Şimdi Ara

.:: HONDA Accord Kulübü ::. (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21.213
Cevap
142
Favori
1.334.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Accord Kulübü'ne amma yeni arkadaş gelmiş maaşallah. huseyinsarioglu, batonsi, patchwork, akanber, Cementum, cesetoo; hepinize toptan hoş geldiniz diyeyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: müco77

    Accord Kulübü'ne amma yeni arkadaş gelmiş maaşallah. huseyinsarioglu, batonsi, patchwork, akanber, Cementum, cesetoo; hepinize toptan hoş geldiniz diyeyim.


    Teşekkürler, hoşbulduk. Kendi adıma, daha katılmış sayılmam. Malum aracı henüz almadık. Bir soruşturalım. Önümüzdeki hafta tam olarak katılabilirim bir aksilik olmazsa. Yani önümüzdeki hafta bir Accord sahibi olabilirim anlamında. Bu araçlar Türkiye'de mi üretiliyor? 97 modeller hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim. Araç 2000 cc. Donanımı yukarıda yazmıştım.
  • Komşumda 96 Accord ils vardı; 350 bin km boyunca kullandığını ve hiçbir sorun çıkarmadığını söylüyordu. Hatta o araçtan ailece çok memnun oldukları için kızına civic, oğluna da yeni accord almıştı. Uzun dönem testlerinde de en sorunsuz modellerden biridir. Üretim Türkiye'de değil, sanırım 1.8 euro accordun öncesi yine euro kasa dedikleri model bu. İngiltere'de üretildiğini sanıyorum.
    Selamlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emektar 90

    Merhaba patchwork;benim 1990 accord da aynı dertten muzdarip.Sarı ALB (ABS) ikaz ışığı beni de rahatsız ediyor.Gerçi ALB pompasının çıkardığı sesten daha fazla rahatsızlık vermiyor ancak belirttiğin gibi gece karanlığında göze batıyor.Gösterge panelinin açılıp ampulün çıkarılması zormu bilmiyorum sadece panelin şeffaf ön bölümünün çıkarılması ile halledilebiliyormu yanıtlarsan sevinirim.Bunun dışında ben fazla km yapmadığım için LPG taktırmayı düşünmüyorum keza 1990 kasalar (CB 7)hakkındaki düşüncelerine katılıyorum gerçekten imal edildiği yılların çok ilerisinde olan bir tasarım.İyi günler dileğiyle.




    sayın emektar 90
    ALB lambasının iptal işlemi göründüğü kadar kolay bir işlem değil maalesef.Öncelikle profesyonel bir yardım almanızı tavsiye ederim.orta konsul kül tablasından itibaren direksiyonun solunda bulunan havalandırma kanalına kadar sökülüyor tabii direksiyon alt ve üst muhafazalarıyla birlikte, bu arada kırılıp çatlayan parçalar olursa bir önceki mesajımda hurdacıların insafına kalırsınız amman dikkat.
    Tüm konsul söküldükten sonra gösterge paneli sökülüyor ki bu işlem nisbeten daha basit çünkü bu paneli 4 tane vida tutuyor.panel sökülüp ters çevrildiğinde tüm lambalar karşınıza çıkıyor ve ALB lambası nazikçe yerinden çıkarılıp tekrar bu işlemler yapılarak panel ve konsul yerine takılıyor.Ben kapatmadan evvel temiz nemli bir bezle paneli içten sildim öyle taktım.işlem bittiğinde göstergeler inanılmaz bir parlaklıkla karşımdaydı şok oldum.
    Aslına bakarsanız benim niyetim ALB yi tamir ettirip böylece kullanmaktı ama 97-98 accordlar çok hoşuma gidiyor satayım bunu alayım onu diyorum ancak alacağım araçta şansım bu araç kadar yaver gidermi bilemiyorum.Çünkü benim arabanın motor, öndüzen, frenler, otomatik şanzıman 200.000 kmde komple sıfırlandı şu an sadece 15.000 kmde ve suyunu yağını antifrizini ihmal etmeden uzun yıllar binilebilir vaziyette.Bir boyacı dostum havalar ısınsın komple soyup boyayalım tertemiz yıllarca bin diyor ama dediğim gibi bilemiyorum işte..Ankaradaysanız benim paneli yapan ustanın telefonunu size vereyim bir görüşün isterseniz benimkini gayet temiz bir işçilikle kırmadan çatlatmadan 20 ytl ye yaklaşık 1,5 saatte bitirdi..
    iyi paylaşımlar...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: müco77

    Komşumda 96 Accord ils vardı; 350 bin km boyunca kullandığını ve hiçbir sorun çıkarmadığını söylüyordu. Hatta o araçtan ailece çok memnun oldukları için kızına civic, oğluna da yeni accord almıştı. Uzun dönem testlerinde de en sorunsuz modellerden biridir. Üretim Türkiye'de değil, sanırım 1.8 euro accordun öncesi yine euro kasa dedikleri model bu. İngiltere'de üretildiğini sanıyorum.
    Selamlar.


    Cevap için teşekkürler. Galiba çok kullanan yok bu arabalardan. Ya da millet hafta sonu tatiline hazırlanıyor Bizim hafta sonu biraz heyecanlı geçecek anlaşılan




  • quote:

    Orjinalden alıntı: huseyinsarioglu


    quote:

    Orjinalden alıntı: müco77

    Accord Kulübü'ne amma yeni arkadaş gelmiş maaşallah. huseyinsarioglu, batonsi, patchwork, akanber, Cementum, cesetoo; hepinize toptan hoş geldiniz diyeyim.


    Teşekkürler, hoşbulduk. Kendi adıma, daha katılmış sayılmam. Malum aracı henüz almadık. Bir soruşturalım. Önümüzdeki hafta tam olarak katılabilirim bir aksilik olmazsa. Yani önümüzdeki hafta bir Accord sahibi olabilirim anlamında. Bu araçlar Türkiye'de mi üretiliyor? 97 modeller hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirse sevinirim. Araç 2000 cc. Donanımı yukarıda yazmıştım.



    97 modelleri güzeldir çokta hoş konforlu kyifli arabalardır ancak babam kullanmıştı pek gitmediğini döylüyoru gerçi bizde civic si vardı belki ona göre söylemiştir ama bende bindiğimde hakikaten çok sağlam bi ataklığı olmadığı gördüm en azından diğer accordlara nazaran yani 2003 accord 2000 cc gibi..araçlar ama genede bence almya karar verdiyseniz alın pişman olmazsınız sanırım.. tabikiyiki çok atatklık istemiyorsanız ama sonçta 2000 motordur tatminkar olabilr ayrıca honda farkı.. accordu accorta kıyaslarım başka 2000 motor araçları saymadan söyülorum:)




  • selamlar
    2004 2.4 sahibiyim. yazdıklarınızı okumak cok keyifli ve seviyeli
    accord kulübü'ne kabul edersenız bende uyeyim.
    herkese kazasız sürüşler dileklerimle
  • sevgili kardeşim patwork
    aracın çok güzel allah kaza bela vermesin
    saygılarımla cesetoooo
  • değerli biyalog kardeşim 1994 kasaları deneyen biri olarak aracın düz vitesini tercih et.bendeki düz vitesdi, arkadaşlarımdan birinde otomatik vites vardı, arasında baya fark oluyor. motor yönüyle ise tambir kalite üstünlüğü var.
  • biyolog kardeşim e
    bende şu andaki sahibi olduğum araç 1998 honda accort ils modelidir.200.000 üzerinde olmasına rağmen 185.000 km de orjinal baskı balatasını keyfe keder olarak değiştirdim.yaşı nedeni ile radyatörünü temizletmek yerine değiştirmeyi seçtim.1996 ve 1999 ilk altı ayına kadar piyasaya sürülen honda accort modellerinin tirger setlerinin şu anki maliyetleri 500 ytl civarındadır.ayrıca honda accort un radyatör hortumlarının renoult 9 un radyatör hortumları ile aynı olduğunu gördüm sadece biraz kısaltmak gerekiyor.
  • sayın hüseyin sarioğlu kardeşim.
    almak istediğiniz 1996 model honda accort marka aracın bende 98 modeli var 210 bin kilometrede olmasına rağmen herhangibir problem yaşamadım.Benim aracımda atiker marka sıralı tip lpg mevcut şehir içi 180 ykr şehir dışı 145 ile 165 ykr arasında değişiyor.Honda accort tirger seti ve diğer parçalarını ankara ivedik organize sanayisinde hizmet vermekte olan Japon oto yedek parçacısından rahatlıkla temin edebilirsin.
    honda accort için parça aryan arkadaşlara yardımcı olması için numarayı veriyorum:0 312 395 09 03 aracınıza parça almadan önce mutlaka bu numaradan parça fiyatı alın. tüm accort camiasına saygılarımla
    cesetoo
  • teşekkürler müco 77 kardeşim
  • öncelikle batonsi ve cesetoo arkadaşlara cevaplarından dolayı teşekkür ediyorum. Cumartesi günü baktım arabaya. Dış ve iç olarak fena değildi. izmir 3. sanayide özel honda servisi var. Oraya götürdük aracı. Direksiyon kutusundan yağ eksiltiyor. Kartelden yağ eksiltiyor. Klima arızalı. yaklaşık 2000 ytl kadar masraf var. fiyatı da ona göreydi aslında ama yine de kumar. çünkü bir çok tamir kapalı kutu. sökülünce anlaşılacak. Belki masraf daha da artar. Bunun yanında arabanın km si ile oynanmış. tahminim 300 bine yakın. sol ön çamurluk, kapı sacı ve bagaj kapağı değişmiş. Sol taraf komple boyalı. Benim accord hayalim şimdilik başka bir bahara
  • Teşekkür ederim cesetoo kardeşim sağolasın..hoşgeldiniz diyen arkadaşlarada teşekkür ederim hoşbulduk..
  • Değerli patchwork merhaba;
    Öncelikle cevabına teşekkür ederim.Ne yazık ki gençlik yıllarımda Ankara da oturmama rağmen (Bahçelievler Akdeniz Cad.ve 15.sokak ta),35 yıldır İstanbuldayım.Ön panelin sökülmesi ile ilgili işlemleri yapabilecek cok iyi tanıdığım bir Ustam var.Tarif ettiğin şekilde yaptırabileceğimi sanıyorum. Bunun dışında bir ortak yanımız daha var ki o da 97-98 modellere ilgi duymamız.Belki de 90 modellere benzediği içindir.Hayırlısı olsun dilerim.Ancak emektar 90 dan nasıl vazgeçerim bilemiyorum.Benim arabam şu anda 198 bin km.de.Fakat benden önce kullanan arkadaş uzun yolda yağ pompasının arızası sonucu motorun yatak sarması nedeniyle,çıkmacıdan 1994 model accord F20B2 motoru takmış.(Ruhsata işli).O zaman bana takılan yeni (çıkma) motor ile arabanın km.si arasında 30 bin km fark olduğunu söylemişti ki bu hesaba göre motor km.si şu anda yaklaşık 168bin de olması lazım.Otomatik şanzımanda henüz bir problem yok.Ancak senin 200 bin km.de neden motor ve şanzımanının yaptırdığını merak ettim.Güvenli sürüşler dileğiyle.Saygılar.




  • sayın emektar 90
    Bende aracımı sanayi sitesinde tanıdık bir ustadan satın aldım, satmadan önce kendisi kafasına göre iyileştirmeleri yapmış,, motor durumuda bildiğim kadarıyla uzun yolda sizinkine benzer bir hadiseden dolayı blok vs ellenmeden sadece piston sübap vs değiştirilmek suretiyle yenilenmiş..Ben aracı görmeye gittiğimde kısa bir test sürüşü yaparak anında beğendim ve almaya karar verdim.15.000 km oldu sadece 1 kez yağ değiştirdim hava filtresi değiştirdim birde 4 buji değiştirdim.Zaman herşeyi gösteriyor zaten..
    Sizce bu 97-98 accord işinemi girsem yoksa emektarı soyup boyatıp birkaç yıl dahamı binsem fikrinizi merak ettim doğrusu.
    iyi çalışmalar..
  • Sayın patchwork,
    Sizin "Tanıdık usta" benim usta ile aynı kişi mi acaba? (Atisan'da Kadir Usta). O da 90 accord'unu yeni bir dükkan açmak için satmıştı. Şimdi Şaşmaz'da.

    quote:

    Orjinalden alıntı: patchwork

    sayın emektar 90
    Bende aracımı sanayi sitesinde tanıdık bir ustadan satın aldım, satmadan önce kendisi kafasına göre iyileştirmeleri yapmış,, motor durumuda bildiğim kadarıyla uzun yolda sizinkine benzer bir hadiseden dolayı blok vs ellenmeden sadece piston sübap vs değiştirilmek suretiyle yenilenmiş..Ben aracı görmeye gittiğimde kısa bir test sürüşü yaparak anında beğendim ve almaya karar verdim.15.000 km oldu sadece 1 kez yağ değiştirdim hava filtresi değiştirdim birde 4 buji değiştirdim.Zaman herşeyi gösteriyor zaten..
    Sizce bu 97-98 accord işinemi girsem yoksa emektarı soyup boyatıp birkaç yıl dahamı binsem fikrinizi merak ettim doğrusu.
    iyi çalışmalar..




  • yok benim usta kadir usta değil
    ustalar karıştı....
  • Madem karıştı, tam karıştıralım: Jackie Chan'in bir filmi vardı: En Büyük Ustamdı
  • Sayın patchwork iyigünler;
    Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim.Benim 90 accordu 7 yıldan buyana kullanıyorum.Belirttiğin gibi bu güne kadar sadece yağ,yağ filitresi,hava filtresi ve bujileri değiştirdim.Ve bir de ön amortisörleri yeniledim.Bunun dışında sorun yaşamadım.97-98 modellere gelince zaman,zaman benimde aklıma düşüyor.İlanlarda 13 bin ile 15 bin YTL arasında fiyatlar görüyorum.Tasarım olarak 90 modellere oldukça benziyorlar.Şimdi bizim arabaları değiştirmeyi düşünecek olursak en azından üzerlerine 5 bin ile 8 bin arasında fark vermemiz gerekecek.Bu fark ile kendi arabanın komple soyularak boyanması ve motor-mekanik aksamının da sorunsuz olması halinde daha uzun yıllar kullanağını düşünürsek bu seçeneğin daha mantıklı olacağını düşünüyorum.Ancak çok temiz mekaniği,kaportası,boyası sorunsuz bir 97-98 bulabilirsen tabiki değiştirmek daha uygun olur.Ankara da yaşayan ve bugüne kadar Honda nın tüm modellerini kullanan bir arkadaşımın 98 accordunu 15-20 gün süre ile kullanmıştım.Çok rahat ancak 90 modellerden daha farklı değil.Tabiki aksesuar ve diğer farklarını saymazsak.(Hava yastığı,deri koltuk vs.)Naçizane düşüncem budur.Saygılarımla.




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.