Şimdi Ara

Honda Gebze fabrikasının bir Türk şirkete satıldığı iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Japon otomotiv devi Honda, 1997 yılında üretime başladığı Gebze Şekerpınar'daki fabrikasını Eylül 2021'de kapatma kararı almış, binden fazla kişiye istihdam sağlayan fabrikanın içindeki teçhizatlarıyla birlikte satılacağı açıklanmıştı.



    "550 milyon TL'ye satıldı"



    Akıbetinin ne olacağı merak edilen fabrikayla ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. SBK Holding'in, iştiraki Hexagon Mühendislik adına Honda Gebze fabrikasını satın almaya hazırlandığı iddia edildi. Buna göre SBK Holding, fabrikayı satın almak için 550 milyon TL ödeyecek. Anlaşmanın şartları henüz belli değil fakat söz konusu fabrikada elektrikli araç üretimi yapılacağı belirtiliyor.






    Konuyla ilgili Honda Türkiye'den yapılan açıklamada, "Şu an fabrikanın satışıyla alakalı net bir durum ve gerçekleşen bir satış yok. Çeşitli taraflarla görüşmelerimiz devam ediyor." ifadesine yer verildi.



    "Kıraça Holding'in ana hissedarı olacak"



    SBK Holding ayrıca Kıraça Holding'in ana hissedarı konumuna gelmesiyle de gündemde. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Silcolux Investment'ın 82 milyon dolara satın alındığı bildirildi. Silcolux, yatırımları arasında Karsan Otomotiv’in de yer aldığı Kıraça Holding’in yüzde 45 hissesine sahip. Gelen haberlere göre SBK Holding, bu satın alma ile Kıraça Holding'in ana hissedarı haline gelecek. Karsan'ın yüzde 63'ünün Kıraça Holding'e ait olduğunu da belirtelim.



    İnan Kıraç, yerli otomobili üretecek 5 babayiğitten biri



    Kıraça Holding'in sahibi İnan Kıraç, yerli otomobil için bir araya gelen 5 babayiğitten biri. Fakat TOGG'un yüzde 19'luk payı, Kıraç'ın sahibi olduğu Kök Ulaşım Taşımacılık A.Ş.'ye ait. Yani Kıraça Holding veya Karsan'ın TOGG'da payı bulunmuyor.



    SBK Holding



    Sezgin Baran Korkmaz’ın kurucusu olduğu SBK Holding, sağlıktan turizme kadar birçok sektörde yatırımları bulunuyor. Halihazırda elektrikli otomobil sektöründe de faaliyetleri bulunan şirketin bünyesinde bünyesinde Biofarma İlaç, Umut İlaç, Betasan, Proles Auto, USLA Akademi, Ürosan, Bodrum Royal Palace, SBK Air, Unico Sigorta, Hexagon Studio, Kempinski Hotel Adriatic yer alıyor.



    Kaynak:https://www.haberturk.com/sbk-holding-kiraca-nin-yuzde-45-hissedari-oluyor-2818953-ekonomi
    Kaynak:https://twitter.com/eozpeynirci/status/1311013273043693568







  • Honda Civic gibi F/P kralı, fiyatına göre en dolu donanımı sunan bir araç üretirken ve bu araçlara deli talep varken neden fabrika kapatılır anlam veremiyorum.

  • psikolojiktir 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.