Şimdi Ara

HONDA YAKIT TÜKETİMİ ( TÜM VERİLER TEK BAŞLIK ALTINDA ) (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.167
Cevap
6
Favori
467.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mombik arkadaşım, rica ederim..Civic'in 90 km sabit hızdaki yakıt değerini çok merak ediyorum, en kısa zamanda senden bekliyoruz..Belki biraz kaba hesap olacak ama, bence arabaların yakıt tüketimlerini karşılaştırmak için en objektif yöntem bu, 90 km sabit hız testi..Benim jazz İst şehiriçi trafiğinde bunun yaklaşık %50-60 fazlasını yakıyor, Civic için de aynı oranı kullanabiliriz diye düşünüyorum..Golf TSİ 140 hb test etmiştim, keşke diyorum o zaman 90 sabit hızdaki tüketimine baksaydım, o zaman çok yakıp yakmadığını anlardık..
    ftr35 arkadaşım, jazz'ın Civic ile karşılaştırılamayacağını sen de çok iyi biliyorsundur...Jazz ideal bir şehiriçi arabası, ekonomik, pratik ve sorunsuz...Mütevazi bir tercih yani..Senin araban 1.4 ise uyar, 1.6 ise yetersiz gelebilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 26 Nisan 2007; 0:25:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihsicakyuz


    Bende 97 model EuroCivic var, 1.4 motor.
    22 litre benzinle 360 km gitti.
    Ama otobandan seyrettim ve 2500 deviri ( 90-95 km/saat) geçmedim.

    Bence 10 yaşındaki bir araca göre gayet başarılı bir değer.

    Işık ve sevgiyle...


    BEN CİTY DE 16.97LT.BENZİN İLE ŞEHİR İÇİ DIŞI KARIŞIK TAM 300 KM YOL GİTTİM.KÜSURATI DA VAR.YER YER KLİMA AÇTIM.ŞEHİR DIŞINDA ZAMAN ZAMAN 120-150 LERE ÇIKTIM.ARABADA 2 KİŞİYDİK.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem27 -- 29 Nisan 2007; 13:31:16 >
  • City ve Jazz için normal değerler, gerçekten de çok ekonomikler, dikkatli kullanımda daha da düşebiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 29 Nisan 2007; 13:25:08 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: demircim


    quote:

    Orjinalden alıntı: jaziko

    arkadasım ben 2007 honda civic elegance otomatic kullanıyorum arabam 2500 km su an sehir ici 8.2 lt sehir dısı 5lt gordum saygılar



    Şehirden şehire değişir tabi

    ARKADAŞLER ŞEHİR İÇİNDE DE ŞEHİR DIŞINDA DA YOL,YÜK,TRAFİK DURUMU,HAVA ISISI,RÜZGAR YÖNÜ VE ŞİDDETİ,ARABANIN BUJİ,HAVA-YAKIT-YAĞ FİLTRELERİNİN DURUMU,LASTİK TABAN EBATLARI,ARAÇ AĞIRLIĞI,LASTİK HAVASI,KLİMA AÇIP-AÇMAMA VS...GİBİ DEĞİŞKENLERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR.ANKARA(KARASAL VE RAKIM YÜKSEK) VE İSTANBUL( 0 DENİZ SEVİYESİ) GİBİ İLLERDE BİLE FARKLILIK GÖSTERİR.OTO ÜRETİCİLERİ YAKIT TESTİNİ YAPARKAN MİNİMUM VERİLERİ DENİZ SEVİYESİNDE (0 RAKIM) ELDE EDERLER.DENİZ SEVİYESİNDEKİ İLLERDE YAKITBASINCIN AZ,OKSİJENİN BOL OLMASINDAN DOLAYI DAHA DÜŞÜK ÇIKAR.KIYASLAMADA BUNLARI GÖZ ÖNÜNDE TUTUN.KAÇAK BENZİN SATAN İSTASYONLARIN VERİLERİ DAHA YÜKSEK ÇIKAR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem27 -- 29 Nisan 2007; 13:34:23 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: burakNSX

    Tüm yazılanları okumadım ama rekor bendedir sanırım

    2004 civic duz

    Sadece sehirdısı 49 lt ile 960km yaptım yani 100km de 5,1lt yaktı

    110 BEYGİRLİK CİVİC SON KASADAN DAHA CİMRİ.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: therapist70

    quote:

    Orjinalden alıntı: mombik

    Arkadaşlar yine merhaba;
    Yukarıdaki mesajım, saatte 92 km sabit hızla giderken, trip B'yi sıfırlayıp yaptığım denemeye ilişkindi.
    Dönüşte yine ben=85 kg, eşim=55 kg, kayınpederim=en az 95 kg, kayınvalidem=55 kg, bagaj yükü=tahminen 100 kg olmak üzere toplam=390 kg yük var, klima hemen hemen sürekli açık olmak üzere 6,5 lt ortalama gösterdi.
    NOT:Dönüşte, benzin aldıktan sonra, 1 kereye mahsus sıfırladım ve hızım da ortalama 110 km civarıydı.
    Saygılar...


    Gidişte 4.1 dönüşte ise 6.5 yapmanızın en önemli nedeni yük veya hız değil..Bolu'dan İst'a yokuş aşağı gittiniz, dönüşte ise yokuş yukarı çıktınız, sebebi bu...Yoksa 92 km sabit hızla hiç bir Civic o kadar az yakamaz, çünkü bu jazz'ın bu hızda gösterdiği rakam (Jazz içinde tek kişi iken 90 sabit hızda 3.9'u gösterir)..


    DOĞRU BEN TRİBİ SIFIRLAMADAN ORTALAMA 3.4 LERİ GÖRDÜM.AMA YOKUŞ İNERKEN... BİR DE SIFIRLAYIP DENEMEYİ DÜŞÜNÜYORUM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem27 -- 29 Nisan 2007; 13:43:14 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Halim7889

    yok 1,5 litre yakıyordur o sen yanlış hesap etmişsin

    DOĞRUUU.JAZZ VE CİTY LER İÇİN BU DEĞERLER SIRADAN(ŞEHİR İÇİ 6,ŞEHİR DIŞI 4,8)YENİ REKORLAR PEŞİNDEYİZ.ÖRNEĞİN ANKARA DİKMEN CAD. REKORUM YAZIN 5.3 ANLIK DEĞİL ORTALAMA!BİR SONRAKİ BENZİN ALIMINA KADAR.POMPADAN POMPAYA HESAPLANMIŞTIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem27 -- 29 Nisan 2007; 13:57:10 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mombik

    Arkadaşlar günaydın;
    Hafta sonu, İstanbul'a gidiş ve dönüşte Civic Premium aracımın yaktığı benzin miktarını yazmıştım. Zannedersem bazı yanlış anlaşılmalar olmuş.Bunları düzeltmek için bazı hususları yeniden yazıyorum.
    BOLU'dan İSTANBUL'a gidişte, Enteresavar arkadaşımızın, aşağıdaki tavsiyesini denemiştim ve 4,1 lt'yi hatta 4,0 lt'yi, otobanda, 5.viteste, 92 km sabit hızda giderek görmüştüm.

    quote:

    biraz daha anlaşılır yazayım öncelikle benzin aldıktan sonra trip a yı sıfırla, böylece aldığın miktar benzinle ne kadar yaktığını daha iyi anlarsın. sıfırlama yapmazsanda ortalama çok uzun bir süreyi kapsayacağından sonuç doğru gostermez(istediğin sonucu goremezsin)
    90 km sabit hızda giderken trip a yı sıfırlayıp ne yaktıgını ölçebilirsin..umarım faydalı olabilmişimdir ..saygılarımla


    İSTANBUL'dan BOLU'ya dönüşte ise; Kurtköy'de benzin alıp, sıfırlamıştım, otobanda, yine 5 viteste, genelde 110 km sabit hızda gitmiştim.Başlangıçta, yol, bazı yerlerde 2 şeritli ve kalabalık olduğu için 95 km sabit hızda gittim ve tüketim 5,5 lt'ydi ama yol tekrar 3 şeritli olunca, hızı da 110 km'ye sabitleyerek klimayı da açınca 6,5 lt'yi buldu ve yanlış hatırlamıyorsam, ortalama o şekilde bitti.
    İnşallah bu kez, anlaşılır şekilde yazabilmişimdir.
    Saygılar...

    CİVİC YENİ KASALAR 100 Ü GEÇMEDİKÇE ŞEHİR DIŞINDA EKONOMİK.SORUN 4000 DEVRİ GEÇİNCE VE ŞEHİR İÇİNDE BAŞLIYOR




  • Arkadaslar merhabalar,

    2001 model Accord 1.8 aldim (otomatik vites), aracta bilgisayar olmadigindan tam olcemedim, anak 270 km'de yarim deponun biraz uzerinde gosterge (100-110 km ortalama hizla). biraz fazla mi sizce? LPG taktirmayi dusunebilirim.
  • Civic Otm sahipleri, arabanız çok yakıyor diye endişelenmeyin..Beterin beteri var..Autoshow dergisinde Jetta TSİ 140 hb DSG'nin test sürüş var..Yakıt tüketimi 10.1 lt..Aynı dergi Civic Sedan otm'yi 8.3 olarak ölçmüştü..Bu sayıda Nissan Qasqhai 140 hb, neredeyse 1.5 tona varan ağırlığı ve CVT şanzımanıyla 9.2 yakmış..TSİ'lerin ekonomisi nerede??
  • ewt ya bnde az önce dergiyi okuyordum 10.1lt yi görünce çok şaşırdım. 544km de menzil yazmış.. 1.4 motor we böle bi yakıt tüketimi çok fazla...
  • passat sehır ıcı nekadar zorlarsan 11ltyı geciremedim+klıma makul bı zorlama sozkonusu sehır dısı denebılecek bı mesafede 6ltyı rahatlıkla gorebılıyo ortalama hızlarda bu araba 2000cc ve 1300kg cıvarı bı agırlıga sahıpp eyer azdaha sabırlı olursan daha da dusurulebılır kanaatındeyım full donanım higihline ve a1 sınıfı bı arac selam ıle

    quote:

    Orjinalden alıntı: jaziko

    baydisiplin civic sınıfının en az yakanı gercekten ekim ayından itibaren kullanmaktayım hemde en konforlusu gercekten bir ust sınıf lux unu sunuyor
    city de jazz ın sedanı diyebiliriz gorunus haric hersey aynı esimde jazz kullanmakta oda kendi sınıfının en az yakanı
  • Manuel JaZZ - martta aldım ilk ikibin kmde şehir içi ort ; 6.0 şehir dışı ort; 4,9-5 yaktı ancak 200 km bakımına götürdükten sorna birden değerler şehir içi 7,5-8 şehir dışı 6-6,5 seviyelerine çıktı servise götürdüm kullanımdandır dediler ama benim kullanımım hiç değişmedi...
  • Civic Sedan OTM 90 km sabit hızda kaç yakıyor?? Trip'i sıfırlayıp deneyen arkadaş var mı??
  • evet, ben bunu denemiştim. araç otomatik sedan dream, ortalama 5.0 bazen 5 in altına da düştüğü oldu.
    otomatik jazz ı da deneme şansım olmuştu, değerler hemen hemen aynıydı açıkçası şaşırmıştım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: therapist70

    Civic Sedan OTM 90 km sabit hızda kaç yakıyor?? Trip'i sıfırlayıp deneyen arkadaş var mı??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sovalye99 -- 8 Mayıs 2007; 22:22:19 >
  • Sovalye, verdiğin bilgi için teşekkürler..Eğer 5'i görüyorsa bu çok çok iyi bir rakam...Fakat jazz (CVT) için doğru değil, jazz'ın ki 3.9-4 lt civarıdır (kendim kullandığım için biliyorum)..
    quote:

    Orjinalden alıntı: sovalye99

    evet, ben bunu denemiştim. araç otomatik sedan dream, ortalama 5.0 bazen 5 in altına da düştüğü oldu.
    otomatik jazz ı da deneme şansım olmuştu, değerler hemen hemen aynıydı açıkçası şaşırmıştım.

    quote:

    Orjinalden alıntı: therapist70

    Civic Sedan OTM 90 km sabit hızda kaç yakıyor?? Trip'i sıfırlayıp deneyen arkadaş var mı??


  • Terapist,
    Dün denedim, trip a yı sıfırladım, 90km sabit hız, arabada iki büyük, bir bebek vardı. 4,5l gördüm. Ama sadece 12km yaptım ne kadar doğru sonuç bilemiyorum. Şehiriçi hala 10-10,5l.
    Slm.

    quote:

    Orjinalden alıntı: therapist70

    Civic Sedan OTM 90 km sabit hızda kaç yakıyor?? Trip'i sıfırlayıp deneyen arkadaş var mı??
  • Ersincem, verdiğin rakam gerçekten inanılmaz (üstelik tek başına değilmişsin)..Bu değerin böyle bir arabada elde edilebilmesi için yolun düz değil, biraz yokuş aşağı olması gerek diye düşünüyorum..Çünkü 90 km sabit hızda 4.5 lt yakan motorun şehiriçinde 10 lt'nin üzerinde yakması bana imkansız gibi gözüküyor..Bir başka olasılık ise şu; Şehiriçinde çok kısa mesafelerde kontak açıp kapatıyor olabilir misin??
  • Terapist,
    Haklı olabilirsin, şehiriçi gittiğim en uzak nokta bostancı-göztepe, genellikle hafta sonu arabayı kullanıyorum. Gittiğim mesafeler 10-15km civarında, bilmiyorum bu mesafeler çok kısa olarak mı adlandırılabilir.

    Diğer taraftan 4,5lt yi Arkeon evlerinden bostancı ya gelirken otobanda yaptım. Düz yol değildi ama hem yokuş yukarı çıkıyor hemde aşağıya iniyor. tabi burda da mesafe kısa olabilir (12km), uzun süreli denemek gerekli bence.
    Slm.
  • -City Sport/Manuel- Ankara'da Ekim 2006'da 95 ytl'lik benzinle 470 km, Mayıs 2007'de 50 ytl'lik benzinle 281 km yol yaptım. bu mesafelerde şehiriçi koşulları oranı %60-70 arasıdır.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.