Şimdi Ara

Hilafet Yavuz Sultan Selim ile mi kalkti ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba


    Bildiginiz gibi Osmanli Hilafeti, Atatürk ile beraber kaldirilmistir. Peki bu Osmanli Hilafeti Türklerden haric diger Müslüman toplumlarda Hilafet olarak kabul görüyormudu ? Biz Osmanli Hilafetine gercekten Hilafet diyebilirmiyiz, yoksa ISID'in ilan ettigi Hilafeten bir farki yokmudu ?

    Hilafet veya Hilafe Islam dünyasinin lideridir, peki Islam dünyasinin cogu tarafindan kabul görmeyen bir Hilafet, en basta Hilafet olabilir mi ? Türk toplumunda zaten Hilafetin hicbir zaman bir agirligi olmamistir. Türkler herzaman Komutanlarini, veya Padisahlarini Halifeden üstün görmüslerdir.

    Türklerin Hilafete karsi bu bakis acisi, Yavuz Sultan Selimin, yada lakabi ile Ayyas Selimin, Misira ve Hilafete saldirisini gerceklestirmistir. Sudi Arabistanin Krali olan Abdullahin "Biz Osmanliya neden Isyan ettik" isimli eserini okudugunuzda, Araplarin kendilerinden aslinda Osmanli Hilafetini hic kabul etmediklerini görebilirsiniz.

    Türkler haric Islam dünyasinda kabul görülen son Hilafet Yavuz Sultan Selim tarafindan Misirin fetihi ile sonlandirilmistir.







  • Bu saçmalığı ortaya atmak için çok uğraştın mı ?

    Hilafet için biat şartı vardır; Osmanlı sultanlarına da biat edilmiştir. Vahdettin'e kadar da bu biat devam etmiştir. Ayrıca halife unvanını Yavuz Sultan Selim'den çok daha önce, büyük dedesi 2. Murad kullanmış, Fatih dahi kullanmıştır. Hilafeti en iyi şekilde kullanan padişah da Abdülhamid'dir. Hilafeti o kadar akıllıca kullanması sayesinde devletin ömrünü bir nebze olsun uzatabilmiştir.

    Hilafetin Yavuz ile geldiği iddiası da palavradır. Bunun çıkış noktası; 17. yüzyılda bir ecnebi tarafından yazılmış bir kitaptır ve Yavuz'un hilafeti Mısır'dan kendi üzerine aldığı iddiasının kaynağı olarak bu kitap gösterilmiş olmasına rağmen o kitapta böyle bir ifade geçmez.

    Biz Osmanlı'ya neden isyan ettik kitabının bu konularla hiçbir alakası da yoktur. Kitap 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başındaki durumu, Suud ailesi ve o taraftaki Araplar'ın gözünden anlatır.

    Bu arada "sarhoş Selim" yahut "ayyaş Selim" denen Selim, Yavuz Sultan Selim değil 2. Selim'dir. İkisinin arasında 46 yıllık bir süre ve Kanuni Sultan Süleyman denen bir başka padişah vardır...




  • Bu ne baba böyle nerden tutsak elinde kalır .

    Hilafetin ağırlığını hissetmen için coğrafyaya bakman gerekir ki Osmanlı zaten islam coğrafyasının büyük bir bölümünde hakimdi.Hindistanda ki sünni müslümanlar dışında ve Afrikada ki küçük bir sünni bölüm dışında.Şimdi bu adamların hilafeti ön plana çıkarmamaları normal.Çünkü çoğu sünni bölgede kendisi direk hakimiyet kurmuş.Yani direk imparatorluğun parçası yapmıştır bu adamları.Dinden çok daha ortak bir imparatorluğumuz var.

    Bu imparatorluk tek Türklerle alakalı değildir unutmayın.Osmanlı Araplarında imparatorluğudur,Yunanlarında,Bulgarlarında,Macarlarında,Bosnalı ve Sırp arkadaşlarında.İmparatorluğun birleştirici gücünde sırf hilafet bulunamaz.

    Devletin son çırpınışlarında ise halifelik ünvanı daha etkin kullanılmaya çalışılmıştır.Çünkü direk hakimiyet zayıflamaya başlamıştır.

    Bu arada Yavuz Sultan Selim ayyaş olan değildir.Kanuninin oğlu 2. Selimdir o.

    Kraven zaten yukarıda Osmanlıda hilafetin Yavuzdan başlamadığından bahsetmiş doğrudur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.