Şimdi Ara

Hızlı ve ucuz internet gelecek mi, yapay zeka platformu yerli mi | Turkcell'e sorduk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Turkcell Teknoloji Zirvesi 2019 gerçekleşti. Önemli konuklara ev sahipliği yapan etkinlikte, şirketin yeni genel müdürü olan Murat Erkan'a hızlı ve ucuz internetin gelip gelmeyeceğini, diğer yöneticilere de yeni yapay zeka platformunun yerli olup olmadığını, Apple TV+ isim hakkı meselesinin nasıl çözüleceğini de sorduk.
     
    00:55 Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ile etkinliğin detaylarını konuştuk.
    02:05 Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan'a sorduk: Fiber yaygınlaşacak mı, hızlı ve ucuz tarife gelecek mi ?
    04:55 5G üzerinden bulut tabanlı oyun demosu
    05:52 5G üzerinden bulut tabanlı PC teknolojisi
    06:45 Katlanabilir telefon Huawei Mate X de zirvedeydi
    07:49 Dünyanın ilk uçan baz istasyonu DroneCell
    09:12 Turkcell'den Serkan Öztürk'e Yaani yapay zeka platformunun yerli olup olmadığını sorduk
    11:51 Yaani kişisel asistan demosu
    14:28 5G üzerinden yapay ile taş-kağıt-makas oyunu demosu
    15:34 5G üzerinden drone gerçek zamanlı bilgisayarlı görme
    16:16 5G ile İstanbul'daki direksiyon ile Stokcholm'deki arabayı kullanma demosu
    17:17 Turkcell'den Ataç Tansuğ'a, Apple TV+'ın ülkemize gelip gelmeyeceğini sorduk.  2014'te lanse edilen Turkcell TV+, isim haklarına sahip dolayısıyla hukuki bir konu gündemde. Ayrıca Turkcell TV+'ın televizyonlara gömülü gelip gelmeyeceğini sorduk.
     
     







  • turkcell ve ucuzluk.

  • Zeki Müren de bizi görecek mi ?
    diye sorsaydın ya ucuz olmayacağı bilinen bir şey çünkü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _tayfun_ -- 13 Nisan 2019; 15:31:18 >
  • Turkcell ortak altyapıya girecek? Hahahahaha buna bi tarafımla gülerim.

    Turkcell ucuz iş yapmaz, doğasına aykırı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortak altyapı toplantısı anlaşması bilmem kaç yıl önce yapılmadı mı basına açıktı Erdi sorular sormuştu?
    Orda gördüğümüz turkcell eski ceo tosun kaan değilmiydi? Amerika'dan AT&T falan mı gelicek yapıcak şu millete geçirdiğiniz rezil altyapıyı? 4 tane firma birleşip şu işi beceremediniz mi yıllardır çomarlar. 2019 olmuş hala altyapı yatırımı diye zırvalıyor utanmazlar ya. Böyle rezillik olmaz. Hainler. Ula hiç mi para kazanmıyorsunuz şu milleti o kadar soyuyorsunuz her sene milyar dolar ciro açıklıyorsunuz onun %10'unu ayırsaydınız altyapıya şuan zaten ülke telekom tekelinden çıkar pazar lideri olurdunuz herkese en azından istanbulda be herkese fiber ulaşırdı yıllar önce. Ama sizde nerde o vizyon nerde sizde o vatan sevgisi nerde sizde o iş ahlakı nerde sizde o ileri ticaret görüşü. Tek derdiniz vizyonunuz vatandaştan her ay 3-5 tl nasıl yasalardan bir açık bulup devletin korumadığı kim kimi yakalarsa öptüğü piyasada şu saf millete geçiririz nakit girişi olur kafanız sadece onlara çalışır. AKN kalktı diye 100mbit'lik paketleri yok edicek fiyatları ikiye katlıyacak kadar çakalsınız fiberde. Ne oldu da 1 günde fiyatları 2'ye katladınız? BTK buna nasıl göz yumuyor onları anlatın. Nasıl bir ilişkiniz var BTK ile? Ula o fiberin içinde zaten anında 1000Mbit vericek teknoloji var. Bakır kablo altyapısı kafası ile fiber altyapıyı yönetiyorlar. 80 liraya Vodafone'un sattığı Superonline fiber altyapısını Turkcell kendi 130'a satıyodu AKN sonrası hiçbir maliyet artışları olmadan utanmadan fiyatları 2'ye katladılar sözleşme bittiği anda tekrar yenilemek imkansız artık 80 liralık paket 199 olmuş. BTK ile el ele vatandaşı soymak dışında bir vizyonunuz yok boşa anlatmayın 5G falan. Devletin zorlaması ile dünyadan yıllar sonra 4G'ye geçecek kadar çapsızsınız işte. Kablo altyapısında da Vatandaşın yıllar süren zorlaması ile artık dayanamayan BTK AKN kararını almasa 2020 dünyasında şu millete utanmadan sıkılmadan hala AKN sonrası 2.5Mbit hızlar ile internete girmeye mahkum edicektiniz ve yine böyle çıkıp altyapı yatırımı diye zırvalıyacaktınız net. Keşke ülkede gerçek serbest bir pazar olsada yabancı firmalar gelebilse sizler gibi bu millete ülkenin gelişimine engel hainlerden kurtulsak gerçek bir rekabet olsa. 2 tane tekel firma ile rekabet olmaz. Asıl vatan haini ülkede tekel olmuş bunu vatandaşlık hakkı yaşamak için artık zorunluluk olan interneti %100 üstü karlar edip doymayıp nasıl ülkeme ve müşterilerime daha iyi hizmet veririmi düşünmeyen bir zorunluluk olmadan birisi zorlamadan asla yatırım yapmayan yapıcağı yatırımda bile günlük gelicek kar hesabı yapan ileriyi göremeyen ülkeyi dünya internet kullanımının 5-10 yıl gerisinde bırakanlar bu milletin gerçek düşmanlarıdır. Daha ne diyim azı var fazlası yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 312 . -- 13 Nisan 2019; 19:17:2 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _tayfun_

    Zeki Müren de bizi görecek mi ?
    diye sorsaydın ya ucuz olmayacağı bilinen bir şey çünkü.
    Yok hocam, Ensar vakfı da bizi görecek mi diye sorsaymış keşke
  • Türk iletişim firmaları TL değerli iken altyapı yatırım fırsatını kaçırdılar yüksek fiyatlarla aboneleri soyup yabancı yatırımcının cebini doldurdular. Bu fırsatı firmalar vizyonsuzluk ve tipik günü kurtarma stratejisi ile sadece kar ve bilanço hırsı ile kaçırırken aynı sorumsuzluk ve beceriksizlik BTK ve Ulaştırma bakanlığında da mevcuttu yani bu firmaları bir masa etrafında toplayıp ortak altyapı için çalışmaya ikna edemedi veya gücü yetmedi. herkes göstermelik kendi altyapısını kurarken heba olan bu ülkenin iş gücü ve kaynakları idi. ortak altyapı çalışması arayışı artık zorunluluk haline gelmiş çünkü bu ekonomi şartlarında hiç bir firma tek başına tüm Türkiye ye sağlıklı 5g altyapısı kuramaz. firmaların bir araya gelip anlaşmaları, ortak şirket kurup kaynak ayırmaları yarının ekonomik şartları belirsiz bir ortamda o kadar kolay değil. Gözüken o ki 5g çok kısıtlı fiber altyapısı olan bölgelerde başlayıp firmaların abartılı reklamlarını süsleyecek. gerçek anlamda her yere 5g ulaştırılması kaç sene sürer şu an bu sorunun cevabını kimse bilmiyor.





  • Turkcell ve Ucuz. Bu iki kelime hiç birbirine yakışıyormu.

    İlk defa erdinin bir videosunu izlemiyorum. Başlığı görüp inanmıyarak yorum yapıp çıktım. İnandırıcı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 13 Nisan 2019; 16:39:18 >
  • Allah aşkına şu müzikleri koymayın

  • İST/Eyüpsultan ilçesine fiber getirilsin.Düşük hızda internet ile hiç bir şey yapılamıyor.Tüm büyük şehirlerde Fiber altyapı standart olmalıdır...

  • Turkcell ve ucuzluk???!!! Hahahahaha,yıl olmuş 2020 daha doğru dürüst fiber internet bile veremiyorlar. Evimde 24 Mbit kullanıyorum ama max 9-10 Mbit hız alıyorum, adsl gibi sanki. Genel hız ortalaması da 3-4 Mbitlere düşüyor zaman zaman. Fiber mi, adı fiber ! Şikayet ediyorsun çözüm de üretemiyorlar, biz de bir anormallik yok diye.

  • Turkcell ve ucuzluk; tartışılabilir bir konuydu (ki ucuz değil zaten) ama Türk Telekom vak'asından sonra tartışmaya bile değmez. Bu fiyat artışının en büyük nedeni TT'nin Ulusal Bankalarımıza olan borcu neden olmuştur. Artık ucuz iletişim beklemeyin. 1 Dolar 1 lira olsun, o fiyatlar gene düşmez. Allah bilir kaç yıl sürecek, bankaların borçlarını tahsil etmesi...

  • 312 . kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinize katılıyorum yalnız şunu da es geçmeyin. Devlet frekans tahsisinde çok uçuk paralar alıyor. Eğer bu şekilde değil de ücretsiz frekans sağlasalar işte fiyatlar çok ucuzlar. Bu fiber için de geçerli. Fiber altyapıyı yapmak için bile devlete para ödeniyor. Biz gelişmemiş bir ülke olarak bu hizmetleri verenlere teşvik sağlamamız gerekirken herşeyden vergi ve harç alınıyor. Bir zümrenin sülalesi doysun diye.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç savaşın eşiğindeki Ukrayna da bile sınırsız internet var forumda bir arkadaş yazmış bizim para ile 60tl civarında. Gsm operatörleri milyar TL kar ediyor. Daha fazlası lazım bizler koyun gibi olduğumuz sürece uygun fiyatlı hiç bir şey kullanamayiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zebvural kullanıcısına yanıt
    BTK uyuyorken boşuna bekleme...
  • Bu ülkede mobil operatörler ve kablolu hizmet veren firmalar anormal düzeyde kar yapmaktadırlar. Alt yapı işi vs bahanesi ortak alt yapı geçme isteği de hizmet maliyetlerini düşürüp daha ucuza hizmet sunmak değil daha düşük maliyetle daha çok kişiye ulaşıp daha fazla kar yapmak amacıylaydı.
    Zaten vaz geçildi şimdide bahane olarak kullanıldığı için lafta istenmektedir.
    Vodafone kazanç marjını görünce zaten aklı durdu firmanın hiçbir yere kıpırdamıyor. Yatırım isteği bile yok firmada gerekte duymuyor. Hiçbirinde yok gerçi.
    Operatörlerden biri ise karına gram dokundurtmuyor tüm yatırım bağış reklam vs maliyetlerini yüzde yüz olarak karının üstüne ekleyip tarife oluşturtuyor. Gelirden pay sıfır olarak ayarlanmış durumda.
    Yazan bilen başkasınıda kolay bulamazsınız. Benden foruma bu kadarcık katkı olsun. Daha bir şey yazmak istemiyorum hem umurumda değil hem de illa bazı anlamadığım kişiler hemen aaa çok biliyorsun diyecekler.

    Öncelikle zaten her şeyi geçelim rekabet kurumunun rekabet için ciddi çalışması gerekli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gecem1903 -- 18 Temmuz 2019; 19:29:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Doğru düzgün müşteri hizmetleri bile olmayan bir firmadan birşeyler beklemeye gerek yok...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.