kaynak yerindeki sıkıntıyı bir yabancı forumda da okumuştum. Ariston a karşı niyeyse bir önyargım bulunmakta. Ailemin evindeki buzdolabından olsa gerek :)

    Forumda LG nin kurutmalu çamaşır makinesinin traktör videosunu görünce vazgeçtim. Bosch çok pahalı.

    Elektroworld de marka satıcısı olamayan bir arkadaş bana elektrolux yada AEG dedi. Burada Candogan beyin de AEG veya Elektrolux tavsiyesine istinaden bütçemi zorlayarak Elektrolux EWW1686HDW 8/7 makinesini alacağım sanırım.

    Hani derler ya ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye. Artık 12 taksit şu bu alacağım inşallah Elektrolux makineyi. Zaten kazan tasarımı ve kazan malzemesi en başından beri çok hoşuma gitmişti.

    http://www.ankastrelife.com/U28896%2C981%2Celectrolux-eww1686hdw-washdry-kurutmali-camasir-makinesi-a-a-30-1600devir-8kg-kurutmali-camasir-makinesi-electrolux-kurutmali-camasir-makinesi.htm?ref=akakce&v=1.68.5

    Candogan beyin ve tarafsız bir satıcının daha ortak söylemine güveniyorum. Umarım memnun kalırım.

    Saygılar




  • İki gün önce elektroworld'den 1.499 TL ye aldım. Servise 7 sene garanti de yaptırttım. Cihazın üretici garantisi 3 sene bu arada. Önümüzdeki ay da kireç kırıcı alıp takmayı düşünüyorum. Servis 75 TL istedi.

    Şu an ilk yıkama/kurutmasını yapıyor.
    5 kg civarı sanırım içindeki çamaşır.
    Pamuklu / 30derece / az kirli yıkamayı 90 dakikada tamamladı. Bunun yaklaşık 50 dakikası yıkama, geri kalanı durulama, yumuşatma ve sıkma.
    Şu anda kurutması çalışıyor. 2 saat 50 dk. süre verdi. Yüksek Isı / Ütü kuruluğunda.
    Yıkama sürerken kurutmayı eklemeyi unuttum. Forumda bir arkadaş çalıştığını yazoyordu. Bir dahaki sefere artık.
    Yıkama ve sıkmada motor çok sessiz. Sadece çamaşırın çalkalanma sesini duyuyorsunuz. Su alma / su atma sesleri standart makineler gibi. En azından benim eski makinem gibi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 8 Mart 2013; 17:19:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FBayar

    Bende çok araştırdım. Hoover kaynak yerindeki sıkıntıyı bir yabancı forumda da okumuştum. Ariston a karşı niyeyse bir önyargım bulunmakta. Ailemin evindeki buzdolabından olsa gerek :)

    Forumda LG nin kurutmalu çamaşır makinesinin traktör videosunu görünce vazgeçtim. Bosch çok pahalı.

    Elektroworld de marka satıcısı olamayan bir arkadaş bana elektrolux yada AEG dedi. Burada Candogan beyin de AEG veya Elektrolux tavsiyesine istinaden bütçemi zorlayarak Elektrolux EWW1686HDW 8/7 makinesini alacağım sanırım.

    Hani derler ya ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye. Artık 12 taksit şu bu alacağım inşallah Elektrolux makineyi. Zaten kazan tasarımı ve kazan malzemesi en başından beri çok hoşuma gitmişti.

    http://www.ankastrelife.com/U28896%2C981%2Celectrolux-eww1686hdw-washdry-kurutmali-camasir-makinesi-a-a-30-1600devir-8kg-kurutmali-camasir-makinesi-electrolux-kurutmali-camasir-makinesi.htm?ref=akakce&v=1.68.5

    Candogan beyin ve tarafsız bir satıcının daha ortak söylemine güveniyorum. Umarım memnun kalırım.

    Saygılar

    Bu cihazı Electroworld'de gördüm Çarşamba günü. 1.799 TL di. Teşhir ürünü sanmıştım ama değildi. Kampanya yapmışlar sanırım. Bu cihaz da italyan üremi. Daha kaliteli bir duruşu vardı ama Hoover'da 7 sene garanti imkanı olduğundan ve 300 TL daha ucuz olduğundan Hoover aldım bem.

    Not : Görüntüsü aynıydı ama tam olarak aynı model olup olmadığından emin değilim. Yanlış yönlendirmek istemem. Bakırköy/Capacity Electroworld mağzasında gördüm ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 8 Mart 2013; 17:30:12 >




  • Baya bir indirim olmuş. VİAPORT elektrowolrd e hemen bakayım bende. Belki burada da indirim yapmışlardır. Genelde Elektroworldlerde 8/6 modeli oluyor ama belli de olmaz.
    Bilgi için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBayar -- 11 Mart 2013; 11:21:18 >
  • HOOVER WDYN 9646 PG ile ilgili 5 yıkamalık deneyimimi anlatmak isterim.

    Ürün oldukça sessiz. En çok ses su alma ve atmada çıkıyor diyebilirim.
    Sıkmada muhtemelen banyom küçük olduğundan uğultu şeklinde bir ses oluyor. Az çamaşır korsanız tambur sesi de duyabiliyorsunuz. Bunun nedeni de az çamaşır sıkma esnasında nispeten daha dengesiz olması olabilir.

    Yıkaması oldukça başarılı. Sıvı deterjan kullanabilmeniz için haznesi. Eski makinem ki 20+ senelik Arçelik E2200 meğer çamaşırları yıkamıyormuş :) Ayrıca evde bir lokomotif çalıştırıyormuşuz.

    Yıkama için kullanılacak su miktarını kendi belirlemesi güzel. Deterjan ve yumuşatıcı miktarı size kalmış. Ayrıca deterjan durum

    Kurutması için yaptığım denemelerde şu sonuca vardım.

    Büyük ebatlı çamaşırlar, ( Nevresim, bornoz gibi) tambur içinde yeterince hareket edemediğinden neminden arınması uzun sürüyor. Bu durumda otomatik kurutma modlarından biri seçilmişse küçük parçalar gereğinden fazla kurutma işlemine tabi olabiliyor. Aynı durum farklı doku yoğunluğu olan çamaşırlar için de geçerli. Mesela kot pantolonun kuruması için geçen süre, gömlek yada t-shirt için uzun gelebilir. Buna benzer bir durumu ailemin eski bacalı kurutma makinesinde de yaşadığımdan şaşırmadım.
    Kapak contasına biriken tüy/hav olayı da gayet normal karşılanması gereken bir durum. Bunun kolayı, kurutma işlemi bitip kapağı açtığınızda nemli bir tuvalet kağıdı ile conta silinebilir. Bulaşık makinesinin filtresini temizlemek gibi düşünün.

    Benim tercihim otomatik yerine manüel olarak çamaşırın yoğunluğuna göre 90 yada 120 dakikalık çamaşır tipine uygun sıcaklıkta kurutma. Nemli bir parça çıkmışsa bile hafif bir havalandırmada yada ütü ile kurutmak mümkün.

    Kurutma modunda ayrıca içinde bir fan çalıştığını duyabiliyorsunuz. İçeride hava sirkülasyonu yapıyor.
    Unutmadan, kurutma modunda alet baya ısınıyor.

    Eksik olduğunu düşündüğüm yanlarına gelince,

    Malzeme kalitesi ve finishingler daha iyi olabilirmiş. Plastik kalitesi, butonlar daha kaliteli bir his verebilirmiş.
    Üst kapakta sunta kullanılmış :)
    Yıkama ardından kurutmaya otomatik geçmiyor. Yukarıda bir arkadaş yıkama işlemi sırasında kurutma programı ayarlanabiliyor demiş ama ben yapamadım. Sadece 57" lık 2kg çamaşır için hızlı yıkama/kurutma programı var.
    Makinenin yıkama esnasında hangi aşamada olduğunu göremiyorsunuz. Sadece süre yazıyor. Sanırım süreye su alma, verme gibi durumlar dahil değil. Yani bu aşamalarda süre duraksıyor.
    Ayrıca bir eksik midir bilmiyorum ama inverter motorlu makinelerin hepsinde motorun tambur arkasında konumlandırılmış ve kayışsız sistem ile çalıştığını düşünürdüm. Bunda ise motor kazanın altında ve kasnak/kayış sistemi var. Tambur bu sayede mesela LG den daha geniş gibi görünüyor.

    Genel olarak memnunum. Evim küçük olduğundan kurutma işlemi işkenceydi. Şimdi çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak kadar kolay bir işlem. Üstelik makinede yıkanabilecek olmasına karşım boyutları yüzünden yıkanamadığımız ve bu nedenle kuru temizlemeye vermek zorunda kaldığımız yorgan gibi büyük ebatlı çamaşırları da yıkamak mümkün.


    Not: Yardımcı olabilir diye eklemek istedim. Eğer yıkama yada kurutma programını bitirmek veya başka bir programa geçmek istiyorsanız başlat düğmesine basılı tutup ışığının iki defa yanıp sönmesi ardından bırakın. Başlat ışığı tamamen sönecek. Bu durumda yeni program seçip tekrar başlata bastığınızda yeni programınız çalışmaya başlıyor.
    Yanlış kullanımda cihaza zarar verebileceğinizi unutmayın!
    Yani yıkamanın ortasında durdurup kurutma seçerseniz makine içindeki deterjanlı suyu boşaltır herhalde ama deterjanlı ve sıkılmamış çamaşırları kurutmaya çalışacağınızdan hem makineniz, nem çamaşırlarınız zarar görebilir. O nedenle ne yaptığınızı bilmiyorsanız denemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 16 Mart 2013; 15:32:06 >




  • Makinayı (9+6) kasım 2011 den beri kullanıyorum.Gayet güzel ve sessiz bir makine.Bu özellikteki bosch veya başka bilindik makinalar çok daha pahalı.7 yıl garanti uzatmıştım demekki 6 yıl daha kafam rahat. Tek seferde daha çok çamaşır yıkamasını isteyenler gözü kapalı alsın.Kazanı dehşet büyüklükte.1400 devir/dakika sıkma hızı ve 3 tane kısa programı var.(14,30,44 dk.) Leke çıkarma seçeneği var artı olarak son durulama suyuna extra düğmesi var daha fazla suyla duruluyor.Gece fonksiyonu var ve çamaşırın ağırlığını tartıp ona göre deterjan su harcıyor ve program süresini kısaltıyor.hele 10 kg olan modelde buharlı yıkamadan bahsetmiyorum bileGerisini siz düşünüp karar verin.Plastik aksamları kötü falan felan denmiş yazılarda.Öyle bir durum göremedim yazan kişiler nasıl gördü acaba?Heralde kötüleyecek başka bir yer bulamamış makinanın plastiğine kötü demiş.Makine avrupa üretimi arkadaşlar.Türkiye yada uzakdoğu değil.Bende bosch makine vardı 5 kg olan model 3 yılda mefta oldu.Sıkma yaparken kazan tak tak tak diye ses çıkarıp sallıyor makineyi.Ve bunun kadar iyi temizlemiyor.3 yıl sonra zaten garantisi bitti servis gelince parayla onarıyor anlayacağınız.Bende onu yazlığa götürdüm.Bu makineyi aldım.Onu yazdan yaza kullanıyoruz.




  • Bir önceki mesajımda makineyi yıkama işleminden sonra kendiliğinden kurutma moduna geçiremediğimi söylemiştim. Kuruluma gelen servisin de söylediği böyle bir işlem yapılamıyacağıydı.. Ancak şu anda kesintisiz yıkama + kurutma yapıyorurm

    Yıkama programını başlattıktan sonra (pamuklu-40derece-az kirli, yarım yük ile 1,5 saatlik program ki muhtemelen programın ne olduğu farketmiyecektir) kurutma fonsiyonu butonu butonuna (yüksel ısı/düşük ısı/59" lık yıkama+kurutma) değil de ekran altındaki kurutma seçenekleri butonuna bastım ve istediğim kurutma seçeneğini seçip bıraktım. Biraz önce yıkama bitti ve kendiliğinden kurutmaya başladı. Ancak sanırım sadece yüksek ısı modunda kurutuyor ki sentetik çamaşırlarda sıkıntı yaratabilir! Belki yıkama programını sentetik olarak seçince kurutma da düşük ısı olarak çalışabiliyordur.

    Plastik kalitesi ile ilgili söylemeye çalıştığım aslında kalıp hatası ve fitting sorunu. Ben sadece benimkinden bu şekilde sanıp biraz takmışım kafayı ama saturn, mediamarkt vs.. gibi satıcılarda dolaşırken gözüme takıldı hepsinde o şekildeymiş. Ön panelin sağ bölümü kasaya düz bir çizgi ile oturmuyor. Hatta makinenin üst kapağını açıp oturmamış yada kırılmış bir tırnak mı var diye göz attım ama yapacak bir şey yok.

    Makine gayet başarılı. Almayı düşünenlere tavsiye ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 23 Mart 2013; 22:43:37 >




  • son durum nedir hala kullananlar mennun mu sıkıntı yaşayan oldumu bide forumda hiç mi moderatör yok arkadaş gereksiz tartışmaları okuyoruz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: askerdim

    son durum nedir hala kullananlar mennun mu sıkıntı yaşayan oldumu bide forumda hiç mi moderatör yok arkadaş gereksiz tartışmaları okuyoruz..

    kullanan toplasan 5 kişi yazan geri gelmiyor

    senin yerinde olsam istanbulda oturmuyorsan hiç bulaşma 2 sene sonra bir arıza çıkardığı zaman sıkıntı size olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: askerdim

    son durum nedir hala kullananlar mennun mu sıkıntı yaşayan oldumu bide forumda hiç mi moderatör yok arkadaş gereksiz tartışmaları okuyoruz..

    1 ay oldu alalı. Çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak gibi basit bir işleme döndü.

    Makineyi 8 Mart da aldım. 9 Martta kullanmaya başladım.
    05.03.2013 - 09.04.2013 arasındaki elektrik tüketimimin bir önceki döneme göre farkı +14 TL
    Su ay başlarında kesiliyor (apartman içi süzme sayaç) Değişme olmadı.
    Bu süre içinde makine 10+ defa kullanılmıştır.

    Eski makinem sıcak su girişliydi. Bunun da etkisi var sanırım ama +14 TL de ki en büyük sebep kurutmadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baden -- 12 Nisan 2013; 17:22:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baden

    quote:

    Orijinalden alıntı: askerdim

    son durum nedir hala kullananlar mennun mu sıkıntı yaşayan oldumu bide forumda hiç mi moderatör yok arkadaş gereksiz tartışmaları okuyoruz..

    1 ay oldu alalı. Çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak gibi basit bir işleme döndü.

    Makineyi 8 Mart da aldım. 9 Martta kullanmaya başladım.
    05.03.2013 - 09.04.2013 arasındaki elektrik tüketimimin bir önceki döneme göre farkı +14 TL
    Su ay başlarında kesiliyor (apartman içi süzme sayaç) Değişme olmadı.
    Bu süre içinde makine 10+ defa kullanılmıştır.

    Eski makinem sıcak su girişliydi. Bunun da etkisi var sanırım ama +14 TL de ki en büyük sebep kurutmadır.

    Peki kırışıklık ve gürültü durumu nedir acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ariaven

    quote:

    Orijinalden alıntı: baden

    quote:

    Orijinalden alıntı: askerdim

    son durum nedir hala kullananlar mennun mu sıkıntı yaşayan oldumu bide forumda hiç mi moderatör yok arkadaş gereksiz tartışmaları okuyoruz..

    1 ay oldu alalı. Çamaşır yıkamak bulaşık yıkamak gibi basit bir işleme döndü.

    Makineyi 8 Mart da aldım. 9 Martta kullanmaya başladım.
    05.03.2013 - 09.04.2013 arasındaki elektrik tüketimimin bir önceki döneme göre farkı +14 TL
    Su ay başlarında kesiliyor (apartman içi süzme sayaç) Değişme olmadı.
    Bu süre içinde makine 10+ defa kullanılmıştır.

    Eski makinem sıcak su girişliydi. Bunun da etkisi var sanırım ama +14 TL de ki en büyük sebep kurutmadır.

    Peki kırışıklık ve gürültü durumu nedir acaba?

    Yıkaması sessiz. Su alma ve boşaltma sırasında ses var.
    Sıkmada da ses var ama ses çıkartmayan var mı bilmiyorum...

    Karışmanın esas nedeni sıkışık bir ortamda kurutma yapılması. Çamaşırlar kururken şişiyorlar ve tamburla beraber dönüyorlar. Bu da kırışmaya neden oluyor.
    Narin/ütü gereken parçaları az kurutup çıkartır ve asarsınız. Ütü gerekmeyen eşyanızı tamamen kurutursunuz.
    İlk yıkamalarda kuruturken biraz koku yapıyordu ama çamaşıra sinmiyor.

    Ben otomatik kurutma programı kullanmıyorum. Genelde makineyi yarım doldurup yıkıma ardından 2 saatlik kurutma programı seçiyorum.




  • Ben de dün itibarı ile Samsung marka 8 kilo yıkayan 5 kilo kurutan makinemi servis saçmalıkları yüzünden iade ettim. Kullanan arkadaşların da tavsiyesi ile hoover almayı düşünüyorum ama negatif yorumlar da aklımı karıştırıyor.

    Yanlış bir ifade kullanmak istemem ama sanki birileri özellikle kötülüyor gibi hissettim.
  • benimde beko çamaşır makinem var sırf kurutma makinesi almak yerine bunu alıyım diyorum yıkama anlamında yedek olur hem ama karar veremedim bir türlü
  • hoover vdyn 9646 da E13 HATASI VERİYOR NEDENİNİ YA DA ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN VAR MI ARKADAŞLAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hititarslanı

    hoover vdyn 9646 da E13 HATASI VERİYOR NEDENİNİ YA DA ÇÖZÜMÜNÜ BİLEN VAR MI ARKADAŞLAR


    fişi çek 3 dk. bekle tekrar tak düzeliyor hatayı vermesinin sebebi yıkama kurutma bittikten sonra makineyi saatlerce end yazdığı halde açık unutmaktan kaynaklanıyor bende arçelik vardı 3 gün açık kaldı şehirdışına giderken açık unutmuşum ardından beyin yandı neyseki garantiden hallettik muhtemelen çok açık kalınca makina beyni kendini korumaya almak için e13 hatası ile durduruyor sadece ışıklar yanıyor ! dediğimi yaparsan düzelir cem yılmaz bile aynısını diyo kapat aç düzelir :D
  • arkadaşlar bu ürünü alıp uzun süredir kullanan biri olarak çok menunum herkese tavsiye ediyorum ama şunuda unutmayın beyaz eşya işi şans işidir !
  • Bugün İzmir Mavişehir Teknosa mağazasından bu makineden aldık (9+6). Servis salı yada çarşamba günü gelip kuracağını söyledi. Kullanmaya başladıktan sonra bende burada paylaşımda bulunurum. İyi bir makina aldığımı düşünüyorum ama elektronik sektöründe çalıştığım için biliyorum ki aldığımız ürünlerin kalite yada kullanım ömrünü fabrika ürütimine bağlı olsa da biraz da şans olduğunu düşünüyorum inşallah yüzümüzü kara çıkartmaz şansımız yanımızda olur. Garanti uzatma durumunu öğrenmem de iyi oldu mutlaka değerlendireceğim bende
  • alicems A kullanıcısına yanıt
    Bu makineyi almayı düşünüyorum da bir sorum olacaktı:

    Hepsiburada ve 1-2 alışveriş sitesinde makinenin yüksekliğini 85 cm olarak belirtmişler. Fakat kendi sitesinde 89 cm olduğu belirtiliyor. Acaba hangisi doğru? Yoksa yüksekliği 85-89 cm arasında ayarlanabiliyor mu?

    Makineyi koyabileceğimiz tek yer var ve 87 cm... Dolayısıyla yükseklik bizim için çok önemli...

    Şimdiden çok teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.