Şimdi Ara

hintli mahindra satışa sunulmuş (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
57.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bildiğim kadarıyla turkcellin araziye giden ekibi ford ranger leri mahindra ile değiştiriyolarmış. Mahindranın sınıfında daha ekonamik olduğu söleniyor.
    Ontec sende Mahindra varmıo yada kullandınmı?
  • var olmaz mı :D

    pikup versiyonu turbo dizel biraz gürültülü çalışıyor düz yolda kalkışı biraz ağır ancak total hız iyi yolu kesinlikle hissetmiyorsunuz ben kullanırken kasis filan hiç aldırış etmiyorum.
    araçla araziye çıkınca tüm eksilerini unutuyorsunuz inanın insanın yürüyemeyeceği yerlerde çok rahat bir şekilde yol alıyor sarsılma kasılma yapmıyor .

    amiyane tabirle jeep versiyonu ( kapalı kabin arazi taşıtı) goa crde motor kullanıyor motor oldukça seri pikup un arkası makaslı olduğundan asfaltta çok zıplama yapsa da goa da bu olmuyor arazi şartlarında pikuptan çok daha rahat şasesi de daha kısa olduğundan dik yerlere çok daha rahat tırmanıyor. bulunduğunuz ildeki mahindra satıcısının test aracı ile aracı test etmenizi tavsiye ederim.
  • bence o fiyata gayet güzel bi araç, tek kötü yanı motor hacminin büyüklüğüne rağmen beygir sayısı madem 100hp olcak bari 2.0 falan olsun en fazla sağlamlık konusunda görmeden bişey söylemek doğru olmaz ama çinlilerden çok daha iyiymiş gibi duruyor.
  • ama o hacme göre az yakıyor :D
    8,5 -9 lt ortalama mazot tüketiyor (goa) . 2450 kg gibi bir ağırlığı var , yüklü olması yakıt sarfiyatında değişiklik yapmıyor.

    Bu arada pickuplarda artık 100hp lik turbo intercooler motorun yanısıra 109 beygirlik euro 4 crde motor geliyor, bu motor 270 tork 1800 devirde veriyor.

     hintli mahindra satışa sunulmuş


     hintli mahindra satışa sunulmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 4 Kasım 2008; 15:03:59 >




  • bence süper bi araç daha bugün test ettik pikabını.ama pikabının tasarımı pek alımlı değil. ancak goa 40000 ytlye en ii jip. içine ne motor sesi geliyor nede plastik veya dökülme sesi war. kapıları lık die kapanıyor. beni şaşırttı gayet kaliteli bi araç. inş. alacaz...beyaz goa
  • Türkiyede satışa başlanıldıgından beri sadece 6 adet satmış bu mahindra
  • 2450kg çok ağır değilmi?
    o motor bunu yerinden zor kaldırır.
  • warrior sako Tarih 7 Aralık 2008; 18:46:22
    Türkiyede satışa başlanıldıgından beri sadece 6 adet satmış bu mahindra

    Bu bilgiyi nereden aldınız? Türkiyede yaklaşık 1.5 senelik bir satış mazisi olan mahindra sadece Antalyada aylık 15 ortalama satış yapmaktadır.

    lokosit Tarih 7 Aralık 2008; 19:28:15
    2450kg çok ağır değilmi?
    o motor bunu yerinden zor kaldırır.

    Motor kuvveti düşündüğünüz gibi, araç binek değil yani 180 200 km/saat hız yapabileceğiniz bir araç değil bu motor gücünden değil araç çok yüksek olduğundan dolayı... standart turbo dizel intercooler motorlu pikup u otobanda 170 e kadar çıkabilmekte crde motorlu olan Goa ise 170 180 km hız yapabilemktedir.
    Şunu da söylemekte fayda var bu araçların esas kullanım yeri arazi ve bozuk yol koşullarıdır, bu araçlardan beklenen şey ise gömüldüğünde gömüldüğü yerden çıkabilmesi ve tekerleklerin her koşulda dönüşünü devam ettirebilmesidir.

    Bu yönden baktığınızda ise bu araçlarda özellikle 4x4 versiyonlarında ( ki bahsettiğiniz ağırlık 4x4 ün ağırlığıdır) test ettiğimiz her tür arazi koşullarında ( yoğun balçık, sürülmüş tarla, eğimli çamurlu rampa çıkışı, kumsal v.b.) her hangi bir güç yetmezliği durumu yaşamadan yüzümüzün akıyla testleri başarılı olarak geçmiş bir araçtır.

    Aracın beygir gücüne baktığınızda rakamsal olarak düşük görünen bu araçlar yürüyen aksam tasarımı ile bu koşullarda bu güç eksikliğini hissetirmemektedir.
    Bunun başlıca nedenler;
    Ön tekerlekleklerin neredeyse aracın tampon hizasında olması ( bu özellik karteri korumakta ve çıkışta dik açıya tırmanabilmesini sağlamaktadır)
    ön ve arka tekerlekler arasındaki mesafe diğer rakiplerinden kısadır.( bu özellikle askıda kalma problemi yaşanmaz ayrıca ön tekerleğin açtığı ize arka tekerleklerin rahatça girerek arkayı savurmadan ilerlemesini sürdürmektedir.)
    Arka lastiklerin çift kabin versiyonlarda kabinin bitiş noktasının altından başlaması ( arka lastiğin üzerine düşen ağırlığı arttırması ve tekerleğin ağırlık merkezine yakın olması ile savurma ve aşırı sarsılma ( pikup versiyonu için geçerli) problemi yaşatmamaktadır)
    Lastiklerin genişliği aracın batmasını zorlaştırmaktadır.
    Goa modeli için yukarıdaki özelliklerin hemen hepsi geçerli iken ayrıca bağımsız helezon+amortisör sistemi ve gelişmiş motoru yüzünden oldukça rahat bir kullanım sunmasıda cabasıdır.

    Türkiyedeki diger hint aracının imajı ve fiyatı insanların aklında soru işaretleri oluşmasına neden olmakla birlikte bu aracı kullandığınızda sağlamlık, ve arazi şartlarındaki performansının nasıl birşey olduğunu çok rahatça anlayabilmektesiniz.


    Mahindra 1945 yılından başlayarak çok uzun seneler jeep askeri araçları üretmiş bir firmadır, pikup ve goa modellerinde buradaki tecrübelerini kullanmış ve buna bağlı olarak lüks olmayan ama çok dayanıklı, arazi şartlarında oldukça başarılı, goa da ise oldukça rahat ve sorunsuz araçlar üretmektedir.

    Askeri araç üretiminden gelen sağlam şase, sağlam motor yapısını aynen bu araçlara taşımıştır, ki halen ürettiği askeri araçları axe ve bolero da aynı yapıdaki şase ve motorlar kullanılmaktadır.

    AXE
    mahindra axe fotografı

    bolero
    Bolero fotografı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 15 Aralık 2008; 9:47:37 >




  • mahindra kaliteli bir araç olarak gözüküyor ama türkiyeye geldiğinden beri kaç adet sattı acaba ?
  • Bence GOA modeli çok güzel.Yinede Tata ve Chery den iyidir.
  • yanılmıyorsam 300 civarı pikup satışı 100 kadar da goa satıldı 2008 yılında

    Tatanın listelerde görünün bir arazi aracı ( jip ) mevcut ancak bu araç binek statüde olduğundan vergileri yüzünden fiyatı oldukça yükseğe çıkmaktadır tahminin 50 55 milyar arası birşey bu nedenle satışı yok denecek kadar az.

    cherry nin tiggosu arazi taşıtı görümünde bir binektir orjinali olan rav4 bile arazi koşulları için yapılmış bir araç değil aracı balçığa sokarsanız fren balataları balçık ile dolup frenleriniz kitlenir uzun vade kötü koşullarda kullanmanız durumunda ise alt takımlarda sorun çıkarırlar. ki cherrynin çin olduğunu düşünürsek araziyi bu araçlarda denemeyin diyebilirim ( aracı test etmedim varsa Adana'da kendine güvenen bir tiggo sahibi arazide 2 aracı da test edebiliriz pm atabilirsiniz)

    bu nedenle goa yı kıyaslayabileceğiniz bir araç şu an için Türkiyede yok zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 15 Aralık 2008; 21:50:33 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: emtue

    cinli chery tiggo yu buna tercih ederim. daha adi, daha sorunlu, daha sifatsiz olsa bile.

    mahindra ismini traktor sahibi olanlar ve bu foruma girenler disinda kac kisi bilir ki?

    ismi bilinmeyen bir markanin piyasasida olmaz. isterse dunyanin en buyuk ureticisi olsun reklama 1 kurus para ayirmasin, tenekeye 4 ceker koysun sonrada 40 bin lira fiyat ceksin alinmaz. mercedes veya bmw marka bassa methiyeler falan duzulmezdi havayastigi olmayan arac mi kaldi?

    adam gibi full donanimli getirip bu fiyata satsalar bise diyemem ama bu aracin ederi lada niva dan 1 kurus fazla degil.

    illa jipim olsun, donanimli olsun derseniz alin chery tiggo 30 bin lira klimali sunroof lu airbagli abs vs..


    Chery Tiggo 4x4 değilki 4x2 nasıl 4x4 bir araca alternatif sunabilirsinizki ?




  • kıyaslanabilinir aslıda 4x2 Goa mevcut, ancak arkadaş olaya nereden bakılması gerektiğini kavrayamamış, çin araçları avrupada satılmıyor satılamıyor ancak Mahindra avrupanın pek çok ülkesinde satılıyor, 2009 yılında ise Abd ve İngiltere de satışa çıkıyor, Bu aracın yurt dışı incelemelerine bakarsanız kimse bu araçların sağlamlığı ve arazi performansına kötü not verememiş. Ama çin arabasının kendi satış temsilcileri bile sattığı arabalara güvenmiyor, bence arkadaşın 2 aracıda bir test edip inceleyip aradaki saymayla bitmeyecek farklara bakması lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 25 Aralık 2008; 13:23:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OnTEC

    Mahindra Pik-up 4x4 modelini Adana tuzla bölgesindeki tarlalarda ve kum tepelerinde test ettik, test sürüşü yapan bölge sakinleri aracın performansından oldukça memnun kaldılar.




    test sürüşünü bölge sakinlerine mi yaptırdınız?
  • evet Tuzla Tabaklar köyü sakinlerine yaptırıldı. yani aracı biz değil onlar sürdü
  • Mahindradan yeni model XYLO 2,5 motora sahip bu araç aslında bir mpv ama Türkiye'ye doblo tipi bir araç olarak girmesinin normal açılır arka kapının yerine sürgülü arka kapı olması düşünülüyor böylelikle Türkiyede olmayan mpv sınıfı yerine doblo- kango sınıfı mini van tipi girmesi ile pazarda yer edinebileceği düşünülüyor.



     hintli mahindra satışa sunulmuş


     hintli mahindra satışa sunulmuş


     hintli mahindra satışa sunulmuş


     hintli mahindra satışa sunulmuş


     hintli mahindra satışa sunulmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 15 Ocak 2009; 14:24:01 >




  • ataşehir deki merkez bayideki test araçları dışında satış yapmamış herhalde adamlar
  • orada satış yapılmıyor zaten İstanbul bayisi Autoritedir.

    Orası Distiribitörün kendi bayisi İstanbul bayisi olmasından dolayı o bayinin işlerini kesmemek için orası liste fiyetının altında kesinlikle fiyat vermez indirim içinde direkt autoriteye yönlendiriyorlar.
  • Liste fiyatlarında bişey dikkatimi çekti ötv'ler %4 ve %10 neden bu kadar az?
  • arkadaşlar bu araba 4*4 değil 4*2
    30 bin değil 10 bin bile etmez çin malı arabalardan bile daha dandik duruyo
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.