Şimdi Ara

Hint köyünde 18 yaşından küçük çocukların akıllı telefon kullanması yasaklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hint köyünde 18 yaşından küçük çocukların akıllı telefon kullanması yasaklandı
    Çocukların akıllı telefonlara olan bağımlılığı tüm dünyadaki yetişkinler için endişe verici bir sorun. Maharashtra eyaletinin Yavatmal bölgesindeki bir Hint köyünde bu probleme oldukça radikal bir çözüm bulundu.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk özel jetini takip eden yazılımcıyı affetti: Twitter hesabını kapatmayacak



    Akıllı telefon bağımlılığını azaltabilir



    Yerel meclis, 18 yaşın altındaki çocukların akıllı telefon kullanımını tamamen yasaklamaya karar verdi. İlginçtir ki, teklif oybirliğiyle kabul edildi. Herhangi bir kişinin suçlu bulunması halinde 200 Rupi (yaklaşık 45 TL) para cezasına çarptırılacağı bildirildi. Ancak ilk ihlalde sözlü bir uyarı yapılacağı belirtiliyor.



    Hint köyünde 18 yaşından küçük çocukların akıllı telefon kullanması yasaklandı
    Köylüler, konseyin COVID-19 salgını sırasında çocukların akıllı telefonlara çok fazla bağımlı hale geldiği sonucuna vardığını belirttiler ve alınan bu yeni kararın durumu düzeltmesini bekliyorlar. İnternette yer alan rakamlara göre köyün nüfusu yaklaşık 2.700 kişiden oluşuyor.




    Kaynak:https://www.91mobiles.com/hub/maharashtra-village-banned-smartphones-kids-under-18-years/







  • Çocuğa ilgi gösterseler zaten buna gerek kalmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adamlar bizden daha ileriymiş !

  • Doğru bir karar. Ülkemizde özellikle günümüz Türkiye’sinde,anne babalar çocuklarını susturabilmek için telefon tablet Tv vs tercih ediyorlar sanırım
    çocuk yetiştirme sabrı gösteremiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 20 Kasım 2022; 13:51:09 >
  • Çocuk yetiştirmeyi bilmeyen toplumların alacağı bir karar. Böyle yasaklarla sorun daha da büyür. Ayrıca yaş sınırı yüksek. 10 yaşındaki çocuk ile 17 yaşındaki aynı değil sonuçta. En azından kabul edilebilir bir yaş belirleselerdi. Mesela 12 yaş altı kullanmasın gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hint köyünde bir çocuk olsaydım 18 altı. Ve bir yetkili telefon kullanıyorum diye ceza yazsaydı olacaklar hiç güzel yere gitmezdi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 18 Yaş fazla olmuş. Eğitim sürecini kolaylaştırmak dışında 8 yıllık eğitim sonlarına doğru teknolojik ürünlere çocuk yavaştan tanışmalıdır. Her şeyden öte çocukların eline teknolojik alet olmaması gerektiğini savunanlar doğru bir davranış değildir. Uzak tuttukça merak, anlamsız derecede büyür bu da odaklanma sorununa sebep olur merakı gidermek için fırsat arar bu çocukta bulunan doğal bir davranıştır. Peki nasıl olacak bu iş?

    Çocuk gelişimi ve büyütmesinde yetersiz iseniz ki bence de böyle, çocuk gelişimi ve rehberlik hizmeti talep etmeli bu hizmetlerde ebeveyn olarak öğrenilmesi farkına varılması gereken eğitimleri alarak süreci yavaş yavaş içselleştirmeniz gerekir. Bu yazılan yönlendirmeye çok karmaşık ve gülünç olarak varsayım yapanların eşgalerine üzülüyorum. Bu davranış usta-çırak ilişkisi ey vatandan sanayi devrini geride bıraktık bu modelden çık görüşünü değiştir değişime ayak uydur. İnanmıyorsan Darvin'in evrim teorisini oku en azından bilimsel olarak ne demek istediğimi anlarsın değişemezsen yok olursun her canlı olan her varlık için gereçlidir.

    Çocuk sorumluluğunu üstleniyorken/büyütüyorken aynı zamanda sizin gibi bir birey bir insan bir vatandaş her şeyden önce bir can büyüttüğünüzün farkına varmak gerekir.





  • yav he he siz çok biliyorsunuz ya çocuklar akıllı telefon bağımlısı oldu.
    boş boş konuşmayın. radikal kararlar gerekiyorsa alınır.

  • Bizim çocukluğumuzda ahlaksız yayınlar gazete bayiinde koyu bir poşetin içinde satılırdı, şimdi bakıyorsun 6-7 yaşında çocuğun girdiği video keşfetinde twerk atan kadınlar, eşcinselliği öven şahıslar çıkıyor karşılarına, korkunç ve tiksindirici konuları saymıyorum bile! Özellikle tiktoktan sonra iş iyice zıvanadan çıktı, insanların güvenlik ve toplum düzeni için binlerce yılda inşaa ettiği ahlaki düzen temelinden sarsılıyor, ufacık çocuklar katil oluyor, genç kızlar neredeyse hiçbir şey giymiyor ve cinsiyet değiştiren yerlerde söylendiğine göre binlerce gencin oluşturduğu kuyruklar var, çılgınca artan kürtaj rakamlarını, kadın cinayetlerini de bunun içine koyun! Özgürlük güzeldir herkes özgür olmayı hak eder ama senin özgürlüğün diğerinin özgürlük alanında biter, insanlar boşluğa düşmeyi özgü oak sanıyor oysa paraşütsüz düşüyor insanlar ve farkında değiller!





  • Dj_Mami kullanıcısına yanıt

    tek bir butonla cinsiyet değiştirme şansımız olsa ben de değiştirirdim açıkçası

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.