Şimdi Ara

Hidrolik direksiyon hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce hiç hidrolik direksiyonsuz araba kullanmamış biriyim. İlk kez sürücü kursunda hidrolik direksiyonlu araba kullandım ve rahattı. Yeni acemi bir sürücü olarak alacağım arabanın direksiyonunun hidrolik olmaması zor olurmu. Hiç kullanmadığım için gözümde bana çok sert geliyor Lütfen yardım edin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xabdullahx -- 11 Şubat 2013; 3:07:29 >



  • Zor olmaz sadece biraz kas yaparsin o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam gece 3 te foruma yazarsan böyle olur tabi, dön bi yazdığına bak lütfen

    Şehir içinde ufak manevralarda sıkıntı yaşarsın ve bildiğin gibi park ederken ağır kalır onun dışında alışınca öyle göz korkulacak birşey yok.
  • kas yaparsın sözünü çok duyuyorum. kas yapmak güzeldir de hiç araba kullanmayan birisi için sizce tercih edilmeli midirler? yoksa hidroliklilerimi kullansınlar? en çok takıldığım nokta burası. örneğin lada vega :D bu araçlar teknoloji yoksunu. ama az yakıyorlar. ona rağmen hidrolik değil diye almak istemiyorum. sizce yanlış mı yapıyorum?
  • Hidrolik direksiyonlu al,rahat edersin
  • Park etmek iskence olur hidrolik olmazsa. Ozellikle buyuk sehirdeyseniz zor olacaktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam benım tavsıyem bı kac ay normal dıreksıyonu olan bır aracla araba kullanmayı ogrenın.o dıreksıyonla soforluge baslarsanız yenı rahat arabalarıda zaten kullanırsınız.ben 307 ıle basladım sonra ıkı ay slx kullandım o ıkı aylık slx deneyımı bıle bana cok sey kattı.eskı araba deneyımı onemlı bı tecrubedır.
  • Şehir içi acil park ederken falan gtünden terler akabilir. Korna eşliğinde direksiyonu tam güç asılarak manevra yapmak çok pis bişey. Alışmak imkansız, sadece kabullenmek biraz vaki alıyor.
  • hidrolik direksiyon
  • dedemde 92 broadway var onla öğrenmiştim araba kullanmayı şimdi benimkini tek parmakla çevirip sonra tekrar broadway ı kullanınca kollarım ağrıyor :D hidrolik candır ya
  • eyvallah beyler :d
  • hidrolikten mekaniğe geçmek zorlar insanı
  • hertürlü kullanırım. Kaldı ki hastası olduğum araçta hidrolik direksiyon yok oyuzden alışkınım ben Normal şekılde kullanırken yani araç hareketlıyken hidrolikten farkı olmaz ancak paralel parklarda veya aracın durmaya yakın şekılde dönmesı gereken yerlerde biraz sıkıntı olur senin için ama alışırsın.
  • Ön tekerlere fazla hava basınca hidrolikten farkı kalmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Ön tekerlere fazla hava basınca hidrolikten farkı kalmıyor

    bunu ilk defa duyuyorum bu işin bir riski var mı?
  • Kullanırken hidrolik olup olmaması önemli değil. Sadece manevra yaparken önemli. Onda da önemli bir nokta: Araç giderken direksiyon çok daha kolay döner. O yüzden manevraları giderken yapmak çok daha az zorlanmanızı sağlar. Mesela önünüzde 50cm varsa, aracı yarım debriyaj kaldırıp, kaldırırken direksiyon kırmak daha kolaydır; ancak azalttığınız manevra kabiliyeti sebebiyle fazladan bir manevra daha yaparsınız. Buna alışınca, bu hareketleri hızlı yaparsanız, yeni nesil arabaya geçtiğinizde çok rahat edersiniz. Çoğu insandan daha iyi, daha hızlı manevra yaparsınız.

    Ben şehir içinde 57-58 chevrolet'leri paralel park etmek dahil sıkıntısız kullanıyor isem, acemi de olsanız normal ebatlarda bir arabayı şehir içinde kullanabilirsiniz. Kısa sürede alışırsınız. Çok çelimsiz iseniz tavsiye etmem. Onun dışında çok problem olmaz, alışırsınız..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Kullanırken hidrolik olup olmaması önemli değil. Sadece manevra yaparken önemli. Onda da önemli bir nokta: Araç giderken direksiyon çok daha kolay döner. O yüzden manevraları giderken yapmak çok daha az zorlanmanızı sağlar. Mesela önünüzde 50cm varsa, aracı yarım debriyaj kaldırıp, kaldırırken direksiyon kırmak daha kolaydır; ancak azalttığınız manevra kabiliyeti sebebiyle fazladan bir manevra daha yaparsınız. Buna alışınca, bu hareketleri hızlı yaparsanız, yeni nesil arabaya geçtiğinizde çok rahat edersiniz. Çoğu insandan daha iyi, daha hızlı manevra yaparsınız.

    Ben şehir içinde 57-58 chevrolet'leri paralel park etmek dahil sıkıntısız kullanıyor isem, acemi de olsanız normal ebatlarda bir arabayı şehir içinde kullanabilirsiniz. Kısa sürede alışırsınız. Çok çelimsiz iseniz tavsiye etmem. Onun dışında çok problem olmaz, alışırsınız..

    eyw. güzel bilgiler verdiniz.




  • Park ederken gerçekten zorlanırsın. Alışırsan sıkıntı çekmezsin. Bizde halen 95 Broadway var bana sıkıntı vermiyor tek elle biraz kol kuvveti ile çevrilebiliyor. Park ederken bu dediğim tek el olayı imkansız tabi. Bana sorarsan hidrolik direksiyonu olmayan bir arabayla şoförlüğe başlaman bir nevi daha avantajlı gibi. Bu benim fikrim. Hidrolik olmayana alışırsan zaten diğerleri çocuk oyuncağı gibi gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gogozeybek

    Park ederken gerçekten zorlanırsın. Alışırsan sıkıntı çekmezsin. Bizde halen 95 Broadway var bana sıkıntı vermiyor tek elle biraz kol kuvveti ile çevrilebiliyor. Park ederken bu dediğim tek el olayı imkansız tabi. Bana sorarsan hidrolik direksiyonu olmayan bir arabayla şoförlüğe başlaman bir nevi daha avantajlı gibi. Bu benim fikrim. Hidrolik olmayana alışırsan zaten diğerleri çocuk oyuncağı gibi gelir.

    doğru söylüyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xabdullahx

    kas yaparsın sözünü çok duyuyorum. kas yapmak güzeldir de hiç araba kullanmayan birisi için sizce tercih edilmeli midirler? yoksa hidroliklilerimi kullansınlar? en çok takıldığım nokta burası. örneğin lada vega :D bu araçlar teknoloji yoksunu. ama az yakıyorlar. ona rağmen hidrolik değil diye almak istemiyorum. sizce yanlış mı yapıyorum?

    bu biraz bütçe meselesi eğer paranız yeterse tabiki h.d. olması kolaylık sağlar, eğer istanbul trafiğindeyseniz artık şart oldu h.d. olması:) başka biri benim flash'a bindiğinde sen bunu nasıl kullanıyorsun diyorlardı hep hd kullanmış olan arkadaşlar:) bende onu sattığımda bu seferki arabamda en azından h.d. olmalı diye düşündüm senin teknoloji özürlü dediğin LADA VEGA aldım hem kilimalı hemde senin yok dediğin HİDROLİK DİREKSİYONLU :) ama söylediğin bi şey doğru...az yakıyor ve ufak tefek teknolojik özellikleride var istersen bu konuda sohbet edebiliriz vega hakkında istediğini sorabilirsin mesela almak istiyorsan ama h.d. yok diye almak istemiyorsan yani tek derdin buysa h.d olanlarından al olsun bitsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersin59 -- 13 Şubat 2013; 1:10:30 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.