Şimdi Ara

Hollanda vizesi hakkında yardım gerekiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce Hollanda'ya gitmiş olan veya schengen vizesi sahibi arkadaşlara sormak istediğim bikaç soru var. 21-26 Nisan tarihleri arasında turistik amaçlı tatile gitmeyi düşünüyorum Amsterdam'a. İlk defa yurtdışına çıkacağım için çok iyi bilgim yok bu konu hakkında. Üniversite öğrencisi olduğum için çalışmıyorum doğal olarak, bu durumda ebeveynlerimin gelirlerini göstermemi istiyorlar buraya kadar herşey tamam. Babamın ortağı olduğu şirketten gerekli belgelerin (imza sirküleri, vergi levhası vs) fotokopilerini çıkarttırdım. Müracaat için bu fotokopiler yeterli oluyor mu? Orjinallerini getirtmemiz çok zor çünkü şirket şehir dışında. İlla orjinal belgeler diye tutturuyorlar mı yoksa fotokopiler yeterli midir? Bir diğer sormak istediğim Faaliyet belgesi ile Sicil Kayıt Sureti aynı belgeler midir? Lütfen geyik yapmayalım beyler gerçekten bilgi almak istiyorum çünkü. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 1 Nisan 2009; 4:35:43 >







  • Up
  • bazen onlara bakmalarına bile gerek kalmıyormuş fotokopilerini götür onun haricinde araba ruhsatı eviniz varsa tapusu bankada hesabınız varsa hesaptaki parayı gösterin. yani üstünüze ait ne varsa belgelerini götürün derim tam emin olsunlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: diroix

    Arkadaşlar daha önce Hollanda'ya gitmiş olan veya schengen vizesi sahibi arkadaşlara sormak istediğim bikaç soru var. 21-26 Nisan tarihleri arasında turistik amaçlı tatile gitmeyi düşünüyorum Amsterdam'a. İlk defa yurtdışına çıkacağım için çok iyi bilgim yok bu konu hakkında. Üniversite öğrencisi olduğum için çalışmıyorum doğal olarak, bu durumda ebeveynlerimin gelirlerini göstermemi istiyorlar buraya kadar herşey tamam. Babamın ortağı olduğu şirketten gerekli belgelerin (imza sirküleri, vergi levhası vs) fotokopilerini çıkarttırdım. Müracaat için bu fotokopiler yeterli oluyor mu? Orjinallerini getirtmemiz çok zor çünkü şirket şehir dışında. İlla orjinal belgeler diye tutturuyorlar mı yoksa fotokopiler yeterli midir? Bir diğer sormak istediğim Faaliyet belgesi ile Sicil Kayıt Sureti aynı belgeler midir? Lütfen geyik yapmayalım beyler gerçekten bilgi almak istiyorum çünkü. Cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.


    TİCARET ODASINDA ÇALIŞIYORUM faaliyet belgesi işletmenin anasözleşmesinde yazan işleri gösterir ... sicil kayıt sureti ise o işletmenin ticeret siciline kayıtlı olduğunu gösterir...

    imza sirkülerini ticaret odasından edinip aslı gibidir mührü vurdurabilirsin... ayrıca ticaret sicil gazetesi suretinede aynısını yaptır

    http://www.ticaretsicil.gov.tr/giris.php adresinden gazetelere erişebilirsin




  • Madem tatil icin gidiyorsun, Bence bir tur sirketiyle anlas. Hem su aralar uygun fiyat hemde vize alma konusunda bayagi yardimci olurlar. Gerci shengeni ilk kez alacaksan senin sahsen basvurman lazim ama onlar yol gosteriyor.
    Atıyorum Hollanda'dan vize almak zor ise onlar Fransız konsoloslugundan aliyorlar, tanidik vs.
  • Bu arada yazmayı unuttum Queens birthday (kralicenin dogum gunu) 29 veya 30 Nisan'da kutlanıyor.
    O tarihlere denk getirmeye calış. Bayagı bi eglence oluyormus
  • aga geçen dürümcüde duydum.oraya hollandaya gitme sebebi olarak gay olduğunu ve türkiyede hemcinslerine rahat cinsel ilişkide bulunamadğını yazıcan.dürümcünün arkadaşı öyle gitmiş
  • Hepinize teşekkür ederim

    quote:

    Orjinalden alıntı: Adenozine

    Madem tatil icin gidiyorsun, Bence bir tur sirketiyle anlas. Hem su aralar uygun fiyat hemde vize alma konusunda bayagi yardimci olurlar. Gerci shengeni ilk kez alacaksan senin sahsen basvurman lazim ama onlar yol gosteriyor.
    Atıyorum Hollanda'dan vize almak zor ise onlar Fransız konsoloslugundan aliyorlar, tanidik vs.


    Yok dostum orada arkadaşımla beraber kalacağım bu dönem erasmusa gitti okulun yurdunda kalıyor 2 kişilik odada. Kimse ilgilenmiyor zaten kontrol falan etmiyorlar hatta geçen hafta başka bir arkadaşım gitti kaldı onun yanında 1 hafta. Bende orada kalacağım yani otel masrafım yok sadece uçak ve orada yapacağım harcamaların masrafı olacak. Turdan daha hesaplı oluyor yani. Gidip görelim coffee shopları, Red Light'ı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 1 Nisan 2009; 16:52:35 >




  • Beyler 10 Nisan Cuma gününe randevuyu aldım konsoloslukla görüşmek için.
    Aklıma takılan birkaç şey kaldı.
    Çok soru sordum farkındayım

    1) Konsolosluğa sunacağım otel rezervasyonunu booking.com'dan yaptırdım. Bu rezervasyonu yaptırdığıma dair belgeyi yani sitenin bana mail olarak gönderdiği konfirmeli rezervasyonun print-out halini sunsam yeterli oluyor mu? Yoksa illa ETS gibi bir acenteden yapılmış rezervasyon mu isterler?

    2) Ayrıca bu otel rezervasyonunu vize elime ulaşınca yine online olarak siteden iptal edeceğim otelde kalmayacağım için. Bu durumda iptal edilmeden önceki halinin 1 print-out halinide Hollanda'ya indiğimde pasaport kontrolündeki görevlilere versem kurcalarlar mı oteli falan aramak gibi?

    3) Yurtdışından Türkiye'ye geldiğimde havalanında sağlık kontrolü falan yapılıyor mu? Malum coffeshoplara gitme ihtimalim olacağı için bir terslik çıkmasın kontrol montrol olursa

    4) Son sorumda daha önce booking.com'dan rezervasyon yapan var mı? Amsterdam'da bir otele rezervasyonumu yaptım site üstünden. Rezervasyon tarihlerim 21-27 Nisan arası ama ben Hollanda'ya ayak basana kadar iptal etmemeyide düşünüyorum bu rezervasyonu, pasaport kontrolünde herhangi bir aksilik olmasın diye. Peki 22 Nisan sabahı yine bu site üzerinden online olarak rezervasyon bilgilerini girerek rezervasyonumu iptal etme şansım var mıdır acaba? Cezasını ödemeye razıyım. 1 gecelik ücreti çekiyorlarmış ama rezervasyon başladıktan sonra iptal etme olayı var mı onu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 5 Nisan 2009; 1:19:39 >




  • Cok ince ve uzun is biz 1 yil bekledik bu oturum icin.(annem ve ben)

    Turustik gitmek kolayda gel bide oturum almayi dene

    Istersen ben sana davet yolliyayim max 2 gune vizen hazir
  • Yok dostum iyiki oturum falan değil dediğin gibi
    Turistik alacağım zaten konsolosa sunacağım tüm belgeleri hazırladım işte bi merak ettiğim bu otel mevzusu kaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diroix -- 5 Nisan 2009; 1:28:28 >
  • MetinT ye sor
  • MetinT kim tanımıyorum ki, forumdan mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: somak45

    MetinT ye sor







    Arkadaşı ciddiye alma. Seninle eğlenmeye çalışmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.