Şimdi Ara

hitabet ve diksiyon

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi hitabet ve diksiyon konusunda kendimi geliştirmek istiyorum yani etkili ve doğru cümleler kurmak konuşurken inişleri çıkışları iyi yapmak vs gibi bu tarz kitap dergi önerileriniz var mıdır veya video bile olur her türlü dökümanı kullanmak isterim ve ek olarak bu tarz kitapların dilleri nasıldır pek bi bilgim yok ama akademik tarzda kitap önerileri olmassa en azından başlangıç için sevinirim
    tabi her türlü öneriye açığım
    teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dessangE -- 24 Mart 2014; 23:39:27 >



  • Ben de bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi tiyatro kursuna git. Bir de diksiyon kursu bulabilirsen çok iyi olur. Diyaframını kullanmayı, ses tonunu ayarlamayı ve doğru konuşmayı hem tiyatro hem diksiyon kurslarında öğrenebilirsin. Tiyatro ilave olarak el-kol hareketlerini doğru kullanmayı, düzgün durmayı, topluluk önünde konuşmayı, heyecan yönetimini geliştirir.
  • Bunu kitapla basaramazsın, kursa gitmen lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arandur

    Benim gibi tiyatro kursuna git. Bir de diksiyon kursu bulabilirsen çok iyi olur. Diyaframını kullanmayı, ses tonunu ayarlamayı ve doğru konuşmayı hem tiyatro hem diksiyon kurslarında öğrenebilirsin. Tiyatro ilave olarak el-kol hareketlerini doğru kullanmayı, düzgün durmayı, topluluk önünde konuşmayı, heyecan yönetimini geliştirir.


    quote:

    Orijinalden alıntı: K.B.V.

    Bunu kitapla basaramazsın, kursa gitmen lazım

    haklısınız arkadaşlar katılıyorum dediklerinize kurs araştırmaya başlayacağım bunun haricinde takip etmemi önerdiğiniz dergi vs var mıdır?
    birdehttp://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=51902 şöyle bir kitap buldum bunun hakkında ne düşünüyorsunuz




  • söz ve diksiyon sanatı yky yayınları
  • Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi tiyatro kursu senin için çok faydalı olur. Sınıfta bir kız vardı tiyatrocu. Aklına gelebilecek en karışık,zor tekerlemeleri kıza söylettiriyorduk kız şakır şakır duraksamadan hepsini söylüyordu Konuşmasıda gayet akıcıydı, bahsettiği şey saçma sapan olsa bile kızın konuşma şekline/tarzına ses tonuna hayrandık.
  • Hocam bunun için bolca kitap okumak, okudukların üzerine düşünmek ve çevrende kültür sanata hakim insanlarla kültürel sohbet yapman kafidir. Ben bunlarla haşır neşirim ve giremeyeceğim ortam yok amiyane tabirle. Yani kursa falan gitmene gerek yok esasında. Yine de sen bilirsin.
  • Konuşmayı sessizce okuyarak geliştiremezsin bana kalırsa. Yani bu konu için kurslar falan mevcut onlar yardımcı olabilir. Tabi düzgün cümle kurmakta falan yardımcı olabilir kitap fakat vurgular tonlar da çok önemlidir. Onu kitaptan tam kavramak zor.
  • saolun arkadaşlar 1-2 kitap sipariş verdim ve kurs arıyorum şuan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.