Şimdi Ara

HONDA CIVIC ALINIRMI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
4
Favori
28.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BlackBurn340 kullanıcısına yanıt
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BlackBurn340

    Hocam kimse sevmiyor zaten fakat şu şartlarda C sınıfı otomatik hangi araç civicin sunduğu hizmeti sunup bu kadar az yakıyor.Atmosferik araba bir zahmet yokuş çıkarken de gaza biraz fazla basın. Bende 2013 civic elegance eco var. 6 yıl garantim var 500 tlye periyodik bakımımı yaptırıyorum uzun yolda 4 kişi klima açık bütün valizler araca doldurulmuş şekilde hız sabitleme kullanılmadan yolun yarısını S modunda gittim 90 la da gittim 160 la da 6.5 lt yaktı araç tık demeden 3000 km yol gittim geldim şehir içinde 8.5 lt bu yüzden ben civic diyorum en azından almanların opsiyon diye fahiş fiyata sattığı donanımlar civicde standart geliyor.

    1.6 Atmosferikler uzun yolda zaten üzmüyor. Aracın istediği devir çevirmek, o da uzun yolda bolca mevcut, rahat rahat gidiyor.
    Genel de ağır yük altında olsa da C sınıfı 1400kg bir araç 6-6.5lt gibi yakar, o yüzden duruma şehirdışı değil şehiriçi kullanım(25km ortalama hızlar gibi) olarak bakmakta fayda görüyorum.

    Benzin/Lpg kullanım tercih edenler için konuşacak olsak; 1.6 Atmosferik o kadar da alınmayacak bir araç değil.
    Kullanmayı bilip devir/vites ilişkisini iyi ayarladıktan sonra gitmem/çıkmam/ demez.

    Buradaki sorun; yakıt fiyatlarının pahalı olmasından kaynaklı kullanıcı sıkıntıları. Pahalı yakıt yüzünden sürekli anlık tüketime bakınca insan mutsuzluk duyuyor. Gaza düşünerek basınca araba da haliyle! gitmiyor/gidemiyormuş gibi oluyor.

    Oysa yakıt fiyatları daha makul olsa, gaz pedalına daha rahat basılacağından sıkıntıda kalmayacak. Rahatça devir çevirip düşünmeden gaza basmanın keyfi işte o zaman çıkar(dı). Kimse de çıkıp araba gitmiyor diyemezdi.

    Civic Lpg seçeneğinden ve tüketimin dizel araç seviyesinde olmasından dolayı çoğu kullanıcın tercihi.
    Ama şu 100.000'e dayanmış fiyatları ile lpg'li atmosferik araç almak bana çok uzak.

    Netice olarak; Atmosferiklere nazaran, turbo benzinli motorları kullanmak daha keyif verici. En azından alt devirlerde hazırda bulunan tork/güç ile daha çabuk tepki almak ve daha iyi bir sürüş keyfi yaşamak mümkün.




    *2.aracım 2012 CivicHB 1.4 100bg i-shift. Donanımı/genişliği/rahatlığı/yakıt tüketimi gayet iyi, tek sıkıntısı araba "istenildiğinde" yürümeme sorununa sahip. Dizel otomatik aracıma binince, CivicHB'in arka koltuğunda sanki 2 öküz otuyormuş gibi hissediyorum..




  • ötv olmasa alınırda arabdan çok ötv para vermek zorunda oluyosunuz
  • Bende 2015 modeli var. 1.6 dizel/benzinli kapışmadığım araba kalmadı. Çıkışta bazı modeller farklı başlasada ilerleyen mesafelerde öne geçiyor Honda. Eğer sizi füme bir Civic geçiyorsa yolda o benim Civic tir :) Bir de bu aracı herkes devirli kullanamaz gelene ders verilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 18 Şubat 2017; 20:10:29 >
  • Skandalek kullanıcısına yanıt
    saolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.

    Dizelden tüplü ve gitmeyen arabaya geçmek mantıklı değil.

    Arkadaş bozuk plak gibi aynı şeyleri yazıyor her konuya bu kadar sığ,derinliksiz ve çapsız olmamalı insan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ragnarok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Rain_of_Pain

    Fiyat konusu tartışılır, tipi tartışılır ama anlamadığım bir konu var, herkes gitmiyor gitmiyor demiş, kime göre gitmiyor, neyle kıyaslıyoruz anlamadım, araç 125 beygir, 1.4tsi 125hp kimse gitmiyor demiyor ama aynı performansda hatta geçtiği videolar var, aynı şekilde dizeli dikiz aynasında kaybeder, mesele torkmu anlamadım, yakıt konusunda lpgli civic o çok övündüğünüz az yakan tsi lerden daha az yakıyor.



    Herkes bagajında bombayla dolaşmak zorunda değil bu bir.

    İkincisi 1.4 tsi ,civic'i donunda sallar



    Bi bitmediniz, bak bak donunda sallıyor.





  • Rain_of_Pain kullanıcısına yanıt
  • Arkadaşlar Honda civic Rs grubu kurduk.Herkesi bekliyoruz.Honda civicten nefret dahi etseniz kapımız açıktır.Önemli olan varlığınız
    https://www.facebook.co...031000130378717/?fref=ts
  • Rain_of_Pain kullanıcısına yanıt
    Ragnarok. R kullanıcısına yanıt
    noldu sustun
  • Aracın tipsizliğini görmezden gelirsek "benzin+lpg 100 bin" kısmı bile uyumsuzluklarla dolu
  • hayat atmosferikte, kullanmayı beceremeyen beceriksiz söforler turboya sarılıp uyusun geceleri biz atmosferikle mutluyuz.Rampada denk gelmeyelim sakın, o turbonuzun emdiği havayı çekip alırım ayaklarinızın altından
  • Semper Fidelis S kullanıcısına yanıt
  • Otomobil yayıncılık GPS ile test etmiş. Cvt şanzımanlı araç bu arada.

    0-100 km/s 10,3 sn. Fabrika verisi 11,6 sn



    Link :https://www.youtube.com/shared?ci=Ji8kGHvwfqQ



    Bi de giden golf dizele bakalım yine aynı sitede



    0-100 ü 11.6 sn. Fabrika verisi 10,7 sn.

    Link :https://www.youtube.com/shared?ci=AnVw5lBCZlc




  • 2017 civic executive aldım..kendimi çok isabetli bir karar verdiğim için tebrik ediyorum..ilk hafta şehir içi 52 kuruş yakıyordu ist trafiği değil ama çok rahat da değil 1500 km oldu 45 kuruşa indi 900 km şehir dışına gittim geldim 29 kuruş yaktı..lpg kendim taktıracağım..millete inanmıyorum araç fabrika verilerine uygun yakıtta lpg yüzde 40 da daha az yakacak dizellerden bile en az yüzde 15 tasarruflu..(tabii bu fiyat ve sınıfta olan aralar içinde) dizelin dertleri bitmez unutmayın bunu kötü mazot alırsın başına iş açar,kısa mesafe kullanırsan dert açar,dpf ayrı bir dert,benzinli en az 300 tl daha az bakım masrafı cıkarır,civic motoru her ustanın bildiği motordur dizelde yağı bile serviste değişmen gerekir mazot filtresini bile sökecek usta bulamazsın..turbo her an arıza cıkartır 0 bile olsa hemen sucu sana atarlar vs şeyler ..araba gerçekten cok iyi süspansiyon bizim yollara cok uyumlu çukura düştüm eyvah demezsin..bu arabayı al alttan vurmadıktan sonra servis sanayi usta derdin olmaz..bagajı rakipleri ortalama 440 lt iken 520 litre aile için ideal..imkanı olan kesinlikle alsın pişman olmaz cok tutulacak 2. elde de iş yapacak bu model




  • ucarleyli U kullanıcısına yanıt
    saolun hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucarleyli

    2017 civic executive aldım..kendimi çok isabetli bir karar verdiğim için tebrik ediyorum..ilk hafta şehir içi 52 kuruş yakıyordu ist trafiği değil ama çok rahat da değil 1500 km oldu 45 kuruşa indi 900 km şehir dışına gittim geldim 29 kuruş yaktı..lpg kendim taktıracağım..millete inanmıyorum araç fabrika verilerine uygun yakıtta lpg yüzde 40 da daha az yakacak dizellerden bile en az yüzde 15 tasarruflu..(tabii bu fiyat ve sınıfta olan aralar içinde) dizelin dertleri bitmez unutmayın bunu kötü mazot alırsın başına iş açar,kısa mesafe kullanırsan dert açar,dpf ayrı bir dert,benzinli en az 300 tl daha az bakım masrafı cıkarır,civic motoru her ustanın bildiği motordur dizelde yağı bile serviste değişmen gerekir mazot filtresini bile sökecek usta bulamazsın..turbo her an arıza cıkartır 0 bile olsa hemen sucu sana atarlar vs şeyler ..araba gerçekten cok iyi süspansiyon bizim yollara cok uyumlu çukura düştüm eyvah demezsin..bu arabayı al alttan vurmadıktan sonra servis sanayi usta derdin olmaz..bagajı rakipleri ortalama 440 lt iken 520 litre aile için ideal..imkanı olan kesinlikle alsın pişman olmaz cok tutulacak 2. elde de iş yapacak bu model

    Hocam size katılıyorum.

    Eco modelini de düşünebilirler LPG'li modeli yani, en azından fabrika çıkışlı LPG oluyor göstergesi, ikisi arasında geçiş vs gibi avantajları oluyor.




  • Arkadaşlar Araba gitmiyor falan diyenler bence kullanmasını bilmiyor. Ben diğer arabalara da bindim 1.6 motor da honda yı geçebilecek araç yok. Bu aracı herkes devrinde kullanamaz. Yokuş falan hikaye. Bazı özellikler varsın olmasın. Olanlar zaten yeter. Birazda sürücüye inisiyatif bıraksın. Geçen honda kullanan başka birisi bindi benim arabaya seninki gaza dokununca geriye yapıştırıyor diyor. Ben hep devirli kullandım ondan mı acaba diye düşünüyorum, sonuçta devirsiz kullandıkca motor köreliyor olabilir ama gerçekten gaza dokunsam firlıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skandalek

    Arkadaşlar Araba gitmiyor falan diyenler bence kullanmasını bilmiyor. Ben diğer arabalara da bindim 1.6 motor da honda yı geçebilecek araç yok. Bu aracı herkes devrinde kullanamaz. Yokuş falan hikaye. Bazı özellikler varsın olmasın. Olanlar zaten yeter. Birazda sürücüye inisiyatif bıraksın. Geçen honda kullanan başka birisi bindi benim arabaya seninki gaza dokununca geriye yapıştırıyor diyor. Ben hep devirli kullandım ondan mı acaba diye düşünüyorum, sonuçta devirsiz kullandıkca motor köreliyor olabilir ama gerçekten gaza dokunsam firlıyor.

    Bi bitmediniz.Gaza dokununca fırlıyormuşmuş
  • Honda civic alınır mı alınmaz mı tartışmasına gerek yok, şubat ayında 1400 adet satmış, her ay satışları daha da yükseliyor, millet kararını vermiş, çatır çatır alıyor.

    Not: Golf kullanıcısıyım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endüstri_şef -- 3 Mart 2017; 14:16:9 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.