Şimdi Ara

Hiv hakkinda acil destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan 1 ay once korunmadan iliskiye girdim. Ancak iliskiye girdigim kisi hayat kadini degil. Benim gibi ogrenci, karsi cins kizdi. Iliskiye girdikten 2 hafta sonra bogazlarim iltihaplandi cok hasta oldum ancak 2-3 gun icinde iyilestim. Hasta olmamin uzerinden de 2 hafta gecti. Ancak 2 haftadir uzerimde tansiyon dusuklugu tarzinda bir yorgunluk var. Internetten belirtilerine baktim. Ancak lenf bezi sismesi, bas agrisi, mide bulantisi, deri de pul pul dokulme, gece ateslenip terleme gibi hicbir belirti yok. Bundan 3 gun once normal kan testi yaptirdim hicbir sey cikmadi. Tum degerlerim normal seviyede cikti. Ancak bu yorgunlugun sebebi sizce hiv olabilir mi? Bi de soyle dusunuyorum yorgun hissediyor olmamin sebebi hastaligin kanimdaki degerleri degistirmesi olabilirdi (normal kan testinde hiv cikmasa bile) ama kanimdaki tum degerler de normal cikti. Yarin teste gidicem cok korkuyorum. Psikolojik olarak çöktüm diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiv değilsindir.Rahat ol ama ne olur ne olmaz gir teste.Kiz tanıdık değil mi direkt sorsaydın ona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kizda sorun yok hasta falan degil. Iste evham yapiyorum da yapilmicak gibi degil. Ah bi negatif ciksin karimla bile kondomsuz yapmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşeyi de hiv'e bağlama ve bu kadar da korkma hiv'den tedavisi var tek tablet ilaç ile aids'e dönüşmeden hiv virüsünü kontrol altina alıp sağlikli şekilde ömrünü tamamlayabiliyorsun. millet o kadar hayat kadinlariyla korunmasiz birlikte oluyor umrunda değil hiç birşey sen mi bu kadar sıkıntı yapiyosun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere karşındaki kişinin hiv+ olup olmadığını bilmiyoruz. HİV sanılanın aksine bulaşması son derece zor bir virüstür. Elimizin altında internet var , bu konuda yazılmış makaleleri araştırırsan ,karşındaki kişi hiv+ olsa bile tek bir ilişkide bulaşma riskinin ( kadından erkeğe ) 1000'de 1 gibi bir oran olduğunu görürsün. Genel olarak bu tarz şeylere takmamak için , ilişkilerinde kondom kullanmanı tavsiye ederim. Condom birçok hastalığa karşı yüksek bir koruma sağlar.

    Yaşadığın belirtilerin birçok sebebi olabilir , bunu direk hive bağlama.. Kafandaki takıntıları bitirmek içinse tek yol gidip test yaptırmaktır. Konuyu açma tarihinde ilişkinin üzerinden 30 gün geçtiğini belirtmişsin , dolayısıyla şu sırala 45-46 gün gibi bir zaman geçmiş olacak. 42 günlük sınırı geçtiğin için , devlet hastanelerinde ücretsiz olarak ELİSA testi yaptırabilirsin. Yani şuan yaptırdığın test negatif gelirse çok yüksek bir ihtimalle negatifsindir. Uzmanlar doğrulama amaçlı testlerin 90.günde tekrar edilmesini de tavsiye etmektedir. Fakat dediğim gibi bu doğrulama amaçlıdır , 42.günde negatif çıkan birinin 90.günde pozitife dönmesi çok çok düşük bir ihtimaldir.

    Bununla birlikte bazı yerlerde , ELİSA testinin 6. ayda falan tekrar edilmesi gerekir diye bir yazı görebilirsin. Bu durum sadece kan kanseri olan veya başka bir kanserden ötürü kemoretapi gören kişiler için geçerlidir. Sen bu yazılara takılıp hayatı kendine zindan etme. Git testini yaptır , negatifsen konuyu kapat. Takıntı yapmamak için de ilişkilerinde korunmayı ihmal etme.




  • Kız arkadaşın mıydı yoksa tanımadığın biri miydi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mancunian Wanker -- 23 Ağustos 2017; 10:36:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.