Şimdi Ara

Home Theater kurulumu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar, yeni ev yaptırıyorum bu sebeple elimdeki 5.1 sistem ve projeksiyonla ilgili bir çalışma yapmak istiyorum. Salon ölçüsü yaklaşık 4m x 7m olacak. Oturma gurubunun bulunduğu tarafta bir duvara sabit perde düşünüyorum. Çizimde gördüğünüz ölçüler ışığında perde boyutu 150x267 gibi olmakta. Projeksiyonu (Benq W2000) tavan montaj düşünüyorum. Salonun eni 4m olduğu için projeksiyonun arkasında min. boşluk bıraksam bile 350 civarında bir atım mesafesi kullanmak durumundayım. Projeksiyona HDMI ve power kablosunu sıva altı kanal koyarak ulaştırmayı düşünüyorum. Yamaha 481 AVR oturma gurubunun karşısında olacak ayrıca media oynatıcı olarak DD, DTS passthrough yapabilen zidoo vb. bir cihaz kullanmayı düşünüyorum. 5.1 olarak elimde Canton 125 MX mevcut. Bunun dizlimini de şekilde gördüğünüz gibi yapmayı düşünüyorum. Bütün uydular zeminden 90cm yukarı montajlanacak. Montaj öncesi her uydu için kablo kanalı ya da sıva altı elektrik tesisatında kullanılan boru ve buat sistemi kullanabilirim. Arka sağ uydunun sağında kapı olduğu için arkada 320 uzunluğunda bir alan kullanabiliyorum. Sub’ı da ayak altında olmaması için sol ön köşeye yerleştirmek istiyorum. Ayrıca mevcut yerleşimin solunda pencere ve arka solda balkona açılan bir kapı daha var. Bu bilgiler ışığında gözünüze batan bir durum var mı ? Ayrıca bu yerleşim için “Şöyle yapsan daha iyi olur” diyebileceğiniz tavsiyeleriniz olursa çok memnun olurum. Tecrübeli arkadaşların görüşlerini bekliyorum.








  • Madem evi Yen'i yapacaksınız



    Tavana da 4 tane kablo çekin



    İleride atmos kurarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum yıllar sonra 5.1 sistemi anca edinebildim atmosa geçene kadar torun torba sahibi oluruz herhalde :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidasim -- 23 Mart 2017; 14:37:26 >
  • Tavana kablo çekin yine de pek bir masrafı olmaz. Sonra benim gini çok üzülürsün. Eşim tavana giden kablo görmek istemediği için evin en görünmeyen köşelerinden dolana dolana kablo uzunluğu 3 katına çıkarak tavana atmos için kablo çekebildim. Keşke ta en baştan 5+1 için düşündüğüm altyapıyı 5+1+2 için de düşünseydim.

    AVR yi internete bağlayacaksanız bunu da mümkünse LAN kablosu ile yapın daha sağlıklı oluyor. Bu nedenle mümkünse router cihazınızın bulunduğu yere uzanan bir boru olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YesimCirakli

    Tavana kablo çekin yine de pek bir masrafı olmaz. Sonra benim gini çok üzülürsün. Eşim tavana giden kablo görmek istemediği için evin en görünmeyen köşelerinden dolana dolana kablo uzunluğu 3 katına çıkarak tavana atmos için kablo çekebildim. Keşke ta en baştan 5+1 için düşündüğüm altyapıyı 5+1+2 için de düşünseydim.

    AVR yi internete bağlayacaksanız bunu da mümkünse LAN kablosu ile yapın daha sağlıklı oluyor. Bu nedenle mümkünse router cihazınızın bulunduğu yere uzanan bir boru olsun.


    Öneriler için çok teşekkürler, ekstra 2-4 kablo çekmede sorun yok, bunu dikkate alacağım, ayrıca wi-fi özelliği olmasına rağmen AVR'nin arkasındaki priz guruplarından birine LAN soketi koydurayım, görünen o ki lazım olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamidasim -- 24 Mart 2017; 1:14:48 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.