Şimdi Ara

HONDA JAZZ Kronik Sorunları: Piston Vurması (Piston Slap), Porya Rulmanı ve Korna Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
24.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Belirtilen sorunlar bence çok önemli değil.Başka markalardaki sorunları araştırsanız ne düşünürdünüz? Bence jazz: yakıtıyla,bagajıyla,ciddi sorun çıkarmamasıyla sınıfının eniyi arabası diyebilirim.ama tipini bir türlü sevemedim.
  • Birinci nesildeki CVT sorunu:

    "Otomatik Jazz'ımı sadece 13.000 mil (20.800 km) kullanmıştım ki CVT şanzımanının değişmesi gerektiği ortaya çıktı. Fiyatının 6000 paund olduğunu öğrenmemle durum daha da kötü bir hal aldı.Bu problemi yaşayan başka Jazz sahiplerini de duymuştum."

    "çok az ya da kısa mesafelerde kullanmanız durumunda CVT şanzımanın bantları (kayışları) kendi kendine tahrip olabiliyor. CVT'lerin diğer bir sorunu da elektromanyetik debriyaj arızası"

    "Nadir görülüyor olabilir ama sonuçta Honda'nın "Evet, farkındayız" dediği bir sorun. İyi ki CVT almamışım, şu anda "Ya çıkarsa?" diye soğuk terler döküyor olurdum. CVT'nin performans, verimlilik ve konfor açısından diğer otomatiklere göre tartışılmaz üstünlükleri olduğu doğru ama bozulursa tamir ettirebilmek için arabayı satmanız mı gerekecek? Kalsın, ben düze devam ediyorum."

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:s2h651CPsTkJ:hondajazz.blogspot.com/2008/02/birinci-nesildeki-cvt-sorunu.html+honda+jazz+sorunlar%C4%B1&cd=2&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr

    "CVT sorunumuza gelince: Jazz'ın 100 bin km testlerinde özellikle 80 bin km'den sonra CVT arızalarının sıklaştığı ve bunun da Honda yetkililerince kabul edildiği yazar..Daha genç yaştaki CVT'lere görülen sorunlar muhtemelen ya kullanım hatası ya da istisnai fabrikasyon hataları olabilir ( bu arada CVT hatası olarak kabul edilir mi bilmem ama benim aracım 50 km'deyken birgün P'den D'ye geçmedi ( vites topuzundaki mandal basmadı)..Fren müşürünün algılamasında geçici bir bozukluk dendi, üzerinde durulmadı) .."

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:o7WtxGqq_aoJ:www.jazzcikardesler.com/jazzforum/topic-t1589-15.html+http://www.jazzcikardesler.com/jazzforum/birinci-nesildeki-cvt-sorunu-t1589.html&cd=6&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&source=www.google.com.tr

    Bu forumda Honda'nın otomotik viteste en iyisi olduğunu okumuştum.Rahatlığından ve yokuşta kaydırmazlığından (?) dolayı Cvt şanzıman istiyordum. Bir araştırayım dedim. Hevesim kursağımda kaldı Bu gidişle araba alamıycaz galiba ..




  • Arkadaşım bu kadar şey yazılmış, üstüne hala tek tük münferit durumları bulup çıkartıyorsun.

    Bence de sen Honda Jazz alma.




    Benzer bir araştırmayı başka markalar için yapsan Honda Jazz için bulduklarının kat be kat fazlasını bulursun.


    Konunun ilerleyişinden bu konuyu gerçekten Honda Jazz almak için mi yoksa Honda Jazz'ın çıkmış / çıkabilecek sorun ve hatalarını ifşa etmek için mi açtığını sorgulattın bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23

    Arkadaşım bu kadar şey yazılmış, üstüne hala tek tük münferit durumları bulup çıkartıyorsun.

    Bence de sen Honda Jazz alma.




    Benzer bir araştırmayı başka markalar için yapsan Honda Jazz için bulduklarının kat be kat fazlasını bulursun.


    Konunun ilerleyişinden bu konuyu gerçekten Honda Jazz almak için mi yoksa Honda Jazz'ın çıkmış / çıkabilecek sorun ve hatalarını ifşa etmek için mi açtığını sorgulattın bana.





    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluk 23



    quote:

    cvt şanzıman hakkında yazdıklarınıza bir itirazım yok benim bu konuyla ilgili zamanında yaptığım araştırmalar neticesinde bu şanzımanda çıkacak bir arızanın tamirinin mümkün olmadığı ve komple şanzıman değişimi yoluna gidildiği şeklinde aklımda bir not kalmış.
    konuyla ilgili bilgi ve tecrübesi olanlar paylaşırsa gerçekten çok faydalı olur diye bunuda ekleyeyim.


    Kadir Usta da bunu söyleyip durur. :)

    CVT için ayrı bir başlık yoktu, sabah sonradan ekledim. Nette de bir sürü arıza yaşayan örneği var.

    Gerçi son mesajınızda tamirle ilgili gelişmelerden bahsetmişsiniz.

    Abimin 110 bine yaklaşan Jazz aracı var elimizde. Sıfır problem. Sırf yeni kasa Jazz'larda CVT yok diye aracını değiştirmedi.

    "Satsam aynı konforu bana verecek başka bir araç yok" der.

    Galiba ben de benim Jazz için aynı şeyleri düşünüyorum.



    Kaynak: Otomatik vitesli araç alacakların dikkatine ...

    @Haluk Bey,

    Yukarıda linki geçen konunuzu ve Test sürüşü izlenimleri ----41 kere Maşallah --:) başlığınızı inceledim. Onca aracın test sürüşünü yapmış biri olarak yanılmıyorsam hala 2008 Jazz Elite CVT sahibisiniz ve CVT şanzumanlı 2012 HONDA JAZZ 'ı dört gözle bekliyorsunuz.

    JAZZ'ı tercih edersem, 2. el almayı düşündüğümden benim için daha riskli olacak. Garanti sürecinde kullanıp elimden çıkarma gibi bir durum olmayacak.Bu yüzden bu kadar ince eleyip sık dokuyorum.Alacağım araçta karşılaşabileceğim bütün sorunları bilmek isterim ve bunları bir başlıkta toplayarak araştırmalarımın başka arkadaşlara da faydalı olmasını istedim.

    Haklısınız, benzer bir araştırmayı başka markalar için yapsam Honda Jazz için bulduklarımdan fazlasını bulabilirim. En sorunsuz dedikleri buysa diğerlerini düşünmek bile istemiyorum.
    Aydınlatıcı bilgileriniz için size ve tecrübelerini paylaşan diğer arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.




  • Şirkette bir arkadaşımın 2005 model otomatik yaklaşık 60 bindeki jazzında piston sorunu oldu. servis piston sekman ve bişilerin daha değişmesi gerekiyor demiş. Araç yürürken motor ses yapıyormuş baya. böyle binersende bişey olmaz ama ses devam eder demiş yetkili servis.
  • Benim 2005 model Honda Jazz Elite AT' nin 80Km hızı geçince vites kolunun olduğu yerden gelen bariz bir uğuldama sesi var.
    Servise gitmeye korktuğum için (Maliyet) kısa mesafelerde sürdüğümden idare ediyorum.
  • Sorun arka sol porya dişlisindeymiş. 100TL ye hallettik
  • Merhaba,

    1. Nesil Jazzların kronik sorunlarından biri de radyosunun bozulmasıdır. CD çalar çalışır ama radyo bir kanalda takılır ve tuşlar çalışmaz. Bende 2004 Honda Jazz var. Birkaç ay önce bu sorunu yaşadım. Nasıl tamir edilebilir diye araştırırken Jazzcı Kardeşler forumunda Yılmaz Elektronik tavsiyesini gördüm. Dün Yılmaz Elektronik'e gittim. Burada Emrah Usta var. Bu sorunun kronik olduğunu ve kendisinin pek çok 1. nesil CD çaları tamir ettiğini söyledi. Bir saat içinde benimkini de tamir etti. 200 TL karşılığında. Şu anda sorunsuz çalışıyor.

    Yılmaz Elektronik iletişim bilgileri:http://www.yilmazelektronic.com/iletisim.php

    Konuyu hortlatmak gibi oldu ama aynı sorunu yaşayacaklar için bir çözüm olsun diye yazdım.




  • Kronik radyo sorununu Denizli/Özdağ Elektronik'te çözebilirsiniz.. Bi kaç saate hallediyorlar..
    http://ozdag20.tr.gg/ANA-SAYFA.htm
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.