Şimdi Ara

Honda civic akü model marka?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
27.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam. Bende 2002 civic var ve akü artık bitti sayılır. Benim akü 45 amperlik ve ters kutupluymuş bense 60 amperlik taktırmak istiyordum. Servis bana 60 amperlik akünün arbaya zarar verebileceğini ve buna 45 amperlik akü olan kendi orjinal aküsü olan yuasa takılacağını söyledi. Bana marka ve amper konusunda yardımcı olabilecek birileri varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler...



  • Özellikle japon araçlarında sıkça karşılaşılan bir sorun ne yazıkki aküler. Akünün bulunduğu yer ve kutup başları piyasada bulunan akülerden değişiklik gösteriyor. Senin sorununa gelirsek aracının alternatörü eğer 60 amperlik güç üretemiyorsa zaten 60 amperlik aküyü takman mantıksız olur. ancak 60 amper üstüne çıkıyorsa ve aküyü koyabileceğin yer müsaitse takılabilir. son olarak benim tercihimi sorarsanaraçta ekstra elektrik donanımı yoksa orjinal aküsüdür ve yuasayı özellikle motosiklet aküsünde kullanıyorum ve güzel bir akü derim.
  • Bosch ya da Varta öneririm, yerli malı dersen Mutlu...

    Şarj dinamosu 60 A ve daha üstüyse, ki genelde öyledir, 60 taktır.

    Benim arabamda 45 A akü var, ama şarj dinamosu 90 A, akü biterse 60 A alacağım.
  • Gerek yok;45'lik taktır yine.Bozma orijinalliğini
  • Teşekkürler bende 60 amper düşündüm servise sordum ama bana alternatör daha çok çalışır ve araçtan güç çeker dedi ayrıca beyinede zararı olurmuş. O sebepten dolayı bende 45 amper alıcam ama yuasa nın internet sitesinde 45 amperlik akü bulamadım. Heralde Honda için özel yapıyorlar.
  • 45lik mutlu al
  • Peki arkadaşlar ben bu 45 lik akü yerine 60 lık taktırsam ne gibi bir artım yada eksim olur? Benim araçta ekstra bir donanım yok sadece çakmaktan çalışan fm modülatör var oda çok az bir akım çeker.
  • 1 ay kadar önce bizimde akü bitti bizimkide 45 likti galiba küçük birşeydi panasonic marka idi,şuan bosch taktırdık 45 lik sorun yok normal üstündeki neyse onu taktır derim
  • Abicim 45 lik taktır ama YERLİ MALI taktır Mutlu olur İnci olur fark etmez bu iki marka aküde gayet güzel aküler üretiyorla .
    Anlamıyorum neden yerlisi varken ve kaliteli iken yabancı markada hep gözümüz olur !!!!
  • varta öneririm benimkinde 100 amperlik var
    araba 10 günde yatsa 20 günde yatsa tek kontakta alıyor .. akü önemli bir parça..motor ne kadar erken alırsa marş silindirde sekmanda o kadar az çizik olur
  • Bizet selam senin arabanın markası ve modeli ne? Senin araçta orjinalinde hangi marka ve kaç amperlik akü vardı da sen 100 amperlik taktın?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murtis

    Bizet selam senin arabanın markası ve modeli ne? Senin araçta orjinalinde hangi marka ve kaç amperlik akü vardı da sen 100 amperlik taktın?


    orjinalinde varta 100 amperlik aku var henuz aku değiştirmedim
    araç mercedes c 200 kompressor
  • Sen orjinallğini bozma ne sökütysen onu taktır,Honda nın mühendisleri 100amperlik akü takmayı düşünemediler mi sanıyosunuz demekki gerek yok her zaman orjinali en iyisidir
  • 60-70 amper aküye 125-30 ytl zaten vereceksin aklında acaba kalacak
    al sana babalar gibi varta 170 ytl pazarlıkla 160 da verir
    5 yıl asgari akü olayını unutursun ayrıca sarj dinamosunuda ölçtür kömürü filan bitikse bir elden geçirt bence

    http://www.sahibinden.com/varta_-_aku_-_100_amper_silver_WQQaXQQ7137709WQQpXQQdisplayitem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cevapverip-cikacam -- 13 Haziran 2008; 22:04:50 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murtis

    Peki arkadaşlar ben bu 45 lik akü yerine 60 lık taktırsam ne gibi bir artım yada eksim olur? Benim araçta ekstra bir donanım yok sadece çakmaktan çalışan fm modülatör var oda çok az bir akım çeker.


    Arkadaşım yeni nesil araçlarda daha doğrusu günümüz şartlarında araçların elektrikli ve elektronik aksamları arttı. Akü teknolojiside buna paralel artsada artık eskisi gibi bi aküyü alıpta 6-7 yıl kullanma şansımız mnalesef yok. Bunları nden söyledim? Ülkemizde yüksek amperli akü iki şey için takılmakta. birincisi örneğin bir tofaş serisine takıyorsan akünün biraz daha uzun ömürlü olması ve kışın özellikle birinci nesil lpg sistemlerinde bu araçların zor çalışmasından kaynaklanan fazla marş durumunda daha uzun ömürlü olsun diye ikincisi ise eğer araca orjinal elektrik aksamından hariç yeni bir elektrik aksamı montajında (anfi buzdolabı gibi) takıldığında. Şarj dinamoları aküden fazla amper üretebilecek kapasitedirler doğru ancak bunun amacı motor çalışırken çalışıcak sistemleride mesela bir klima elektrikli direksiyon gibi sistemlerin çalıştığında bunlarada elektrik yetiştirmek için. Sen fazla amperde bir akü takarsan servisin dinamo çalışması için söylediği doğrudur biraz daha fazla çalışır ancak bunun bir zararı olmaz. ikinci söylediği beyni yakar mantığına ise katılmıyorum. Çünkü aracın tüm elektrik ve elektronik aksamı ihtiyacı kadar amper çeker ve bu sebeple yüksek amperli bir akü daha fazla akım yollamaz. buda hiç bir yeri yakmaz..

    Madem aracında ekstra bir donanım yok orjinalinden şaşma derim. çünkü o akü seçilirken fabrika bir çok durumu göz önüne almıştır.




  • otomotiv_2-c yorumun için teşekkürler. Ben bugün Ankara'daki Honda servisi Bora Otomotive sordum onlardan aldığım cevap ise 60 amper akü takmamın bir zararı olmıyacağı hatta aküyü değiştirmesi gereken müşterilerine dışarıdan akü alıcaklarsa 60 amper akü almaları konusunda bir tavsiyeleri olduğu şeklinde bir cevap aldım. Yalnız benim bu aracımın aküsü ters kutuplu ve dar olan akülerden. Aracımda orjinalinde bulunan yuasa akünün 60 amperlik dar aküsünü yada servisinde önerdiği inci aküyü araştırıcağım. Ama benim ilk tercihim yerli malı olan inci akü yönünde olucak. 60 amper olmasındaki ısrarım ise akücülerin dediği gibi sıfır aracın aküsünün bende olduğu gibi en az 6-7 yıl gideceği ancak aracın yaşı arttıkça takılacak akünün ömrünün azalacağı ve 5 yıl civarında gideceği konusunda bilgilendirmelerindendir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murtis

    otomotiv_2-c yorumun için teşekkürler. Ben bugün Ankara'daki Honda servisi Bora Otomotive sordum onlardan aldığım cevap ise 60 amper akü takmamın bir zararı olmıyacağı hatta aküyü değiştirmesi gereken müşterilerine dışarıdan akü alıcaklarsa 60 amper akü almaları konusunda bir tavsiyeleri olduğu şeklinde bir cevap aldım. Yalnız benim bu aracımın aküsü ters kutuplu ve dar olan akülerden. Aracımda orjinalinde bulunan yuasa akünün 60 amperlik dar aküsünü yada servisinde önerdiği inci aküyü araştırıcağım. Ama benim ilk tercihim yerli malı olan inci akü yönünde olucak. 60 amper olmasındaki ısrarım ise akücülerin dediği gibi sıfır aracın aküsünün bende olduğu gibi en az 6-7 yıl gideceği ancak aracın yaşı arttıkça takılacak akünün ömrünün azalacağı ve 5 yıl civarında gideceği konusunda bilgilendirmelerindendir.


    Elimizden bir şey geldiyse ne mutlu. orjinal aküler aslında şans işi biraz. fabrikalar bu tarz parçaları toptan satın alır ve büyük ihtimal senin akün fazla yatmamış ve aracına montajlanmış direk. bu yüzden uzun ömürlü. zaten hondaların otomobillerinden motosikletlerine kadar bu akü yeri sorun oluyor. dar yapıyolar başka akü çoğu kez olmuyor. bende motsiklete almaya niyetlenmiştim yuasa harici akü olmayınca orjinal aküsünde revizyona gitmek zorunda kaldık. malum serviste akü fiyatları yüksek heleki hondada. ama yuasa güzel akü inciyle kıyaslama yaparsak bana sorarsan yuasa al derim ama karar senin tabi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.