Şimdi Ara

Honda'nın Gerçek Yüzü ( Detaylar İçerde ) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
449
Cevap
7
Favori
14.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • drnero D kullanıcısına yanıt
    YERDEN GÖĞE KADAR HAKLISIN KARDEŞ. ANCAK SADECE HONDA İÇİN DEĞİL. SÖYLEDİKLERİN TÜM MARKALAR İÇİN GEÇERLİ OLMALI. Mitsubishi'nin A segmentindeki araç 41 bin lira. BEN 8 YILDIR BİNDİĞİM ARACIMI ÇÜRÜYENE KADAR DEĞİŞTİRMEYECEĞİM BU GİDİŞLE. FİYATLAR ALDI BAŞINI GİDİYOR. EV FİYATLARINA YAKLAŞTI. BİRİNİN ÇIKIP "DUR" DEMESİ GEREKİYOR...
  • Adamlar devletin uyguladığı vergi sistemine göre fiyat belirlemek zorunda kalmışlar ve bunu yapmışlar, ben ortada bir anormallik veya yeni tespit edilen bir şey göremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim.a kullanıcısına yanıt
    BU FİYATLARI SİLAH ZORUYLA MI TESPİT ETMİŞLER...HONDA YETKİLİLERİNİ BİRİLERİ TEHDİT Mİ ETMİŞ BU FİYATLARI KOYACAKSINIZ DİYE...NE DEMEK BU ''ZORUNDA KALMIŞLAR'' OLAYI YAPMAYIN ARKADAŞIM YAA..SANIRSINIZ Kİ 1.6 LİTRE ARAÇLARDAN % 60-70 ÖTV ALINIYOR DA ONLAR DA ANCAK BU FİYATLARI KOYABİLMİŞLER...KİMSE BURDA BİZE HONDANIN KAZIĞINI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞMASIN...

    KAZIK TÜM HAŞMETİYLE ORTADADIR...HEM DE EARTH DREAMS TEKNOLOJİSİYLE OSTİMDEÜRETİLMİŞ BUNLAR
     Honda'nın Gerçek Yüzü ( Detaylar İçerde  )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

    Devlet otomotiv piyasasına artık müdahalede bulunmalı. Corolla'nın 71 megane'ın 72'den satıldığı yerde müdahale şart. Adamlar artık net satış fiyatları üzerinden bile kazıklamaya çalışıyor. Şok olarak okudum ve böyle devam ederse daha çok böyle şeyler okuyacağız.

    Devlet araç fiyatlarının belirlenmesinde direkt müdehale edemez, burası çok şükür kapitalist, serbest piyasa ekonomisine haiz bir ülkedir. (!)

    Şu olabilir ama, devlet banka kredi kartlarında olduğu gibi araç kredilerinde düzenleme yapar, herkes kaldıramayacağı yükün altına girmez.

    Kredi vadeleri ve araç bedeline ne kadar oranda kredi verileceği iyicene sınırlandırılır. Tüketim azdırılmaz daha da sündürülür.
    Otomotiv piyasası canlanacak diye halkımız borç batağında mı yüzsün? Endüstri gitsin ihracat yapsın, afrikaya asyaya satsın ürünleri.

    Bizim gibi bir ülkede insanların hobisi, eğlence anlayışı araba satın almak, binmek ve avm 'ye gitmekten ibarettir, bir de futbol.
    Bu durumda ister istemez herkes borçalanarak krediyle sıfır araba alma, çevresine hava atma, yeni modele geçme sevdasına kapılıyor. Eğitim şart.

    99 tl verip 2 imza çakıp eve sıfır araçla dönüyorsun, o günden senden keyiflisi yok. Peki sonra?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 1 Kasım 2013; 20:17:18 >




  • Valla Türkiye bu forumdan ibaret değil. Biz burada sabaha kadar kendimizi parçalayalım bizim insanımız gidip yine alacak. Honda-Toyota-VW farketmiyor. Adamlar fiyatı belirlerken Ahmet Abi CRV'nin fiyat işini napıcaz demiyor. Piyasaya göre belirliyor. Kaç kişi bunun için uğraşıyor. Tamamiyle arz-talep dengesi, bizim insanımız dizel oldu mu kendini kaybediyor. Kimse kimsenin kafasına silah dayayıp zorla satmıyor.
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=25989293&p=1
    Aradan 5 sene geçmiş değişen birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arz taleple adamı böyle seviyorlar işte. çözümü tüketicide ama tüketicinin de eli kolu devlet tarafından bağlı.
  • Valla hiçbir markaya babamın firması muamelesi yapmam. Eğer biraz insanımızın beyni çalışsa onlar da yapmazdı bu muameleyi ancak okadar at gözlüğüyle bakan var ki alenen kazığı dahi savunan çıkar şimdi...

    Eee kalite bu ucuza alınmaz falan derler. Başka meşhur bir marka için dedikleri gibi ; biraz eleştirsen "tok kapı sesi yeter" diyenler vardı düne kadar...
    Hala da varlar ama forumda alay konusu olduklarından sessizce içlerinden diyorlar artık

    Neyse, normalde dizel otomobiller 10-15 yıl öncesine kadar tercih bile edilmiyordu ancak astronomik akaryakıt (özellikle benzin) zamlarından sonra çok rağbet gördü.

    E haliyle satıcılar da kazların paytak paytak galerilere ve satış ofislerine koştuğunu görünce dayanamadılar. Hazır elimizin altına gelmişken bi güzel yolalım dediler.

    Suç bu otomobilleri bu fiyattan satanlarda mı? yoksa inatla ve ısrarla kazık yediğini bile bile satın alanlarda mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    quote:

    Orijinalden alıntı: RoLaN

    honda nın kazığının farkına varacak kadar bilinçlisiniz 70 bine golf alıyorsunuz

    Golf 65 bindi içime sinmediği için diğer alternatifleri değerlendirmeye başladım . yukarda bir arkadaşla aynı konuyu tartştık tekrar başa sarmayalım nonları okuyun isterseniz ... Netice itibariyle bana hak vermişti. Ama size de sorayım Yılda 25-30 bin yapan bir kullanıcıyım bana ne önerirsiniz ?

    55 bin tl ye full donanım megane,c4 yada mazda3 dizel öneririm.
  • ARACIN LANSMANI ANTALYADA YAPILDIKTAN SONRA BAZI OTOMOBİL HABER SİTELERİ İNTERNETTEN HABERİ VERMİŞ, HONDA TR'NİN FACEBOOK SİTESİNDE DE LANSMAN HABERİVAR..YALNIZ BENİM DİKKATİMİ ÇEKEN BİŞEY VAR, ÖZELLİKLE FACE'DE BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUK FİYATTAN ZİYADE CİHAZIN OTOMATİK OLMAMASINA ODAKLANMIŞ...ANLAŞILAN O Kİ BU ARACI OTOMATİK BEKLEYN ÇOKMUŞ..GELMEYECEĞİ AYLAR ÖNCESİNDEN BELLİYDİ AMA YENİ BİR HAYAL KIRIKLIĞI KAYNAĞI DAHA ÇIKTI ORTAYA..HELE HELE İSTANBUL GİBİ BÜYÜK ŞEHİRLERDE YAŞAYANALAR ARTIK OTOMATİĞE OLMAZSA OLMAZ GÖZÜYLE BAKMAYA BAŞLADI..BANA GÖRE OLSA İYİ OLUR AMA ÇOK DA ELZEM DEĞİL..AMA GÖRÜNEN O Kİ BU EKSİKLİK HONDAYA SATIŞLARDA BİR DARBE DAHA VURACAK..

    YIL SONU SATIŞ RAKANLARINI MERAKLA BEKLİYORUM..FORUMA KATILAN VEYA İZLEYEN SATIŞ MÜDÜRÜ/TEMSİLCİSİ ARKADAŞLAR VARSA LÜTFEN BİZİMLE PAYLAŞABİLİR MİSİNİZ ARALIK SONU KAÇ TANE SATIŞA RAKAMINA ULAŞACAKSINIZ...GERÇEKTEN ÇOK MERAK EDİYORUM...

    YİNE OTOMATİĞİ OLMAYAN CİVİC HB DİZEL BAHARDAN BU TARAFA KAÇ TANE SATTI ACABA, BEN YOLLARDA HİÇ GÖREMİYORUM DA

    EARTH DREAMS OLDUĞUNDAN HERALDE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drnero -- 1 Kasım 2013; 21:01:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoLaN

    quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    quote:

    Orijinalden alıntı: RoLaN

    honda nın kazığının farkına varacak kadar bilinçlisiniz 70 bine golf alıyorsunuz

    Golf 65 bindi içime sinmediği için diğer alternatifleri değerlendirmeye başladım . yukarda bir arkadaşla aynı konuyu tartştık tekrar başa sarmayalım nonları okuyun isterseniz ... Netice itibariyle bana hak vermişti. Ama size de sorayım Yılda 25-30 bin yapan bir kullanıcıyım bana ne önerirsiniz ?

    55 bin tl ye full donanım megane,c4 yada mazda3 dizel öneririm.

    Yeni kasası çıkmış mazda 3 'ü mü?
    3. makyajı yemiş meganı mı ? ayrıca 55 bin hangi megane var ?
    C4 alt sıralarda da olsa aklımda olan bir araç .. Hocam açıkçası citroen bana çok güven vermiyor , yoksa C4 fena araç değil .
    Hocam şu an 1.4 insigniaya odaklandım , onu da opel çok şişirdi . Daha yaz başında 58-59 bine satılan 1.4 edition elegance makyajla 69 bine fırladı.
    Yıl sonunda 65 bin altı fiyatlara inerse alma ihtimalim yüksek .
    O da olmazsa C sınıfını tekrar değerlendirip karar verecem . Benim için az yakma mevzusu çok önemli , dizel veya lpg uyumlu bir model alacam. Yüksek performan aramıyorum ama çekiş konusunda sıkıntı veren araç da insanı uzun yolda çileden çıkarıyor . 1.6 atmosferiklere o yüzden biraz şüpheyle bakıyorum ( Şu an punto 1.4 atmosferik 95 hp aracım var beni tatmin etmiyor )




  • Aslında aracı almak isteyen arkadaşlar, vazgeçenler ( ben ikisindende değilim ama organizasyona katılırım) toplansanızda Honda merkezi mail yağmuruna tutsanız Honda Türkiye'yi şikayet etmek namına. Bu yüzden crv almaktan vazgeçtiğinizi belirtin bence bir etkisi olacaktır... Yoksa burda tartışıldığıyla kalır.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrPinPrick

    Aslında aracı almak isteyen arkadaşlar, vazgeçenler ( ben ikisindende değilim ama organizasyona katılırım) toplansanızda Honda merkezi mail yağmuruna tutsanız Honda Türkiye'yi şikayet etmek namına. Bu yüzden crv almaktan vazgeçtiğinizi belirtin bence bir etkisi olacaktır... Yoksa burda tartışıldığıyla kalır.....

    + 1 Ama kaç kişi toplanabilir ki?
  • Disconnectus_Erectus kullanıcısına yanıt
    BEN VARIM..KATILAN ÇOK OLACAKTIR BENCE..ZİRA HONDA TR BİZİ PEK KAALE ALMIYOR..CVP BİLE VERMEDİLER..

    ONLARA GEREKLİ CEVABI BİZLER VEREBİLİRİZ AMA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    Merhabalar arkadaşlar
    Mayıs ayında 65 bine golf alacakken , 1.6 dizel crv geliyor diye ertelemiştim , makyajlı insigniayı da görmüş oluruz hem demiştim.
    Daha geniş , daha rahat , hafif off-roadda da kullanılır diye beklemeye karar verdim , 4-5 ay bekledim ,golf 4 5 bin zamlandı .
    Ve sonuç ne oldu , 28 yaşımda bir otomobil tutkunu olarak ( Premium markalar hariç ) gördüğüm en büyük fırsatçılık ve tutarsızlıkla karşılaştım.

    Ülkemizde bilindiği üzere 1.6 hacime %40 , 1.6 Üzerine 2.0 hacime kadar % 80 ötv alınıyor . Ayrıca ötv'li fiyat üzerinden %18 de kdv alınıyor .
    Hesaplamaları buna göre yapacam , detayları konu dağılmasın diye yazmayacam . Hesabımda yanlışlık bulan olursa detaylarıyla konusuruz . Küçük küsuratları yuvarlıyorum .

    1-Şimdi başlangıç olarak CRV vergi dilimi 1.6 hacime kadar bizle nerdeyse aynı olan İngilterede 73 bin lira ile başlıyor .. Aylarca buna bel bağladık , çünkü dizel civic hb Türkiye-ingiltere fiyatları aynıydı . Bizde ise 82 bin lira ile pazara giriş yaptı . Yani nerdeyse 10 bin daha pahalı …

    2- %80 ötv’li , 2.0 benzinli , 4x4 , otomatik elegance donanım 95700 .
    1.6 , %40 ötv ,manuel ,4x2 dizel CRV elegance 93 bin .
    Arada 21 bin ötv farkı var , 10 bin kadar da otomatik , 4x4 farkı var .
    Yani toplamda 30 bin kadar fark varken Honda dizeli sadece 3 bin ucuza satıyor . El insaf….
    Yani klasik dizel kazığı diğer firmalarda 10 bin kadarken , Hondada 27-28 bin…

    Bu hesapları yaptığımız zaman bazı arkadaşlar vergi vs. diye itiraz etti , kafalar karışmasın diye bundan sonraki hesapları
    ötv ve kdv den arındırılmaş net fiyatlar üzerinden yapacam .

    2.0 benzinlinin elegance net fiyatı 45 Bin lira.
    1.6 dizelin elegance net fiyatı 56 Bin lira.
    Fark 11 Bin lira , ayrıca 2.0 litre olan otomatik ve 4x4 . Yani hem hacim , hem şanzıman , hem çekiş sistemi artısı var .
    bu artıların hepsi için net fiyata sadece 6-7 bin eklesek herhalde kimsenin itirazı olmaz . Kısacası Honda net fiyatlarda dizele 17-18 bin fark koymuş .

    Şimdi burada fırsatçılığı göz önüne serme zamanı ; Ülkemizde firmalar dizel farkı olarak ne istiyor ?
    VW, Toyota,ford,reno vs. genelde 10 bin civarı değil mi ? Hesabını yapıp vergileri düşersek 6 bin net rakamı ortaya çıkar , gerisi vergi çünkü.
    Yani firmaların benzinli dizel farkından aldıkları para 6 bin , peki Honda ne alıyordu ? 18 bin , tam 3 kat fark var !!!
    Bazı arkadaşların ama onlar otomobil , CRV ise cip dediğini duyar gibiyim . O zaman hemen rakibine bakalım .
    QQ 1.6 benzinli ile 1.5 dizel arasında 8 bin fark var , vergisiz fiyatta fark 5 binin altında .
    Tamam o 1.5 dizel , hemen 1.6 dizelin hesabını yapalım 1.6 benzinli ile arasında 12 bin fark var . Net fiyata bakarsak 7 Bin çıkar ….

    Görüldğü üzere Qasqai’ye göre de Honda dizelden 3 kat fazla alıyor net fiyatlara göre .
    Vergileri de ekleyince tüketiciye yansıyan fiyat 30 bine yaklaşıyor işte yukarda ilk paragrafta anlattığım gibi…
    1.6 dizel fırsatçılığını böylece gözler önüne serdik .

    Şimdiii bazı arkadaşlar " sanane kardeşim belki Honda dizelden 3 kat fazla kar etme stratejisi güdüyor .
    hondanın dizeli bambaşka , çok özel süper vs." diyebilirler , işte burada da hondanın tutarsızlığını göz önüne serme zamanı .

    Hondanın diğer modeli civic hb’ye bakalım . 1.4 benzinli modelle 1.6 dizel arasında 12 bin fark var .
    Vergisiz net fiyat 7 BİN lira diğer tüm firmalarda olduğu gibi , evet yanlış görmediniz.
    Hatta bu motor 1.4 , aslına bakarsanız farkın daha da açılması lazımken kapanmış …
    Velhasıl kelam Honda bir modelinde dizel farkı 7 bin isterken diğerinde 17-18 bin istiyor .
    Aynı motor ama araçlar değişinde NET FİYATLARDA 10 binden fazla fark oluyor . Böyle bir tutarsızlık olabilir mi?

    Honda Tr’yi kimler yönetiyor , neyin kafasını yaşıyor , nasıl böyle kararlar alabiliyorlar hayretler içindeyim .
    4-5 ay beklediğimemi yanayım , 4-5 bin golf fiyatlarındaki artışa mı yanayım bilmiyorum .
    Bazı arkadaşlar Honda bu arabayı 80 binden aşağı vermez dediklerinde kardeşim hesap-kitap Avrupa fiyatları belli saçma sapan konuşma diye linç etmiştik .. Hepsinden burada özür diliyorum .

    Son söz bu firmalara böyle yapma imkanı veren lanet vergi sistemidir. Bu ucube sistem olmasa firmalar bu fırsatçılığı yapamaz .
    yeni sistemi hala eleştirenler-istemeyenler var . Ne diyeyim demek ki bize müstehak.

    Yazdıklarımı okumadan cevap vermesin kimse lütfen , 1 sayfayı okuyacak kadar beyin konforunu bozmaktan aciz olanlar konu dışında falan takılsınlar .

    Saygılarımla…

    Edit: Benim Hondaya güvenip bekleme nedenim linkini vereceğim videoda müdürlerinin söylediği sözlerdir , Fiyatta mütevazi , satış rakamlarında agresif olacaz demişti . Yani tüketiciyi kandırdılar ...
    http://video.sozcu.com.tr/2013/video/haber/makul-fiyat-agresif-satis.html

    sen canını sıkma almayız olur biter.
    hesap ortada.
    bir bu distirübütörlere, bir de kurbanda kasaplara gıcık oluyorum.
    fırsatçılıkta birbirinden farkı yok bunların




  • ffate F kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drnero

    BEN VARIM..KATILAN ÇOK OLACAKTIR BENCE..ZİRA HONDA TR BİZİ PEK KAALE ALMIYOR..CVP BİLE VERMEDİLER..

    ONLARA GEREKLİ CEVABI BİZLER VEREBİLİRİZ AMA

    ne yapılabilir ? twitterda konu açabliriz , merkeze mail yazabiliriz .
    iyi ingilizcesi olan birisi burdaki konuyu ingilizceye çevirirse gönderelim topluca .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drnero

    BEN TEST ETTİM ARKADAŞIM..ARABAM.COM'A BAZI NOKTALARDA KATILMIYORUM..MOTOR KONUSUNDA HANTALLIKTAN ONLAR DA BAHSETMİŞ, ALT DEVİRLERDE CANSIZ DEMİŞLER..VALLA BEN ONDAN ÇOK DAR TORK BANDINDAN VE GAZA YÜKLENİNCE GELEN MOTOR SESİNDEN RAHATSIZ OLDUM..TAMAM İLK ÇALIŞMADA SESSİZ, YOL SESİ KONUSUNDA BAŞARILI..AMA ANİ HIZLANMALARDA CİHAZ--> B A Ğ I R I Y O R...BU SES DE ŞAHSEN BENİ RAHATSIZ ETTİ...SİZLERİ BİLEMEM

    ADAM GİBİ TEST EDİP DE AKSİNE SÖYLEYEN ÇIKSIN KARŞIMA..

    Hocam Civic HBdeki motordan daha güçlü modifiye motorla geleceğiz dedi Sn. Honda Türkiye Pazarlama Müdürü Güray Yücel. Ben Civic HBde bile alt devirlerde yığılıyor dedikleri motorun aynısının olacağını bilsem kesinlikle beklemezdim. Sadece fiyat olarak değil motor olarak vaadleri de kolpa çıktı. Honda fanboyları için linki tekrar veriyorumhttp://www.youtube.com/watch?v=OKWor3Qb4_U (fanboylar en başından itibaren izler kesin , normal insanlar 1:30dan itibaren baksın , CRV dizel motoru modifiye daha güçlü olacak diyor Sayın Muhterem Güray Vural)




  • 10 yılı aşkın bir süredir ekonomiyle ilgilenirim. Sosyal bilim olmasından mütevellit ekonomide sayısız teori ancak az sayıda kanun vardır. Bu kanunların en bilineni "Say Yasası" dır ve her arz kendi talebini doğurur olarak bilinir. Bunu ortaya koyan kişi Jean - Baptiste Say'dır. Merhuma saygı duymakla beraber adaşını daha çok tutarım: Jean Baptiste Colbert. Buyrun onu da Kriz yıllarından bir köşe yazısı ile Şükrü Kızılot'tan tanıyalım. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=116539
  • honda nın eskisi kadar tasarımları da güzel değil ki haydi bir nebze olsun bahane olsun vatandaşa.. Honda yakında mazda ve mitsubishi gibi ayda 50 tane araç satacak halde olacak.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.