Şimdi Ara

honda ankara özel servis tavsiyesi (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
6
Favori
78.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kadir ustadan söz eden yok, ipliği pazara mı çıktı acaba
  • Bugün 2 tane honda civic aracımızı Honda Tech e götürdük.
    Birisi 1.8, diğer 1.6 motor.
    İlgi alaka yerinde. yağ filtre değişimi dışında 1.8. motor olan aracın direksiyonunda, çevirince gelen bir ses var, ona bakacaklar ve ayrıca subap ayarı yapacaklar.
    fren balatası, otomatik şanzıman yağı gibi şeylere de dikkat edip, değişmesine gerek yok ise değiştirmiyorlar, size boşa masraf çıkartmıyorlar.
    Sadece kullandıkları motor yağı markasını duymamıştım, iyi olduğunu ve ABD ürünü olduğunu söylediler. Ancak daha mı iyi daha mı kötü benim bilme şansım yok. Belki bilindik kaliteli bir marka daha uygun olurdu.

    Subap ayarını da iyi yaparlar ve direksiyondan gelen sesi de güzelce çözerlerse tamamdır.

    Ben kesinlikle öneriyorum Honda Tech Ankara servisini.
  • izmirdeki servisler honda marka bir yağ kullanmaya başlamışlar
    ticari anlaşma sanırım..., geçen sene total kullanıyorlardı
  • kıyıda köşede saçma sapan yerlere götürmedikten sonra nereye baktırdığının bir önemi yok hepsi aynı işi yapıyor bakım sırasında arabanın yanında dur yeter
  • Arkadaşlar size tavsiyem periyodik bakım denilen işlemi özel veya yetkili serviste yaptırmayın. Özel servisler neredeyse yetkili servis ile aynı parayı alıyorlar ama yan sanayi kullanıyorlar, yetkili serviste zaten fiyatlar almış başını gitmiş...
    Ben yaklaşık 10 yıldır 3 farklı aracımın periyodik bakımını sanayideki Yağ Değişim servisinde yaptırıyorum, şimdiye kadar en ufak sıkıntım olmadı, son iki yıldır kullandığım araç 2007 civic hb, iki yılda 70 bin km yol yaptım ve 7 kere yağ değişimi yaptırdım hiç bir sıkıntım yok...
    Yağ: Castrol 10w40: 60 TL
    Yağ filtresi:10 TL
    Hava filtresi:15 TL
    İşçilik:YOK
    Toplam : 85 TL.

    Daha önce yaşadığım tecrübelere istinaden Arza durumunda ise kesinlikle yetkili servisi öneririm...

    Zira Bar İbrahim, Bar Hüseyin, Kadir Usta gibi servislerde kullanılan yan sanayi ürünler gerçek fiyatlarının çok daha üzerinde fiyatlarla müşteriye veriliyor. Örnek vermek gerekirse piyasada 100 TL civarında olan TRW arka fren diski ve 60 TL lik balata için işçilik dahil 400 küsür lira, 30 TL lik ETS marka z rot için 90 TL(+ işçilik) ödemiştim Bar İbrahim e. Oysa daha sonra ön fren disk ve balataları yetkili serviste ve orjinal parçalar ile 500 küsere değiştiridim (%30 indirim vardı) Diğerleri ile olan maceralarımı hiç yazmıyorum..

    Siz siz olun arza için ya yetkili servise gidin, ya da size parça satmayan, değişmesi gereken parçayı size söyleyen sadece işçilik alan ustaya götürün arabanızı.

    Ayrıca bu ustalardan birinin yanında çalışan bir eleman "abi, usta illa ne bulursan değiştir diyor bize, ben elimden geldiğince değiştirmemeye çalışıyorum gerek yoksa. Ama mecbur kalıp değiştiriyorum yine de ustaya kalsa 4 parça değişecekse ben 2 parça değiştiriyorum biraz olsun dengeliyorum durumu." demişti... Karar sizin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erev -- 28 Haziran 2015; 15:47:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    Ankaralılar şanssız bu konuda
    başlarında kadir usta gibi bir püsküllü bela var

    2 kişi tarafından en beğenilmeyen yorum seçilmişim, kadir usta yandaşlarıdırlar kesin




  • caucass kullanıcısına yanıt
    Merak etme hocam, bilen biliyor kadir ustanın kim olduğunu.

    Ben de kadir ustayı bu forumda öğrendim ve 2 sene kadar önce 2004 honda jazz aracımı periyodik bakım için götürmüştüm. Son derece ilgisiz davranmışlardı ve bana bobinlerin değişmesi gerektiğini söylemişlerdi o zaman. Bir sonraki gelişinde gel değiştirelim demişlerdi. Bir de lastik somununu kırmışlardı lastiği takarken sonra onu düzeltmeye çalışınca da ek ücret istediler sanki araçta bir hata varmış gibi. Daha sonra aracımı farklı bir ustaya (ismini verip reklam peşinde koştuğum sanılmasın diye vermiyorum isteyen pm atabilir) bobinleri değiştirmek gerekli mi diye sorduğumda, bobinler stok tutulmaz ve bozulması çok düşük bir ihtimaldir demişti. Neticede bujileri değiştirerek arabanın tekleme sorunu çözülmüştü. Allahtan hala dürüst insanlar az da olsa var.
  • Ankara'da son durum nedir acaba? Güncel servis tavsiyesi alabilir miyiz? Nette göründüğü kadarıyla Hondtech ve BMS iyi duruyor, ne dersiniz?
  • Honda Tech e gittim ben memnun kalmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanjan

    Honda Tech e gittim ben memnun kalmadım

    Neden memnun kalmadınız acaba açıklayabilir misiniz?
  • münzevii M kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 28 Temmuz 2015; 2:40:03 >
  • Yahu İzmir'den nasıl bu kadar düşman olabildin adama. Bir de Ankaralı olup kazığını yemiş olsan herhalde filmini bile yapardın. :)
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Dalga geçiyorum yaw, adamı ne gördüm ne tanırım, benimkisi pazar kızıştırmak...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 9 Temmuz 2015; 15:23:57 >
  • münzevii M kullanıcısına yanıt
    Bir kere gittim zaten. Ama tigrel bakımı yag değişimi falan yaptırdım. Parça fiyatları biraz kazık.Çok ilgisizler ağızlarında kerpetenle laf alıyorsun.Belki bana öyle geldi bilmiyorum.
    Ustalıklarına bir şey diyemem... Ama bir daha gitmem....


    Kadir usta daha cana yakın bir usta yani o derece...

    Ankarada tavsiye edebileceğim bir honda ustası yok fakat başkent sanayide bilgi hastanesinin arkasında hondacı mehmet var arkadaşlarımdan giden var vede memnunlar bir de onu denicem bakalım.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhanjan -- 11 Temmuz 2015; 8:04:53 >
  • Ben geçen sene 97 accordun yapılacak işleri için ankarada ki tüm hondacıları inceleyip fiyat alıp birine gitmiştim, contası yanık dedikleri arabanın termostatı arızalı ve radyatörü tıkalı çıktı, ben adamlara nasıl yapalım diye sorarken adamlar yağını suyunu değiştirdikleri arabayla ilgilenmeye devam ettiler, neyse aralarından Bar Hüseyinin işçilik fiyatı yetkili servise yakın ama araca olan ilgi alaka iyiydi, arıza çözme konularını bilemem en azından aracı lifte kaldırıp proforma fatura çıkarmışlardı ancak onlarda fahiş fiyat uygulaması yapıyormuş yukarda yazılanlara göre hondacıyım diye dükkan açıp yeterli müşteriyi toplayıp doyuma ulaşınca, tavırlar değişiyor o yüzden " Siz siz olun arza için ya yetkili servise gidin, ya da size parça satmayan, değişmesi gereken parçayı size söyleyen sadece işçilik alan ustaya götürün arabanızı." diyen arkadaşa sonuna kadar katılıyorum




  • ALTAN Honda'dan UZAK DURUN!!! Benden söylemesi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozkurt71 -- 22 Temmuz 2015; 20:27:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ege Honda var Anakarada giden varmı aranızda arkadaşlar nasıl dır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bozkurt71

    ALTAN Honda'dan UZAK DURUN!!! Benden söylemesi.

    aslında hepsinden uzak durmak lazım, al birini vur kadire
  • Arkadaşlar sizlerle EGE HONDA SERVİSİ ile ilgili acı bir tecrübemi paylaşmak istiyorum. Bu adamlar resmen dolandırıcı, bir dayak yemediğim kaldı, sahibi terbiyesizin birisi... Ayna sinyalı ve ayna motorundaki arıza nedeniyle kendilerine ulaştım. Fiyat sorduğumda sinyalin 100 TL olduğunu, diğer arıza için açmadan fiyat veremeyeceğini söyledi. Bende yan sanayisi komple ne kadar dedim 180 TL dedi.. yani aynası, sinyali her şeyiyle 180 TL... neyse aç fiyat ver dedim.. fiyat vermeden elindeki hurdayı taktı, iş bitti dediler.. ne kadar borcum diye sorduğum da 260 TL dediler.. yapmayın dedim komplesi 180 dediniz filan diye çıkıştıysam da kabul ettiremedim. Sökelim o zaman dediler, sökün dedim 80 Lira sökme takma parası alırız dediler.. Lanet olsun sizin esnaflığınıza diyerek istemeye istemeye parayı verdim. resmen dolandırıldım.
  • ben özel servise filan gitmem ankara ivedikte muane istasyonun karşısında opet var orda motor yağı+ hava filitresi yağ filitresi polen filitrsei 100 tl verdim şanzuman yağıda ankara hondada başkent sanayide değiştiririm oda 100 tl
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.