Şimdi Ara

Hong Kong

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam Arkadaslar

    Nisan sonunda is dolayisiyla Hong Kong'a bir seyahatim olacak. Oraya gitmisken bir iki elektronik cihaz almayi planliyorum. Cep tel alirmiyim bilmiyorum ama mp3 player alacagim kesin :)

    Tabi cowon istiyorum cogunlukla ama fiyatlarini online takip edebilecegim hicbir yer bulamadim. aslinda istedigim u3 veya f2 4gb ama d2yi de uygun fiyata bulabilirsem almayi dusunuyorum. Sonucta 45 saat pil omru vermisler alete. Zati ses kalitesi konusunda suphem yok, ekstradan bir de elimde video oynatici olur :)

    Hong Kong'dan onceden alisveris yapanlar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Ayrica fiyatlari online kotrol edebilecegim siteler varsa cok sevinirim

    Simdiden tesekkurler



  • mutlaka n95 al burda kapış kapış gidiyor...
  • Nokia N95ten bahsediyorsan simdilik onu dusunmuyorum, onceligim telefon konusunda E90da ama tabi gittigim zamanda e90 daha piyasaya cikmamis olacak sanirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Myung

    Selam Arkadaslar

    Nisan sonunda is dolayisiyla Hong Kong'a bir seyahatim olacak. Oraya gitmisken bir iki elektronik cihaz almayi planliyorum. Cep tel alirmiyim bilmiyorum ama mp3 player alacagim kesin :)

    Tabi cowon istiyorum cogunlukla ama fiyatlarini online takip edebilecegim hicbir yer bulamadim. aslinda istedigim u3 veya f2 4gb ama d2yi de uygun fiyata bulabilirsem almayi dusunuyorum. Sonucta 45 saat pil omru vermisler alete. Zati ses kalitesi konusunda suphem yok, ekstradan bir de elimde video oynatici olur :)

    Hong Kong'dan onceden alisveris yapanlar varsa tavsiyelerini bekliyorum. Ayrica fiyatlari online kotrol edebilecegim siteler varsa cok sevinirim

    Simdiden tesekkurler



    Çok güzel bir kent ülkeye gidiyorsun Öncelikle vaktin varsa şehri de gez derim. 2005 Mayısnda oraya gitmiştim. Beni çok etkilemişti. Elk. alışveriş konusunda pek çok yer var. Ben bildiğim yerleri sayayım. Başka yerler de mutlaka vardır. Gideceğin yerleri metro istasyonlarına göre belirteceğim. İsimler umarım hatırımda doğru kalmıştır. Malum çince isimler. Ama ingilizcen varsa çok rahat edersin. Herkes hemen hemen İng. biliyor.

    Hava alanından başlayayım. Dünyanın en modern ve geniş hava limanlarından birini göreceksin. Buradan sakın kent merkezine taksi ile gitme çok para ödersin. Bunun yerine havalanı ekspres trenine (Lüks metro diyebilirsin.) binmelisin. Buradan Kawloon (Ana kara) ve Hong Kong adasına gider bu tren. Otelin nerde bilmem ama muhtemelen Kawloon bölgesindedir. Unutmadan söyleyeyim havaalanında sadece şehre gidecek kadar dolar yada euro bozdur. Burada kurlar yüksek, zarar etme. en fazla 100 Usd bozdursan yeter.Yerel para birimi Hong Kong Doları, paritesini anımsamıyorum şimdi.

    Oteline yerleştikten sonra mutlaka şehir ve metro krokisi al. Her otel bunu veriyor hatta şemsiye bile veriyorlar emanet. (Hava çok yağışlı).

    Bilgisayar ve Tel, Mp 3 için öncelikle Sham Shui Poo istasyonunda in metronun. Bu yanlış anımsamıyorsam yeşil metro hattında bir istasyondu. Hong Kong da metrolar renklerle kodlanıyor. 9 renk dolayısıyla 9 şebeke vardı. Bunların hepsi belli istasyonlarda birbirine bağlantı veriyor.Bizim Ankara kızılay istasyonunun Metro ile Ankaray sistemlerine geçiş vermesi gibi düşünebilirsin.

    İşte bu İstasyonda Sham Shui Poo (harf hatasıyla yanlış yazabilirim) İndiğinde Computer Center diye bir yer göreceksin. Banzerleride var. Bu semt bizim İstanbul tahtakalenin daha kalabalığı olan bir yer. Burada Cep tel. Mp 3 Fotograf Mk. türü şeyleri ve ağırlıklı olarak bilgisayar ve bilgisayar bileşenlerini hayli hesaplı bulabilirsin. Biz buradan mp 3 çalar, fotograf Mk. SD kart falan almıştıkda Türkiyenin yarı fiyatıydı o zaman. Örneğin Canon İXUS 700 7,1 Mp foto. Mk. 1 GB Sd kart, yedek pil kılıf toplam 370 USD almıştık. Türkiyede sadece Makina Erkayalarda 530 EURO + KDV idi var farkı hesapla(2005 mayıs ayı idi).

    Türkiyede satılamayan 256 MB Hyundai Mp çalar+radyo yu 46 Usd almıştım. O Tarihte benzer ürünler 110-130 USD idi Türkiye'de.

    Dizüstü bilgisayar da almıştım. Burası ise yine aynı metro sisteminde (Yeşil) 2 istasyon ileride veya geride idi
    (Sham Shui POO 'ya göre) MONG KONG istasyonunda inip yeryüzüne çıktığında yaya bölgesi olan bizim Beyoğlu İstiklal caddesine benzer bir caddeye çıkacaksın. Ama bizim istiklali 10 katla çarp yaya açısından. Her yer Dünya markalarıyla dolu mağazalar. Chanel, L'evis, VB. herşey var. Ayrıca bizim Teknosa, Bimeks bezeri onlarca teknoloji mağazası göreceksin. Diz üstü bilgisayarı bu caddeden almıştım. Aynı caddede aynı zincire ait 3 - 4 farklı mağaza görebilirsin şaşırma. Ama her mağaza farklı promosyonlar yapar aynı zincir olsa bile. Ben o tarihta HP Pavillon serisi bir dizüstü almıştım. Ki o tarihte ülkemizde satılmıyordu sonra geldi.

    Ana ürün aynı fiyattı zincir magazada ama yanında verdikleri promosyonlar farklı idi. Ben yedek pil, yedek adaptör (Biri işyerinde biri evde kullanıp taşımamak için yanımda) ve mikrofonlu kulaklık veren mağazayı yeğlemiştim. Bir başka şubesi tedek pil yerine + rem sağlıyordu.

    Bu Mong Kong semtinde ayrıca tüm dünya mutfaklarına ait dükkanlar bulabilirsin. Ben yiyebildiğim çin yemeklerini (Genelde deniz mahsüllü olanlarını seçiyordum) yiyordum. Bir de Gintaco adlı Japon lokantası yada büfesi diyelim) ping pong topu büyüklüğünde bir hamur içinde pişen yengeç etinden oluşan yemeği yemiştik. Çok lezzetliydi öneririm. Bizim İzmir lokması gibi düşün öyle yeniyor ayakta.

    Biraz karışık her telden oluyor anlattıklarım ama idare et, aklıma gelenleri unutmadan yazmak adına böyle oluyor.

    Kawloon Metro istasyonu da Ankara Kızılay gibi çok fonksiyonlu ve de çarşıları olan bir büyük Metro istasyonudur. Havaalından sonraki ilk istasyondur(Ama havaalanına çok uzaktır.) Hızlı trenle geliyorsun buraya molasız. Burada seri sonu ve Outlet tekstil, ayakkabı, çanta, valiz alabilirsin. Buradan Türkiye'nin 1/3 fiyatına markalı(Sahte değil, bu arada sahte mallarada denk gelebilrsin dikkat et) Adidas, Nike gibi ürünler alabilirsin. Ve samsonite, Dunlop gibi valizleride çok ucuz alabilirsin.

    Otelin Kawloon bölgesinde ise bir büyük kolaylık daha var bu istasyonda. Havaalaından gelip indiğinde bu istasyonda binebileceğin bedava otobüsler belli başlı büyük otellere ring sefer yapıyor. (Ne büyük incelik.)

    Yine bu istasyonda Türkiye' ye dönüşte çok işine yarayacak bir uygulama var. Check-in için havaalanına gitmeden bu işlemler bu istasyonda yapılıyor. Tüm hava yollarının (Thy dahil) kontuarları var. Burada işlemlerini bitirip uçuş kartını alıp bağajınıda teslim edip trene öyle biniyorsun. Bu neye benziyor biliyormusunuz arkadaşlar.

    Hani İstanbulda Taksimde Havaş otobüslerine biniyoruz ya. Tüm işlemlerin orada bittiğini ve bağajıda orada teslim edip havaalaınnda görmediğimizi düşünün. Bunun gibi bir şey. Bu müthiş bir rahatlık. Hele HonKong havaalanındaki hengame ve kalabalığı görünce bunun değeri daha iyi anlaşılıyor. Aynı Hizmet; En büyük istasyon olan ve Hong Kong adasında yer alan en uç istasyonda da veriliyor.

    Alış veriş dışında gezmeye zaman ayır derim. Hong Kong adasında(Burası ana yerleşim yeri filmlerde gördüğünüz gökdelenlerin olduğu yer) seyir tepesi var. İsmini yanlış anımsamıyorsam Pick Train diye bir finüküler sistemle tırmanılan zirve.(İst. Tünel gibi çalışıyor ama yer üstünde) Manzara inanılmaz, inmek istemeyeceksiniz. Tepede alışveriş ve yeme içme mekanları bolca var..

    Bir de Hong Kong adasında Dünyanın en uzun Yürüyen merdiveni var yaklaşık 1 Km. Sadece arada bazı caddeler kesiyor. Orada inip karşıya geçip yeniden biniyorsunuz. Üstü kapalı Yağmurda çok işe yarıyor. Bununla çıkıp Ünlü SOHO semtine gidebilirsin. Burası gece hayatının merkezlerinden biri. Geceleri çok renkli oluyor doğrusu. Mutlaka gidilesi bir yer.

    Ada ile anakara arasında karayolu tüneli, metro ve bizim şehirhatlarına benzer vapurlar ulaşım sağlıyor.. En güzeli ve görsel olanı vapurdur. Çok güzel fotograflık görüntüler verir bu yolculuk. Mesafe Yaklaşık İst. Bogazı kadar.

    Bir de mutlaka Lantau adasına git derim. En Turistik yeridir. Hong Kong adasından (Adanın en Yüksek gökdeleninin yakınlarından (Neredeyse önü) kalkan STAR FERY şirketine ait vapurlara biniyorsun. Yolculuk 45 dak. Adaya varınca Otobüslere biniliyor 30 Dk sonra çok büyük bir BUDA heykeli olan tepelik yere varıyorsun. Etraf çok egzotik. Tapınaklar, müzeler var. Giriş serbest. Fotograf çekmek içerde kısıtlı. Dışarda serbest. Buda heykelinin içi müze kat kat. Büyüklüğünü düşün. Dönüş aynı yolla veya farklı otobüsle havalanının yanına kadar gidip metroyla da olabiliyor. Farklı bir güzergah daha görmek adına biz havaalanı tarafından devam etmiştik. Şimdi sanırım bir seçenekte teleferik var. Biz oradayken inşa ediliyordu. Şimdi bitmiş sanırım Discovery belgesel kanalında yapım ve bitiş öyküsünü seyrettim daha sonra. Bunu da kullanabilirsiniz bitmişse.

    Aklıma gelenler bunlar; lafı uzattım biraz farkındayım. alışveriş derken turistik yerleri de anlattım. Çok istememe rağmen müzeleri gezmeye zaman kalmamıştı alışverişten. Şu bahsettiğim seyir tepesinde balmumu heykel müzesi var. Uzay müzesi de ilginçmiş ama biz gidemedik maalesef.

    Umarım yararlı olur sana. Merak ettiğin şey olursa yine yanıtlarım.
    Bu arada Uzakdoğuda en ucuz elk. eşya buradadır. Singapur, malezya ve Dubai Hong Kong dan daha pahalıdır eektronik konusunda. Tecrübeyle sabit, 2006 da da buraları gezmiştim ordan biliyorum.

    Hong Kong gezmeye değer bir yer. Aklıma gelmişken bir hoşluk daha anlatmadan edemeyeceğim. Burada deniz mahsüllerinin tamamı hem çok bol hemde ülkemize göre daha ucuz. Balık yiyeceğiz ama rakı orada olamz. Çaresi; giderken yeşilköy havalanı free shoplardan ince rakı bardakları da içinde olan bir rakı paketi alınır. Yanında Hong Kong'a götürülür.

    Hong Kong da balık restoranlarında kendi içkini götürmek serbest. Bu gelenek orada; istersen kendin içki getir istersen restorandan iste. Ama orada rakı yok. Roka yok. Şunu itiraf etmeliyim başka memlekette rakı içmekte ayrı bir keyif. Benim için renkli bir anıydı. Buranın adı Sei Kung (saykong gibi söyleniyordu) Taksiyle bizim otelden YTL 25 gibi bir değer tutmuştu. Dönüşte belediye otobüsleriyle dönmüştük. Balık fiyatları aynen türkiye gibi pazarlığa açık. Bizden farkı balık satandan alıp, balık pişiren başka yerde servis ettirebiliyorsun.

    İngilizcen varsa discoveryhongkong.com sitesinden yararlanabilirsin. Biz oradan çok yararlandık ve seyahat bilgilerini oradan oluşturduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vuralkan -- 10 Mart 2007; 23:15:47 >




  • merhaba
    birşey soracağım
    yakında bende Çine gidecegim
    Acaba Çİnden Honkong a geçebilirmiyim? Geçebilrsen nasıl giderim. Kaç saat sürer. Çİn'e geri döünş için vize falan gerekiyormu (sanki öyle birşeyler okumuştum)
    Çin tecribeniz varmı? Çinde nereden ucuza elektronik eşya, bilgisayar, fotoğraf makinası ,giyim eşyası alınır? Yardımcı olabilirmisiniz?

    teşekkürler!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: magicboyguccino

    merhaba
    birşey soracağım
    yakında bende Çine gidecegim
    Acaba Çİnden Honkong a geçebilirmiyim? Geçebilrsen nasıl giderim. Kaç saat sürer. Çİn'e geri döünş için vize falan gerekiyormu (sanki öyle birşeyler okumuştum)
    Çin tecribeniz varmı? Çinde nereden ucuza elektronik eşya, bilgisayar, fotoğraf makinası ,giyim eşyası alınır? Yardımcı olabilirmisiniz?

    teşekkürler!


    Çin'e vize gerekiyor. Ama Hong Kong'a vize gerekmiyor. Dolayısıyla Hong Kong'a gitmeniz olanaklı. Ama Hong Kong'a giriş çıkışta Çin vizeniz ne olur onu bilmem, araştırmanız gerek. Ama şöyle bir çözüm var bence. Çin'e gittiniz, işlerinizi bitirip Hong Kong'a geçtiniz ve Türkiye'ye direkt Çin'e geçmeden buradan uçarsınız sorun olmaz. Vize problemini araştırın derim. Vize tek giriş çıkış için ise Hong Kong'dan yeniden çine geçemezsiniz. NOT : Hong Kong Çin'e bağlı ama ayrı yönetimi, ayrı parası olan özel bir bölge. Bu sebeple Vize rejimi farklı. Çin Konusunda deneyimim yok.Oraya gitmedim.




  • bu ne biçim konu yaaa
  • @vuralkan

    Dostum cok tesekkur ederim yazdiklarin icin, kesinlikle gittigimde cok isime yarayacak. Okurken sanki kedimi Hong Konga gitmis gibi hissettim.
    Hemen bahsettiin siteyi de kesfe baslayacagim, hakikaten tekrardan cok tesekkur ederim yazdiklarin icin

    @dmc_dmx_mim
    Dostum Hong Kongda nereden elektronik alacagimi sormustum, saolsun vuralkan dostumuz da incelik gosterip her detayi anlatmis

    Evet ilginc bir macera olacak. Umarim firsat bulurum bol bol gezmeye bu ilginc memleketi. Ama naptiysam fiyatlari bulamiyorum nette. Mesela Cowon D2 4gbligin fiyatina bakmak istiyorum, ama bulamadim. Oralarda oturan birini bulmak lasim sanirim fiyatlari ogrenebilmek icin.

    Hayir fyatlari ogreneyim ki ona gore nakit aliym istiyorum yanima ama olmadi kredi kartindan cekcez artik. Bir de dslr makine de bakacagim umarim uygun fiyatlar bulurum.

    Saygilar




  • Nakit çok taşımaya gerek yok. Kredi kartı her yarda geçiyor. Biz kart kullandık ağırlıkla. Tercih sana kalmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.