Şimdi Ara

Hizmet ne ki? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KFK

    Bazen bunalıyorum, aşırı sıkılıyorum bu ülkeden. Mevzuya girmeden önce mühim tembih: Yılışık liseliler, şaka yapmadan şaka ve espri yapmadan espri yaptım zanneden komik arkadaşlar uzak dursunlar.

    Bu ülke ne zaman adam olacak, ben görebilecek miyim diye iyiden iyiye merak ediyorum artık. Yaşımız şaka maka 28 oldu. Değişen çok şey var elbette ama değişmesi gereken de çok şey var. Toplum olarak ahlakımız artık kısa bir battaniye gibi bir tarafımıza çeksek başka tarafımız açıkta kalıyor. Yasalarımız yumuşak, uygulamalarımız daha da yumuşak.

    Doktorluk okuyan parasına, rahatına okuyor. Vatandaşa hizmet ederim diyenini ara ki bulasın. Yıl olmuş 2013, adama gidiyorsun ayaklarımda kaşıntı var diyorsun, kafasını kaldırmadan yaz alerjisi deyip sepetliyor. Ben seni telefonla arayaydım bari! E kışın da kaşınıyor ne olacak şimdi? Tabi göçmen kuş mu bu yazın dursun kışın göçsün! Kışın da kaşınacak elbet...

    Memur desen evlere şenlik. Devlete kapağı atayım diye ölümüne çaba. Araya torpil sokacağım diye Ankara'da akraba kovalamaca, dayı aramaca. Memur olunca da vatandaşa hizmet şurada dursun niye geldin suratı! Sen neye talip olduğunun, niçin koşturduğunun farkında mısın? Hayır.
    Sen koskoca firmasın, gitmiş milyonluk (eski parayla trilyonluk) yatırım yapıyorsun, kaç kişinin ekmek yemesine vesile oluyorsun. Devletle işin var, bir memur çıkıyor sana surat yapıyor yeri geliyor posta koyuyor. Hayırdır ulan? Hayırdır? Memurların işten atılabiliyor olması lazım. Güler yüzlü tatlı dilli, gerçekten hizmete gönüllü insanlar kalsın gerisini temizle gitsin.

    Bankalar modern eşkıya. Şubeye kadar gitmenize gerek yok internet üzerinden de yolunabiliyorsunuz. İsterseniz ATM'den de bu hizmeti! veriyorlar. Devlet senetin çekin arkasını boşalttı. Belli ki kayıt dışını bitirmek için şahısları ve kurumları bankaların kucağına yönlendiriyor. Fakat bankaların vatandaşı yolmasına karşı alınmış bir tedbir yok. Yani bankalardan kucak dolusu! sevgiler. E biz de parayı sokaktan topluyoruz zaten...

    Neyse! Mevzu uzun. Yaşadıkça, aksadıkça ve aksatıldıkça konuyu uzatacağım...





    yemin ediyorum yorumunun her satırında, kendi fikirlerimi gördüm, ruh ikizim misin kardeşim :) arakdaş olarak ekliyorum seni kabul edersen memnun edersin.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.